Оцет в заготовках використовується як консервант, але якщо правильно дотримуватися технології приготування, то цілком можна обійтися і без нього. У цій добірці ти знайдеш різні рецепти кабачків без оцту – від варення до ікри. Зберігати їх найкраще у темному прохолодному місці!
Зміст
1. Консервовані кабачки без оцту
Нарізай їх як завгодно брусочками, кружальцями, великими шматками.
Тобі знадобиться: 4 кг кабачків, 1 головка часнику, 4 парасольки кропу, 1 ст.л перцю горошком, 4 лаврові листи, 1 пучок зелені, 8 ст.л. солі, 8 ст. цукру.
Приготування: Наріж кабачки і розклади їх у чисті сухі банки разом з часником, кропом, перцем, лавровим листям та зеленню. Зали окропом, накрий кришками і залиш на 15 хвилин. Після чого злий і знову закип'яти цю воду, всип у неї сіль і цукор, проварити до розчинення і залий кабачки. Закочуй їх на зиму.
2. Салат із кабачків у томаті без оцту на зиму
Трохи лимонної кислоти повністю замінить оцет у цьому рецепті.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 1,2 л томатного соку, 800 г болгарського перцю, 4 цибулини, 1 головка часнику, 2 ст. солі, 2 ст. цукру, 140 мл олії, 1 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Довільно наріж всі овочі, подрібни часник, залий їх томатним соком з маслом і всип сіль з цукром. Доведи заготовку до кипіння та протушкуй 30-35 хвилин на слабкому вогні. За 5 хвилин до кінця – додай лимонну кислоту. Закатай салат у стерилізовані банки.
3. Тещина мова з кабачків без оцту на зиму
Популярна закуска, яка стане справжньою окрасою святкового столу.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 2 кг помідорів, 4 болгарські перці, 1 головка часнику, 1 перець чилі, 150 г цукру, 2 ст.л. солі, 150 мл олії.
Приготування: Пропусти помідори, обидва види перцю та часник через м'ясорубку. Додай олію, цукор, сіль та спеції за смаком. Проварити заготовку 20 хвилин на слабкому вогні. Наріж кабачки слайсами або тонкими кружальцями, виклади їх у томат і протушкуй ще півгодини. Закатай у стерилізовані банки.
Зараз читають:12 шикарних рецептів канапе з червоною рибою
4. Варення з кабачків із лимоном на зиму
Замість лимона сміливо бери апельсин чи інші цитрусові.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 4 лимони, 1-1,5 кг цукру.
Приготування: Очисти та наріж кабачки кубиком, засип їх цукром і залиш на ніч. Після чого доведи до кипіння, проварити 10 хвилин і дай повністю охолонути. Повторіть цей крок ще раз. Ошпарь лимони окропом, пропусти їх через м'ясорубку і додай до кабачків. Проварити варення ще 10 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
5. Рататуй з кабачків та баклажанів без оцту на зиму
Можеш трохи змінити пропорції овочів на власний смак.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 500 г болгарського перцю, 300 г цибулі, 1 головка часнику, 100 г томатної пасти, 100 г цукру, 2 ст. солі, 150 мл олії, 1 ч.л. лимонної кислоти, спеції.
Приготування: Наріж баклажани з кабачками кружальцями або половинками кружальців. Збризкати маслом і обсмажити або запікати в духовці до рум'яності. Тонко наріж і обсмаж цибулю з болгарським перцем до м'якості, виклади до них очищені терті помідори та томатну пасту.
Через 5 хвилин влий масло, що залишилося, і всип сіль, цукор і спеції. Виклади кабачки з баклажанами в заливку, акуратно перемішай і тушкуй 40 хвилин на слабкому вогні. Всип лимонну кислоту за 5 хвилин до кінця. Закатай рататуй у стерилізовані банки.
6. Мариновані кабачки без оцту на зиму
Неодмінно спробуй, це дуже смачно та просто!
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 4 парасольки кропу, 2 листи хрону, 1 жменю листя смородини, 8 зубчиків часнику, 4 ст.л. цукру, 2 ст. солі, 2 ч. л. лимонної кислоти, вода.
Приготування: Очисти та наріж кабачки брусочками. Розклади їх у чисті сухі банки з листям, часником та кропом. Залий окропом і залиши на 10 хвилин. Після чого злий і знову закип'яти цю воду, залий кабачки ще на 10 хвилин. Знову злий воду, всип сіль, цукор і лимонну кислоту, доведи до кипіння, залий кабачки і закатай на зиму.
7. Кабачкова ікра без оцту на зиму
Одна з найкращих кабачкових заготовок, яку тільки можна вигадати.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 500 г моркви, 500 г цибулі, 6 ст. томатної пасти, 2 ст. цукру, 1 ст. солі, 150 мл олії, спеції, ароматні трави.
Зараз читають:15 простих рецептів повидла з яблук
Приготування: Довільно наріж всі овочі, залий їх маслом, додай сіль і цукор, і протушкуй всі разом 40-45 хвилин, помішуючи. За 5 хвилин до кінця – додай томатну пасту. Блендером подрібни заготовку до однорідності, приправ за смаком, провари ікру ще 5-7 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
8. Аджика з кабачків без оцту на зиму
За бажання, додай до неї ароматну зелень та гострий червоний перець.
Тобі знадобиться: 2,5 кг помідорів, 1 кг кабачків, 1 кг болгарського перцю, 2 цибулини, 1 головка часнику, 100 мл томатної пасти, 1,5 ст. солі, коріандр, орегано.
Приготування: Пропусти всі інгредієнти через м'ясорубку, додай томатну пасту, сіль та спеції до смаку. Доведи аджику до кипіння, проварити 30 хвилин на слабкому вогні і закатай у стерилізовані банки.
9. Смажені кабачки без оцту на зиму
Просто пальчики оближеш!
Тобі знадобиться: 1,2 кг кабачків, 30 г часнику, 20 г перцю чилі, 10 г солі, 10 г цукру, 200 мл оливкової олії, 100 мл лимонного соку, 400 мл води, спеції, ароматні трави.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями, збризкайте маслом і обсмаж до рум'яності з двох сторін. Змішай воду, лимонний сік, олію, що залишилося, подрібнений часник, чилі, цукор, сіль, спеції та ароматні трави. Доведи цей маринад до кипіння і проварити кілька хвилин. Щільно поклади смажені кабачки в стерилізовані банки, залий їх киплячим маринадом і заходь на зиму.
10. Компот із кабачків на зиму
Легкий та солодкий напій, який нагадуватиме про безтурботні літні дні.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 2 апельсини, 600 г цукру, 1 паличка кориці, 4 бутони гвоздики, 4 л води.
Приготування: Наріж та розклади кабачки з апельсинами в чисті сухі банки. Залий все окропом на 10-15 хвилин, а далі злий цю воду, додай у неї цукор, корицю і гвоздику, і провари 2-3 хвилини після кипіння. Залий кабачки сиропом, що вийшов, і закатай на зиму.
11. Анкл Бенс із кабачків без оцту на зиму
Простий і давно знайомий багатьом овочевий салат із кабачків.
Тобі знадобиться: 6 кг кабачків, 3 кг болгарського перцю, 3 кг помідорів, 1,5 кг цибулі, 50 г часнику, 120 г петрушки, 10 г паприки, 10 лаврового листя, 5 г сушеного базиліку, 5 г майорану, 200 олії, сіль, цукор, спеції.
Приготування: Наріж кабачки великими кубиками, болгарський перець – смужками, а цибуля – пір'ям. Очисти та наріж помідори кубиком, подрібни часник. Відправте всі інгредієнти в каструлю, залий маслом і всип спеції, трави, сіль і цукор за смаком. Туші 45 хвилин на слабкому вогні після кипіння, а за 5 хвилин до кінця готування – додай рубану петрушку. Закатай салат у стерилізовані банки.
Зараз читають:20 рецептів з перловки, які припадуть до смаку кожному
12. Лечо з кабачків без оцту на зиму
Ідеальна овочева закуска чи гарнір на всі випадки життя.
Тобі знадобиться: 4 кабачки, 4 помідори, 3 цибулини, 2 моркви, 2 болгарські перці, 4 ст.л. томатної пасти, 6 зубчиків часнику, 2 ч.л. солі, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Наріж решту овочів приблизно однаковими шматочками, виклади в засмажку і відправ туди ж томатну пасту, сіль, подрібнений часник і спеції. Протушкуй лечо приблизно 20 хвилин після кипіння, розклади в чисті сухі банки, простерилізуй 10-15 хвилин і заходи на зиму.
13. Салат з кабачками та овочами без оцту на зиму
Додатково можеш додати сюди трохи інших овочів на власний смак.
Тобі знадобиться: 4 кг кабачків, 2 кг помідорів, 2 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 кг болгарського перцю, 2 головки часнику, 2 склянки цукру, 4 ст. солі, 400 мл олії, 2 ч.л. лимонної кислоти, спеції, ароматні трави.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, моркву та болгарський перець, подрібни часник, залий все олією і додай цукор, сіль та спеції. Готуйте засмажку 10 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи. Виклади нарізані кубиком кабачки та помідори, зменш вогонь і туши все разом ще приблизно 30 хвилин до готовності кабачків. За 3-4 хвилини до кінця – всип лимонну кислоту. Закатай салат у стерилізовані банки.
14. Солоні кабачки без оцту
Хороша альтернатива звичним бочковим огіркам.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 20 г кропу, 1 лист хрону, 3 зубчики часнику, 4 ст.л. солі, 2 л води.
Приготування: Кабачки наріж кружальцями і склади в каструлю. Додай часник та кріп, а за бажання – будь-які спеції за смаком. Накрий все листом хрону. Звари розсіл з води та солі, залий кабачки та встанови гніт. Залишити все на 2 доби при кімнатній температурі, а потім викласти кабачки в стерилізовані банки. Доведи розсол, що залишився до кипіння, залий їм кабачки і закатай на зиму.
15. Сік із кабачків на зиму
Ще один варіант корисного вітамінного напою на основі кабачків.
Тобі знадобиться: 4 кг кабачків, 400 г апельсинів, 200 г лимонів, 300 г цукру.
Приготування: Відіжміть сік з кабачків і цитрусів будь-яким зручним способом. Додай цукор та цедру за смаком. Доведи сік до кипіння і проварити 3-4 хвилини, знімаючи піну. Закочуй гарячий сік у стерилізовані банки.
Джерело: dietcenter.com.ua