: 8 ситних та смачних рецептів />
Апетитні картопляні зрази з фаршем обов'язково сподобаються всім поціновувачам домашньої кухні. Що взагалі може бути кращим за поєднання картоплі та м'яса? Тим більше, у такому цікавому форматі – з хрусткою скоринкою та соковитою начинкою. Ділимося 8 чудовими рецептами!
Зміст
1. Картопляні зрази з фаршем на сковороді
Щоб прибрати зайву олію після смаження, викладай готові зрази на паперові серветки.
Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 30 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 3-4 ст.л. борошна, 200 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, сіль|соль|, спеції.
Приготування: Очисти та відвари картоплю до готовності, розімни її з вершковим маслом, посоли, дай охолонути, а потім додай яйце та ложку борошна. Подрібни цибулю, обсмаж його з фаршем до готовності і приправ за смаком.
З картопляної заготовки сформуй коржик, додай начинку, зліпи зразу і злегка обваляй її в борошні, що залишилося. Так само сформуй інші зрази і обсмаж їх на сковороді з двох сторін на середньому вогні.
2. Картопляні зрази з фаршем, цибулею та морквою
Трохи класичної овочевої засмажки зроблять фарш ще соковитішим.
Тобі знадобиться: 700 г картоплі, 40 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 4 ст.л. борошна, 200 г м'ясного фаршу, 1 морква, 1 цибулина, сіль, спеції.
Зараз читають:8 легких рецептів курячої грудки в беконі в духовці
Приготування: Очисти, наріж та відвари картоплю. Розімни її в пюре з додаванням вершкового масла та солі. Коли пюре охолоне, додай у нього яйце та ложку борошна.
Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай фарш і смаж його разом із овочами до готовності. Приправ та дай начинці охолонути. Відправ картопляний коржик на присипану борошном поверхню, зверху виклади начинку і сформуй заготовку. Так само зроби інші зрази і обсмаж їх на сковороді до рум'яності на середньому вогні.
3. Картопляні зрази з фаршем та овочами
За бажання, додай у начинку трохи інших овочів на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 40 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 4 ст.л. борошна, 200 г м'ясного фаршу, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 стебло селери, 1 цибулина, сіль, спеції.
Приготування: Очисти та відвари картоплю. Розімні її в пюре разом з маслом, дай охолонути і потім змішай з яйцем, сіллю та ложкою борошна. Подрібни і злегка обсмаж всі овочі. Додай фарш, обсмаж до готовності, приправ та остуди начинку. Сформуй картопляні коржики, виклади начинку і зліпи зрази. Злегка обваляй їх у борошні та обсмаж з двох сторін на середньому вогні.
4. Картопляні зрази з фаршем у панірувальних сухарях
Чудовий рецепт, який варто знати кожній господині.
Тобі знадобиться: 7-8 великих картоплин, 2 яйця, 200 г борошна, 500 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, 50 г панірувальних сухарів, сіль, спеції
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з часником до золотистості, додай фарш, смажу до готовності, приправ та остуди начинку. У цей час відвари і подрібни картоплю в пюре, дай трохи охолонути і змішай з яйцями.
Зараз читають:Гонконгські вафлі: 5 простих та оригінальних рецептів
Всип стільки борошна, скільки знадобиться, щоб вийшло не надто липке тісто. Вологими руками сформуй картопляний коржик, виклади начинку і з'єднай краї. Так само приготуй інші зрази, обваляй їх у панірувальних сухарях і обсмаж на сковороді з двох сторін на середньому вогні.
5. Картопляні зрази з фаршем у духовці
Зрази в духовці виходять менш жирними, тому що вони не смажаться у маслі.
Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 2 яйця, 2,5 ст. борошна, 300 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, сіль|соль|, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю, додай фарш та смажу до готовності. Приправ та дай начинці охолонути. Відвари і розімни картоплю в пюре, дай злегка охолонути, а потім вбий яйце, всип борошно і ретельно перемішай. Сформуй коржики з картопляного тіста, що вийшов, виклади начинку і склей краю. Відправ зрази на пергамент, змасти їх збитим яйцем, що залишилося, і запікай 20-25 хвилин в духовці при 180 градусах.
6. Картопляні зрази з фаршем та грибами
Використовуй печериці чи будь-які інші гриби. Якщо це будуть лісові – привари їх 15 хвилин.
Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 1 яйце, 1/2 склянки борошна, 300 г м'ясного фаршу, 250 г грибів, 1 цибулина, сіль, спеції.
Приготування: Відвари і розімни картоплю в пюре, дай охолонути і змішай його з яйцем і борошном. Обсмажити цибулю з грибами до випаровування вологи, додати фарш і смажити далі до готовності. Приправте начинку.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів желе з білої смородини
Сформуй коржики з картопляного тіста, виклади начинку і з'єднай краї. Обсмаж зрази на сковороді з двох боків на середньому вогні, або можеш змастити їх яйцем і запекти 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
7. Варені картопляні зрази з фаршем
Не найбанальніший, але теж цікавий рецепт для різноманітності.
Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 1 яйце, 300 г борошна, 250 г м'ясного фаршу, 1-2 цибулини, сіль, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості, додай фарш, смажу до готовності, приправ та остуди начинку. Окремо відвари і остуди картоплю, натрій її на великій тертці, змішай з яйцем і поступово всип борошно.
Вологими руками сплюсни картопляний коржик, виклади на нього фарш і сформуй зрази. Відваріть їх у підсоленій киплячій воді 10 хвилин після того, як вони спливуть. Рекомендуємо подавати такі зрази з вершковим маслом чи сметаною.
8. Картопляні зрази з фаршем та сиром
Для аромату можна втрутити в начинку ще трохи зелені.
Тобі знадобиться: 750 г картоплі, 1 яйце, 50 г панірувальних сухарів, 200 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 50 г твердого сиру, сіль, спеції.
Відвари картоплю до готовності, розімні її в пюре і дай охолонути. Змішай пюре з яйцем, панірувальними сухарями та спеціями. Подрібни і обсмаж цибулю до рум'яності, додай фарш, смаж до готовності, приправ та остуди начинку.
Сформуй коржі з картопляного тіста, виклади начинку та посип її тертим сиром. З'єднай краї зраз і обсмаж їх на сковороді на середньому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua