Желе із чорної смородини з желатином: 10 швидких рецептів

желатином: 10 швидких рецептів />

Смачне желе із чорної смородини з желатином можна використовувати по-різному – приготувати у формах, залити листковий десерт, прикрасити чизкейк чи торт, або просто закатати його у банки на зиму. Зібрали для тебе 10 різних рецептів на всі ці випадки!

Зміст

  • 1. Желе із чорної смородини з желатином для торта
  • 2. Желе із чорної смородини з желатином на зиму
  • 3. Желе із чорної смородини з желатином для чізкейку
  • 4. Желе з чорної смородини з лимоном та желатином
  • 5. Желе із соку чорної смородини з желатином
  • 6. Желе із чорної смородини з желатином у келихах
  • 7. Желе із чорної смородини з апельсином та желатином
  • 8. Желе із чорної смородини з желатином без цукру
  • 9. Желе із чорної та червоної смородини з желатином на зиму
  • 10. Желе із чорної смородини з желатином без варіння
  • 1. Желе із чорної смородини з желатином для торта

    Такий варіант найкраще підходить для прошарку коржів.

    Тобі знадобиться: 150 г чорної смородини, 5 ст. цукру, 1 жовток, 60 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 1 ч.л. желатину.

    Змішай желатин і цукор, засип смородину і доведи до кипіння. Перетріть масу через сито і додай у неї яйце і жовток. Зби все віночком, поверни на повільний вогонь і додай масло. Доведи суміш до загусання, помішуючи.

    2. Желе із чорної смородини з желатином на зиму

    Густе варення-желе відмінно підійде до чаю, тостів або млинців.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів фрикадельок з підливою на сковороді

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1 кг цукру, 2 ст. желатину, 150 мл води.

    Засип чорну смородину цукром, залиш на пару годин і потім доведи до кипіння. Проварити 5 хвилин, подрібнити блендером і перетрій через сито. Розчини желатин у воді, влий його до смородини, перемішай і знову доведи майже до кипіння, але не кип'ятити. Закатай желе у стерильні банки.

    3. Желе із чорної смородини з желатином для чізкейку

    Кількість цукру для желе варіюй на свій смак.

    Тобі знадобиться: 300 г чорної смородини, 20 г желатину, 200 г цукру, 100 мл води.

    Додай до смородини воду і цукор, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Підготуй желатин за інструкцією, додай до смородини та акуратно перемішай.

    4. Желе з чорної смородини з лимоном та желатином

    Точно сподобається любителям заготовок із кислинкою!

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 2 лимони, 800 г цукру, 15 г желатину, 100 мл води.

    Приготування: Ошпарь лимони окропом, наріж, видали кісточки і подрібни плоди в блендері. Так само подрібни смородину, змішай все разом і додай цукор. Доведи до кипіння, проварити 10 хвилин і зніміть з вогню. Розчини желатин у воді, влий у заготовку, ретельно перемішай і розлий желе по стерильним банкам.

    5. Желе із соку чорної смородини з желатином

    Сік відіжми заздалегідь будь-яким зручним способом – через соковижималку або перетрій через сито.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки із чорної смородини

    Тобі знадобиться: 500 мл соку чорної смородини, 2 ст. желатину, 250 мл води, цукор до смаку.

    Залий желатин водою, залиш на півгодини і потім нагрій до розчинення, помішуючи. Додай сік чорної смородини і знову ретельно перемішай. Додай цукор і розлий желе за формами.

    6. Желе із чорної смородини з желатином у келихах

    Таке желе краще розлити за прозорими порційними келихами.

    Тобі знадобиться: 400 мл води, 2 ч. л. желатину, 3 ст.л. цукру, 180 г чорної смородини.

    Залий желатин 100 мл води і залиш його набухати. Розклади 2/3 смородини за формами, а інші ягоди залий водою, що залишилася, додай цукор, доведи до кипіння і проварити 3-4 хвилини. Процідити відвар, додати до нього желатин і ретельно перемішати до розчинення. Залий цілі ягоди відваром і прибери желе у холодильник.

    7. Желе із чорної смородини з апельсином та желатином

    Можеш додати трохи ваніліну чи кориці на свій смак.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 2 апельсини, 12 г желатину, 1 склянка цукру.

    Приготування: Відіжміть сік із чорної смородини та апельсинів. Змішай, відлий 150 мл і розведи в них желатин за інструкцією. У сік, що залишився, додай цукор і нагрій до розчинення. Влий желатин, знову перемішай, розлий желе по формах і прибери його в холодильник.

    Зараз читають:15 рецептів тарталеток із червоною рибою, які порадують своїм смаком

    8. Желе із чорної смородини з желатином без цукру

    Низькокалорійний рецепт желе для шанувальників правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 300 мл води, 2 ст. желатину.

    Розведи желатин в 150 мл води. Смородину залий водою, перебий блендером і перетрій через сито. Нагрівай суміш на слабкому вогні і влий желатин, помішуючи. Розлий желе за формами або заходи в стерильні банки.

    9. Желе із чорної та червоної смородини з желатином на зиму

    Обидва види смородини відмінно поєднуються між собою у будь-яких заготовках.

    Тобі знадобиться: 700 г смородини, 700 г смородини, 1 кг цукру, 2 ст.л. желатину.

    Перебери всю смородину, засип цукром і залиш її на пару годин. Проварити 5-7 хвилин і перетрій через сито, а потім знову доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Розчини желатин у воді, влий до смородини та перемішай. Зніміть з вогню і розлийте заготівлю в стерильні банки.

    10. Желе із чорної смородини з желатином без варіння

    Готове желе обов'язково потрібно зберігати лише у холодильнику.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 150 г цукру, 12 г желатину.

    Приготування: Подрібни чорну смородину блендером, перетрій через сито і змішай з цукром до його розчинення. Розведи желатин у воді за інструкцією, додай до ягоди і теж перемішай до розчинення. Розлий желе за формами або стерильними банками.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *