12 приголомшливих рецептів брускетти з грушею та сиром

сиром />

Поєднання груші та сиру давно стало класикою у кулінарному світі. Причому це може бути будь-який сир від сирного до блакитного. І найкраще таке поєднання підходить закускам – наприклад, красиві та вишукані брускетти, які стануть гідною окрасою будь-якого святкового столу. Лови 12 найсмачніших рецептів!

Зміст

  • 1. Брускетти з грушею, хамоном та горгонзолою
  • 2. Брускетти з грушею, рикоттою та медом
  • 3. Брускетти з грушею та бринзою
  • 4. Брускетти з грушею та сиром Дор Блю
  • 5. Брускетти з грушею та камамбером
  • 6. Брускетти з грушею та сиром Брі
  • 7. Брускетти з грушею та сирним сиром
  • 8. Теплі брускетти з карамелізованою грушею та блакитним сиром
  • 9. Брускетти з грушею та двома видами сиру на грилі
  • 10. Брускетти з куркою, грушею та сиром
  • 11. Брускетти з грушею та твердим сиром
  • 12. Брускетти з грушею та апельсиновим сиром
  • 1. Брускетти з грушею, хамоном та горгонзолою

    Гарно, смачно та яскраво – спеціально для особливих випадків.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 120 г хамону, 80 г горгонзоли, 1/2 груші, 20 г руколи, оливкова олія, спеції.

    Багет наріж і підсуши до рум'яності на сухій сковороді або в духовці. Наріж грушу кубиком, розкриш горгонзолу і виклади їх на брускетти. Зверху додай листочки руколи та тонкі слайси хамона. Збризкати брускетти маслом і приправ за смаком.

    2. Брускетти з грушею, рикоттою та медом

    Незвичайне поєднання смаків у тому, що інгредієнти досить прості.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 2-3 груші, 2 зубчики часнику, 250 г рикотти, 3-4 ст.л. меду, мелений чорний перець, розмарин, 1 ст. оливкової олії, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. лимонного соку.

    Приготування: Наріж багет скибочками та підрум'ян його в духовці при 200 градусах по 4-5 хвилин з кожного боку. Натрі скибочки часником і збризкає оливковою олією.

    Зараз читають:15 найкращих способів приготувати пастилу з гарбуза

    Груші тонко наріж, обсмаж до м'якості у вершковому маслі з гілочкою розмарину, додай половину меду і смаж далі до карамелізації. Наприкінці – полів груші лимонним соком. Змішай рикотту, мелений чорний перець і мед, що залишився. Змасти брускетти сиром і викладіть зверху шматочки груші.

    3. Брускетти з грушею та бринзою

    Особливу особливість цим брускеттам надає кленовий сироп.

    Тобі знадобиться: 4 скибочки житнього хліба, 150 г бринзи, 1 груша, 30 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. кленового сиропу.

    Обсмаж шматочки хліба на сухій сковороді з двох сторін. Наріж грушу тонкими часточками, виклади їх у розтоплене вершкове масло, полів кленовим сиропом і обсмаж з двох боків. Виклади на брускетти шматочки бринзи та часточки груші.

    4. Брускетти з грушею та сиром Дор Блю

    Перед подачею можна додати трохи зелені або шматочки салатного листя.

    Тобі знадобиться: 4 скибочки чіабатти, 2 груші, 1 ч.л. вершкового масла|мастила|, 2 ч.л. меду, 1 жменю волоських горіхів, 80 г сиру Дор Блю, 1 ч.л. оливкової олії, 1 ч.л. бальзаміка.

    Груші наріж часточками і обсмаж у вершковому маслі та меді з двох сторін до золотистості. У тому ж олії обсмаж подрібнені горіхи до карамелізації. Підсуши шматочки чіабатти на сухій сковороді скибочки. На брускетти виклади груші, горіхи та розкришений сир. Змішай оливкову олію та бальзамік, і збризкає брускетти.

    5. Брускетти з грушею та камамбером

    Для приготування таких брускетт найкраще підходить саме чіабатта.

    Тобі знадобиться: 1 чіабатта, 1 шайба камамберу, 1 груша, 30 г вершкового масла, базилік.

    Приготування: Наріж та обсмаж чіабатту з двох сторін на сухій сковороді. Окремо наріж пластинками камамбер, обсмаж його на середньому вогні приблизно по 10 секунд з кожного боку та виклади на брускетти. Грушу наріж часточками, обсмаж у вершковому маслі до рум'яності і додай до сиру. Посип готові брускетти рубаним базиліком.

    Зараз читають:12 рецептів желе з абрикосів, які варто приготувати

    6. Брускетти з грушею та сиром Брі

    Для краси готові брускетти можеш посипати нарізаними горіхами.

    Тобі знадобиться: 1 чіабатта, 1 упаковка сиру Брі, 1 груша, 2 ст. цукру, 30 г вершкового масла|мастила|.

    Чиабатту наріж і підсуши до рум'яності на сковороді або в духовці. Розтопи цукор із вершковим маслом і обсмаж у цій карамелі тонко нарізану грушу з двох сторін. Виклади на брускетти скибочки сиру та зверху – скибочки груші.

    7. Брускетти з грушею та сирним сиром

    Вибирай будь-який сирний сир на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 2 груші, 150 г сиру, 40 г горгонзоли, 1 ст.л. меду, 20 г мигдалю.

    Приготування: Наріж та підсуши багет на сковороді з двох сторін. Розімні сирний сир з горгонзолою і виклади зверху. На нього виклади тонкі слайси груші. Відправте брускетти на 5-7 хвилин в духовку при 200 градусах. Полів їх медом і посип рубаним мигдалем.

    8. Теплі брускетти з карамелізованою грушею та блакитним сиром

    За бажання, прикрась їх листочками чебрецю або розмарину.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 50 г вершкового масла|мастила|, 40 г коричневого цукру, 2 груші, 50 г блакитного сиру.

    Груші очисти , наріж часточками і рівномірно обсмаж на сковороді в вершковому маслі з цукром. Посип скибочки багету розкришеним сиром, відправ їх на 5 хвилин в духовку при 180 градусах і потім додай зверху груші.

    9. Брускетти з грушею та двома видами сиру на грилі

    Можна змішати будь-які два види з блакитною та білою пліснявою.

    Тобі знадобиться: 1 груша, 1 багет, по 40 г сиру Дор Блю та Брі, 1 ч.л. меду, 1 гілочка розмарину.

    Багет наріж і підсуши на грилі з двох сторін. Розімні два види сиру до однорідності і виклади на брускетти. Наріж грушу тонкими слайсами і теж обсмаж її на грилі. Виклади зверху. Змасти грушу медом та прикрась готові брускетти розмарином.

    Зараз читають:12 рецептів тефтелей з індички, які варто приготувати

    10. Брускетти з куркою, грушею та сиром

    Найкраще сюди підійде запечена чи копчена курка.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 1 груша, 100 г готової курки, 1 жменя волоських горіхів, 80 г сиру з пліснявою, 60 мл води, 1,5 ч.л. меду, 1 зірочка бадяна, 3 тріски кориці, 30 г вершкового масла.

    Приготування: Закип'яти воду з медом, бадяном та корицею. Виклади в неї тонкі слайси груші, знову доведи до кипіння, а потім зніміть з вогню і дай охолонути. Наріж і підсуши багет із двох сторін на сковороді або грилі. Змішай м'яке вершкове масло і половину сиру, і змасти багет цією намазкою. Виклади дрібно нарізану курку, а на неї – шматочки груші, сир і рубані горіхи, що залишився.

    11. Брускетти з грушею та твердим сиром

    Тут традиційно нагоді трохи ароматної зелені для прикраси брускетт.

    Тобі знадобиться: 1 груша, 2 ст. цукру, 1 багет, 150 г твердого сиру, 20 г вершкового масла|мастила|.

    Наріж і підсуши багет до рум'яності на сковороді або в духовці. Грушу наріж тонкими слайсами і обсмаж до карамелізації у вершковому маслі із цукром. Такими ж слайсами наріж сир. Виклади шматочки сиру та груші на брускетти внахлест, чергуючи.

    12. Брускетти з грушею та апельсиновим сиром

    За таким же принципом можна використовувати й інший сир або вершковий сир.

    Тобі знадобиться: 1/3 склянки рікотти, 0,5 ч.л. апельсинової цедри, 1 щіпка солі, 2,5 ч.л. меду, 2-3 скибочки цільнозернового хліба, 1 щіпка гострого червоного перцю, 1 груша.

    Змішай рикотту, цедру апельсина і половину меду. На сковороді підсуши скибочки хліба та змасти їх сиром. Зверху додай дуже тонкі скибочки груші. Полів усе медом, що залишився, і посип перцем.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *