Гарнір до фаршированого перцю: 15 смачних та ситних рецептів

Звичайно, фарширований перець – цілком собі самостійна страва, але іноді навіть до неї хочеться підібрати якийсь гарнір. І в цьому випадку не так просто придумати вдале рішення. Тому ми зібрали для тебе добірку з 15 чудових рецептів та ідей!

Зміст

  • 1. Картопля із зеленню
  • 2. Смажені кабачки
  • 3. Кіноа зі шпинатом
  • 4. Картопляне пюре з часником
  • 5. Запечені цукіні
  • 6. Цвітна капуста у духовці
  • 7. Рис із грибами
  • 8. Брюссельська капуста у соєвому соусі
  • 9. Рис каррі
  • 10. Тушені баклажани
  • 11. Картопля з овочами у рукаві
  • 12. Макарони з овочами
  • 13. Капуста в рукаві у духовці
  • 14. Смажений рис із яйцем
  • 15. Гречка з овочами
  • 1. Картопля із зеленню

    Такий легкий, але вдалий гарнір не лише до фаршированого перцю.

    Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 40 г вершкового масла, по 2 гілочки кропу та петрушки, спеції.

    Картопля наріж навпіл і відвари до готовності. Додай вершкове масло, спеції та рубану зелень.

    2. Смажені кабачки

    Простий та ароматний гарнір буквально за кілька хвилин.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 ч.л. орегано, 1 зубчик часнику, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Наріж кабачки кубиком і змішай їх зі спеціями та орегано. Після чого обсмажити в олії до м'якості, помішуючи.

    3. Кіноа зі шпинатом

    Не варто недооцінювати й інші крупи, окрім звичного рису та гречки.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кіноа, 100 г шпинату, 50 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Приготуй кіно за інструкцією на упаковці. Подрібни шпинат та часник, і обсмаж їх разом на олії. Приправ, додай кіно і тертий сир, і ретельно все перемішай.

    Зараз читають:20 закусок з оселедця, які припадуть до смаку кожному

    4. Картопляне пюре з часником

    При всій різноманітності варіантів, картопляні гарніри – найкращі до фаршированого перцю.

    Тобі знадобиться: 5 картоплин, 50 г вершкового масла, 2 зубчики часнику, 1/2 пучка зелені, 30 мл вершків.

    Приготування: Відвари картоплю до готовності і розімні її в пюре з маслом і вершками. Додай рубану зелень та часник, і перемішай.

    5. Запечені цукіні

    Можеш додати до цукіні соус із йогурту чи сметани.

    Тобі знадобиться: 4 цукіні, 50 г пармезану, 1 ч.л. італійських трав, 2 ст. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Цукіні наріж брусочками та змішай з оливковою олією, італійськими травами та спеціями. Обваляй у тертому пармезані, виклади на пергамент і відправь на 20 хвилин у духовку при 190 градусах.

    6. Цвітна капуста у духовці

    Якщо хочеш зробити її яскравішою, тоді присип куркумою або каррі.

    Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 3 ст. оливкової олії, спеції, 40 г твердого сиру.

    Приготування: Розбери цвітну капусту на суцвіття, змішай з олією та спеціями, і виклади на лист. Запікайте 20-25 хвилин у духовці при 200 градусах. За 5 хвилин до кінця приготування – посип тертим сиром.

    7. Рис із грибами

    Навіть якщо у фаршированому перці вже є рис, такий гарнір все одно буде доречним.

    Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 300 г печериць, 1 цибулина, по 3 ст. рослинної та вершкового масла, спеції, 20 г пармезану.

    Приготування: Подрібни цибулю та печериці, і обсмаж їх до готовності в суміші олій. Додай промитий рис та спеції, залий водою на два пальці зверху і доведи до кипіння. Туши 20-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні і наприкінці додай тертий пармезан.

    Зараз читають:15 швидких рецептів варення з гарбуза з лимоном

    8. Брюссельська капуста у соєвому соусі

    Як не дивно, брюссельська капуста чудово підходить до фаршированого перцю.

    Тобі знадобиться: 450 г брюссельської капусти, 2 зубчики часнику, по 2 ст. рослинної олії та соєвого соусу, спеції.

    Приготування: Змішай брюссельську капусту з олією та спеціями, виклади на пергамент і відправь на 20 хвилин у духовку при 200 градусах. Один раз переверни у процесі приготування. Змішай соєвий соус з рубаним часником, і полей їм готову капусту.

    9. Рис каррі

    Яскравий та ароматний рис з каррі – просто знахідка.

    Тобі знадобиться: 2 склянки рису, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 4 ч.л. каррі, спеції, 3-4 склянки води.

    Приготування: Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх пару хвилин. Додай промитий рис і карі, і смажу ще кілька хвилин. Влий воду, додай спеції, доведи до кипіння і готуй під кришкою на слабкому вогні до готовності рису.

    10. Тушені баклажани

    Баклажани та перець – відмінне поєднання у будь-якій ситуації.

    Тобі знадобиться: 1 баклажан, 2 помідори, 1 болгарський перець, 1 цибулина, спеції, 2 зубчики часнику, зелень.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі. Кілька хвилин обсмаж цибулю та перець, і додай баклажани. Жар близько 6-8 хвилин, додай помідори та туші під кришкою до м'якості овочів. Наприкінці додай спеції, рубану зелень та часник.

    11. Картопля з овочами у рукаві

    Готувати гарнір у рукаві – одне задоволення. Дуже просто та зручно!

    Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 кабачок, 1 стебло селери, 3 помідори, спеції, 40 мл олії.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів кабачкових оладок з сиром

    Приготування: Довільно наріж всі овочі і відправ їх у рукав з маслом і спеціями. Перемішай і відправ все в духовку на 45 хвилин при 180 градусах.

    12. Макарони з овочами

    Особливо смачно і красиво виходить із макаронами на кшталт спіралек.

    Тобі знадобиться: 250 г макаронів, 200 г баклажанів, 200 г болгарського перцю, спеції.

    Приготування: Відвари макарони до готовності. Наріж кубиком баклажани і болгарський перець, і обсмаж разом близько 10 хвилин, помішуючи. Приправ, додай макарони та смажу ще близько 5 хвилин, продовжуючи помішувати.

    13. Капуста в рукаві у духовці

    Капуста гармонійно поєднується з фаршированим перцем, а в такому вигляді ще й легко готується.

    Тобі знадобиться: 500 г капусти, 1 морква, 2 цибулини, 2 болгарські перці, 2 ст.л. олії, спеції.

    Приготування: Наріж капусту, наріж решту овочів і склади всі інгредієнти в рукав. Перемішай, зав'яжи та відправь на 40-45 хвилин у духовку при 180 градусах.

    14. Смажений рис із яйцем

    Ще один оригінальний варіант гарніру з рисом до фаршированих перців!

    Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 2 яйця, спеції, 1 цибуля-порей.

    Приготування: Відварити рис до готовності. Наріж порей, обсмаж до м'якості, всип рис і перемішай. Влий збиті зі спеціями яйця і обсмажуйте до готовності, помішуючи.

    15. Гречка з овочами

    Дуже хороший спосіб приготувати гречку як гарнір.

    Тобі знадобиться: 200 г гречки, 400 мл води, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, спеції.

    Всі овочі наріж кубиком і обсмаж 5-7 хвилин. Всип промиту гречку, приправ, перемішай і залий водою. Доведи до кипіння та туші під кришкою до готовності на слабкому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *