Звичайно, фарширований перець – цілком собі самостійна страва, але іноді навіть до неї хочеться підібрати якийсь гарнір. І в цьому випадку не так просто придумати вдале рішення. Тому ми зібрали для тебе добірку з 15 чудових рецептів та ідей!
Зміст
1. Картопля із зеленню
Такий легкий, але вдалий гарнір не лише до фаршированого перцю.
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 40 г вершкового масла, по 2 гілочки кропу та петрушки, спеції.
Картопля наріж навпіл і відвари до готовності. Додай вершкове масло, спеції та рубану зелень.
2. Смажені кабачки
Простий та ароматний гарнір буквально за кілька хвилин.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 ч.л. орегано, 1 зубчик часнику, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Наріж кабачки кубиком і змішай їх зі спеціями та орегано. Після чого обсмажити в олії до м'якості, помішуючи.
3. Кіноа зі шпинатом
Не варто недооцінювати й інші крупи, окрім звичного рису та гречки.
Тобі знадобиться: 1 склянка кіноа, 100 г шпинату, 50 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Приготуй кіно за інструкцією на упаковці. Подрібни шпинат та часник, і обсмаж їх разом на олії. Приправ, додай кіно і тертий сир, і ретельно все перемішай.
Зараз читають:20 закусок з оселедця, які припадуть до смаку кожному
4. Картопляне пюре з часником
При всій різноманітності варіантів, картопляні гарніри – найкращі до фаршированого перцю.
Тобі знадобиться: 5 картоплин, 50 г вершкового масла, 2 зубчики часнику, 1/2 пучка зелені, 30 мл вершків.
Приготування: Відвари картоплю до готовності і розімні її в пюре з маслом і вершками. Додай рубану зелень та часник, і перемішай.
5. Запечені цукіні
Можеш додати до цукіні соус із йогурту чи сметани.
Тобі знадобиться: 4 цукіні, 50 г пармезану, 1 ч.л. італійських трав, 2 ст. оливкової олії, спеції.
Приготування: Цукіні наріж брусочками та змішай з оливковою олією, італійськими травами та спеціями. Обваляй у тертому пармезані, виклади на пергамент і відправь на 20 хвилин у духовку при 190 градусах.
6. Цвітна капуста у духовці
Якщо хочеш зробити її яскравішою, тоді присип куркумою або каррі.
Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 3 ст. оливкової олії, спеції, 40 г твердого сиру.
Приготування: Розбери цвітну капусту на суцвіття, змішай з олією та спеціями, і виклади на лист. Запікайте 20-25 хвилин у духовці при 200 градусах. За 5 хвилин до кінця приготування – посип тертим сиром.
7. Рис із грибами
Навіть якщо у фаршированому перці вже є рис, такий гарнір все одно буде доречним.
Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 300 г печериць, 1 цибулина, по 3 ст. рослинної та вершкового масла, спеції, 20 г пармезану.
Приготування: Подрібни цибулю та печериці, і обсмаж їх до готовності в суміші олій. Додай промитий рис та спеції, залий водою на два пальці зверху і доведи до кипіння. Туши 20-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні і наприкінці додай тертий пармезан.
Зараз читають:15 швидких рецептів варення з гарбуза з лимоном
8. Брюссельська капуста у соєвому соусі
Як не дивно, брюссельська капуста чудово підходить до фаршированого перцю.
Тобі знадобиться: 450 г брюссельської капусти, 2 зубчики часнику, по 2 ст. рослинної олії та соєвого соусу, спеції.
Приготування: Змішай брюссельську капусту з олією та спеціями, виклади на пергамент і відправь на 20 хвилин у духовку при 200 градусах. Один раз переверни у процесі приготування. Змішай соєвий соус з рубаним часником, і полей їм готову капусту.
9. Рис каррі
Яскравий та ароматний рис з каррі – просто знахідка.
Тобі знадобиться: 2 склянки рису, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 4 ч.л. каррі, спеції, 3-4 склянки води.
Приготування: Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх пару хвилин. Додай промитий рис і карі, і смажу ще кілька хвилин. Влий воду, додай спеції, доведи до кипіння і готуй під кришкою на слабкому вогні до готовності рису.
10. Тушені баклажани
Баклажани та перець – відмінне поєднання у будь-якій ситуації.
Тобі знадобиться: 1 баклажан, 2 помідори, 1 болгарський перець, 1 цибулина, спеції, 2 зубчики часнику, зелень.
Приготування: Довільно наріж всі овочі. Кілька хвилин обсмаж цибулю та перець, і додай баклажани. Жар близько 6-8 хвилин, додай помідори та туші під кришкою до м'якості овочів. Наприкінці додай спеції, рубану зелень та часник.
11. Картопля з овочами у рукаві
Готувати гарнір у рукаві – одне задоволення. Дуже просто та зручно!
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 кабачок, 1 стебло селери, 3 помідори, спеції, 40 мл олії.
Зараз читають:12 найкращих рецептів кабачкових оладок з сиром
Приготування: Довільно наріж всі овочі і відправ їх у рукав з маслом і спеціями. Перемішай і відправ все в духовку на 45 хвилин при 180 градусах.
12. Макарони з овочами
Особливо смачно і красиво виходить із макаронами на кшталт спіралек.
Тобі знадобиться: 250 г макаронів, 200 г баклажанів, 200 г болгарського перцю, спеції.
Приготування: Відвари макарони до готовності. Наріж кубиком баклажани і болгарський перець, і обсмаж разом близько 10 хвилин, помішуючи. Приправ, додай макарони та смажу ще близько 5 хвилин, продовжуючи помішувати.
13. Капуста в рукаві у духовці
Капуста гармонійно поєднується з фаршированим перцем, а в такому вигляді ще й легко готується.
Тобі знадобиться: 500 г капусти, 1 морква, 2 цибулини, 2 болгарські перці, 2 ст.л. олії, спеції.
Приготування: Наріж капусту, наріж решту овочів і склади всі інгредієнти в рукав. Перемішай, зав'яжи та відправь на 40-45 хвилин у духовку при 180 градусах.
14. Смажений рис із яйцем
Ще один оригінальний варіант гарніру з рисом до фаршированих перців!
Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 2 яйця, спеції, 1 цибуля-порей.
Приготування: Відварити рис до готовності. Наріж порей, обсмаж до м'якості, всип рис і перемішай. Влий збиті зі спеціями яйця і обсмажуйте до готовності, помішуючи.
15. Гречка з овочами
Дуже хороший спосіб приготувати гречку як гарнір.
Тобі знадобиться: 200 г гречки, 400 мл води, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, спеції.
Всі овочі наріж кубиком і обсмаж 5-7 хвилин. Всип промиту гречку, приправ, перемішай і залий водою. Доведи до кипіння та туші під кришкою до готовності на слабкому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua