Як заморозити малину на зиму з цукром?

Період цієї неймовірно смачної і соковитої ягоди, на жаль, так швидкоплинний. Можна, звичайно, заготовити її на зиму про запас у вигляді компотів, желе, варення або просто перетерти з цукром, але все ж хочеться зберегти малину свіжої на всю зиму.

Заморожуванню малина піддається не дуже добре, після розморожування ягоди повністю втрачають свою форму і стають кислими. Але існує альтернативний спосіб заморозити малину на зиму – перебити її в пюре і додати зовсім небагато цукру. Таке пюре повністю збереже колір і смак свіжих ягід, та й використовувати його можна буде самим різним чином.

Нам знадобиться:

  • блендер

Матеріали:

  • малина
  • одноразові пластикові лотки
  • цукор

Покрокова інструкція, Як заморозити малину:

Крок 1

Для заморозки малини будуть потрібні самі ягоди, цукор і одноразові пластикові контейнери.

Крок 2

Ретельно перебрати малину. Мити ягоди після збору не рекомендується!

Зараз читають:Чим корисний в’ялений інжир?

Крок 3

Відправляємо малину в чашу блендера.

Крок 4

Додаємо цукор з розрахунку 150 гр на 1 кг ягід.

Крок 5

Перебиваємо малину з цукром.

Крок 6

Розкладаємо в чисті сухі лоточки.

Крок 7

Закриваємо кришкою і відправляємо в морозильну камеру.

Крок 8

У такому вигляді ягоди можуть зберігатися 8-9 місяців.

Джерело: dietcenter.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *