Кабачки на мангалі – одна з найпростіших, бюджетних і водночас смачних страв. Вони хороші власними силами, а можуть і добре доповнити м'ясо чи рибу. Лови добірку 12 найкращих рецептів!
Зміст
1. Кабачки на ґратах на мангалі
Легкий варіант з олією та часником – нічого зайвого.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 5 зубчиків часнику, 3 ст. оливкової олії, спеції.
Приготування: Змішай масло, подрібнений часник та спеції. Наріж кабачки пластинами, змасти їх олією з двох сторін і смаж на решітці на мангалі з двох сторін до рум'яності.
2. Кабачки у соєвому соусі на мангалі
Ще один найпростіший маринад, для якого практично нічого не потрібне.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 2 зубчики часнику, 20 мл соєвого соусу, 2 ст. оливкової олії.
Приготування: Подрібніть часник і змішайте всі інгредієнти для маринаду. Довільно наріж кабачки і замарин їх на 1 годину в цьому маринаді. Обсмажити кабачки на решітці з двох боків до рум'яності.
Зараз читають:15 швидких рецептів пастили з вишні
3. Кабачки в майонезі на мангалі
Замість кабачків можна взяти цукіні – далі все так само.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 2 ст.л. майонезу, 3 гілочки кропу, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Подрібніть кріп і часник, змішайте з майонезом і приправте. Замаринуй кабачки на 10 хвилин, а потім обсмаж їх на ґратах мангалу з двох боків до рум'яної скоринки.
4. Кабачки у сметані на мангалі
Дієтична варіація для тих, хто слідкує за фігурою навіть на відпочинку.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 5 ст. сметани, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. базиліка, спеції.
Змішай сметану, тиск часник і всі спеції. Наріж кабачки кружальцями і замарин їх на 15 хвилин в цій суміші. Жар кабачки по 3-5 хвилин із двох сторін на ґратах мангалу.
5. Кабачки в соусі на мангалі
Пікантний маринад для кабачків, що виходить буквально з усього, що потрапить під руку.
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 1 зубчик часник, 1 ст.л. томатного соусу, 1 ст.л. майонезу, 1 ст.л. діжонської гірчиці, 0,5 ч. л. гострої гірчиці, спеції.
Приготування: Подрібніть часник і змішайте всі інгредієнти для маринаду. Наріж кабачки кружальцями і замаринуй хоча б на півгодини. Одягни їх на шампури і смаж на мангалі близько 10 хвилин, перевертаючи.
6. Кабачки з прованськими травами на мангалі
Найкраще для цього рецепту підходять молоді кабачки з тонкою шкіркою.
Тобі знадобиться: 2-3 кабачки, 2 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. оливкової олії, 1 гілочка розмарину, 1 гілочка чебрецю, 1 ч.л. прованських трав, спецій.
Зараз читають:Що приготувати з білої смородини – 20 найсмачніших рецептів
Приготування: Змішай соєвий соус, оливкову олію, всі трави та спеції. Наріж кабачки кружальцями і виклади їх у отриманий маринад. Додай листя розмарину і чебрецю, і залиш заготовку промаринуватися на 15-20 хвилин. Готуй кабачки на мангалі по 3-5 хвилин із двох сторін.
7. Кабачки у фользі на мангалі
Завдяки вершковому маслу – кабачки набувають ще більш ніжного смаку.
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 60 г вершкового масла, спеції.
Приготування: Наріж кабачки брусочками і змішай їх із розтопленим маслом та спеціями до смаку. Потім загорни в два шари фольги і запікайте на решітці або на вугіллі близько 20 хвилин.
8. Кабачки у медово-гірчичному маринаді на мангалі
Спробуй приготувати їх із різними видами гірчиці!
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 1 ст.л. лимонного соку, 4 ст. олії, 1 ч.л. меду, 1 ч.л. гірчиці, спеції.
Змішай разом всі інгредієнти для маринаду. Розріж кабачки навпіл і змасти їх половинки цим соусом. Залиш на 15 хвилин і потім обсмаж на ґратах мангалу з двох сторін по 4-5 хвилин.
9. Кабачки з беконом на мангалі
Замість бекону можна взяти сало з гарним м'ясним прошарком.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 200 г бекону, спеції.
Очисти кабачок і наріж його четвертинками. Кожен шматочок присип спеціями і оберни смужками бекону. Виклади кабачки з беконом на ґрати мангалу та запікай до рум'яності, перевертаючи.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів оселедця під шубою рулетом
10. Кабачки платівками на мангалі
Ідеальна товщина платівок для цього рецепту – 4-6 мм.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 4 зубчики часнику, по 4 гілочки кропу та петрушки, 2 лаврові листки, 40 мл рослинної олії, спеції.
Приготування: Розкриш лаврове листя і подрібни зелень з часником. Змішай усі інгредієнти для маринаду. Наріж кабачки пластинками і замарин їх на 20 хвилин. Обсмажити кабачки на мангалі з двох сторін до рум'яності.
11. Фаршировані кабачки на мангалі
Такі кабачки – це вже повноцінна самостійна страва, яка не потребує жодних доповнень.
Тобі знадобиться: 4 кабачки, 1 кг м'ясного фаршу, 250 г цибулі, 250 г курдючного жиру, спеції, зелень.
Приготування: Змішай фарш із подрібненою цибулею, курдючним жиром, зеленню та спеціями до смаку. Наріж кабачки на брусочки близько 6-7 см і видали у них серединки. Нафаршируй заготовки м'ясною начинкою та надягнеш на шампури. Готуй кабачки на мангалі, постійно перевертаючи, доки вони поступово не просмажаться.
12. Шашлик із кабачків на мангалі
За бажанням – додай інші овочі між шматочками кабачків.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 4 зубчики часнику, 3 ст.л. майонезу, 1 ч.л. італійських трав, 1 ст. шашличної приправи, спеції.
Приготування: Змішай майонез, часник та всі спеції. Наріж кабачки товстими кружальцями близько 3 см і замарин їх на 2-3 години в цьому маринаді. Одягни кабачки на шампури і готуй на мангалі близько 15 хвилин, перевертаючи.
Джерело: dietcenter.com.ua