20 легких рецептів наливки з абрикосів

Домашній алкоголь можна готувати з різних фруктів, ягід, спецій або трав. Але особливе місце у цьому калейдоскопі займає наливка з абрикосів, і приготувати її може кожен охочий. Розповідаємо 20 чудових рецептів, які допоможуть тобі у всьому розібратися!

Зміст

  • 1. Абрикосова наливка – класичний рецепт
  • 2. Наливка з абрикосів на горілці
  • 3. Наливка з абрикосів з ядерцями
  • 4. Наливання з абрикосів на воді
  • 5. Наливка з абрикосів на коньяку
  • 6. Наливка із в'ялених абрикосів
  • 7. Медова наливка з абрикосів
  • 8. Абрикосова наливка на самогоні
  • 9. Абрикосова наливка з ваніллю та бренді
  • 10. Наливка з абрикосів на горілці з корицею
  • 11. Наливка з абрикосів із чайним сиропом
  • 12. Наливка із соком абрикосів
  • 13. Наливка з абрикосів зі згущеним молоком
  • 14. Пряна наливка з абрикосів зі спеціями
  • 15. Наливка з абрикосів та персиків
  • 16. Наливка з абрикосів та яблук з корицею
  • 17. Абрикосова наливка з лимонами
  • 18. Абрикосова наливка з білим вином
  • 19. Наливка з абрикосів з аличем
  • 20. Наливка з абрикосів, персиків та чайної троянди
  • 1. Абрикосова наливка – класичний рецепт

    Жодних складнощів у приготуванні!

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 300 г цукру, 1 л горілки, 300 мл кип'яченої води.

    Абрикоси розділи на половинки, очисти від кісточок і склади в підготовлену ємність. Засип цукром і залиш на 1 добу. Потім влий воду та горілку, закрий кришкою та залиш ще на 25 днів. Проціди, фрукти збери в марлю і відіжми. Розлий у чисті пляшки та прибери у прохолодне темне місце на 2 тижні. Проціди наливку ще раз, перелий у чисту тару та прибери на зберігання у підвал.

    2. Наливка з абрикосів на горілці

    Засипані цукром абрикоси – струшуй щодня.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 400 г цукру, 1,5 л горілки.

    Приготування: Абрикоси розріж, очисти від кісточок і склади у велику сулію. Залий горілкою, закрий капроновою кришкою та постав у темне місце на 40 днів. Проціди в окрему ємність і прибери убік. Фрукти засип цукром і залиши ще на 15 днів. Рідина, що утворилася, злий в ту ж ємність, що і горілку. Перемішай, процідити через ватний фільтр, розлий наливку в чисті пляшки та прибери у підвал на 12 днів.

    3. Наливка з абрикосів з ядерцями

    Така добавка збагачує смак наливки мигдальними нотками.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 1 кг цукру, 3 л горілки.

    Приготування: Абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок і склади у велику сулію. Третину кісточок розбий, витягни ядерця і додай до абрикосів. Влий горілку, закрий кришкою і постав у темне місце на 1,5 місяці. Проціди та перелий в окрему ємність. Фрукти засип цукром, добре струси і залиши ще на 15 днів. Солодку рідину профітруй, злий у ємність з абрикосовою горілкою, перемішай і розлий у пляшки. Закупорь і перенеси у підвал на зберігання.

    4. Наливання з абрикосів на воді

    Для цього рецепту навіть не буде потрібний алкоголь.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 500 г цукрового піску, 2,5 л води.

    Абрикоси розріж, очисти від кісточок, подрібни і склади в скляну ємність. Додай цукор, воду та прибери у темне тепле місце на 2 дні. Коли з'являться перші бульбашки, встановіть кришку з гідрозатвором і перенесіть заготовку в більш прохолодне місце. Через 35-40 днів проціди наливку через подвійний шар марлі, перелий у чисті пляшки і наполягай ще 10-12 днів.

    Зараз читають:8 легких рецептів вина із білої смородини

    5. Наливка з абрикосів на коньяку

    Готова наливка дивує благородним ароматом та красивим насиченим кольором.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1,5 склянки цукру, 1 л коньяку, 250 мл кип'яченої води.

    Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок і склади у велику скляну сулію. Залий їх коньяком і прибери у темне тепле місце на 1,5 місяці. Злий рідину в окрему сулію, а абрикоси засип цукром і залиш ще на 20 днів. Злий солодкий сироп і змішай його з коньячною заготівлею. Проціди все через ватний фільтр, додай воду і розлий наливку по пляшках.

    6. Наливка із в'ялених абрикосів

    Смак наливки змінюватиметься залежно від того, наскільки висохнуть фрукти.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 склянка цукру, 800 мл спирту, 200 мл кип'яченої води.

    Абрикоси наріж , очисти від кісточок і виклади на деко. Суші 3:00 в духовці при 60 градусах. Остуди, переклади в сулію, додай цукор і спирт, закрий капроновою кришкою і прибери в тепле темне місце на 40 днів. Процідити через подвійний шар марлі та змішати з водою. Готову наливку перелий у чисту пляшку та прибери на зберігання у льох.

    7. Медова наливка з абрикосів

    Бутель повинен бути настільки великим, щоб заготівля заповнювала її не більше ніж на дві третини.

    Тобі знадобиться: 5 кг абрикосів, 1 жменю солодких родзинок, 500 г рідкого меду, 4 л горілки, 250 мл кип'яченої води.

    Абрикоси розбери на часточки, очисти від кісточок і склади в скляну сулію. Додай родзинки, горілку та прибери у темне місце на 4 тижні. Отриману рідину профітруй і перелий в окрему ємність. Змішай мед з теплою водою, залий фрукти та залиш ще на 5 днів. Ароматний сироп злий у ту ж ємність, де вже знаходиться горілка. Перемішай, профітруй ще раз і розлий у підготовлені пляшки.

    8. Абрикосова наливка на самогоні

    Дуже простий рецепт наливки, з яким впорається кожен бажаючий.

    Тобі знадобиться: 4 кг абрикосів, 1,5 кг цукру, 3 л самогону, 500 мл води.

    Абрикоси розріж, очисти від кісточок і склади в підготовлену ємність. Залий самогоном і постав у темне місце на 1 місяць. Злий рідину в окрему ємність. Воду закип'ятити, змішати з цукром і проварити 2 хвилини. Застуди, залий фрукти та прибери у темне місце на 10 днів. Злий солодку рідину в ту ж ємність, що і самогон. Перемішайте, процідіть і розлийте наливку в невеликі пляшки.

    9. Абрикосова наливка з ваніллю та бренді

    Готову наливку можна розбавити кип'яченою водою.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 350 г цукру, ванілін на кінчику ножа, 1,5 л бренді.

    Абрикоси наріж , очисти від кісточок і помісти у велику сулію. Залий бренді, закрий капроновою кришкою та прибери у тепле темне приміщення на 35 днів. Проціди, фрукти засип цукром, змішаним із ваніліном. Знову закрий кришкою і прибери ще на 15 днів. Рідина, що утворилася, профільтруй і змішай з абрикосовим бренді. Розлий наливку в чисті пляшки і щільно закупорюй.

    10. Наливка з абрикосів на горілці з корицею

    Використовуй для заготівлі лише алкоголь гарної якості.

    Зараз читають:20 шикарних рецептів канапе з креветками

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 паличка кориці, 350 г цукру, 2 л горілки, 200 мл кип'яченої води.

    Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок і склади в сулію. Зали горілкою, додай корицю і прибери в темне місце на 40 днів. Проціди та перелий в окрему ємність. Фрукти змішай із цукром, водою та залиш ще на 10 днів. Солодку рідину профітруй, змішай з ароматною горілкою і перелий у підготовлені пляшки.

    11. Наливка з абрикосів із чайним сиропом

    Оригінальний рецепт, який обов'язково варто скуштувати.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 ст. чорного чаю, 500 г цукру, 1,5 л спирту, 500 мл коньяку.

    Приготування: Чай залий коньяком і залиш на 5 днів. Профільтруй та прибери убік. Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок і склади в сулію. Залий спиртом, закрий капроновою кришкою та прибери у темне місце на 45 днів. Рідина проціди, а фрукти засип цукром і залиш ще на 10 днів. Сироп, що утворився, проціди через ватний фільтр. Змішай «чайний» коньяк, абрикосовий спирт та солодкий сироп. Розлий у чисті пляшки та прибери цю наливку на 2 тижні у підвал.

    12. Наливка із соком абрикосів

    Не зберігай таку наливку довше 3 місяців.

    Тобі знадобиться: 5 кг абрикосів, половий сік лимона, 2 кг цукру, 3 л спирту, 400 мл кип'яченої води.

    Приготування: 3,5 кг абрикосів розріж навпіл, очисти від кісточок і склади в сулію. Залий спиртом і постав у темне місце на 40 днів. Профільтруй, додай сік лимона, цукор та воду. Абрикоси, що залишилися, наріж, очисти від кісточок і пропусти через соковижималку. Проварити 5 хвилин, остудити і змішати з алкогольною заготівлею. Наполягай наливання у підвалі 2-3 тижні.

    13. Наливка з абрикосів зі згущеним молоком

    Уважно перебирай абрикоси, відбраковуючи ударені та зіпсовані гниллю.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 250 г цукру, 200 г згущеного молока, 2,5 л горілки.

    Абрикоси розбери на часточки, очисти від кісточок і залий горілкою. Закрий капроновою кришкою і залиш на 1,5 місяці. Проціди та перелий в окрему ємність. Фрукти засип цукром, добре струси і залиш ще на 12-15 днів. Отриману рідину проціди через ватяний фільтр, а фрукти відіжми. Додай згущене молоко і абрикосову горілку. Щільно закупорю наливку і прибери її в підвал на 2 тижні.

    14. Пряна наливка з абрикосів зі спеціями

    Наливка вийде міцнішою, якщо не додавати воду.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 800 г цукру, 1 паличка кориці, 2 бутони гвоздики, 2 коробочки кардамону, 2,5 л горілки, 200 мл кип'яченої води.

    Абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок і склади в підготовлену ємність. Додай спеції, горілку та постав заготовку в тепле темне місце на 35 днів. Проціди та перелий в окрему ємність. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 3 хвилини. Застуди та змішай з абрикосовою горілкою. Щільно закупорюй і наполягай 2 тижні в прохолодному місці.

    15. Наливка з абрикосів та персиків

    Ретельно мій ворсисту шкірку персиків.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 кг персиків, 500 г цукрового піску, лимонна кислота на кінчику ножа, 2 л горілки, 300 мл води.

    Приготування: Фрукти розріж, очисти від кісточок, подрібни і склади у велику сулію. Зали горілкою і прибери в темне місце на 1,5 місяці. Проціди та перелий в окрему ємність. Закип'ятіть воду, додай цукор, лимонну кислоту і провари 3 хвилини. Застуди, влий сироп у сулію з фруктами і наполягай 15 днів. Проціді через ватний фільтр, змішай з абрикосовою горілкою і перелий у невеликі пляшки.

    Зараз читають:20 супів з креветками, від яких ти будеш у захваті

    16. Наливка з абрикосів та яблук з корицею

    Солодку наливку прийнято подавати з тістечками та шоколадом.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 кг яблук, 1 паличка кориці, 800 г цукру, 2 л спирту, 500 мл горілки, 500 мл кип'яченої води.

    Приготування: Корицю залий горілкою і прибери убік на 20 днів, а потім проціди і прибери убік. Абрикоси та яблука очисти від кісточок, наріж крупними шматочками, склади в сулію, засип цукром і залиш на 2 дні. Влий спирт, щільно закрий капроновою кришкою і прибери в темне тепле місце на 1 місяць. Профільтруй, змішай з водою та настоянкою з кориці. Розлий наливку по чистих пляшках, щільно закупор і перенеси на зберігання до підвалу.

    17. Абрикосова наливка з лимонами

    Також ще можна додати сюди один апельсин.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 лимон, 400 г цукру, 2 л горілки.

    Абрикоси розбери на половинки і очисти від кісточок. Лимон очисти від шкірки і наріж крупними шматочками. Обидві заготовки помістіть у скляну сулію. Залий горілкою та прибери у тепле темне місце на 35 днів. Проціди, перелий в окрему ємність і прибери убік. Фрукти засип цукром, добре струси і залиши ще на 15 днів. Рідина, що утворилася, проціди через ватний фільтр, фрукти збери в марлю і відіжми. Змішай з ароматною горілкою, перелий у чисту пляшку і щільно закупорь.

    18. Абрикосова наливка з білим вином

    Бажано додавати сухе чи напівсухе вино.

    Тобі знадобиться: 4 кг абрикосів, 1,5 кг цукру, 3 л білого вина, 500 мл спирту.

    Вино змішай з цукром і нарізаними абрикосами. Проварити 8-10 хвилин, остудити і змішати зі спиртом. Перелий у велику сулію, закрий капроновою кришкою і наполягай 20 днів у темному місці. Процідіть наливку, розлийте по пляшках і приберіть на зберігання в підвал.

    19. Наливка з абрикосів з аличем

    Годиться тільки стигла алича.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 1 кг аличі, 350 г цукру, 1,5 л спирту, 500 мл кип'яченої води.

    Приготування: Фрукти наріж, очисти від кісточок і склади в сулію. Залий спиртом і постав у темне місце на 1,5 місяці. Проціди, перелий в окрему ємність і прибери убік. Абрикоси та аличу засип цукром і залиш на 15 днів. Рідина, що утворилася, профільтруй, змішай з водою і абрикосовим спиртом. Перелий у чисті пляшки та перенеси наливку у льох на зберігання.

    20. Наливка з абрикосів, персиків та чайної троянди

    Солодка наливка із ніжним квітковим ароматом!

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 4 середні персики, 200 г пелюсток чайної троянди, 400 г цукру, 1 л спирту, 500 мл води.

    Приготування: Абрикоси та персики розріж, очисти від кісточок і склади в підготовлену ємність. Додай спирт, половину цукру та наполягай 35 днів у темному місці. Процідити через ватний фільтр і прибери убік. Закип'яти воду, додай пелюстки троянди, цукор, що залишився, і проварити 5 хвилин. Остуди, профітруй і змішай з ароматним спиртом. Закрий капроновою кришкою і наполягай у темному місці 10 днів. Проціди наливку ще раз, розлий по пляшках і щільно закупорюй.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *