Корисна та дієтична цвітна капуста чудово поєднується з куркою у найрізноманітніших стравах. Ідеальний спосіб – запекти їх разом у духовці. Саме так зберігається максимальна кількість вітамінів, а при готуванні не потрібно використовувати багато зайвої олії, як при жарінні. Лови добірку рецептів!
Зміст
1. Цвітна капуста з куркою та сирним соусом у духовці
Найніжніша запіканка з рум'яною скоринкою – просто мрія.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 800 г цвітної капусти, 150 г твердого сиру, 250 мл вершків, 2 зубчики часнику, спеції.
Розбери цвітну капусту на суцвіття і приварити їх 3 хвилини в киплячій воді. Наріж і приправ курку за смаком. Розігрів вершки в сотейнику, всип спеції та тертий сир. Прогрій все до розчинення сиру, додай часник і зніми соус із вогню. Виклади курку та цвітну капусту в жароміцну форму, залий соусом та запікай близько 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
2. Цвітна капуста з куркою та грибами у духовці
Виходить не тільки смачна, а й досить ситна страва для всієї родини.
Тобі знадобиться: 400 г цвітної капусти, 400 г печериць, 400 г курячого філе, 3 ст.л. вершкового масла|мастила|, 150 г твердого сиру, 400 мл молока, 4 ст.л. борошна, спеції.
Приварення суцвіття цвітної капусти 3-4 хвилини в киплячій воді. Обсмажити борошно в вершковому маслі до рум'яності, влий молоко, проварити соус 3-4 хвилини і приправити. Додай до нього тертий сир та зніми з вогню.
Наріж курку та гриби середніми шматочками. Виклади їх у форму разом із кольоровою капустою, залий соусом та накрий фольгою. Запікайте страву 40 хвилин у духовці при 180 градусах. За 10 хвилин до кінця готування – зніми фольгу.
Зараз читають:Бурий рис: Як правильно варити для найкращого смаку та користі?
3. Цвітна капуста з куркою у яєчній заливці
Мінімум підготовки інгредієнтів, а решта – духовка зробить самостійно.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 600 г цвітної капусти, 3 яйця, 200 мл вершків, 150 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, спеції, ароматні трави.
Курку наріж невеликими шматочками і злегка обсмаж, а суцвіття цвітної капусти – приварити 3-4 хвилини в киплячій воді. Виклади все в жароміцну форму. Віночком змішати яйця, вершки та спеції з травами. Додай тертий сир і тиск часник, залий блюдо цим соусом і запікай в духовці 30-40 хвилин при 180 градусах.
4. Цвітна капуста з куркою та моцарелою в духовці
Замість петрушки можна взяти будь-яку іншу ароматну зелень до смаку.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 1 цвітна капуста, 200 г моцарелли, 1 ст. гірчиці, 4 гілочки петрушки, спеції.
Приготування: Приваріть суцвіття цвітної капусти 5 хвилин у киплячій воді і викладіть їх у форму для запікання. Туди ж виклади нарізану середніми шматочками курку, приправ все за смаком і трохи полів гірчицею. Відправте блюдо в духовку на півгодини при 180 градусах. Після чого посип тертою моцарелою та рубаною петрушкою, і запікай ще 10 хвилин.
5. Цвітна капуста з курячим фаршем у духовці
Ця запіканка частково нагадує ніжне суфле за консистенцією.
Тобі знадобиться: 500 г цвітної капусти, 300 г курячого фаршу, 1 цибулина, 120 мл молока, 1 яйце, 50 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Цвітну капусту відварити повністю до м'якості, а потім дрібно наріж або подрібни її блендером. Подрібни цибулю з часником, змішай з курячим фаршем і приправ. У форму виклади фарш, а потім – цвітну капусту. Віночком зби яйце з молоком, всип тертий сир, залий запіканку і готуй її 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
6. Цвітна капуста з куркою у сметані
Курку можна і не обсмажувати, але так вона буде соковитішою.
Тобі знадобиться: 700 г цвітної капусти, 2 курячих філе, 3 яйця, 100 г твердого сиру, 150 г жирної сметани, 1 гілочка чебрецю, по 2 ст.л. рослинної та вершкового масла, спеції.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів повидла з аґрусу
Приварення суцвіття цвітної капусти 4-5 хвилин у киплячій воді. Наріж курку і швидко обсмаж її до легкого рум'янцю в суміші двох олій. Виклади курку та цвітну капусту у форму для запікання. Віночком збий яйця, сметану та спеції за смаком. Залий запіканку, додай зверху чебрець і відправь на півгодини до духовки при 180 градусах. Після чого прибери чебрець, посип запіканку тертим сиром і запікай ще 10 хвилин.
7. Цвітна капуста з куркою та помідорами в духовці
Для цього рецепту можна використовувати цілу тушку чи окремі частини.
Тобі знадобиться: 1 курка, 1 цвітна капуста, 10 помідорів чері, 200 мл вершків, 5 ст.л. соусу песто, спеції.
Приготування: Розроби курку на порційні шматки, приправ та обсмаж до золотистості з усіх боків. Розбери цвітну капусту на невеликі суцвіття, а помідори черрі – розріж навпіл і злегка обсмаж у жирі, що залишився від курки. Виклади все в жароміцну форму. Окремо змішай вершки і песто, залий блюдо соусом і накрий фольгою. Запікайте всі близько 1 години в духовці при 180 градусах. Через 40 хвилин – прибери фольгу.
8. Цвітна капуста з куркою та кабачками у духовці
Чудова літня страва з молодих сезонних овочів – обов'язково спробуй!
Тобі знадобиться: 300 г цвітної капусти, 250 г кабачків, 120 г болгарського перцю, 250 г курячого філе, 60 г твердого сиру, 2 яйця, 2 ст.л. сметани, 2 ст. крохмалю, зелень, спеції.
Приварити суцвіття цвітної капусти приблизно 3-4 хвилини. Натрій кабачок на великій тертці і злегка відіжми зайвий сік. Зроби з курки фарш, дрібно наріж болгарський перець і подрібни зелень. Змішай фарш, кабачок, перець і зелень, приправ все це до смаку.
Окремо змішай яйця, сметану та крохмаль. З'єднай яєчну суміш із фаршем і потім додай туди цвітну капусту. Виклади все у форму і запікайте півгодини в духовці при 180 градусах. Після чого посип запіканку тертим сиром і запікай ще 10 хвилин.
9. Цвітна капуста з куркою по-діжонськи у духовці
Головний секрет рецепту – соус на основі майонезу та діжонської гірчиці.
Тобі знадобиться: 1 цвітна капуста, 800 г курячого філе, 100 г твердого сиру, 3 ст. майонезу, 1 ст.л. діжонської гірчиці, спеції.
Зараз читають:Креветки у соєвому соусі на сковороді: 10 рецептів для справжніх гурманів
Приготування: Наріж цвітну капусту пластинами по 10-15 мм і виклади на змащений лист. Наріж курку на відбивні, відбий, приправ і додай зверху. Змішай майонез, гірчицю та тертий сир, і теж виклади зверху. Запікайте страву 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
10. Цвітна капуста з куркою та броколі у духовці
Обидва види капусти чудово поєднуються з курячим філе.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 300 г цвітної капусти, 200 г броколі, 200 г твердого сиру, 200 мл молока, 100 г сметани, спеції.
Розбери обидва види капусти на дрібні суцвіття, а курку – наріж середніми шматочками. Виклади все у форму і приправ за смаком. Віночком змішай молоко, сметану, спеції та тертий сир. Залийте страву цим соусом і запікайте 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
11. Цвітна капуста з картоплею та куркою у духовці
Ідеально підійде хоч щодня, хоч на святковий стіл.
Тобі знадобиться: 400 г курки, 250 г цвітної капусти, 500 г картоплі, 2 зубчики часнику, 150 мл вершків, 80 г твердого сиру, спеції.
Картопля наріж часточками і виклади у форму . Зверху додай невеликі суцвіття цвітної капусти та шматочки курки. Приправ все за смаком, залий вершками з часником, накрий фольгою і запікайте 50-60 хвилин у духовці при 180 градусах. Після чого прибери фольгу, посип блюдо тертим сиром і запікай далі до рум'яності.
12. Цвітна капуста з куркою у томатному соусі
За бажанням, посип готову страву рубаним базиліком або іншою зеленню.
Тобі знадобиться: 1 кг цвітної капусти, 600 г курячого філе, 1 болгарський перець, 2 помідори, 3 ст.л. томатної пасти, 2 зубчики часнику, 100 г твердого сиру, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Наріж і злегка обсмаж курку. Приваріть суцвіття цвітної капусти в киплячій воді 3-4 хвилини і викладіть їх у форму разом з куркою. Подрібни цибулю та солодкий перець, обсмаж їх до м'якості та додай нарізані помідори. Протушкуй ще 5-7 хвилин.
Змішай 1 склянку води, томатну пасту, подрібнений часник та спеції за смаком. Можна додати кілька ложок вершків чи сметани. Залий овочі та протушкуй соус ще 3 хвилини. Залий курку з капустою соусом, посип тертим сиром і запікай півгодини в духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua