12 апетитних рецептів пюре з кабачків

Буває, що хочеться якогось оригінального гарніру, але немає часу на готування. І тоді тут на допомогу приходить найніжніше пюре із кабачків. У нього трохи водяниста текстура, зате м'який смак і мінімум калорій. Ділимося 12 перевіреними рецептами!

Зміст

  • 1. Пюре з кабачків з морквою та цибулею
  • 2. Пюре з кабачків із картоплею
  • 3. Пюре з кабачків для дітей
  • 4. Пюре із кабачків із яблуком
  • 5. Пюре з кабачків зі шпинатом
  • 6. Пюре з кабачків із сиром
  • 7. Пюре з кабачків та цвітної капусти
  • 8. Пюре з кабачків та броколі
  • 9. Пюре з кабачків на зиму
  • 10. Пюре з кабачків та зеленого горошку
  • 11. Пюре з кабачків та гарбуза
  • 12. Дитяче пюре із кабачків на зиму
  • 1. Пюре з кабачків з морквою та цибулею

    Густе та ароматне пюре, яке стане чудовою альтернативою картоплі.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 морква, 1 цибулина, рослинна олія, спеції.

    Приготування: Подрібни моркву та цибулю, і обсмаж їх в маслі пару хвилин. Додай очищений і нарізаний кабачок, приправ та туші до м'якості. Подрібніть кабачкове пюре блендером.

    2. Пюре з кабачків із картоплею

    Більше класичний варіант пюре – відмінний вибір до м'яса або риби.

    Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 250 г картоплі, 5 г кропу, 15 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Відвари картоплю до готовності. Окремо приварю до м'якості кабачок і подрібни всі овочі в пюре будь-яким зручним способом. Додай вершкове масло, спеції та рубаний кріп. Перемішати пюре.

    Зараз читають:20 корисних детокс-смузі, які ти точно захочеш приготувати

    3. Пюре з кабачків для дітей

    Відмінний рецепт кабачкового пюре для найменших, яким тільки можна розпочинати прикорм.

    Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 200 мл води.

    Приготування: Очисти кабачок, наріж кубиком, опусти в киплячу воду і привари 15-20 хвилин. Злий воду і перетріть пюре через сито або подрібни блендером.

    4. Пюре із кабачків із яблуком

    Ще одне гарне дитяче пюре. Для такого рецепту найкраще брати молоді кабачки!

    Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 яблуко, 200 мл води, сіль, цукор.

    Приготування: Очисти кабачок та яблуко, наріж їх кубиком, залий водою та приварю 15 хвилин. Злий воду та зби пюре в блендері з сіллю та цукром.

    5. Пюре з кабачків зі шпинатом

    Не лише смачно, а ще й дуже яскравий насичений колір.

    Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 100 г шпинату, 1 цибулина, вершкове масло, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж цибулю у вершковому маслі до прозорості. Додай до засмаження очищений і нарізаний кабачок із подрібненим шпинатом, приправ та туші до м'якості. Подрібни кабачкове пюре у блендері.

    6. Пюре з кабачків із сиром

    Можна додати ще трохи рубаної зелені на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 250 г картоплі, 70 г сиру до смаку, 15 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Очисти картоплю та кабачок, наріж їх кубиком та відваріть приблизно 20 хвилин. Злий воду, зби пюре блендером, додай вершкове масло, спеції і тертий сир, і перемішай.

    Зараз читають:Джем із білої смородини: 12 легких рецептів на будь-який смак

    7. Пюре з кабачків та цвітної капусти

    Якщо пюре вийшло дуже густе, розведи його бульйоном або вершками.

    Тобі знадобиться: 200 г кабачків, 250 г цвітної капусти, 100 г цибулі, 15 г часнику, оливкова олія, спеції.

    Приготування: Наріж кабачок і цвітну капусту довільними шматочками, збризкайте маслом і запікайте 20 хвилин у духовці при 190 градусах. Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх до золотистості. Подрібни все блендером і приправ пюре.

    8. Пюре з кабачків та броколі

    Особливо оцінять шанувальники правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 250 г броколі, 100 г цибулі-порею, 50 мл вершків, спеції.

    Приготування: Протушкуй нарізаний кабачок з цибулею-пореєм до м'якості. Окремо до м'якості приваріть суцвіття броколі. Подрібни все в пюре і розбав теплими вершками до смаку. Приправ.

    9. Пюре з кабачків на зиму

    Без цього рецепта добірка кабачкового пюре точно була б неповною.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг кабачків, 1 цибулина, 1 морква, 1,5 ст. томатної пасти, 2 ст. олії, по 1 ч.л. солі та цукру, 2 ст.л. оцту.

    Кабачки очисти і довільно наріж, видали серединки з кісточками і приварю до м'якості 5-10 хвилин . Подрібни блендером.

    Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж засмажку до рум'яності в маслі. Додай сіль, цукор, спеції та томатну пасту. Через 1 хвилину додай кабачки, протушкуй все разом ще трохи і знову подрібни все блендером. Знову доведи пюре до кипіння, додай оцет і закатай його в стерилізовані банки.

    Зараз читають:Огірки часточками на зиму: 12 найсмачніших рецептів

    10. Пюре з кабачків та зеленого горошку

    Ще один яскравий та красивий варіант із доступних продуктів.

    Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 150 г зеленого горошку, 1 цибулина, 2 ст. оливкової олії, 4 гілочки петрушки, спеції.

    Приготування: Цибулю подрібни та обсмаж в маслі до прозорості. Очисти та наріж кабачки, додай їх та туші до м'якості. Пару хвилин привари горошок, теж до м'якості. Подрібни все блендером, приправ на смак і додай рубану зелень.

    11. Пюре з кабачків та гарбуза

    Додатково можеш додати трохи прянощів на кшталт паприки або мускатного горіха.

    Тобі знадобиться: 250 г кабачків, 250 г гарбуза, 2 ст. вершкового масла.

    Приготування: Очисти гарбуз та кабачки, наріж їх кубиком і приварю 15-20 хвилин до м'якості. Злий воду, додай олію і подрібни пюре.

    12. Дитяче пюре із кабачків на зиму

    У цьому пюре немає жодних зайвих добавок чи спецій – лише кабачки.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків.

    Кабачки очисти , видали серединки, крупно наріж і відвари 10 хвилин до м'якості. Подрібни їх у пюре і розклади по підготовленим банкам. Простерилізуйте заготовки ще 15 хвилин у киплячій воді, закатай кришками і зберігайте в прохолодному темному місці.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *