Картопляні зрази з фаршем: 8 ситних та смачних рецептів

: 8 ситних та смачних рецептів />

Апетитні картопляні зрази з фаршем обов'язково сподобаються всім поціновувачам домашньої кухні. Що взагалі може бути кращим за поєднання картоплі та м'яса? Тим більше, у такому цікавому форматі – з хрусткою скоринкою та соковитою начинкою. Ділимося 8 чудовими рецептами!

Зміст

  • 1. Картопляні зрази з фаршем на сковороді
  • 2. Картопляні зрази з фаршем, цибулею та морквою
  • 3. Картопляні зрази з фаршем та овочами
  • 4. Картопляні зрази з фаршем у панірувальних сухарях
  • 5. Картопляні зрази з фаршем у духовці
  • 6. Картопляні зрази з фаршем та грибами
  • 7. Варені картопляні зрази з фаршем
  • 8. Картопляні зрази з фаршем та сиром
  • 1. Картопляні зрази з фаршем на сковороді

    Щоб прибрати зайву олію після смаження, викладай готові зрази на паперові серветки.

    Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 30 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 3-4 ст.л. борошна, 200 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, сіль|соль|, спеції.

    Приготування: Очисти та відвари картоплю до готовності, розімни її з вершковим маслом, посоли, дай охолонути, а потім додай яйце та ложку борошна. Подрібни цибулю, обсмаж його з фаршем до готовності і приправ за смаком.

    З картопляної заготовки сформуй коржик, додай начинку, зліпи зразу і злегка обваляй її в борошні, що залишилося. Так само сформуй інші зрази і обсмаж їх на сковороді з двох сторін на середньому вогні.

    2. Картопляні зрази з фаршем, цибулею та морквою

    Трохи класичної овочевої засмажки зроблять фарш ще соковитішим.

    Тобі знадобиться: 700 г картоплі, 40 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 4 ст.л. борошна, 200 г м'ясного фаршу, 1 морква, 1 цибулина, сіль, спеції.

    Зараз читають:8 легких рецептів курячої грудки в беконі в духовці

    Приготування: Очисти, наріж та відвари картоплю. Розімни її в пюре з додаванням вершкового масла та солі. Коли пюре охолоне, додай у нього яйце та ложку борошна.

    Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай фарш і смаж його разом із овочами до готовності. Приправ та дай начинці охолонути. Відправ картопляний коржик на присипану борошном поверхню, зверху виклади начинку і сформуй заготовку. Так само зроби інші зрази і обсмаж їх на сковороді до рум'яності на середньому вогні.

    3. Картопляні зрази з фаршем та овочами

    За бажання, додай у начинку трохи інших овочів на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 40 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 4 ст.л. борошна, 200 г м'ясного фаршу, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 стебло селери, 1 цибулина, сіль, спеції.

    Приготування: Очисти та відвари картоплю. Розімні її в пюре разом з маслом, дай охолонути і потім змішай з яйцем, сіллю та ложкою борошна. Подрібни і злегка обсмаж всі овочі. Додай фарш, обсмаж до готовності, приправ та остуди начинку. Сформуй картопляні коржики, виклади начинку і зліпи зрази. Злегка обваляй їх у борошні та обсмаж з двох сторін на середньому вогні.

    4. Картопляні зрази з фаршем у панірувальних сухарях

    Чудовий рецепт, який варто знати кожній господині.

    Тобі знадобиться: 7-8 великих картоплин, 2 яйця, 200 г борошна, 500 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, 50 г панірувальних сухарів, сіль, спеції

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з часником до золотистості, додай фарш, смажу до готовності, приправ та остуди начинку. У цей час відвари і подрібни картоплю в пюре, дай трохи охолонути і змішай з яйцями.

    Зараз читають:Гонконгські вафлі: 5 простих та оригінальних рецептів

    Всип стільки борошна, скільки знадобиться, щоб вийшло не надто липке тісто. Вологими руками сформуй картопляний коржик, виклади начинку і з'єднай краї. Так само приготуй інші зрази, обваляй їх у панірувальних сухарях і обсмаж на сковороді з двох сторін на середньому вогні.

    5. Картопляні зрази з фаршем у духовці

    Зрази в духовці виходять менш жирними, тому що вони не смажаться у маслі.

    Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 2 яйця, 2,5 ст. борошна, 300 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, сіль|соль|, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю, додай фарш та смажу до готовності. Приправ та дай начинці охолонути. Відвари і розімни картоплю в пюре, дай злегка охолонути, а потім вбий яйце, всип борошно і ретельно перемішай. Сформуй коржики з картопляного тіста, що вийшов, виклади начинку і склей краю. Відправ зрази на пергамент, змасти їх збитим яйцем, що залишилося, і запікай 20-25 хвилин в духовці при 180 градусах.

    6. Картопляні зрази з фаршем та грибами

    Використовуй печериці чи будь-які інші гриби. Якщо це будуть лісові – привари їх 15 хвилин.

    Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 1 яйце, 1/2 склянки борошна, 300 г м'ясного фаршу, 250 г грибів, 1 цибулина, сіль, спеції.

    Приготування: Відвари і розімни картоплю в пюре, дай охолонути і змішай його з яйцем і борошном. Обсмажити цибулю з грибами до випаровування вологи, додати фарш і смажити далі до готовності. Приправте начинку.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів желе з білої смородини

    Сформуй коржики з картопляного тіста, виклади начинку і з'єднай краї. Обсмаж зрази на сковороді з двох боків на середньому вогні, або можеш змастити їх яйцем і запекти 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    7. Варені картопляні зрази з фаршем

    Не найбанальніший, але теж цікавий рецепт для різноманітності.

    Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 1 яйце, 300 г борошна, 250 г м'ясного фаршу, 1-2 цибулини, сіль, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості, додай фарш, смажу до готовності, приправ та остуди начинку. Окремо відвари і остуди картоплю, натрій її на великій тертці, змішай з яйцем і поступово всип борошно.

    Вологими руками сплюсни картопляний коржик, виклади на нього фарш і сформуй зрази. Відваріть їх у підсоленій киплячій воді 10 хвилин після того, як вони спливуть. Рекомендуємо подавати такі зрази з вершковим маслом чи сметаною.

    8. Картопляні зрази з фаршем та сиром

    Для аромату можна втрутити в начинку ще трохи зелені.

    Тобі знадобиться: 750 г картоплі, 1 яйце, 50 г панірувальних сухарів, 200 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 50 г твердого сиру, сіль, спеції.

    Відвари картоплю до готовності, розімні її в пюре і дай охолонути. Змішай пюре з яйцем, панірувальними сухарями та спеціями. Подрібни і обсмаж цибулю до рум'яності, додай фарш, смаж до готовності, приправ та остуди начинку.

    Сформуй коржі з картопляного тіста, виклади начинку та посип її тертим сиром. З'єднай краї зраз і обсмаж їх на сковороді на середньому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *