Одна з класичних закусок, яку легко можна приготувати з оселедця – це паштет. Така проста та бюджетна намазка точно сподобається всім і гідно виглядає навіть на святковому столі. Для приготування потрібні мінімум інгредієнтів і мінімум часу, тому паштет з оселедця має одні плюси. Ділимося 12 найкращими рецептами!
Зміст
1. Паштет з оселедця з морквою та вершковим маслом
Тішить не тільки відмінним смаком, а й яскравим кольором.
Тобі знадобиться: 1 малосольний оселедець, 100 г вершкового масла, 2 моркви.
Приготування: Оселедець розроби на філе і наріж. Подрібни моркву і зби її в блендері разом з оселедцем до однорідності. Поступово додай до паштету м'яке вершкове масло. Готово!
2. Паштет з оселедця з цибулею та яйцями
Дуже смачна намазка виходить і з фіолетовим, і зі звичайною цибулею.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 1 малосольний оселедець, 1 цибулина, 100 г вершкового масла.
Зараз читають:8 легких рецептів вина з чорноплідної горобини
Приготування: Відвари яйця круто, а оселедець розроби на філе. Додай цибулю і зби все в блендері. Поступово додай до паштету м'яке вершкове масло.
3. Паштет з оселедця з плавленим сиром та овочами
Якщо паштет занадто густий, можеш додати ложку олії чи майонезу.
Тобі знадобиться: 1 слабосолона оселедець, 3 плавлені сирки, 1 цибулина, 1 морква.
Приготування: Наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх до готовності. Оброби оселедця на філе, пропусти всі інгредієнти через м'ясорубку і перемішай паштет.
4. Паштет із оселедця з яблуком
Для цього рецепту найкраще підійдуть кислуваті яблука зелених сортів.
Тобі знадобиться: 120 г вершкового масла, 2 малосольні оселедці, 4 яйця, 1 цибулина, 1 яблуко.
Приготування: Відвари та очисти яйця, очисти та довільно наріж яблуко та цибулю. Оброби оселедець на філе. Заздалегідь дістань масло, щоб воно стало м'якшим, і теж наріж. Зби все разом в блендері до однорідності і залиш паштет на 1 годину настоятися в холодильнику.
5. Паштет з оселедця з волоськими горіхами
Небагато горіхів надають намазці такий незвичайний смак, що неможливо пройти повз.
Тобі знадобиться: 3 малосольні оселедці, 200 г вершкового масла, 1 жменю волоських горіхів, 2 цибулини, 4 яйця, спеції.
Приготування: Відвари яйця круто, оброби оселедець на філе, наріж цибулю і подрібни обсмажені горіхи. Дістань заздалегідь вершкове масло, щоб воно було м'яким. Пропусти всі разом двічі через м'ясорубку, перемішай паштет і приправ його за смаком.
6. Паштет з оселедця з буряком
Цей яскравий паштет є ідеальним для святкового столу, особливо – новорічного.
Зараз читають:12 найкращих рецептів картоплі з сосисками в духовці
Тобі знадобиться: 250 г філе слабосоленого оселедця, 250 г буряка, 100 г вершкового масла.
Приготування: Буряк запікання або відвар до готовності та очисти. Довільно наріж оселедець і подрібни його в блендері разом з буряком або пропусти через м'ясорубку. Додай у паштет вершкове масло|мастило| і перемішай.
7. Паштет з оселедця з яблуком та горіхами
Відразу дві оригінальні добавки в одному рецепті.
Тобі знадобиться: 1 малосольний оселедець, 1 яблуко, 1 жменю волоських горіхів, 1-2 ст.л. майонезу, спеції.
Приготування: Оброби оселедець на філе, очисти яблуко і злегка обсмажте горіхи. Подрібни всі разом у блендері та додай у паштет майонез та спеції.
8. Паштет з оселедця з імбиром та лимонним соком
Лимонна кислинка та виражений імбирний смак змусять паштет заграти новими фарбами.
Тобі знадобиться: 1 слабосолона оселедець, 1-2 яблука, 1 ч.л. кореня імбиру, 1 яйце, 1 ст. лимонного соку, 1 цибулина, 1 ст. яблучного оцту, 1 ч. л. цукру, спеції, 70 г вершкового масла|мастила|.
Тонко наріж цибулю і замаринуй її в оцті з цукром на 15 хвилин. Відварити яйце круто. Оброби оселедець на філе, очисти яблуко, довільно наріж всі інгредієнти і відправ їх в блендер. Подрібни паштет до однорідності.
9. Паштет з оселедця із зеленою цибулею
Перед подачею рекомендуємо відправити готову закуску на пару годинників у холодильник.
Тобі знадобиться: 200 г філе малосольного оселедця, 1 плавлений сир, 1 морква, 2 яйця, 1/2 пучка зеленої цибулі, 50 г вершкового масла, спеції.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів риби на Новий рік 2024
Приготування: Відвари моркву та яйця до готовності, і подрібни їх у блендері з оселедцем та плавленим сиром. Додай у паштет спеції та м'яку олію, а потім – рубану зелену цибулю.
10. Паштет з оселедця з маринованими грибами
Гриби можна взяти будь-які на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 200 г філе слабосоленого оселедця, 100 г житнього хліба, 100 г маринованих грибів, 3 яйця, 1 цибулина, спеції, майонез.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до рум'яності. Відварити яйця до готовності. Відправ всі інгредієнти в блендер, збий паштет до однорідності, приправ і додай майонез.
11. Паштет з оселедця з картоплею
Додатково можеш додати до намазки ще трохи розмоченого хліба.
Тобі знадобиться: 2 малосольні оселедці, 2 яйця, 1 цибулина, 1 яблуко, 1-2 картоплини, спеції, 1 ч.л. оцту, 1 ст. оливкової олії.
Приготування: Відвари яйця та картоплю окремо один від одного. Очисти і довільно наріж всі інгредієнти, пропусти їх через м'ясорубку 1-2 рази, додай олію, оцет та спеції. Перемішай паштет і подавай.
12. Паштет з оселедця з сиром
Вибирай жирний сир або сир.
Тобі знадобиться: 2 малосольні оселедці, 1 склянка молока, 1 жменю волоських горіхів, 250 г сиру, 50 г вершкового масла, спеції.
Приготування: Розроби оселедець на філе і вимочи його в молоці 1-2 години. Через м'ясорубку пропусти рибу з сиром, м'якою олією та рубаними горіхами. Перемішай паштет і приправ.
Джерело: dietcenter.com.ua