12 відмінних рецептів курячих ніжок з хрусткою скоринкою в духовці

Найсмачніші курячі ніжки – це коли вони з хрусткою скоринкою. І приготувати їх можна по-різному – з різними маринадами, глазур'ю чи паніровкою. А щоб ніжки не були надто жирними, їх можна запекти в духовці. Ділимося 12 найкращими рецептами!

Зміст

  • 1. Пряні курячі ніжки у духовці
  • 2. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в майонезі
  • 3. Курячі ніжки з хрусткою медовою скоринкою
  • 4. Курячі ніжки з хрусткою гірчичною скоринкою
  • 5. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в сметані
  • 6. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в кетчупі
  • 7. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в паніровці
  • 8. Курячі ніжки з хрусткою сирною скоринкою в духовці
  • 9. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою з кукурудзяних пластівців
  • 10. Курячі ніжки з хрусткою горіховою скоринкою
  • 11. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою з чіпсів
  • 12. Курячі ніжки з хрусткою кукурудзяною скоринкою в духовці
  • 1. Пряні курячі ніжки у духовці

    Головне при запіканні – дотримуватись температурного режиму.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг курячих ніжок, 2 ч.л. солі, 1 ч. л. меленого червоного перцю, 1 ст. копченої паприки, по 1 ч. л. чебрецю, орегано та часникового порошку, 0,5 ч.л. гострого перцю, 60 мл олії.

    Приготування: Промий курячі ніжки, обсуши їх паперовими рушниками та натрі сіллю та перцем. Пару хвилин прогрій на сковороді олію та решту спецій. Змішай курку з цим маринадом, виклади на грати і запікайте 40-45 хвилин у духовці при 200 градусах.

    2. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в майонезі

    Добре обсуши курячі ніжки, перш ніж їх маринувати.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 2 ст. майонезу, 1 ст.л. каррі, 1 ч.л. паприки, 1 ст. аджики, спеції на смак.

    Зараз читають:20 найсмачніших тостів з авокадо

    Приготування: Змішай майонез з усіма спеціями, замарин курячі ніжки і залиши їх на 1 годину. Виклади ніжки на змащене маслом деко і запікайте 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    3. Курячі ніжки з хрусткою медовою скоринкою

    За таким самим рецептом можна приготувати не тільки гомілки, а й стегна.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 1 ст. меду, 1 ст.л. лимонного соку, спеції на смак.

    Приготування: Натріть курячі ніжки спеціями і залиш на 10 хвилин. Потім натріть їх сумішшю лимонного соку і меду, виклади на пергамент і запікайте 45-50 хвилин у духовці при 190 градусах.

    4. Курячі ніжки з хрусткою гірчичною скоринкою

    З різними видами гірчиці цей рецепт виходить по-різному.

    Тобі знадобиться: 4 курячі ніжки, 2 ч.л. гірчиці, 2 ст. олії, спеції.

    Натрій курячі ніжки гірчицею зі спеціями, залиш на 10 хвилин і виклади на пергамент. Запікайте їх у духовці 45-50 хвилин при 180 градусах. Кожні 15 хвилин змащуй ніжки соком і маслом, що виділився.

    5. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в сметані

    Стеж, щоб не перетримати курку в духовці, бо її легко можна пересушити.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг курячих ніжок, 1 склянка сметани, 1 лимон, 1 головка часнику, спеції.

    Приготування: Змішай сметану, лимонний сік, часник і спеції. Змасти маринадом курку і залиш на півгодини. Виклади курячі ніжки на лист і запікай 10 хвилин у духовці при 200 градусах. Потім зменш температуру до 180 і запікай до золотистості.

    6. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в кетчупі

    Можеш додати в кетчуп рубану зелень і часник до смаку.

    Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 1,5 ст. кетчупу, 1 ст.л. олії, спеції за смаком.

    Зараз читають:15 рецептів найсмачніших страв із сосисок

    Приготування: Замаринуй курячі ніжки на півгодини в суміші олії, кетчупу та спецій. Виклади їх на пергамент і запікайте в духовці 45-50 хвилин при 190 градусах.

    7. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в паніровці

    Панування – найпростіший і безпрограшний спосіб створення хрусткої скоринки.

    Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 2 яйця, 5 ст. борошна, 1/2 склянки панірувальних сухарів, 1 ст.л. сметани, 30 г вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Видалити з ніжок шкіру і натри їх спеціями, а потім змасти розтопленим маслом. До піни збий яйце зі сметаною, обмакни курячі ніжки і потім обваляй їх у борошні та панірувальних сухарях. Виклади на деко або на решітку та запікайте курку близько 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    8. Курячі ніжки з хрусткою сирною скоринкою в духовці

    Для цього рецепту обов'язково потрібний сир твердих сортів, бажано витриманий.

    Тобі знадобиться: 8 курячих ніжок, 1 яйце, 80 г панірувальних сухарів, 3 ст.л. твердого сиру, 1 ч.л. паприки, спеції на смак.

    Приготування: Змішай панірувальні сухарі, тертий сир та всі спеції. Збий яйця. Обмоч курячі ніжки в яйце, а потім – в паніровку. Виклади їх на змащене маслом деко і запікайте близько 40 хвилин у духовці при 200 градусах.

    9. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою з кукурудзяних пластівців

    Вибирай пластівці без глазурі, цукру та інших добавок. Можна не лише кукурудзяні!

    Тобі знадобиться: 4 курячі ніжки, 4 ст. олії, 100 г кукурудзяних пластівців, спеції.

    Приготування: Змішай масло і спеції, і натріть цим курячі ніжки. Злегка подрібніть кукурудзяні пластівці, обваляй ніжки, викладіть їх на пергамент і запікайте в духовці 45-50 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів з рисовим борошном

    10. Курячі ніжки з хрусткою горіховою скоринкою

    Оригінальна варіація панування, для якої можна спробувати різні горіхи.

    Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 2 яйця, 4 ст. олії, 50 г панірувальних сухарів, 60 г горіхів за смаком, спеції.

    Приготування: Підсуши горіхи на сухій сковороді, дрібно подрібни та змішай із сухарями. Натріть курячі ніжки сумішшю масла зі спеціями. Обмакни їх у збиті яйця і потім обваляй у паніровці. Виклади курячі ніжки на пергамент і запікайте в духовці 45-50 хвилин при 180 градусах.

    11. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою з чіпсів

    Крім чіпсів для такого панування можна взяти крекери. Найсмачніше з сирними чи паприкою!

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 100 г чіпсів, 2 ст. борошна, 2 яйця, 40 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Змішай подрібнені чіпси, тертий сир та спеції. Зніми з курячих ніжок шкіру, приправ, обваляй їх у борошні і вмочіть у збиті яйця. Потім обваляй курку в паніровці, виклади на пергамент і запікайте 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    12. Курячі ніжки з хрусткою кукурудзяною скоринкою в духовці

    Ще один чудовий варіант приготування кукурудзяного паніровки для курячих ніжок, без пластівців!

    Тобі знадобиться: 8 курячих ніжок, 3 ст. борошна, 2 яйця, 150 г кукурудзяного борошна або поленти швидкого приготування спеції.

    Приготування: Зніми шкіру з курячих ніжок, натрій їх спеціями і обваляй у борошні. Обмакни кожну ніжку у збиті яйця і потім добре запануй у кукурудзяному борошні. Цей крок можна повторити двічі. Виклади курку на пергамент і запікайте 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *