Кава Фраппе: 10 простих та швидких рецептів

Любителі кавових напоїв добре знайомі з освіжаючим фраппе. Особливо він популярний у Греції, Італії та інших теплих країнах, але останніми роками стрімко поширився у світі. Ділимося з тобою 10 найкращими рецептами, як приготувати каву Фраппе в домашніх умовах!

Зміст

  • 1. Класичний фраппе
  • 2. Карамельний фраппе
  • 3. Полуничний фраппе
  • 4. Фраппе з морозивом
  • 5. Фраппе із шоколадом
  • 6. Матча фраппе
  • 7. Грецький фраппе
  • 8. Ванільний фраппе
  • 9. Малиновий фраппе
  • 10. М'ятний фраппе
  • 1. Класичний фраппе

    Найбільш базовий рецепт, який ти можеш доповнити сиропом чи збитими вершками.

    Тобі знадобиться: 150 мл еспресо, 150 мл молока, 2-3 ч.л. цукру, 2-3 кубики льоду.

    Приготування: Звари кави будь-яким зручним способом. Вилий у блендер молоко, додай цукор і влий каву. Ретельно збий все до пишності кілька хвилин і перелий у келих з льодом.

    2. Карамельний фраппе

    Чим довше збиватимеш фраппе – тим більш пишним він буде.

    Тобі знадобиться: 2-3 ч.л. меленої кави, 120 мл води, 50 мл молока, 20 мл вершків, 4-5 кубиків льоду, 30 г карамельного сиропу.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів коктейлю Блакитна лагуна

    Приготування: Звари кави будь-яким зручним способом і дай йому трохи охолонути. Збий у блендері лід з молоком та вершками. Додай карамельний сироп і каву, і знову збий. Перелий фраппе в келих.

    3. Полуничний фраппе

    За таким самим принципом можна приготувати фраппе і з іншою ягодою на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 240 г полуниці, 1 ст. цукру, 1 ст. какао, 300 мл свіжозвареної кави, 150 мл молока.

    Приготування: Заздалегідь трохи заморози полуницю. Збий її в блендері до однорідності з рештою інгредієнтів. За бажанням – додай краплю барвника.

    4. Фраппе з морозивом

    Не обов'язково брати звичайний вершковий пломбір – спробуй із різним.

    Тобі знадобиться: 20 г розчинної кави, 250 г морозива, 25 г цукру, 6 кубиків льоду, 250 мл молока.

    Приготування: Відправ у блендер розчинну каву, морозиво та молоко. За бажанням додай цукор. Збий все до однорідності протягом кількох хвилин. Розлий фраппе по келихах з льодом.

    5. Фраппе із шоколадом

    Готовий фраппе можна прикрасити збитими вершками і посипати шоколадом, що залишився.

    Зараз читають:20 відмінних способів приготувати баклажани по-корейськи

    Тобі знадобиться: 50 мл еспресо, 5-6 кубиків льоду, 100 мл молока, 90 г шоколаду, кориця.

    Приготування: Зваріть еспресо будь-яким доступним способом і дай охолонути. Відправ його в блендер з молоком, льодом і корицею до смаку, і збий все разом. Розтопи шоколад, розлий його по келихах і зверху залий фраппе.

    6. Матча фраппе

    Якщо замість звичайного молока використовувати рослинне, тоді фраппе буде ще кориснішим.

    Тобі знадобиться: 1 ч.л. матчі, 1-2 ч.л. коричневого цукру, 220 мл молока, 6-8 кубиків льоду.

    Приготування: Надішліть всі інгредієнти в чашу для блендера. Ретельно зби всі разом близько 1-2 хвилин і перелий фраппе в келих. Можеш додати до нього кульку морозива.

    7. Грецький фраппе

    Класичний грецький напій, який готується без молока та вершків.

    Тобі знадобиться: 5-6 кубиків льоду, 180 мл води, 2-3 ч.л. розчинної кави, 1-2 ч.л. цукру.

    Приготування: Розчини каву і цукор в 50 мл води і потім зби все це міксером в піну прямо в склянці. Додай кубики льоду і часткою холодною водою.

    Зараз читають:20 корисних детокс-смузі, які ти точно захочеш приготувати

    8. Ванільний фраппе

    Буде ще смачніше із кулькою ванільного морозива у склянці.

    Тобі знадобиться: 60 мл еспресо, 200 мл молока, 20 г ванільного цукру, 1 куб льоду.

    Приготування: Зварити еспресо, розчини в ньому ванільний цукор і дай охолонути. Перелий у келих із льодом і зверху залий збите до піни крижане молоко.

    9. Малиновий фраппе

    Найсмачніший ягідний фраппе, який одразу ж привертає увагу.

    Тобі знадобиться: 80 г морозива, 1-2 жмені замороженої малини, 3 ч.л. розчинної кави, 400 мл молока.

    Приготування: Відправте всі інгредієнти в блендер. Збий фраппе кілька хвилин до однорідності і розлий по келихах. Прикрась збитими вершками та ягодою за бажанням.

    10. М'ятний фраппе

    Зробити фраппе ще легшим – допоможе свіжа м'ята.

    Тобі знадобиться: 50 мл еспресо, 200 мл молока, 2 гілочки м'яти, 2-4 кубики льоду, 2-3 ч.л. цукру.

    Приготування: Зварити еспресо, розчини в ньому цукор і дай охолонути. Відправ у лист блендера м'яти і подрібни. Додай еспресо і молоко, і зби всі пару хвилин до піни. Розлий фраппе по келихах з льодом.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *