Вівсяний квас: 8 легких домашніх рецептів щодня

Смачний та корисний вівсяний квас просто чудово втамовує спрагу, особливо у спекотні літні дні. Його точно варто скуштувати навіть тим, хто не любить класичні кваси, бо має зовсім інший смак. Ділимося 8 найкращими рецептами приготування в домашніх умовах!

Зміст

  • 1. Квас із цільного вівса
  • 2. Вівсяний квас із родзинками
  • 3. Вівсяний квас із солодом
  • 4. Квас із вівсяних пластівців
  • 5. Вівсяний квас без цукру
  • 6. Вівсяний квас із медом
  • 7. Вівсяний квас із базиліком
  • 8. Вівсяний квас із каркаде
  • 1. Квас із цільного вівса

    Найпростіший і водночас досить не клопіткий у приготуванні.

    Тобі знадобиться: 200 г незбираного вівса, 4 л води, 6 ст.л. цукру.

    Приготування: Промий овес, засип його в сулію або банку, додай половину цукру і 2 літри води. Накрийте марлею і залиште заготовку на 3-5 днів у темному теплому місці. Після чого злий цю рідину – вона не потрібна.

    Додай до вівса цукор, що залишився і залий чистою водою, накрий марлею і залиш ще на 1 добу в тому ж місці. Перелий готовий квас у пляшки та прибери в холодильник.

    2. Вівсяний квас із родзинками

    Родзинки – перевірений класичний спосіб запустити та прискорити процес бродіння.

    Зараз читають:15 шикарних рецептів компоту із суниці

    Тобі знадобиться: 1 кг вівса, 5 ст. цукру, 2 л води, 5-6 штук родзинок.

    Приготування: Промий овес, засип його в 3-літрову банку, додай цукор і родзинки. Залий водою по плічка, перемішай і накрий марлею. Залиш банку на 2 доби у теплому місці.

    Після чого злий і прибери квас у холодильник ще на 1 добу. Заготівлю з вівса можна залити повторно та залишити ще на 2 дні, тільки знову додай цукор. Однак врахуй, що другий квас вийде не таким концентрованим.

    3. Вівсяний квас із солодом

    Ще один рецепт квасу з трохи іншими смаковими нотками.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 1 склянка вівса, 5 ст. цукру, 1 ст. солоду.

    Приготування: Промий та засип овес у 3-літрову банку. Додай солод і цукор, і залий чистою водою. Накрийте марлею і залиште в темному місці на 3-5 днів, але щодня перемішуй заготовку. Проціди готовий квас і розлий його по пляшках.

    4. Квас із вівсяних пластівців

    У більшості випадків використовується крупа, але на цей раз ми пропонуємо альтернативу.

    Тобі знадобиться: 120 г вівсяних пластівців, 1 л води, 4 ст. цукру, 0,5 ч. л. сухих дріжджів, 1 щіпка лимонної кислоти.

    Приготування: Засип вівсяні пластівці в банку, додай цукор і лимонну кислоту і залий гарячою водою на 10-15 хвилин. Процідити і охолодити цю рідину до 30 градусів. Додайте дріжджі, перемішайте до розчинення і залиште заготовку на 4 години при кімнатній температурі під марлею. Відправ квас ще на 2 години в холодильник і в кінці – процідити.

    Зараз читають:8 рецептів курячих ніжок у тесті для тих, хто любить смачно поїсти

    5. Вівсяний квас без цукру

    Особливість того, що банку потрібно буде щільно закрити кришкою, а не марлею.

    Тобі знадобиться: 100 г вівсяних пластівців, 6 л води.

    Приготування: Засип вівсяні пластівці в 3-літрову банку, зали холодною водою, закрий поліетиленовою кришкою і залиш на 1 добу в темному місці. Проціди та розлий готовий квас по пляшках. Для другої порції квасу – залий пластівці, що залишилися, чистою водою ще на 12 годин.

    6. Вівсяний квас із медом

    Меду можна додати більше чи менше – на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 300 г незбираного вівса, 1 ст.л. меду, 10 г ізюму, 3 л води.

    Приготування: Промий овес, засип у 3-літрову банку та додай мед із ізюмом. Влий 2 літри холодної води і перемішай, а потім влий 1 літр окропу і знову перемішай.

    Накрийте марлею і залиште заготовку в теплому місці на 3-4 дні. Перемішуйте 1 раз на день, а потім процідіть і розлий квас по пляшках. Овес, що залишився, можна повторно залити.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів з вівсяними пластівцями

    7. Вівсяний квас із базиліком

    Швидкий рецепт, коли хочеться якнайшвидше насолодитися прохолодним напоєм.

    Тобі знадобиться: 80 г вівсяних пластівців, 2-3 листи базиліка, 5 ст. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 900 мл окропу.

    Приготування: Засип у банку вівсяні пластівці, базилік та цукор. Залий гарячою водою, перемішай і дай охолонути до 30-35 градусів. Додай дріжджі, знову перемішай і накрий квас марлею. Залишити його на 3 години при кімнатній температурі. Процідити і прибрати напій ще на 1 добу в холодильник.

    8. Вівсяний квас із каркаде

    Радимо додати ще трохи спецій на смак – дуже незвичайно.

    Тобі знадобиться: 200-300 г цільного вівса, 3 ст. меду, 15 г каркаде, 2,5 л води, 10 г м'яти.

    Приготування: Відправ неочищений овес і мед у 3-літрову банку, залий водою, накрий марлею і залиш на 3 доби. Якщо перший квас вийшов не смачним, тоді злий його, знову додай мед і воду, і залиш ще на стільки ж. Проціди готовий квас, додай у нього каркаді та м'яту, залиш ще на 1 добу, знову проціди і відправ у холодильник.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *