Болгарський перець із морквою на зиму: 15 оригінальних рецептів

оригінальних рецептів />

Всі овочеві поєднання гарні по-своєму. Болгарський перець із морквою – це легко та дуже яскраво. Вони чудово доповнюють один одного в найрізноманітніших заготовках на зиму, рецепти яких ти знайдеш у нашій добірці. Салати, закуски – вибирай варіант за смаком!

Зміст

  • 1. Салат з болгарським перцем, морквою та перловкою на зиму
  • 2. Капустяний салат із болгарським перцем, морквою на зиму
  • 3. Салат з болгарським перцем, морквою та рисом на зиму
  • 4. Лечо з болгарським перцем та морквою на зиму
  • 5. Фарширований перець з морквою та капустою на зиму
  • 6. Овочевий салат із болгарським перцем та морквою на зиму
  • 7. Салат з болгарського перцю, моркви та зелених помідорів на зиму
  • 8. Салат з болгарським перцем, морквою та баклажанами на зиму
  • 9. Овочевий салат із болгарським перцем, морквою та капустою на зиму
  • 10. Салат з болгарським перцем, морквою та стручковою квасолею на зиму
  • 11. Салат з болгарським перцем та морквою в томатному соусі на зиму
  • 12. Томатна заправка з болгарським перцем та морквою на зиму
  • 13. Ікра з помідорів, болгарського перцю та моркви на зиму
  • 14. Аджика із болгарського перцю з морквою на зиму
  • 15. Салат з болгарським перцем, морквою та цвітною капустою на зиму
  • 1. Салат з болгарським перцем, морквою та перловкою на зиму

    Можливо як закускою, так і повноцінним гарніром.

    Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 2 кг моркви, 2 кг цибулі, 2 склянки перловки, 1 склянка цукру, 4 ст. солі, 1 л олії, 10 ст.л. оцту, 1 л води.

    Приготування: Заздалегідь відваріть перловку до готовності. Натрій моркву, дрібно наріж решту овочів і влий до них масло і воду. Протушкуй овочі півгодини, додай перловку, перемішай і готуй ще 10 хвилин. Всип цукор і сіль, додай оцет і готуй салат ще 10 хвилин. Закатай його до стерилізованих банків.

    2. Капустяний салат із болгарським перцем, морквою на зиму

    Дуже простий та швидкий салат, який готується за лічені хвилини.

    Тобі знадобиться: 1 кг капусти, 2 моркви, 2 болгарські перці, 50 г цукру, 1 ст.л. солі, 80 мл олії, 30 мл оцту, 500 мл води.

    Приготування: Наріж капусту, натрій моркву і тонко наріж болгарський перець. Закип'яти воду з сіллю, цукром, олією та оцтом. Залий овочі маринадом і залиш на кілька годин. Після чого щільно поклади салат у чисті сухі банки, простерилізуйте всі 15 хвилин і заходьте на зиму.

    3. Салат з болгарським перцем, морквою та рисом на зиму

    Такий салат ще часто називають “Сніданок туриста”, і не дарма.

    Зараз читають:Помідори у снігу на зиму: 20 відмінних рецептів

    Тобі знадобиться: 2 кг моркви, 2 кг болгарського перцю, 2 кг цибулі, 2 кг помідорів, 2 склянки рису, 3 ст. солі, 2 ст. цукру, 700 мл олії, 1 склянка оцту.

    Рис відвари до готовності та промою. Натрій моркву, змішай її з цукром і сіллю, залий маслом і оцтом. Обсмаж моркву 10 хвилин на середньому вогні, додай подрібнену цибулю і ще через 5 хвилин всип подрібнений болгарський перець. Ще через 5 хвилин додай помідори і ще через 5 – рис. Протушкуй всі разом півгодини і закатай у стерилізовані банки.

    4. Лечо з болгарським перцем та морквою на зиму

    Соковите, апетитне та яскраве лечо нагадуватиме про літо.

    Тобі знадобиться: 6 кг помідорів, 3 кг болгарського перцю, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 300 г цукру, 4 ст. солі, 400 мл олії, 8 ст.л. оцту.

    Пропусти помідори через м'ясорубку . Додай до них сіль, цукор та олію, доведи до кипіння і провари 15-20 хвилин на слабкому вогні. Наріж решту овочів, виклади їх у томат і провари ще 30-35 хвилин. За 5 хвилин до кінця готування – влий оцет. Закатай лечо у стерилізовані банки.

    5. Фарширований перець з морквою та капустою на зиму

    Стане прекрасним доповненням до смаженої картоплі, шашлику або відбивним.

    Тобі знадобиться: 10 болгарських перців, 700 г капусти, 200 г моркви, 2 ст. цукру, 1,5 ст. солі, 50 мл олії, 50 мл оцту, 1 л води.

    Приготування: Виріж серединки і приварити перець 3-4 хвилини в киплячій воді. Наріж капусту, натрій моркву на корейській тертці і разомни овочі руками.

    Щільно нафаршируй перець капустяною начинкою і поклади його в стерилізовані банки. Можеш додати також часник, коріння та зелень. Закип'яти воду з цукром, сіллю, олією та оцтом. Зали перці цим маринадом і закатай на зиму.

    6. Овочевий салат із болгарським перцем та морквою на зиму

    Любителі гострих закусок можуть додати також трохи перцю чилі.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 400 г моркви, 400 г болгарського перцю, 400 г цибулі, 1 голівка часнику, 2 пучки зелені, 50 г солі, 10 г лимонної кислоти.

    Приготування: Тонко наріж всі овочі, подрібни часник і зелень, і змішай все з сіллю та лимонною кислотою. Залиш салат на 1-2 години і періодично перемішуй його. Після чого щільно поклади салат в банки, залий соком, що залишився і простерилізуй 15 хвилин в киплячій воді. Захід на зиму.

    7. Салат з болгарського перцю, моркви та зелених помідорів на зиму

    Хороший повсякденний салат для обіду та вечері.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг болгарського перцю, 800 г моркви, 10 зелених помідорів, 6 цибулин, 2 ст. солі, 2 ч. л. цукру, 200 мл олії, 200 мл оцту, спеції.

    Зараз читають:15 рецептів салату з апельсинами для справжніх гурманів

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, всип до них цукор, сіль та спеції, і протушкуй 10 хвилин після кипіння. Влий масло і протушкуй ще 5-7 хвилин. Влий оцет, протушкуй 1 хвилину і закатай готовий салат у стерилізовані банки.

    8. Салат з болгарським перцем, морквою та баклажанами на зиму

    Дивовижний літній рецепт, який тішить не лише смаком, а й доступністю інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 1 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 3 ст. цукру, 2 ст. солі, 1,5 склянки олії, 100 мл оцту.

    Приготування: Наріж всі овочі приблизно однаковими шматочками. Додай олію, сіль та цукор, доведи до кипіння і протушкуй 35-40 хвилин на слабкому вогні. За 5 хвилин до кінця – влий оцет. Закатай салат у стерилізовані банки.

    9. Овочевий салат із болгарським перцем, морквою та капустою на зиму

    Прекрасний закусочний салат до будь-яких основних страв.

    Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 1 кг моркви, 1 кг помідорів, 1 кг капусти, 1 кг цибулі, 150 г цукру, 3 ст. солі, 300-350 мл олії, 200 мл оцту.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, засип їх цукром і сіллю, влий масло, перемішай і залиш на 2 години. Після чого доведи заготовку до кипіння, проварити 15 хвилин, влий оцет і проварити ще 2-3 хвилини. Закатай салат у стерилізовані банки.

    10. Салат з болгарським перцем, морквою та стручковою квасолею на зиму

    Квасоля для цього рецепту підійде як жовта, так і зелена.

    Тобі знадобиться: 1 кг стручкової квасолі, 1 кг помідорів, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 2 ст. цукру, 1 ст. солі, 150 мл олії, 50 мл оцту.

    Приготування: Довільно наріж стручкову квасолю та овочі. Залий їх маслом, всип сіль і цукор, доведи заготовку до кипіння і проварити 20 хвилин на слабкому вогні. Наприкінці готування – влий оцет. Закатай салат у стерилізовані банки.

    11. Салат з болгарським перцем та морквою в томатному соусі на зиму

    Використовуйте будь-який готовий томатний соус на твій смак.

    Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 2 кг моркви, 2 кг цибулі, 1 л томатного соусу, 8 ст. цукру, 2 ст. солі, 500 мл олії, 100 мл оцту.

    Приготування: Тонко наріж овочі, залий їх маслом і влий 1-2 склянки води. Протушкуй всі разом 15 хвилин після кипіння, додай томатний соус, сіль і цукор, провари ще 15 хвилин і потім влий оцет. Доведи до кипіння і заходи в стерилізовані банки.

    Зараз читають:15 салатів із тофу, які захочеться приготувати ще не раз

    12. Томатна заправка з болгарським перцем та морквою на зиму

    Підійде для борщів, перших страв та різних овочевих рагу.

    Тобі знадобиться: 2 кг моркви, 2 кг болгарського перцю, 3 л свіжого томатного соку, 150 г цукру, 100 г солі, 100 мл олії, спеції.

    Приготування: Натрій моркву на тертці і тонко наріж болгарський перець. Скип'яти томатний сік із сіллю, цукром, олією та спеціями за смаком. Виклади в нього моркву, провари 10 хвилин і додай солодкий перець. Туші всі разом ще 15-20 хвилин після кипіння. Закатай заправку у стерилізовані банки на зиму.

    13. Ікра з помідорів, болгарського перцю та моркви на зиму

    Цікавий рецепт овочевої ікри, щоб урізноманітнити звичну кабачкову.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг помідорів, 500 г болгарських перців, 500 г моркви, 25 г часнику, 1 ст. солі, 2 ст. цукру, 150 мл олії, 1 ч.л. оцту, спеції.

    Приготування: Пропусти помідори та моркву через м'ясорубку, влий масло, перемішай і протушкуй півгодини після кипіння. Додай так само подрібнений болгарський перець, сіль, цукор і спеції. Туші ікру ще 20 хвилин. Виклади в неї часник, влий оцет, провари ще 10 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    14. Аджика із болгарського перцю з морквою на зиму

    Аджика хороша тим, що може бути як закускою, і соусом.

    Тобі знадобиться: 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г помідорів, 500 г яблук, 100 г часнику, 50 г гострого перцю стручкового, 1/2 склянки цукру, 2 ст.л. солі, 1/2 склянки олії, 1/2 склянки яблучного оцту.

    Приготування: Пропусти овочі та фрукти через м'ясорубку, доведи до кипіння і проварити 1 годину на слабкому вогні. Додай олію, яблучний оцет, сіль, цукор і часник. Ще раз доведи аджику до кипіння та закатай у стерилізовані банки.

    15. Салат з болгарським перцем, морквою та цвітною капустою на зиму

    Ще один варіант чудового літнього асорті в томатній заливці!

    Тобі знадобиться: 1 кг цвітної капусти, 1,5 кг помідорів, 300 г моркви, 300 г болгарського перцю, 2 головки часнику, 2 пучки зелені, 200 г цукру, 50 г солі, 250 мл олії, 150 мл оцту.

    Блендером подрібни помідори в пюре до однорідності. Натрій моркву, нарубай зелень і дрібно наріж болгарський перець. Залий все це томатним пюре, влий масло, всип сіль з цукром і доведи до кипіння. Проварити заготовку 20 хвилин на слабкому вогні, виклади невеликі суцвіття цвітної капусти, провари ще 10 хвилин і за 3 хвилини до кінця готування – влий оцет. Закатай салат у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *