Кава: користь і шкода

У нашому суспільстві дуже поширена думка про те, що кава не приносить організму абсолютно ніякої користі. Єдиним плюсом цього ароматного напою, визнаним в усьому світі, є його бадьорить здатність.

Насправді ж кави має масу позитивних ефектів.

  • Вона здатна підвищувати розумову і фізичну працездатність.
  • Кава покращує настрій і зміцнює пам’ять. Це відбувається завдяки гормону серотоніну, який виробляється під впливом кофеїну. Серотонін ще називають гормоном задоволення, оскільки він заряджає нас позитивними емоціями і позбавляє від агресивності.
  • Ароматний напій також є непоганою профілактикою нападів мігрені і засобом, що зміцнює судини.
  • За допомогою кави можна захиститися від діабету і раку. До складу кави входить хлорогенова кислота, яка допомагає регулювати рівень глюкози в крові і гальмує розвиток ракових клітин.
  • Вживаючи каву, можна знизити ймовірність утворення каменів в жовчному міхурі.
  • Оскільки кава володіє ефектом спалювання жиру, то її можна включити в ряд продуктів, що сприяють схудненню.
  • Зараз читають:Який продукт не дозволить захворіти на рак

    Звичайно, ті властивості кави, які деяким людям можуть допомогти з якимись проблемами, одночасно здатні заподіяти шкоду іншій категорії людей. Так, наприклад, кави категорично протипоказаний:

  • При глаукомі.
  • Вираженому атеросклерозі.
  • Безсонні.
  • жовчнокам’яній хворобі.
  • Серцевій аритмії.
  • Кава – улюблений напій багатьох представників дорослого населення нашої планети. Однак при цьому більшість любителів кави відмовляють собі в ньому, боячись його негативного впливу. Виною тому – поширені міфи про шкоду цього напою.

  • Перший міф говорить, що вживання кави здатне викликати гіпертонічну хворобу. Це далеко не так. Кава зовсім небагато підвищує артеріальний тиск.
  • Вважається також, що кава підвищує ризик виникнення ішемічної хвороби серця. На щастя, наукового підтвердження цього міфу немає.
  • Вважається, що розчинна кава володіє тими ж якостями, що і мелений. Але це зовсім не так. Розчинна кава містить консерванти, які сприяють змінам в обмінних процесах організму. Тому розчинна кава все ж краще пити якомога рідше.
  • Зараз читають:Харчування при тромбозі глибоких вен нижніх кінцівок

    Користь кави буде більше, якщо для її приготування буде використовуватися очищена або краще тала вода.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *