Для запікання кабачків в аерогрилі не потрібно багато олії, а апетитна рум'яна скоринка нікого не залишить байдужим. Також найкраще тут використовувати молоді кабачки з ніжною шкіркою і м'яким насінням. Сподіваємося, що наші 12 рецептів із цієї добірки надихнуть тебе на нові кулінарні звершення!
Зміст
1. Кабачки кружальцями в аерогрилі
Легкий повсякденний рецепт, який не вимагає підготовки та зусиль.
Тобі знадобиться: 600 г кабачків, 3 ст. оливкової олії, 2 зубчики часнику, 1,5 ч.л. ароматних трав, сіль, спеції.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями завтовшки 5-7 мм і змішай з маслом, подрібненим часником, сіллю, спеціями і травами. Запікай їх порціями на середніх ґратах аерогрилю 15-18 хвилин при 200 градусах на середній швидкості вентилятора.
2. Кабачки брусочками в аерогрилі
Подавай таку закуску з улюбленим соусом на основі сметани чи йогурту.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 50 мл оливкової олії, 1 ч.л. паприки, сіль, спеції.
Приготування: Наріж кабачки брусочками і змішай їх з оливковою олією та спеціями. Запікайте кабачки 20 хвилин в аерогрилі при 200 градусах.
3. Кабачки зі сметаною в аерогрилі
Замість сметани можна використовувати густий йогурт без добавок.
Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 3 ст. сметани, 1 яйце, 25 г зелені, сіль, спеції.
Зараз читають:Сирна запіканка без манки: 20 швидких та бюджетних рецептів
Приготування: Віночком зби сметану з яйцем і спеціями. Наріж кабачки кружальцями, виклади їх у форму аерогрилю, залий сметаною та запікай півгодини при 200 градусах на середній швидкості вентилятора. Посип рубаною зеленню в кінці приготування.
4. Кабачки з плавленим сиром в аерогрилі
Найсмачніша закуска з доступних та дешевих інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 600 г кабачків, 150 г плавленого сиру, 4 ст. сметани або майонезу, 3 зубчики часнику, 1 пучок петрушки, 1,5 ст. оливкової олії, сіль, спеції.
Наріж кабачки пластинками товщиною 15 мм. Збризкати їх маслом, приправити і запікати на верхній решітці аерогрилю 20 хвилин при 220 градусах. Переверни їх у процесі. Змішай сметану, тертий плавлений сир, подрібнену петрушку та часник. Додайте цей соус зверху і запікайте кабачки ще 5-7 хвилин.
5. Кабачки з овочами в аерогрилі
Можна додати в цю суміш будь-які інші улюблені овочі.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 морква, 4-5 печериць, 200 г помідорів чері, 2 ст.л. оливкової олії, спеції, ароматні трави.
Приготування: Крупно наріж овочі та печериці, змішай їх з олією та спеціями до смаку. Застели фольгою форму аерогрилю, виклади овочі та запікайте їх 30-40 хвилин при 230 градусах. Перемішай у процесі.
6. Кабачки в паніровці в аерогрилі
Хороша альтернатива чіпсам та всім іншим подібним закускам.
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 3 яйця, 100 г борошна, 20 мл молока, 100 г панірувальних сухарів, 50 г пармезану, сіль, спеції, ароматні трави.
Наріж кабачки широкими смужками або брусочками . Віночком зби яйця з молоком, змішай борошно зі спеціями, а панірувальні сухарі – з тертим пармезаном. Обваляй кабачки в борошні, вмочіть в яйця і обваляй в паніровці. Готуй їх 8 хвилин у кошику аерогрилю при 180 градусах.
Зараз читають:20 соусів з томатної пасти, які урізноманітнять твоє меню
7. Кабачки з пармезаном в аерогрилі
Якщо кабачків занадто багато, то запікай їх партіями в один шар.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 4 ст.л. муки|борошна|, 50-80 г пармезану, 1,5 ч.л. паприки, 1 ч. л. італійських трав, сіль, спеції.
Приготування: Наріж кабачки кільцями і обваляй їх у борошні з усіма спеціями. Виклади кружечки у форму аерогрилю, посип тертим пармезаном і запікайте 20 хвилин при 200 градусах.
8. Фаршировані кабачки в аерогрилі
Перевершать усі очікування сім'ї чи гостей!
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 600 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 2 моркви, 4 зубчики часнику, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Наріж кабачки великими барилами та ложкою видали у них м'якоть, залишаючи дно. Змішай фарш та подрібнені овочі з часником та спеціями, додай трохи м'якоті кабачка для соковитості.
Нафаршируй кабачки начинкою, що вийшла, і посип тертим сиром. Запікай їх приблизно 1 годину на нижній решітці аерогрилю при 200 градусах.
9. Рулетики з кабачків з куркою в аерогрилі
Подавай готову закуску зі свіжими овочами та зеленню.
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 1 велике куряче філе, 2 помідори, 80-100 г моцарелли, спеції, ароматні трави, оливкова олія.
Приготування: Наріж кабачки пластинками по 5 мм, збризкайте оливковою олією і обсмаж на сковороді з двох сторін до рум'яності. Наріж курку шматочками за розміром кабачкових слайсів, відбий і приправ. Виклади курку на кабачки і додай часточки помідорів. Ще раз приправ, присип все тертою моцарелою, зверни рулетики і запікай їх півгодини в аерогрилі при 190 градусах. Один раз переверни рулетики у процесі готування.
10. Запіканка з кабачків в аерогрилі
Готову запіканку можна посипати рубаною зеленню або запашними травами.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 3 ст.л. сметани, 2 яйця, 1 ч.л. гірчиці, 100 г твердого сиру, сіль, спеції.
Зараз читають:8 найкращих рецептів, як приготувати корн-доги
Приготування: Наріж кабачки дрібним кубиком і приправ за смаком. Віночком зби яйця, сметану і гірчицю, додай тертий сир. Виклади кабачки у форму та залий заливкою. Готуйте їх 40-45 хвилин в аерогрилі при 250 градусах.
11. Варення з кабачків в аерогрилі
Незвичайний спосіб приготування літнього варення.
Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 500 г цукру, 1 апельсин.
Приготування: Очисти і дрібно наріж кабачки, засип їх цукром, перемішай і залиш на 1 годину. Після чого додай подрібнену м'якоть апельсина і знову перемішай. Влий трохи води в банки і утрамбуй туди варення.
Закрийте банки і стерилізуйте їх 15 хвилин в аерогрилі при максимальній температурі. Коли у варенні з'являться бульбашки, зменш температуру до 150 градусів і стерилізуй ще 20 хвилин.
12. Човники з кабачків в аерогрилі
Вибирай кабачки приблизно одного розміру, щоб вони добре пропекли.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 200 г курячого філе, 1/2 цибулини, 1 помідор, 50 г сметани, 80-100 г твердого сиру, 3 листочки базиліка, 4 гілочки кропу або петрушки, спеції.
Розріж кабачки вздовж на половинки і ложкою видали зайву м'якоть . Приправ їх за смаком, збризкати маслом і запікати зрізом вниз 10 хвилин на решітці аерогрилю при 180 градусах. Подрібни та обсмаж куряче філе до готовності.
Окремо подрібни та обсмаж цибулю, додай до неї м'якоть кабачків і теж доведи до готовності. Дрібно порубай помідор, базилік і зелень, змішай начинку і приправ її за смаком. Додай до неї сметану та третину тертого сиру. Наповни човники начинкою, що вийшла, посип залишився тертим сиром і запікай ще 10 хвилин при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua