Цукати з яблук: 5 легких та оригінальних рецептів

Яблучні цукати стануть чудовим частуванням до чаю або прикрасою для інших десертів. Їхнє приготування вимагає досить багато часу, але сам процес дуже простий, тому не потрібно його боятися. Лови 5 найкращих рецептів на вибір!

Зміст

  • 1. Цукати із яблук в електросушарці
  • 2. Цукати з яблук у духовці
  • 3. Цукати з яблук із лимонним соком
  • 4. Цукати з яблук з ваніллю та корицею
  • 5. Цукати з яблук у цукрі
  • 1. Цукати із яблук в електросушарці

    Виходить так смачно, що тобі одразу захочеться приготувати ще одну порцію.

    Тобі знадобиться: 3 кг яблук, 1,5 кг цукру, 1 ч.л. лимонної кислоти; 2 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду з цукром, проваріть до розчинення і додай лимонну кислоту. Виклади очищені та довільно нарізані яблука, знову доведи до кипіння і проварити 7-8 хвилин. Дай яблукам охолонути і відкинь їх на друшляк.

    Знову доведи сироп до кипіння та уваривай його 5-6 хвилин. Виклади в нього яблука, проварити 5 хвилин і знову повністю остудити. Ще раз відкинь яблука на друшляк, трохи увари сироп до густоти, знову поверни в нього яблука і проварити 3-4 хвилини.

    Зараз читають:20 салатів з оливками, які зможе приготувати кожен

    Залиш заготовку в сиропі на ніч, після чого злий сироп, обсуши яблука на пергаменті і відправ їх в сушарку приблизно на 6-8 годин при 50 градусах. Зберігати готові цукати у закритому контейнері.

    2. Цукати з яблук у духовці

    Відмінний рецепт цукатів без зайвих добавок.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 600 г цукру.

    Приготування: Наріж очищені яблука скибочками. Звари сироп зі склянки води та цукру, увари його приблизно 5-6 хвилин і додай яблука. Доведи до кипіння, зніми з вогню та залиш на 6-8 годин. Після чого прибери яблука за допомогою шумівки, а сироп знову закип'ятити. Поверни в нього яблука, провари 5 хвилин і відкинь на друшляк.

    Дай їм повністю стекти і розклади на застелену решітку пергаментом. Суші яблука у духовці при 40 градусах. Якщо мінімальна температура твоєї духовки – 80-100 градусів, тоді суші цукати з відкритими дверцятами. Час сушіння становить приблизно 6-8 годин.

    3. Цукати з яблук із лимонним соком

    Можеш нарізати яблука кубиком або круглими тонкими слайсами.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг яблук, 800 г цукру, 4 ст. лимонного соку, 1,5л води.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів, що приготувати з глодом

    Приготування: Звари сироп з води та цукру, і додай до нього лимонний сік. Уварювати 5-7 хвилин, а потім викласти нарізані яблука, знову довести до кипіння і проварити ще 5 хвилин на слабкому вогні. Дай яблукам повністю охолонути.

    Знову доведи до кипіння, проварити 5 хвилин і остудити. І так – лише 3-5 разів, залежно від твердості яблук. Після останнього варіння відкинь яблука, що охолонули на друшляк, дай їм повністю стекти і виклади на пергамент. Суші цукати приблизно 2,5 години у відкритій духовці при 100 градусах, а потім переверни їх і суші ще стільки ж до готовності.

    4. Цукати з яблук з ваніллю та корицею

    Хороший рецепт для тих, хто любить пряніші цукати.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 750 г цукру, 5 г ванільного цукру, 1 паличка кориці, 500 мл води.

    Приготування: Очисти та наріж яблука невеликими часточками. Закип'ятіть воду з цукром, провари цей сироп 1 хвилину і додай ванільний цукор і корицю. Виклади яблука, провари 5 хвилин, зніми з вогню і дай охолонути. Повторіть цю процедуру 3-5 разів, поки цукати не стануть напівпрозорими.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів з моцарелою

    Злий сироп, виклади яблука на пергамент і суші їх близько 3 годин у духовці при 60-80 градусах. Після чого вимкни духовку, дай цукатам охолонути всередині, залиш їх при кімнатній температурі ще на ніч і потім розклади по скляних або пластикових контейнерах.

    5. Цукати з яблук у цукрі

    Дуже смачно та красиво. Точно сподобаються ласунам!

    Тобі знадобиться: 500 г яблук, 600 г цукру, 200 мл води.

    Приготування: Очисти та наріж яблука. Приварити їх 10 хвилин у киплячій воді і відкинь на друшляк. Звари сироп з 200 мл яблук, що залишилося від варіння відвару з цукром, залий їм яблука і залиш на 4-5 годин.

    Після чого доведи до кипіння, проварити 10 хвилин і залиши ще на 6-8 годин. Повторюй цей етап, доки яблука не стануть прозорими. Відкинь цукати на друшляк, виклади на пергамент і підсуши їх 15-20 хвилин у відкритій духовці при 150 градусах. Через 10 хвилин посип цукати цукром і досуши до готовності.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *