Ах, уявіть собі, у вашій кухні починає розливатися насичений аромат свіжоспечених булочок, піднесених нотками часнику. Це не просто булочки – це маленький кулінарний шедевр, який ідеально пасуватиме до класичного українського борщу. Часникові булочки – це гордість хазяйки, порція любові та неймовірна добавка до вашої улюбленої страви. Готуємо? Тоді почнемо!
Зміст
Інгредієнти
Перше, що ми повинні зробити – підготувати всі необхідні інгредієнти. Для часникових булочок нам знадобиться:
Зараз читають:15 гарнірів до креветок, які з'їдять до останньої крихти
Крок 1: Замісіть тісто
- Великий миску для замісу тіста.
- Ваги для зважування інгредієнтів.
- Дрібка теплоти ваших рук.
У теплій воді розчиніть дріжджі і цукор, залишіть на кілька хвилин, щоб активізувались дріжджі. У велику миску просійте борошно. Додайте сіль, зробіть поглиблення посередині і влийте туди дріжджову суміш, оливкову олію. Замісіть тісто – спочатку ложкою, потім переходьте до роботи руками. Замісити тісто потрібно до тих пір, поки воно не стане гладким і еластичним. Після замісу накрийте тісто рушником і залиште у теплому місці на годину.
Крок 2: Підготовка начинки
Поки тісто підходить, зробіть часникове масло, яке додасть булочка ледь вловимий пікантний смак. Отже, часник потрібно подрібнити за допомогою преса і змішати з розм’якшеним вершковим маслом. Додайте до суміші дрібно порізану зелень, сіль за смаком і добре перемішайте.
Зараз читають:20 простих рецептів компоту з агрусу з м'ятою
Крок 3: Формування булочок
Коли тісто підійде (воно має збільшитися вдвічі), приступайте до формування булочок. Насамперед, дістаньте його на присипану борошном поверхню, обомніть, а потім поділіть на рівні шматочки. Кожен шматочок розплющіть у коржик, в центр покладіть часникове масло, потім: красиво защипніть краї, формуючи булочки. Готові булочки потрібно викласти на деко, застелене пергаментом, залишити ще на 15-20 хвилин, щоб вони піднялись. Протягом цього часу розігрійте духовку до 180°C.
Крок 4: Випікання
Перед тим як поставити булочки в духовку, намажте їх верхівки часниковим маслом. Випікайте приблизно 20-25 хвилин до золотистого кольору. Готовність можна перевірити, подивившись на дно булочки – воно повинно бути рівномірно зарум’яненим.
Насолоджуємось!
Вітайте! Тепер у вас є ідеальний акомпанемент до гарячого борщу – пишні, ароматні часникові булочки. Вони підкреслюють смак страви і додають кожному обіду часточку особливої теплоти. Сервіруйте їх теплими, і ви відчуєте, як з кожним шматочком ваш дім наповнюється ще більшим затишком і гармонією. Приємного апетиту!
Зараз читають:Крижані кубики здоров’я: як заморозити овочі вдома?
Ось таким простим, але водночас унікальним, може бути рецепт часникових булочок до борщу. Сподіваюся, цей рецепт вдихне нове життя у ваші кулінарні будні і стане любимчиком в родині. Найголовніше – робіть все з любов’ю, і тоді кожна булочка подарує вам і вашим близьким миті щастя та задоволення!
Джерело: dietcenter.com.ua