Деякі ресторани дуже легко можна приготувати в домашніх умовах. І одним із таких прикладів можна назвати форель у вершковому соусі. Істотний плюс полягає ще й у тому, що готується вона дуже швидко. Лови добірку з 12 різних ідей та рецептів!
Зміст
1. Форель у вершковому соусі в духовці
Простий класичний рецепт, який можна доповнити різними спеціями та зеленню.
Тобі знадобиться: 500 г філе форелі, 20 мл лимонного соку, 200 мл вершків, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Змішай вершки, лимонний сік, спеції та тертий сир. Наріж філе форелі порційними шматочками, виклади його у форму для запікання і зверху додай соус. Запікай 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах.
2. Форель у вершковому соусі на сковороді
За таким рецептом можна готувати як стейки, і філе форелі.
Тобі знадобиться: 900 г форелі, спеції, 200 мл вершків, сік половини лимона, 3 зубчики часнику, 1 ст.л. борошна.
Приготування: Розроби форель на порційні шматки та натрій спеціями. Злегка обсмаж їх з усіх боків на середньому вогні та відклади убік. У тій же сковороді обсмаж подрібнений часник, додай борошно, перемішай і влий вершки з лимонним соком, постійно помішуючи. Приправ за смаком і провари соус до густини, продовжуючи перемішувати. Виклади в нього форель, акуратно перемішай і тушкуй все разом ще 10 хвилин.
Зараз читають:15 шикарних рецептів кабачків у томатному соусі на зиму
3. Форель з брокколі у вершковому соусі
Незважаючи на те, що вершки досить жирні, страва виходить цілком корисною.
Тобі знадобиться: 500 г форелі, 400 г броколі, 200 мл вершків, 100 г твердого сиру, 4 ст. лимонного соку, спеції.
Приготування: Виклади у форму порційні шматки форелі та суцвіття броколі. Змішай вершки, лимонний сік, спеції та тертий сир. Залий все соусом і запікайте 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
4. Форель з картоплею у вершковому соусі
Якщо зовсім не хочеться підбирати гарнір окремо, спробуй цей рецепт.
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 1 кг форелі, 100 мл вершків, 1 зубчик часнику, 100 г цибулі, 100 г моркви, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. борошна, спеції.
Приготування: Подрібнений часник обсмаж у вершковому маслі, додай борошно та смажу до золотистості. Влий вершки, злегка протушкуй соус і потім додай спеції і трохи гарячої води. Окремо обсмаж подрібнену цибулю та терту моркву.
Наріж картопля кружальцями, виклади його у форму, приправ і збризкати маслом. Зверху додай порційні шматочки форелі, знову приправ та виклади засмажку. Залий вершковим соусом і запікайте все в духовці 40-45 хвилин при 180 градусах.
5. Форель у густому вершковому соусі з борошном та лимонним соком
Якщо соус виходить кислуватим, додай до нього щіпку цукру.
Тобі знадобиться: 900 г форелі, 250 мл вершків, 1/2 лимона, 1 ст. борошна, 4 зубчики часнику, 30 г вершкового масла|мастила|, по 1/3 ч.л. рожевого меленого перцю, коріандру та чебрецю.
Розроби форель на порційні шматки, приправ і злегка обсмаж. Окремо обсмаж борошно на вершковому маслі до золотистості. Влий вершки і трохи протушкуй, помішуючи. Додай лимонний сік, часник і всі спеції, протушкуй ще 1 хвилину і виклади в соус форель. Туши всі разом ще 3 хвилини.
6. Форель у вершковому соусі в мультиварці
Коли готуєш форель у мультиварці, то можна не турбуватися, що вона пересушиться.
Зараз читають:15 рецептів яловичини на сковороді, перед якими складно встояти
Тобі знадобиться: 500 г філе форелі, 200 мл 20% вершків, 50 г вершкового масла, спеції.
Розроби форель на порційні шматки, приправ і виклади в гущавину мультиварки. Додай олію, влий вершки та включи програму «Гасіння» на 40-50 хвилин.
7. Форель зі шпинатом у вершковому соусі
Крім шпинату можна додати трохи рубаного кропу або петрушки.
Тобі знадобиться: 500 г філе форелі, 100 г шпинату, 20 мл оливкової олії, 200 мл 20% вершків, 1 зубчик часнику, спеції.
Розроби форель на порційні шматочки, виклади у форму, збризкати маслом і приправ. Запікайте 10 хвилин у духовці при 200 градусах. Після чого додай подрібнений часник і шпинат, залий все вершками та запікай ще 15-20 хвилин.
8. Форель зі шпинатом та помідорами чері у вершковому соусі
Ця страва навіть не потребує гарніру – її цілком можна подавати просто так.
Тобі знадобиться: 350 г філе форелі, 300 мл вершків, 60 г шпинату, 100 г помідорів чері, 40 г твердого сиру, 15 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. оливкової олії, спеції.
Розроби форель на порційні шматочки, приправ і обсмаж до рум'яності з двох сторін на оливковій олії. Окремо на вершковому маслі обсмаж нарізані на половинки помідори чері.
Відклади помідори убік і влий вершки в ту саму сковороду. Коли вони нагріються, приправ та додай тертий сир. Дочекайся, поки сир розплавиться. Виклади в соус помідори та нарізаний шпинат, а через 2-3 хвилини – форель. Туши всі разом ще 5 хвилин.
9. Форель з печерицями у вершковому соусі
Легке, але дуже смачне поєднання, а заразом – і ситна основна страва.
Тобі знадобиться: 800 г форелі, 200 мл вершків, 200 г печериць, спеції, 2 ст.л. лимонного соку.
Розроби форель на порційні шматки, полів лимонним соком і приправ. Дрібно наріж і обсмаж печериці до готовності. Влий вершки, доведи соус до кипіння і приправ. Виклади форель у форму для запікання, залий її соусом і відправь на 20 хвилин у духовку при 180 градусах.
Зараз читають:8 шикарних рецептів мармеладу із чорної смородини
10. Форель з цибулею та морквою у вершковому соусі
Для цього рецепту пропонуємо нарізати овочі досить велико – буде смачніше.
Тобі знадобиться: 400 г філе форелі, 2 ст. борошна, 50 г твердого сиру, 200 мл вершків, спеції, 100 г шпинату, 3 зубчики часнику, 1 цибулина, 1 фіолетова цибулина, 2 моркви.
Приготування: Наріж цибулю пір'ям, а моркву – кружальцями. Подрібни часник і обсмаж всі разом до м'якості. Додай шпинат, смажу ще 1 хвилину і виклади до овочів нарізану на шматочки форель. Змішай вершки, спеції та борошно до однорідності. Додай тертий сир, перемішай і залий соус у сковорідку. Туші всі разом 10 хвилин під кришкою.
11. Форель з паприкою у вершково-томатному соусі
Якщо хочеш надати соусу ще більш яскравого смаку і кольору, додай ложку томатної пасти.
Тобі знадобиться: 600 г філе форелі, 300 мл вершків, 1 ст.л борошна, 4 помідори, спеції, 1 ч.л. паприки.
Приготування: Розроби філе форелі на шматочки, обсмаж і відклади убік. Присип паприкою та спеціями. Розведи борошно у вершках, доведи до кипіння, додай два терті помідори і перемішай. Залий форель цим соусом і зверху виклади нарізані помідори, що залишилися. Відправте блюдо в духовці на 25-30 хвилин при 180 градусах.
12. Форель з цвітною капустою у вершковому соусі
Для більш пікантного смаку – додай трохи сиру із пліснявою.
Тобі знадобиться: 500 г форелі, 50 г твердого сиру, 1/2 головки цвітної капусти, 150 мл жирних вершків, 100 мл молока, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Розроби форель на порційні шматки, приправ та обсмаж до рум'яності з двох сторін. Змішай вершки, спеції, молоко, тертий сир та подрібнений часник. Окремо злегка обсмажити суцвіття цвітної капусти, виклади їх до форелі та залий соусом. Протушкуй всі 5 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
Джерело: dietcenter.com.ua