Як зробити перекус корисним для здоров’я і фігури: поради лікарів © depositphotos
У програмі “Ранок з Україною”, яка виходить у будні о 6:30 на каналі “Україна”, розповіли, як і коли робити правильний перекус, та чим краще замінити солодощі й фаст-фуди.
Перекуси – універсальний спосіб слідкувати за здоровим раціоном, не втрачаючи робочого темпу. Журналісти “Ранку з Україною” дізналися, як правильно перекушувати, щоб це не відобразилося на фігурі, а до того ж було смачно і корисно. Лікарі запевняють – перекус у першу чергу має бути корисним, і нехтувати ним не варто.
Це можуть бути горішки, це може бути овочева нарізка або овочевий салатик, це може бути в крайньому випадку не фреш, а смузі, левову частину якого складають овочі, можна додати туди насіннячка льону, кунжуту, змеленого маку до смаку. Також це можуть бути кисломолочні продукти або ягоди – будь-які сезонні фрукти, але досить обережно, бо вони мають здатність підвищувати цукор розповіла дієтолог Наталія Суслова.
Десерти також треба обмежити у своєму раціоні. За статистикою понад 9 відсотків українців страждають від цукрового діабету. Краще поласувати шоколадом, у якому вміст какао-бобів не менше вісімдесяти відсотків.
Якість продуктів, які на сьогодні є на ринку – того самого печива чи вафель, не те, що не рекомендується… крім цукру, трансжирів і незрозумілих наповнювачів, зрозуміти, що ви кладете в рот – дуже важко поділився лікар-дієтолог.
Загальносвітовий тренд тотальної уваги до власного раціону поступово доходить і до нас. Українці вчитуються в етикетки продуктів, обирають горішки і сухофрукти замість бутербродів. Але і ними, застерігають лікарі, зловживати не варто.
Горішки – це дуже добре, але кількість горішків повинна бути обмежена. Якщо ми кажемо про грецький горіх – це 4-5 горіхів на добу, мигдаль – теж десь 5-6 штук говорить лікар-гастроенторолог Вадим Шипулін.
“Ранок з Україною” зібрав кілька порад, які допоможуть залишатися ситим і не нашкодити своєму здоров’ю. Для того щоб перекус був корисним, треба:
- виділити час на прийом їжі, відклавши всі справи;
- ретельно пережовувати їжу;
- вживати кисломолочні продукти, насіння, овочі чи фрукти в обмежених кількостях;
- не зловживати горішками і сухофруктами;
- між прийомами їжі почекати не менше двох годин;
- максимально виключити з раціону цукерки, тістечка і печиво;
- після прийому їжі п‘ятнадцять хвилин порухатися.
Раніше ми розповідали, чим можуть бути шкідливі перекуси.
Джерело: lady.tochka.net