Коктейль Б-52 відноситься до міцних солодких шотів на кавовій основі. Він робиться листковим, тому кожен його шар потрібно акуратно укладати на попередній ножем або ложкою. За традицією, верхній шар Б-52 підпалюється, і після цього його потрібно швидко випити через трубочку. Розповідаємо 12 найкращих рецептів!
Зміст
1. Класичний Б-52
У класичному виконанні коктейль Б-52 виготовляється з трьох лікерів у рівних пропорціях.
Тобі знадобиться: 15 мл кавового лікеру Калуа, 15 мл лікеру Айриш Крим, 15 мл лікеру Трипл Сік.
Приготування: Влий у стопку кавовий лікер. На нього поклади шар Айріш Криму, а потім – Трипл Сек. Підпали Трипл Сек і швидко випий шот.
2. Б-52 з Бейлізом
Вершковий лікер Бейліз цікаво відтіняє цей коктейль.
Тобі знадобиться: 20 мл кавового лікеру, 20 мл лікеру Бейліз, 20 мл апельсинового лікеру.
Зараз читають:15 відмінних рецептів коктейлю Викрутка
Приготування: Налий у стопку кавовий лікер. На нього акуратно влий Бейліз, а потім – апельсиновий лікер. Підпали шот.
3. Б-52 з лікером Куантро
Апельсиновий лікер Куантро – одне з найкращих рішень для Б-52.
Тобі знадобиться: 15 мл кавового лікеру, 15 мл вершкового лікеру, 15 мл лікеру Куантро.
Приготування: Влий у шот кавовий лікер і на нього акуратно поклади вершковий. Додай зверху лікер Куантро та підпали готовий Б-52.
4. Б-52 з абсентом
Щоб верхній шар коктейлю точно горів, його можна замінити міцнішим алкоголем.
Тобі знадобиться: 20 мл лікеру Калуа, 20 мл лікеру Бейліз, 20 мл абсенту.
Приготування: Налий у шот кавовий лікер і на нього акуратно налий Бейліз. Верхнім шаром акуратно влий абсент і підпали.
5. Б-52 з ромом
Краще брати білий ром, щоб зберегти ефектний вигляд коктейлю.
Тобі знадобиться: 20 мл лікеру Калуа, 20 мл лікеру Бейліз, 20 мл білого рому.
Приготування: Налий у шот Калуа і потім Бейліз по тильній стороні ложки або лезу ножа. Зверху так само налий ром і підпали.
Зараз читають:20 чудових рецептів заливних пирогів з ягодами
6. Б-52 із самбукою
Ще один варіант Б-52, який точно горітиме навіть у новачків.
Тобі знадобиться: 20 мл лікеру Калуа, 20 мл лікеру Бейліз, 20 мл самбуки.
Приготування: Акуратно влий шарами Калуа та Бейліз. Зверху так само налий самбуку і підпали шот.
7. Б-52 із шоколадним лікером
Смачний і солодкий, але може бути трохи нудотним.
Тобі знадобиться: 20 мл шоколадного лікеру, 20 мл вершкового лікеру, 20 мл апельсинового лікеру.
Приготування: Влий у стопку шоколадний лікер і на нього поклади вершковий. Останнім шаром влий апельсиновий лікер.
8. Б-52 з лікером Captain Black
Ще один популярний кавовий лікер, яким можна замінити Калуа.
Тобі знадобиться: 15 мл лікеру Captain Black, 15 мл вершкового лікеру, 15 мл апельсинового лікеру.
Приготування: Влий у шот кавовий лікер і акуратно поклади на нього вершковий по лезу ножа. Зверху так само влий апельсиновий лікер.
9. Б-52 з лікером Гранд Марньє
Цей апельсиновий лікер ідеально підходить для Б-52.
Тобі знадобиться: 15 мл кавового лікеру, 15 мл вершкового лікеру, 15 мл лікеру Гранд Марньє.
Зараз читають:15 найкращих рецептів салату «Тіщина мова» на зиму
Приготування: Влий у шот кавовий лікер і акуратно поклади на нього вершковий. Зверху поклади Гранд Марньє та підпали готовий коктейль за бажанням.
10. Холодний Б-52
Такий Б-52 готується у шейкері і його не потрібно підпалювати.
Тобі знадобиться: 20 мл лікеру Калуа, 20 мл Бейлізу, 20 мл лікеру Куантро.
Приготування: Влий всі інгредієнти в шейкер і збий до однорідності. Перелий коктейль у чарку.
11. Б-52 з м'ятним шнапсом
Дуже красивий та ефектний коктейль через яскравий колір шнапсу.
Тобі знадобиться: 15 мл кавового лікеру, 15 мл вершкового лікеру, 15 мл м'ятного шнапсу.
Приготування: У шот акуратно поклади шарами кавовий і потім вершковий лікери. Зверху так само додай м'ятний шнапс. Підпали готовий Б-52 та випий коктейль.
12. Б-52 з горіховим лікером
Можна ще взяти мигдальний – теж виходить дуже смачно.
Тобі знадобиться: 20 мл кавового лікеру, 20 мл вершкового лікеру, 20 мл горіхового лікеру.
Приготування: Влий у стопку по тильній стороні ложки кавовий лікер. Так само поклади на нього вершковий, а потім – горіховий.
Джерело: dietcenter.com.ua