12 простих рецептів, як приготувати солоні кабачки на зиму

Солоні кабачки на зиму – чудова та універсальна закуска. Взимку вони постійно нагадуватимуть про літо, а заразом і потішать цікавим смаком. Зібрали для тебе вибірку з 12 легких рецептів, перевірених на практиці!

Зміст

  • 1. Солоні кабачки з хріном на зиму
  • 2. Солоні кабачки з гострим перцем на зиму
  • 3. Солоні кабачки з оцтом
  • 4. Солоні кабачки зі стерилізацією
  • 5. Солоні кабачки цілком на зиму
  • 6. Солоні кабачки з гірчицею на зиму
  • 7. Бочкові солоні кабачки на зиму
  • 8. Хрусткі солоні кабачки на зиму
  • 9. Солоні кабачки з патисонами на зиму
  • 10. Солоні кабачки як грузді
  • 11. Солоні кабачки з огірками на зиму
  • 12. Смажені солоні кабачки на зиму
  • 1. Солоні кабачки з хріном на зиму

    Листя хрону надає консервації легкої гостроти та пікантності.

    Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1 зубчик часнику, 1 лист хрону, 1 парасолька кропу, 2 ст.л. солі, 1 л води.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями, додай кріп, часник та хрін. Закип'яти воду з сіллю, залий нею кабачки і залиш їх під пресом на дві доби. Викинь трави, злий розсіл, а кабачки – виклади в стерилізовані банки. Розсіл доведи до кипіння, знову залий кабачки і закатай кришками.

    2. Солоні кабачки з гострим перцем на зиму

    Для краси можеш змішати кабачки та цукіні різних відтінків.

    Тобі знадобиться: 3 кабачки, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. солі, 1 парасолька кропу, 1 перець чилі, 500 мл води.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями, подрібни чили і виклади все з часником та кропом у банки. Змішай холодну воду і сіль, залий нею кабачки і залиш на 3-4 дні при кімнатній температурі. Після чого злий розсіл, доведи його до кипіння, знову залий кабачки і закатай.

    3. Солоні кабачки з оцтом

    Перед приготуванням можеш ненадовго замочити кабачки в холодній воді, щоб вони залишилися хрусткими.

    Зараз читають:20 ПП рецептів на Новий рік, які неодмінно здивують

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 1 аркуш хрону, 1/2 пучка петрушки, 1 парасолька кропу, 1 ст.л. зерен гірчиці, 1 ч.л. суміші перців горошком, 10 зубчиків часнику, 1 гострий червоний перець, 2 ст. оцту, по 2 ст. солі та цукру.

    Приготування: Виклади в стерилізовані банки всі добавки та нарізані кружальцями кабачки. Накрий їх половинками листа хрону, залий окропом і залиш на 10 хвилин під кришкою. Потім злий цю воду і знову закип'яти. Додай у банки сіль, цукор та оцет, залий киплячою водою і закатай на зиму.

    4. Солоні кабачки зі стерилізацією

    Швидкий рецепт, у якому кабачки не потрібно наполягати кілька днів.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 4 аркуші хрону, 1 ч.л. насіння кропу, 4 зубчики часнику, 2 лаврові листи, 3 бутони гвоздики, по 1 ч.л. чорного та запашного перцю, 1 л води, 50 г солі, 100 г цукру, 100 мл яблучного оцту.

    Приготування: Розклади всі добавки та спеції по банкам, а потім щільно поклади нарізані кружальцями кабачки. Закип'ятіть воду з сіллю і цукром, додай оцет і провари пару хвилин. Залий кабачки цим маринадом, простерилізуй ще 15 хвилин у киплячій воді і закатай.

    5. Солоні кабачки цілком на зиму

    Для цього рецепту потрібні молоді невеликі кабачки, які можна укласти в банку цілком.

    Тобі знадобиться: 4 кабачки, 1 л води, 2 ст.л. солі, 90 г кропу, 30 г стебла селери, 1 перець чилі, 15 г хрону, 5 зубчиків часнику.

    Приготування: Зріж плодоніжки та поклади кабачки в чисту банку з усіма добавками. Розчини сіль у воді, залий кабачки цим розсолом і залиш їх на 8-10 діб. Потім часто ще розсіл до шийки, закрий банки і зберігай заготівлю в прохолодному місці.

    6. Солоні кабачки з гірчицею на зиму

    Сухий гірчичний порошок змушує грати новими фарбами будь-який розсіл чи маринад.

    Тобі знадобиться: 4 кг кабачків, 1 склянка оцту, 1 склянка цукру, 1/3 склянки солі, 1 склянка олії, 1 ст.л. гірчичного порошку, 1 головка часнику, по 1 пучку кропу та петрушки, спеції.

    Зараз читають:20 рецептів варення з груші, які неодмінно здивують

    Приготування: Наріж кабачки брусочками, подрібни часник і зелень і змішай разом всі інгредієнти. Залиш заготовку маринуватися на 1 годину, після чого щільно поклади в банки і часткою маринад, що залишився. Простерилізуйте їх 20 хвилин у киплячій воді і заходьте.

    7. Бочкові солоні кабачки на зиму

    Пропорції можна змінювати, залежно від розмірів барила.

    Тобі знадобиться: 10 кг кабачків, 3 гострих перцю, 2 головки часнику, 20 листя селери, 20 гілочок кропу, 20 листя хрону, 80 листя вишні, 5 гілочок естрагону, 15 гілочок петрушки, 5 л води,

    Приготування: Зварити розсіл з води та солі, і дай йому охолонути. Виклади у підготовлену бочку частину трав та листя. Потім поклади половину крупно нарізаних кабачків, і знову добавки.

    Знову кабачки і зверху – листя і спеції, що залишилися. Залий все розсолом, залиш на 2 дні при кімнатній температурі і потім часткою свіжий розсіл. Відправ кабачки в підвал для подальшого засолювання та зберігання.

    8. Хрусткі солоні кабачки на зиму

    За бажанням додай ще улюблені спеції та зелень.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 4 гілочки петрушки, 4 зубчики часнику, по 3 ст. цукру та солі, 6 ст.л. оцту, 2 лаврові листи, 1 ст.л. суміші перців горошком.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями та залий їх холодною водою на пару годин. Виклади в чисті банки всі добавки та спеції, щільно поклади кабачки та залий окропом. Залишити заготовку на 20 хвилин під кришками. Злий цю воду, додай у неї цукор і сіль, знову доведи до кипіння і додай оцет. Залий кабачки маринадом і закатай кришками.

    9. Солоні кабачки з патисонами на зиму

    Солити таку заготівлю можна як у бочці, і банках.

    Тобі знадобиться: 5 кг кабачків, 5 кг патисонів, 3 пучки зелені, 5 л води, 400 г солі, спеції.

    Приготування: Наріж патисони та кабачки однаковими шматочками, а потім виклади їх у банки, пересипаючи шари зеленню. Закип'яти воду з сіллю, проварити 5 хвилин і дай розсолу охолонути. Залий його в банки і закатай заготівлю.

    Зараз читають:10 чудових рецептів огірків у власному соку на зиму

    10. Солоні кабачки як грузді

    Дивно, але звичайні кабачки на смак справді можуть нагадувати грузді.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 500 г моркви, 1/2 склянки олії, 1 ст.л. цукру, 1,5 ст. солі, 70 мл оцту, 1 пучок зелені, 1 голівка часнику, спеції.

    Приготування: Довільно наріж кабачки, часник та зелень. Моркву наріж кружальцями та обсмаж на олії до золотистості. Змішай разом всі інгредієнти та залиш їх на 8-12 годин при кімнатній температурі. Розклади заготівлю по банкам, простерилізуй ще 20 хвилин і заходи на зиму.

    11. Солоні кабачки з огірками на зиму

    Завдяки оригінальному розсолу – смак овочів виходить дуже насиченим.

    Тобі знадобиться: 6 огірків, 1 кабачок, 1/2 пучка кропу, 2 листки смородини, 2 зубчики часнику, 4 горошини запашного перцю, 10 горошин чорного перцю, по 2 ст.л. солі та цукру, 3 ст.л. оцту, 1 л води.

    Приготування: Наріж огірки та кабачки шматочками, і виклади їх у стерилізовану банку з листям, кропом, часником та перцем. Залий все окропом, залиш на 10 хвилин під кришкою і вили цю воду. Закип'яти 1 літр чистої води з сіллю та цукром, додай оцет, залий овочі цим маринадом і закатай кришками.

    12. Смажені солоні кабачки на зиму

    Цей рецепт вимагає трохи більше часу на приготування, але результат тебе точно потішить.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 1 головка часнику, по 4 гілочки кропу та петрушки, 2 парасольки кропу, 2 ст.л. солі, 2 ст. оцту.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями і обсмаж їх без солі та спецій на олії з двох сторін. У підготовлені банки виклади шарами часник, зелень та кабачки. Додай по ложці солі та оцту, і простерилізуй заготовки 30 хвилин у киплячій воді.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *