Буває, що хочеться якогось оригінального гарніру, але немає часу на готування. І тоді тут на допомогу приходить найніжніше пюре із кабачків. У нього трохи водяниста текстура, зате м'який смак і мінімум калорій. Ділимося 12 перевіреними рецептами!
Зміст
1. Пюре з кабачків з морквою та цибулею
Густе та ароматне пюре, яке стане чудовою альтернативою картоплі.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 морква, 1 цибулина, рослинна олія, спеції.
Приготування: Подрібни моркву та цибулю, і обсмаж їх в маслі пару хвилин. Додай очищений і нарізаний кабачок, приправ та туші до м'якості. Подрібніть кабачкове пюре блендером.
2. Пюре з кабачків із картоплею
Більше класичний варіант пюре – відмінний вибір до м'яса або риби.
Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 250 г картоплі, 5 г кропу, 15 г вершкового масла, спеції.
Приготування: Відвари картоплю до готовності. Окремо приварю до м'якості кабачок і подрібни всі овочі в пюре будь-яким зручним способом. Додай вершкове масло, спеції та рубаний кріп. Перемішати пюре.
Зараз читають:20 корисних детокс-смузі, які ти точно захочеш приготувати
3. Пюре з кабачків для дітей
Відмінний рецепт кабачкового пюре для найменших, яким тільки можна розпочинати прикорм.
Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 200 мл води.
Приготування: Очисти кабачок, наріж кубиком, опусти в киплячу воду і привари 15-20 хвилин. Злий воду і перетріть пюре через сито або подрібни блендером.
4. Пюре із кабачків із яблуком
Ще одне гарне дитяче пюре. Для такого рецепту найкраще брати молоді кабачки!
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 яблуко, 200 мл води, сіль, цукор.
Приготування: Очисти кабачок та яблуко, наріж їх кубиком, залий водою та приварю 15 хвилин. Злий воду та зби пюре в блендері з сіллю та цукром.
5. Пюре з кабачків зі шпинатом
Не лише смачно, а ще й дуже яскравий насичений колір.
Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 100 г шпинату, 1 цибулина, вершкове масло, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж цибулю у вершковому маслі до прозорості. Додай до засмаження очищений і нарізаний кабачок із подрібненим шпинатом, приправ та туші до м'якості. Подрібни кабачкове пюре у блендері.
6. Пюре з кабачків із сиром
Можна додати ще трохи рубаної зелені на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 250 г картоплі, 70 г сиру до смаку, 15 г вершкового масла, спеції.
Приготування: Очисти картоплю та кабачок, наріж їх кубиком та відваріть приблизно 20 хвилин. Злий воду, зби пюре блендером, додай вершкове масло, спеції і тертий сир, і перемішай.
Зараз читають:Джем із білої смородини: 12 легких рецептів на будь-який смак
7. Пюре з кабачків та цвітної капусти
Якщо пюре вийшло дуже густе, розведи його бульйоном або вершками.
Тобі знадобиться: 200 г кабачків, 250 г цвітної капусти, 100 г цибулі, 15 г часнику, оливкова олія, спеції.
Приготування: Наріж кабачок і цвітну капусту довільними шматочками, збризкайте маслом і запікайте 20 хвилин у духовці при 190 градусах. Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх до золотистості. Подрібни все блендером і приправ пюре.
8. Пюре з кабачків та броколі
Особливо оцінять шанувальники правильного харчування.
Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 250 г броколі, 100 г цибулі-порею, 50 мл вершків, спеції.
Приготування: Протушкуй нарізаний кабачок з цибулею-пореєм до м'якості. Окремо до м'якості приваріть суцвіття броколі. Подрібни все в пюре і розбав теплими вершками до смаку. Приправ.
9. Пюре з кабачків на зиму
Без цього рецепта добірка кабачкового пюре точно була б неповною.
Тобі знадобиться: 1,2 кг кабачків, 1 цибулина, 1 морква, 1,5 ст. томатної пасти, 2 ст. олії, по 1 ч.л. солі та цукру, 2 ст.л. оцту.
Кабачки очисти і довільно наріж, видали серединки з кісточками і приварю до м'якості 5-10 хвилин . Подрібни блендером.
Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж засмажку до рум'яності в маслі. Додай сіль, цукор, спеції та томатну пасту. Через 1 хвилину додай кабачки, протушкуй все разом ще трохи і знову подрібни все блендером. Знову доведи пюре до кипіння, додай оцет і закатай його в стерилізовані банки.
Зараз читають:Огірки часточками на зиму: 12 найсмачніших рецептів
10. Пюре з кабачків та зеленого горошку
Ще один яскравий та красивий варіант із доступних продуктів.
Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 150 г зеленого горошку, 1 цибулина, 2 ст. оливкової олії, 4 гілочки петрушки, спеції.
Приготування: Цибулю подрібни та обсмаж в маслі до прозорості. Очисти та наріж кабачки, додай їх та туші до м'якості. Пару хвилин привари горошок, теж до м'якості. Подрібни все блендером, приправ на смак і додай рубану зелень.
11. Пюре з кабачків та гарбуза
Додатково можеш додати трохи прянощів на кшталт паприки або мускатного горіха.
Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 250 г гарбуза, 2 ст. вершкового масла.
Приготування: Очисти гарбуз та кабачки, наріж їх кубиком і приварю 15-20 хвилин до м'якості. Злий воду, додай олію і подрібни пюре.
12. Дитяче пюре із кабачків на зиму
У цьому пюре немає жодних зайвих добавок чи спецій – лише кабачки.
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків.
Кабачки очисти , видали серединки, крупно наріж і відвари 10 хвилин до м'якості. Подрібни їх у пюре і розклади по підготовленим банкам. Простерилізуйте заготовки ще 15 хвилин у киплячій воді, закатай кришками і зберігайте в прохолодному темному місці.
Джерело: dietcenter.com.ua