12 чудових рецептів, як приготувати курячі стегна на сковороді

Смажені курячі стегна на сковороді завжди виходять максимально соковитими та апетитними. А ще вони підійдуть до будь-якого гарніру: від каші до картоплі. Дізнайся про 12 найсмачніших рецептів – у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Курячі стегна у спеціях на сковороді
  • 2. Курячі стегна з цибулею та сметаною на сковороді
  • 3. Курячі стегна з овочами на сковороді
  • 4. Курячі стегна у пиві на сковороді
  • 5. Курячі стегна з імбиром на сковороді
  • 6. Курячі стегна з підливою на сковороді
  • 7. Курячі стегна з грибами на сковороді
  • 8. Курячі стегна з рисом на сковороді
  • 9. Курячі стегна у вершках на сковороді
  • 10. Курячі стегна в соєвому соусі на сковороді
  • 11. Курячі стегна в томатному соусі на сковороді
  • 12. Курячі стегна в медово-гірчичному соусі на сковороді
  • 1. Курячі стегна у спеціях на сковороді

    Найпростіший рецепт смажених стегон без будь-яких зайвих добавок.

    Тобі знадобиться: 4 курячі стегна, рослинна олія, сіль, спеції.

    Приготування: Натрій стегна сіллю і спеціями з усіх боків і залиш на півгодини. Після чого розігрій сковороду на сильному вогні та обсмаж їх у маслі з двох сторін до рум'яності. Потім зменш температуру, накрий сковорідку кришкою і готуй ще по 12-15 хвилин з кожного боку. Зніми кришку, знову збільши нагрівання і обсмаж курку ще трохи до рум'яної скоринки.

    2. Курячі стегна з цибулею та сметаною на сковороді

    Підійде сметана середньої жирності – так буде найзручніше.

    Тобі знадобиться: 5 курячих стегон, 2 цибулини, 300 мл сметани, 100 мл води або бульйону, 2 зубчики часнику, сіль, спеції.

    Натрі стегна спеціями і обсмаж до золотистості з двох сторін. Відклади їх убік і обсмаж подрібнену цибулю з часником у тій же сковороді. Поверни стегенця на місце, влий сметану з водою, накрий кришкою і туши всі 15-20 хвилин на середньому вогні.

    Зараз читають:12 незрівнянних рецептів сьомги у вершковому соусі

    3. Курячі стегна з овочами на сковороді

    Проста та низькокалорійна страва. Рекомендуємо відварити до нього рис як гарнір.

    Тобі знадобиться: 5 курячих стегон, 2 кабачки, 1 болгарський перець, 1 помідор, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, сіль, спеції.

    Приготування: Натріть курячі стегна спеціями та обсмаж до золотистості з двох сторін. Додай нарізану цибулю і готуй до її м'якості на середньому вогні. Потім виклади болгарський перець, а через 5-7 хвилин – кабачки. Ще через 5-7 хвилин – помідор із часником. Після цього накрий сковорідку кришкою і готуй стегенця ще 10 хвилин на слабкому вогні.

    4. Курячі стегна у пиві на сковороді

    З різними видами темного та світлого пива – виходить різний смак.

    Тобі знадобиться: 4 курячі стегна, 300 мл пива, 1 ст.л. меду, сіль, спеції.

    Приготування: Натрій стегна спеціями і обсмаж до золотистості з усіх боків. Після чого залий курку пивом, додай мед, зменш вогонь і туши всі разом до повного випаровування рідини. Кілька разів переверни стегна у процесі.

    5. Курячі стегна з імбиром на сковороді

    Класичний азіатський соус на основі соєвого соусу та імбиру.

    Тобі знадобиться: 5 курячих стегон, 1 цибулина, 1 ч.л. тертого імбиру, 2 зубчики часнику, сік 1/2 лимона, 50 мл соєвого соусу, 1,5 ст.л меду, 1 ст.л. зернистої гірчиці, сіль, спеції.

    Приготування: Натрій стегна спеціями і обсмаж з двох сторін до рум'яності. Додай тонко нарізану цибулю і готуй ще 5 хвилин. Змішай інгредієнти, що залишилися, влий соус, що вийшов, до курки, доведи до кипіння і туші під кришкою 15 хвилин на слабкому вогні.

    6. Курячі стегна з підливою на сковороді

    Томатно-зметана підливка робить будь-які страви подвійно апетитними.

    Тобі знадобиться: 4 курячі стегна, 300 г томатів у власному соку, 1 морква, 1 цибулина, 1 см кореня імбиру, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. сметани, сіль, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою, часником та імбиром до м'якості. Натріть курячі стегна спеціями, виклади їх до овочів шкірою вниз і жар 5 хвилин. Влий сметану та подрібнені томати разом із соком. Накрий все кришкою та туші ще 30 хвилин на слабкому вогні.

    Зараз читають:Гречка – як правильно варити, щоб вийшло смачно і корисно?

    7. Курячі стегна з грибами на сковороді

    Ну хто не любить класичне поєднання курки з грибами?

    Тобі знадобиться: 500 г курячих стегон, 200 г грибів, 1 цибулина, 50 мл сметани, 150-200 мл води або бульйону, 0,5 ст. борошна, сіль, спеції.

    Приготування: Натріть курячі стегна спеціями і обсмаж до рум'яності з двох сторін. Додай дрібно нарізану цибулю і смажу ще кілька хвилин. Потім додай гриби, воду та туші ще 20-25 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Змішай сметану з борошном, влий цей соус до курки, доведи до кипіння і прогрій ще 2 хвилини. Якщо потрібно – додай більше води чи спецій.

    8. Курячі стегна з рисом на сковороді

    Ідеальний рецепт, щоб не готувати гарнір окремо.

    Тобі знадобиться: 600 г курячих стегон, 1 склянка рису, 1 цибулина, 1 морква, сіль, спеції.

    Приготування: Натріть курячі стегна спеціями та обсмаж до золотистості з двох сторін. Після чого відклади їх убік та обсмаж подрібнені овочі в тій же сковороді до м'якості. Додай промитий рис, перемішай і готуй ще 1 хвилину. Приправ за смаком, виклади стегенця зверху і влий приблизно 1,5 склянки гарячої води. Накрий кришкою і готуй усі 15-20 хвилин на слабкому вогні. Вимкни вогонь і дай страві ще 10 хвилин настоятися.

    9. Курячі стегна у вершках на сковороді

    Вибирай вершки середньої жирності – 10-15%, цього буде цілком достатньо.

    Тобі знадобиться: 500 г курячих стегон, 150-200 мл вершків, 100 г твердого сиру, 1 зубчик часнику, сіль, спеції.

    Приготування: Натріть курячі стегна спеціями і подрібненим часником, а потім обсмаж їх до золотистості з двох сторін. Влий вершки та туші стегна ще 25-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Вимкни плиту, посип курку тертим сиром, знову накрий і почекай, поки сир розплавиться.

    Зараз читають:15 відмінних рецептів варення-п'ятихвилинки з абрикосів

    10. Курячі стегна в соєвому соусі на сковороді

    Повертаючись до класики, не можна обминути цей рецепт.

    Тобі знадобиться: 4 курячі стегна, 5 ст.л. соєвого соусу, 4 зубчики часнику, 2 ст.л. олії, сіль, спеції.

    Приготування: Змішай соєвий соус, олію, подрібнений часник і спеції за смаком. Замарин курячі стегна в цій суміші на кілька годин або навіть на ніч у холодильнику. Після чого обсмаж їх на сильному вогні з двох боків до скоринки, а потім зменш вогонь і готуй під кришкою ще близько 25-30 хвилин.

    11. Курячі стегна в томатному соусі на сковороді

    Поживна та смачна страва, що ідеально підходить для обіду або вечері.

    Тобі знадобиться: 4 курячі стегна, 1 цибулина, 2 ст.л. томатної пасти, 1 ст. крохмалю, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. цукру, сіль, спеції.

    Приготування: Обсмажити стегенця до рум'яності на сильному вогні і відклади убік. Обсмажити подрібнену цибулю в тій же сковороді до легкої золотистості. Додай томатну пасту, соєвий соус, цукор, сіль та спеції до смаку, і перемішай.

    Розведи крохмаль у невеликій кількості води і влий туди ж. Влий ще 1-1,5 склянки води і доведи все до кипіння. Виклади курячі стегна в соус і туші 35-40 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    12. Курячі стегна в медово-гірчичному соусі на сковороді

    Соус із найпростіших інгредієнтів, але з дуже насиченим смаком.

    Тобі знадобиться: 5 курячих стегон, 5 ст. соєвого соусу, 4 ст.л. кетчупу, 2 ст.л. меду, 2 ч.л. гірчиці, 2-3 зубчики часнику.

    Обсмаж курячі стегна до золотистості з двох сторін. Змішай подрібнений часник з іншими інгредієнтами та зали м'ясо цим соусом. Після чого готуй ще 15-20 хвилин на середньому вогні під кришкою, періодично перевертаючи стегенця.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *