Серед незаслужено недооцінених ягід – варто відзначити паслін. Він не дуже поширений, але при цьому однозначно варто уваги. І особливо добре з пасльону виходять заготовки на зиму. Варення, джеми, компоти, мариновані закуски – вибирай до смаку. Ділимося 8 найкращими рецептами!
Зміст
1. Варення з пасліну на зиму
Класичне варення, яке легко та швидко вариться в один захід.
Тобі знадобиться: 1 кг пасльону, 1 кг цукру.
Приготування: Засип пастель цукром і залиш на кілька годин або на ніч. Доведи заготовку до кипіння і варіть 20 хвилин на слабкому вогні. Закатай варення у стерилізовані банки.
2. Варення-п'ятихвилинка з пасльону
Така заготівля вимагатиме трохи часу, але при цьому – мінімум зусиль.
Зараз читають:Кабачки на зиму «Пальчики оближеш»: 12 класних рецептів
Тобі знадобиться: 800 г пасльону, 800 г цукру.
Приготування: Засип пасльон цукром, залиш на кілька годин і доведи до кипіння. Проварити заготовку 5 хвилин і дай їй охолонути. Після чого ще раз проварити 5 хвилин і остудити. Потім провари варення востаннє ще 5 хвилин і закатай його в стерилізовані банки.
3. Пасльон в сиропі на зиму
Любителям солодких ягідних заготовок варто звернути увагу на цей рецепт.
Тобі знадобиться: 1 кг пасльону, 1 склянка води, 800 г цукру.
Приготування: Промий і перебери паслін. Звари сироп з води та цукру, трохи провари, залий їм паслен і дай охолонути. Доведи заготовку до кипіння, проварити 5-7 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
4. Компот із пасльону на зиму
Ну хто відмовиться від баночки смачного та корисного компоту взимку?
Тобі знадобиться: 400 г пасльону, 250 г цукру, 1,5 л води.
Приготування: Промий і засип пасльон у чисту суху банку. Залий його окропом і залиши на 15 хвилин під кришкою. Далі злий цю воду і знову закип'ятіть її з цукром. Знову залий паслін і закочуй на зиму.
Зараз читають:15 чудових рецептів черемхи на зиму
5. Джем з пасльону з лимонною кислотою
Густий джем, який добре підійде для тостів, млинців чи випічки.
Тобі знадобиться: 1 кг пасльону, 1 склянка води, 1 кг цукру, 1 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Залий паслен водою і провар до м'якості 15-20 хвилин. Перетріть його через сито, додай цукор і знову доведи до кипіння. Проварити 20 хвилин, помішуючи, додай лимонну кислоту і закатай джем у стерилізовані банки.
6. Маринований паслін на зиму
Відмінна альтернатива оливкам та маслинам у салатах, коктейлях та закусках.
Тобі знадобиться: 2 кг пасльону, 1,5 л води, 3 ст. цукру, 1 ст. солі, 3 лаврових листи, по 5 горошин чорного та запашного перцю, 5 бутонів гвоздики, 3 ст.л. оцту.
Приготування: Розклади паслін у чисті сухі банки. Закип'ятіть воду зі спеціями, залий нею паслін і залиш на 20 хвилин. Злий цю воду, додай у неї сіль, цукор і оцет, і знову закип'яти. Залий паслін і заходьте на зиму.
Зараз читають:12 простих рецептів, як приготувати смажений сулугуні.
7. Варення з пасліну з лимоном на зиму
Особливо яскравим і ефектним воно виходить із жовтого пасльону.
Тобі знадобиться: 3 кг пасльону, 1-2 лимони, 2,5 кг цукру.
Приготування: Наріж паслін, засип його цукром і залиш на ніч. Доведи варення до кипіння і проварити 20 хвилин на слабкому вогні. Лимон ошпари окропом, дрібно наріж зі шкіркою, додай до пасльону і провари варення ще 10 хвилин. Закатай у стерилізовані банки.
8. Джем із пасльону з цитрусами
За бажання, додай ще трохи прянощів, на зразок кориці.
Тобі знадобиться: 800 г пасльону, 800 г цукру, 1 апельсин, 1 лимон.
Приготування: Засип паслен цукром, влий трохи води і проварити 10-15 хвилин. Перетріть заготовку через сито, додай лимонний сік і подрібнену м'якоть апельсина. Знову доведи джем до кипіння, провар його півгодини на слабкому вогні і закатай у стерилізовані банки.
Джерело: dietcenter.com.ua