20 найсмачніших рецептів із бринзою

Завдяки своєму яскравому та солоному смаку – бринза відмінно підходить для різноманітних закусок та випічки. Крім того, вона досить гарна в салатах, тому що чудово поєднується зі свіжими овочами. У цій добірці ми зібрали для тебе 20 рецептів з бринзою: від брускетт до пирогів і не тільки!

Зміст

  • 1. Заливний пиріг з бринзою та яйцями
  • 2. Сметанний соус з бринзою та часником
  • 3. Сирники з бринзою та зеленню
  • 4. Суп з рисом та бринзою
  • 5. Намазка з сиром та бринзою
  • 6. Фарширований перець із бринзою
  • 7. Салат з креветками та бринзою
  • 8. Брускетта з авокадо та бринзою
  • 9. Тарт із бринзою та помідорами
  • 10. Листковий пиріг з бринзою та зеленню
  • 11. Омлет із бринзою та шпинатом
  • 12. Салат з кавуном та бринзою
  • 13. Коржики з бринзою на сковороді
  • 14. Рубані курячі котлети з бринзою
  • 15. Хачапурі з бринзою та сулугуні
  • 16. Салат з авокадо та бринзою
  • 17. Запіканка з баклажанами та бринзою
  • 18. Фаршировані помідори з бринзою
  • 19. Сирні пиріжки з бринзою
  • 20. Салат з гарбузом та бринзою
  • 1. Заливний пиріг з бринзою та яйцями

    Набагато простіше будь-якої іншої випічки, так що не завдасть клопоту.

    Тобі знадобиться: 300 г бринзи, 7 яєць, 1 пучок зеленої цибулі, 2 склянки кефіру, 2-2,5 склянки борошна, 1 ч.л. соди, спеції.

    Приготування: Відвари і дрібно порубай 3 яйця, змішай їх з тертою бринзою та подрібненою зеленою цибулею. Віночком зби кефір, яйця і соду, що залишилися, додай борошно зі спеціями і перемішай тісто. Вили половину тесту у форму, виклади начинку і зали її тестом. Посип кунжутом за бажанням та випікай пиріг 40-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. Сметанний соус з бринзою та часником

    В міру ніжний, в міру солоний універсальний соус.

    Тобі знадобиться: 150 г сметани, 100 г бринзи, 2 гілочки базиліка, 4 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Виделкою розімні бринзу зі сметаною. Додай рубаний часник з базиліком, приправ на смак і перемішай соус.

    3. Сирники з бринзою та зеленню

    Улюблені домашні сирники не обов'язково повинні бути солодкими.

    Тобі знадобиться: 350 г сиру, 250 г бринзи, 1 яйце, 3-4 ст. борошна, зелень, спеції.

    Приготування: Перетріть сир через сито, розкриш бринзу і змішай їх разом. Додай яйце, борошно та спеції. Всип рубану зелень, перемішай тісто, сформуй і обсмаж сирники на середньому вогні до рум'яності.

    4. Суп з рисом та бринзою

    Незвичайний суп на основі бринзи та кислого молока, який точно вартий уваги.

    Тобі знадобиться: 100 г рису, 500 г бринзи, 1 ст. борошна, 400 г картоплі, 400 мл кислого молока, 2 цибулини, 1 пучок зелені, 3 зубчики часнику, 2 моркви, 3 яйця, вершкове масло|мастило|, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю, часник та моркву на вершковому маслі до м'якості. Залий водою, доведи до кипіння, проварити 10 хвилин і додай рис, спеції та нарізану картоплю. Вари разом до м'якості картоплі.

    Зараз читають:Баклажани як шашлик на зиму: 5 відмінних рецептів

    Віночком збий яйця з кислим молоком і борошном, тонким струмком влий у суп, постійно помішуючи. Всип розкришену бринзу і ще трохи вершкового масла. Перемішати і зняти суп з вогню, додати в нього рубану зелень.

    5. Намазка з сиром та бринзою

    Відмінна намазка для бутербродів і брускетт, а також начинка для тарталеток.

    Тобі знадобиться: 5 яєць, 50 г вершкового масла|мастила|, 50 г бринзи, 250 г сиру, 1-2 ст.л. сметани, 1 ст. гірчиці, 1 ч. л. лимонного соку, 1/4 пучка зеленої цибулі, спеції.

    Приготування: Відвари яйця та розділи їх на білки та жовтки. Розтріть жовтки з м'яким маслом, гірчицею, лимонним соком і спеціями до однорідності. Розомни або блендером збий сир з бринзою та сметаною. Подрібни білки та зелену цибулю, і змішай усі інгредієнти разом.

    6. Фарширований перець із бринзою

    Ароматний болгарський перець можна фарширувати не лише м'ясом.

    Тобі знадобиться: 2 болгарські перці, 1 яйце, 160 г бринзи, 2 помідори, зелень, спеції.

    Приготування: Натрій бринзу на тертці, дрібно наріж помідори, подрібни зелень, приправ все і змішай з яйцем. Розріж перець на половинки, видали серцевини і наповни начинкою. Відправ фаршировані перці на 40 хвилин в духовку при 200 градусах.

    7. Салат з креветками та бринзою

    Таким простим, але дуже ошатним салатом легко порадувати навіть гурманів.

    Тобі знадобиться: 150 г руколи, 400 г королівських креветок, 150 г оливок, 8-10 помідорів чері, 150 г бринзи, 1 жменя волоських горіхів, лимонний сік, оливкова олія, спеції.

    Приготування: Відварити креветки до готовності, очистити і обсмажити їх у невеликій кількості олії зі спеціями, а потім збризкати лимонним соком. Промий і обсуши руколу, порубай горіхи, наріж помідори чері на половинки, а бринзу – кубиком. Змішай разом всі інгредієнти та подавай салат до столу.

    8. Брускетта з авокадо та бринзою

    Ефектна закуска для домашнього фуршету, а також швидке і красиве перекушування.

    Тобі знадобиться: 1/2 багету, 1 авокадо, 2-3 помідори, 100 г бринзи, 1 ст.л. сметани, 1 ч. л. бальзаміка, спеції та ароматні трави.

    Приготування: Підсуши скибочки багету на сухій сковороді і за бажанням – натри їх часником. Очисти помідори від шкірки, дрібно наріж і змішай з бальзаміком, спеціями та травами до смаку. Обсмаж їх 2-3 хвилини до м'якості. Виделкою розімні бринзу зі сметаною та окремо розімні м'якоть авокадо. Виклади авокадо, помідори та бринзу на скибочки багету.

    9. Тарт із бринзою та помідорами

    Через поєднання пісочного тіста та сирної начинки – такий тарт виходить дуже ситним.

    Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла|мастила|, 200 г сметани, 200 г борошна, 250 г бринзи, 250 г помідорів чері, 2 яйця, спеції.

    Приготування: Розітріть м'яке вершкове масло, 50 г сметани і трохи солі. Додай муку|борошно|, вимішай і прибери тісто на півгодини в холодильник. Після чого виклади його у форму і сформуй бортики, розклади шматочки бринзи та помідорів. Віночком збий яйця, сметану, що залишилася, і спеції, і залий тарт. Відправ його в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:20 шикарних рецептів канапе з креветками

    10. Листковий пиріг з бринзою та зеленню

    Привабливий рецепт у найкращих традиціях грецької кухні.

    Тобі знадобиться: 500 г листкового тіста, 450 г бринзи, 80 г вершкового масла|мастила|, 150 мл молока, 4 яйця, 1-2 пучка зелені.

    Тонко розкатай листкове тісто у витягнутий прямокутник . Змішай розкрошену бринзу, 2 яйця, рубану зелень та розтоплену олію. Виклади начинку на тісто, зверни його в довгий тонкий рулет і далі зверни цей рулет равликом. Виклади пиріг у форму. Віночком зби молоко і ще 2 яйця, залий пиріг і випікай 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    11. Омлет із бринзою та шпинатом

    Корисний та швидкий сніданок, який готується буквально за кілька хвилин.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 50 мл молока, 1-2 жмені шпинату, 75 г бринзи, вершкове масло, спеції.

    Приготування: Подрібни і злегка обсмаж шпинат на вершковому маслі. Віночком зби яйця з молоком і спеціями, і залий зверху. Коли омлет трохи схопиться, посип його розфарбованою бринзою і доведи до готовності під кришкою.

    12. Салат з кавуном та бринзою

    Влітку такий салат стане справжнім порятунком!

    Тобі знадобиться: 1/4 кавуна, 100 г бринзи, 2 ст. оливкової олії, мелений чорний перець.

    Приготування: Очисти та наріж м'якоть кавуна середніми шматочками. Посип її розфарбованою бринзою, збризкайте оливковою олією і поперчи.

    13. Коржики з бринзою на сковороді

    Ніжні та м'які, вони залишаються смачними навіть у холодному вигляді.

    Тобі знадобиться: 1,25 склянки борошна, 125 мл кефіру, по 0,25 ч.л. солі та соди, 130 г бринзи, по 1/2 пучка кропу та петрушки, 50 г вершкового масла.

    Приготування: Вимішай однорідне тісто з борошна, кефіру, солі та соди. Накрий плівкою і дай півгодини відпочити. Змішай терту бринзу та рубану зелень. Розділи тісто на 3-4 частини та розкатай.

    Виклади сирну начинку, збери коржики в мішечки і знову розкатай їх з начинкою всередині. Обсмажити коржики на сухій сковороді по 1-2 хвилини з двох сторін і змасти вершковим маслом.

    14. Рубані курячі котлети з бринзою

    Корисні, цілком дієтичні та дуже соковиті. Такі котлети легко впишуться навіть у ПП раціон!

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 1 цибулина, 50 мл кефіру, 80 г бринзи, 1 ст. крохмалю, 1 ст.л. висівок, 1 жовток, спеції.

    Приготування: Дуже дрібно порубай куряче філе і цибулю, натрій бринзу на тертці і змішай всі інгредієнти разом. Викладай котлети ложкою на розігріту сковорідку та обсмаж з двох боків.

    15. Хачапурі з бринзою та сулугуні

    Закриті грузинські хачапурі, які готуються набагато простіше, ніж ти гадаєш.

    Тобі знадобиться: 120 мл кефіру, 130 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. соди, 0,5 ч. л. солі, 120 г та 2 ст.л. сметани, 300 г борошна, 100 г бринзи, 250 г сулугуні.

    Зараз читають:20 пісних запіканок, які потішать своїм смаком

    Натрій на тертці обидва види сиру і змішай їх з 2 ложками сметани і 30 г розтопленого масла. Можна також додати спеції або зелень. Змішай кефір, сметану, що залишилася, цукор, сіль і соду, додай 100 г розтопленого масла і поступово всип борошно.

    Ретельно виміси тісто і поділи його на 4 частини. Розкатай кожну в коржик, виклади сирну начинку і збери коржики мішечком. Знову розкатай хачапурі та випікай їх у духовці 20 хвилин при 180 градусах. Можеш також обсмажити їх із двох боків на сухій сковороді.

    16. Салат з авокадо та бринзою

    Такий рецепт сподобається всім шанувальникам правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 1 авокадо, 1 пучок латуку, 100 г помідорів, 100 г бринзи, 1 банка маслин, оливкова олія, лимонний сік, 1/2 фіолетової цибулі, спеції.

    Тонко наріж цибулю , а помідори та авокадо – наріж середніми шматочками. Нарви латук руками, змішай все разом і додай маслини з кубиками бринзи. Збризкати салат оливковою олією і лимонним соком, приправ за смаком.

    17. Запіканка з баклажанами та бринзою

    Готову запіканку можна посипати рубаною кінзою чи базиліком.

    Тобі знадобиться: 300 г баклажанів, 200 г помідорів, 1 зубчик часнику, 100 г бринзи, 3 ст. олії, спеції.

    Приготування: Наріж баклажани і помідори кружальцями, а бринзу – розкриш і змішай з рубаним часником. У жароміцну форму виклади рядами баклажани, помідори та бринзу. Збризкати все маслом, приправ і відправ блюдо на 30 хвилин в духовку при 200 градусах.

    18. Фаршировані помідори з бринзою

    Бери невеликі та пружні коктейльні помідори з яскравим смаком.

    Тобі знадобиться: 200-300 г помідорів, 120 г бринзи, базилік, часник.

    Приготування: Розкриш і змішай бринзу з рубаним базиліком і часником за смаком. Зріж верхівки помідорів та ложкою акуратно видалили серединки. Наповни помідори бринзою та подавай.

    19. Сирні пиріжки з бринзою

    Прості, швидкі та ситні смажені пиріжки для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 160 г борошна, 200 г сиру, 2 яйця, 1 ст. цукру, 0,5 ч.л. солі та соди, 300 г бринзи, 1 пучок зелені.

    Блендером збий сир , яйця, сіль і цукор до однорідності. Додай соду та просіяне борошно, виміси тісто. Окремо змішай терту бринзу та рубану зелень. Розділи тісто на кілька частин, розкатай і виклади начинку. Сформуй пиріжки та обсмаж їх з двох боків до рум'яності на середньому вогні.

    20. Салат з гарбузом та бринзою

    Солодкуватий гарбуз якраз ідеально поєднується із солоною бринзою!

    Тобі знадобиться: 250 г гарбуза, 150 г бринзи, 30 г руколи, 1 жменю гарбузового насіння, 3 ст.л. оливкової олії.

    Приготування: Гарбуз наріж кубиком і обсмаж у маслі до м'якості, приправ за смаком. Так само наріж бринзу, змішай її з гарбузом і руколою, і посип готовий салат гарбузовим насінням.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *