Яблучні цукати стануть чудовим частуванням до чаю або прикрасою для інших десертів. Їхнє приготування вимагає досить багато часу, але сам процес дуже простий, тому не потрібно його боятися. Лови 5 найкращих рецептів на вибір!
Зміст
1. Цукати із яблук в електросушарці
Виходить так смачно, що тобі одразу захочеться приготувати ще одну порцію.
Тобі знадобиться: 3 кг яблук, 1,5 кг цукру, 1 ч.л. лимонної кислоти; 2 л води.
Приготування: Закип'ятіть воду з цукром, проваріть до розчинення і додай лимонну кислоту. Виклади очищені та довільно нарізані яблука, знову доведи до кипіння і проварити 7-8 хвилин. Дай яблукам охолонути і відкинь їх на друшляк.
Знову доведи сироп до кипіння та уваривай його 5-6 хвилин. Виклади в нього яблука, проварити 5 хвилин і знову повністю остудити. Ще раз відкинь яблука на друшляк, трохи увари сироп до густоти, знову поверни в нього яблука і проварити 3-4 хвилини.
Зараз читають:20 салатів з оливками, які зможе приготувати кожен
Залиш заготовку в сиропі на ніч, після чого злий сироп, обсуши яблука на пергаменті і відправ їх в сушарку приблизно на 6-8 годин при 50 градусах. Зберігати готові цукати у закритому контейнері.
2. Цукати з яблук у духовці
Відмінний рецепт цукатів без зайвих добавок.
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 600 г цукру.
Приготування: Наріж очищені яблука скибочками. Звари сироп зі склянки води та цукру, увари його приблизно 5-6 хвилин і додай яблука. Доведи до кипіння, зніми з вогню та залиш на 6-8 годин. Після чого прибери яблука за допомогою шумівки, а сироп знову закип'ятити. Поверни в нього яблука, провари 5 хвилин і відкинь на друшляк.
Дай їм повністю стекти і розклади на застелену решітку пергаментом. Суші яблука у духовці при 40 градусах. Якщо мінімальна температура твоєї духовки – 80-100 градусів, тоді суші цукати з відкритими дверцятами. Час сушіння становить приблизно 6-8 годин.
3. Цукати з яблук із лимонним соком
Можеш нарізати яблука кубиком або круглими тонкими слайсами.
Тобі знадобиться: 1,2 кг яблук, 800 г цукру, 4 ст. лимонного соку, 1,5л води.
Зараз читають:20 відмінних рецептів, що приготувати з глодом
Приготування: Звари сироп з води та цукру, і додай до нього лимонний сік. Уварювати 5-7 хвилин, а потім викласти нарізані яблука, знову довести до кипіння і проварити ще 5 хвилин на слабкому вогні. Дай яблукам повністю охолонути.
Знову доведи до кипіння, проварити 5 хвилин і остудити. І так – лише 3-5 разів, залежно від твердості яблук. Після останнього варіння відкинь яблука, що охолонули на друшляк, дай їм повністю стекти і виклади на пергамент. Суші цукати приблизно 2,5 години у відкритій духовці при 100 градусах, а потім переверни їх і суші ще стільки ж до готовності.
4. Цукати з яблук з ваніллю та корицею
Хороший рецепт для тих, хто любить пряніші цукати.
Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 750 г цукру, 5 г ванільного цукру, 1 паличка кориці, 500 мл води.
Приготування: Очисти та наріж яблука невеликими часточками. Закип'ятіть воду з цукром, провари цей сироп 1 хвилину і додай ванільний цукор і корицю. Виклади яблука, провари 5 хвилин, зніми з вогню і дай охолонути. Повторіть цю процедуру 3-5 разів, поки цукати не стануть напівпрозорими.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів з моцарелою
Злий сироп, виклади яблука на пергамент і суші їх близько 3 годин у духовці при 60-80 градусах. Після чого вимкни духовку, дай цукатам охолонути всередині, залиш їх при кімнатній температурі ще на ніч і потім розклади по скляних або пластикових контейнерах.
5. Цукати з яблук у цукрі
Дуже смачно та красиво. Точно сподобаються ласунам!
Тобі знадобиться: 500 г яблук, 600 г цукру, 200 мл води.
Приготування: Очисти та наріж яблука. Приварити їх 10 хвилин у киплячій воді і відкинь на друшляк. Звари сироп з 200 мл яблук, що залишилося від варіння відвару з цукром, залий їм яблука і залиш на 4-5 годин.
Після чого доведи до кипіння, проварити 10 хвилин і залиши ще на 6-8 годин. Повторюй цей етап, доки яблука не стануть прозорими. Відкинь цукати на друшляк, виклади на пергамент і підсуши їх 15-20 хвилин у відкритій духовці при 150 градусах. Через 10 хвилин посип цукати цукром і досуши до готовності.
Джерело: dietcenter.com.ua