Баклажани на зиму без стерилізації: 12 простих та дуже смачних рецептів

Не всі овочеві заготівлі можна приготувати без стерилізації, адже саме вона забезпечує збереження консервації на тривалий час. Але все ж таки варіанти є, і в цій добірці ти знайдеш перевірені рецепти баклажанів на зиму. Банки все одно бажано простерилізувати, щоб із них потім не злітали кришки!

Зміст

  • 1. Мариновані баклажани без стерилізації
  • 2. Баклажани як гриби на зиму без стерилізації
  • 3. Баклажани з волоськими горіхами без стерилізації на зиму
  • 4. Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації
  • 5. Смажені баклажани на зиму без стерилізації
  • 6. Баклажани по-корейськи без стерилізації
  • 7. Баклажани по-грузинськи на зиму без стерилізації
  • 8. Гострі баклажани «Вогник» на зиму без стерилізації
  • 9. Лечо з баклажанів на зиму без стерилізації
  • 10. Баклажани з морквою на зиму без стерилізації
  • 11. Салат із баклажанів з огірками на зиму без стерилізації
  • 12. Салат «Десятка» із баклажанів без стерилізації
  • 1. Мариновані баклажани без стерилізації

    Вибирай невеликі баклажани, щоб укласти їх у літрову банку.

    Тобі знадобиться: 4-6 баклажанів, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. оцту, 2 ч.л. цукру, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Промий баклажани і зріж у них хвостики, приварити овочі 5 хвилин в киплячій солоній воді. Дай їм охолонути і поклади разом із часником у стерилізовані банки. Всип сіль і цукор, влий оцет і залий окропом. Закатай банки на зиму і зберігай у прохолодному місці.

    2. Баклажани як гриби на зиму без стерилізації

    Одна з найпопулярніших зимових заготовок із баклажанів.

    Тобі знадобиться: 2 кг баклажанів, 4 зубчики часнику, 4 лаврові листи, 3 ст.л. оцту, 1 ч.л. цукру, 2 ч. л. солі, 1,7 л води.

    Приготування: Наріж баклажани середніми шматочками, посоли, залиш на півгодини та промою. Окремо закип'ятіть воду, 2 ч.л. солі, цукор і всі спеції, а потім влий оцет. Виклади баклажани в маринад, що вийшов, і провари 10 хвилин. Після чого щільно поклади їх разом із подрібненим часником у стерилізовані банки. Залий киплячим маринадом і закатай.

    3. Баклажани з волоськими горіхами без стерилізації на зиму

    Така закуска легко прикрасить навіть святковий стіл!

    Тобі знадобиться: 2 кг баклажанів, 400 г цибулі, 200 г волоських горіхів, 1 пучок петрушки, 1 пучок кінзи, 1 пучок зелені селери, 6 зубчиків часнику, 300 мл олії, 200 мл 6% оцту. хмелі-сунелі, сіль, спеції, перець чилі.

    Зараз читають:Гострі баклажани на зиму: 15 чудових рецептів

    Приготування: Наріж баклажани кружальцями, посоли, залиш на кілька годин, а потім – відіжми і обсмаж до золотистості. Нагрій олію до кипіння і потім остуди. Дрібно нарубай цибулю, часник, чилі та всю зелень. Подрібніть горіхи в крихту і змішайте всі разом зі спеціями.

    Влий оцет і 5-6 ст.л. води у горіхову заправку, і знову перемішай, щоб вийшла густа паста. Змішай баклажани з цією заготовкою, щільно виклади все в стерилізовані банки і залий прожареним маслом. Захід на зиму.

    4. Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації

    Якщо ти віддаєш перевагу однорідній ікру, тоді перебий все блендером.

    Тобі знадобиться: 2 кг баклажанів, 350 г болгарського перцю, 250 г помідорів, 250 г цибулі, 120 г моркви, 150 мл олії, 50 мл оцту, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі дрібним кубиком. Посолити баклажани, залишити їх на 20 хвилин, відтиснути зайвий сік, а потім обсмажити до м'якості. Окремо обсмаж цибулю і моркву на маслі, що залишилася. Виклади до них болгарський перець, а ще за 5 хвилин – помідори. Протушкуй овочі 5-7 хвилин, додай баклажани, приправ і прогрій ще 3-4 хвилини. Влий оцет, готуй ікру ще 5 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    5. Смажені баклажани на зиму без стерилізації

    Можеш нарізати баклажани кружальцями або довгими тонкими слайсами.

    Тобі знадобиться: 2 кг баклажанів, 8 зубчиків часнику, 400 мл олії, 2 ст.л. солі.

    Приготування: Наріж баклажани, посоліть і залиш їх на ніч під гнітом. Після чого промий, обсуши паперовими рушниками та частинами обсмажити овочі до рум'яності. Щільно поклади смажені баклажани і подрібнений часник у стерилізовані банки, залий все киплячим маслом, що залишилося, і можеш додати по ложці оцту для більшої надійності. Закочуй заготовку на зиму.

    6. Баклажани по-корейськи без стерилізації

    Рекомендуємо закочувати їх у невеликі банки на один раз.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг баклажанів, 500 г болгарського перцю, 500 г помідорів, 300 г цибулі, 1 головка часнику, 2 перцю чилі, 1 пучок петрушки, 100 мл соєвого соусу, 300 мл олії, 6 чл. оцту, 7 ст. цукру, 2 ч. л. меленого коріандру, сіль, спеції.

    Зараз читають:15 салатів з інжиром, які стануть вашими коханими

    Приготування: Наріж баклажани смужками, посоли, залиш на півгодини, після чого промий і відіжми. Обсмаж цибулю в олії, виклади до неї тонко нарізані інші овочі, цукор, сіль і спеції, і жар ще 10 хвилин. Додай подрібнений часник, зелень, соєвий соус, оцет та 200 мл води. Готуй баклажани 10 хвилин і заходь у стерилізовані банки на зиму.

    7. Баклажани по-грузинськи на зиму без стерилізації

    Яскрава закуска у найкращих традиціях грузинської кухні!

    Тобі знадобиться: 12 баклажанів, 8-10 болгарських перців, 2 гострі червоні перці, 50 г базиліка, 200 мл рослинної олії, 2 ч.л. оцтової есенції, 20 г цукру, сіль.

    Приготування: Пропусти обидва види перцю та часник через м'ясорубку. Влий 4 ложки олії, доведи до кипіння, проварити 10 хвилин, додай цукор і влий оцет. Наріж баклажани кубиком, обсмаж їх у маслі, що залишилося до рум'яності, а потім посоли і змішай з подрібненим базиліком і овочевою масою. Протушкуй всі разом 10-15 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    8. Гострі баклажани «Вогник» на зиму без стерилізації

    Точно сподобається любителям пікантних і гострих заготовок.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 1 болгарський перець, 2 гострі червоні перці, 100 г часнику, 50 мл рослинної олії, 0,5 ч.л. цукру, сіль|соль|.

    Блендером подрібни помідори, часник та обидва види перцю. Всип сіль і цукор, доведи до кипіння і провари соус 40-45 хвилин на слабкому вогні до загусання. Наріж баклажани кружальцями і обсмаж їх у рослинній олії до рум'яності. Після чого виклади баклажани та соус у стерилізовані банки шарами, щоб знизу та зверху обов'язково був соус. Захід на зиму.

    9. Лечо з баклажанів на зиму без стерилізації

    Подавай його як закуску чи повноцінний самостійний гарнір.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 500 г помідорів, 5 болгарських перців, 2-3 цибулини, 4 зубчики часнику, 80-100 мл олії, 4 ч.л. 6% оцту, 1 ч.л. солі, 1 ст. цукру, паприка, спеції.

    Приготування: Наріж баклажани брусочками, нашаткуй цибулю з болгарським перцем, а помідори – подрібни в пюре. Обсмаж цибулю в маслі до прозорості, влий томат, доведи до кипіння і виклади туди перець з баклажанами. Додай часник, цукор, сіль та спеції. Туши всі приблизно 30 хвилин на середньому вогні, влий оцет і закатай лечо в стерилізовані банки.

    Зараз читають:20 простих рецептів компоту з чорниці

    10. Баклажани з морквою на зиму без стерилізації

    Ще один рецепт чудової закуски у корейському стилі для довгого зберігання!

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 250 г моркви, 40 г часнику, 100 мл олії, 100 мл оцту, 40 г солі, спеції для корейської моркви.

    Наріж баклажани кубиком, а морква – натрій на корейській тертці. Влий приблизно 1,2 л води, посоли і доведи до кипіння. Додай оцет, провари ще 5 хвилин і відкинь овочі на друшляк. Після чого обсмаж їх із подрібненим часником та корейськими спеціями близько 5 хвилин у рослинній олії, і заходь у стерилізовані банки.

    11. Салат із баклажанів з огірками на зиму без стерилізації

    Швидко готується та здивує чудовим смаком!

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 500 г огірків, 500 г болгарського перцю, 200 г цибулі, 150 мл олії, 50 мл оцту, 2,5 ст. цукру, 1 ст. солі.

    Блендером подрібни помідори в пюре, а решта овочів – наріж як на салат. Змішай усі інгредієнти, окрім оцту. Доведи заготовку до кипіння і проварити 20 хвилин на слабкому вогні. Влий оцет і закатай салат у стерилізовані банки.

    12. Салат «Десятка» із баклажанів без стерилізації

    Улюблена багатьма заготівля, яку готували навіть наші мами та бабусі.

    Тобі знадобиться: 10 баклажанів, 10 болгарських перців, 10 помідорів, 10 цибулин, 10 зубчиків часнику, 200 мл олії, 5 ст.л. оцту, 2 ст.л. цукру, 2 ч. л. солі.

    Приготування: Крупно наріж всі овочі. Виклади баклажани в каструлю з олією, посоліть і поперчити. Зверху додай шар цибулі, а потім болгарського перцю. Останній шар – помідори. Помідори можна спочатку очистити від шкірки.

    Доведи заготовку до кипіння і проварити 30 хвилин на слабкому вогні, періодично перемішуючи. За 5 хвилин до кінця готування – додай часник та оцет, а далі закатай салат у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *