8 відмінних рецептів пасліну на зиму

Серед незаслужено недооцінених ягід – варто відзначити паслін. Він не дуже поширений, але при цьому однозначно варто уваги. І особливо добре з пасльону виходять заготовки на зиму. Варення, джеми, компоти, мариновані закуски – вибирай до смаку. Ділимося 8 найкращими рецептами!

Зміст

  • 1. Варення з пасліну на зиму
  • 2. Варення-п'ятихвилинка з пасльону
  • 3. Пасльон в сиропі на зиму
  • 4. Компот із пасльону на зиму
  • 5. Джем з пасльону з лимонною кислотою
  • 6. Маринований паслін на зиму
  • 7. Варення з пасліну з лимоном на зиму
  • 8. Джем із пасльону з цитрусами
  • 1. Варення з пасліну на зиму

    Класичне варення, яке легко та швидко вариться в один захід.

    Тобі знадобиться: 1 кг пасльону, 1 кг цукру.

    Приготування: Засип пастель цукром і залиш на кілька годин або на ніч. Доведи заготовку до кипіння і варіть 20 хвилин на слабкому вогні. Закатай варення у стерилізовані банки.

    2. Варення-п'ятихвилинка з пасльону

    Така заготівля вимагатиме трохи часу, але при цьому – мінімум зусиль.

    Зараз читають:Кабачки на зиму «Пальчики оближеш»: 12 класних рецептів

    Тобі знадобиться: 800 г пасльону, 800 г цукру.

    Приготування: Засип пасльон цукром, залиш на кілька годин і доведи до кипіння. Проварити заготовку 5 хвилин і дай їй охолонути. Після чого ще раз проварити 5 хвилин і остудити. Потім провари варення востаннє ще 5 хвилин і закатай його в стерилізовані банки.

    3. Пасльон в сиропі на зиму

    Любителям солодких ягідних заготовок варто звернути увагу на цей рецепт.

    Тобі знадобиться: 1 кг пасльону, 1 склянка води, 800 г цукру.

    Приготування: Промий і перебери паслін. Звари сироп з води та цукру, трохи провари, залий їм паслен і дай охолонути. Доведи заготовку до кипіння, проварити 5-7 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    4. Компот із пасльону на зиму

    Ну хто відмовиться від баночки смачного та корисного компоту взимку?

    Тобі знадобиться: 400 г пасльону, 250 г цукру, 1,5 л води.

    Приготування: Промий і засип пасльон у чисту суху банку. Залий його окропом і залиши на 15 хвилин під кришкою. Далі злий цю воду і знову закип'ятіть її з цукром. Знову залий паслін і закочуй на зиму.

    Зараз читають:15 чудових рецептів черемхи на зиму

    5. Джем з пасльону з лимонною кислотою

    Густий джем, який добре підійде для тостів, млинців чи випічки.

    Тобі знадобиться: 1 кг пасльону, 1 склянка води, 1 кг цукру, 1 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Залий паслен водою і провар до м'якості 15-20 хвилин. Перетріть його через сито, додай цукор і знову доведи до кипіння. Проварити 20 хвилин, помішуючи, додай лимонну кислоту і закатай джем у стерилізовані банки.

    6. Маринований паслін на зиму

    Відмінна альтернатива оливкам та маслинам у салатах, коктейлях та закусках.

    Тобі знадобиться: 2 кг пасльону, 1,5 л води, 3 ст. цукру, 1 ст. солі, 3 лаврових листи, по 5 горошин чорного та запашного перцю, 5 бутонів гвоздики, 3 ст.л. оцту.

    Приготування: Розклади паслін у чисті сухі банки. Закип'ятіть воду зі спеціями, залий нею паслін і залиш на 20 хвилин. Злий цю воду, додай у неї сіль, цукор і оцет, і знову закип'яти. Залий паслін і заходьте на зиму.

    Зараз читають:12 простих рецептів, як приготувати смажений сулугуні.

    7. Варення з пасліну з лимоном на зиму

    Особливо яскравим і ефектним воно виходить із жовтого пасльону.

    Тобі знадобиться: 3 кг пасльону, 1-2 лимони, 2,5 кг цукру.

    Приготування: Наріж паслін, засип його цукром і залиш на ніч. Доведи варення до кипіння і проварити 20 хвилин на слабкому вогні. Лимон ошпари окропом, дрібно наріж зі шкіркою, додай до пасльону і провари варення ще 10 хвилин. Закатай у стерилізовані банки.

    8. Джем із пасльону з цитрусами

    За бажання, додай ще трохи прянощів, на зразок кориці.

    Тобі знадобиться: 800 г пасльону, 800 г цукру, 1 апельсин, 1 лимон.

    Приготування: Засип паслен цукром, влий трохи води і проварити 10-15 хвилин. Перетріть заготовку через сито, додай лимонний сік і подрібнену м'якоть апельсина. Знову доведи джем до кипіння, провар його півгодини на слабкому вогні і закатай у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *