Якщо ти любиш хрумку скоринку, тоді приготуй курячі ніжки в паніровці! Вони швидко смажаться, виходять золотистими та соковитими. Відмінний варіант для обіду або вечері без особливих турбот. Розповідаємо 8 найкращих рецептів!
Зміст
1. Курячі ніжки в класичному паніруванні
Готові панірувальні сухарики, мінімум зусиль та максимум задоволення.
Тобі знадобиться: 500 г курячих гомілок, 1 яйце, 50 г борошна, 100 г панірувальних сухарів, олія, сіль, спеції.
Приготування: Натріть курячі ніжки спеціями за смаком і залиш на півгодини. Окремо віночком збий яйце із сіллю. Обвалюй курку спочатку в муці, потім – в яйці, а далі – в панірувальних сухарях. Після чого обсмажити ніжки на сковороді у великій кількості олії приблизно 15 хвилин, періодично перевертаючи.
Зараз читають:20 найкращих рецептів з агар-агаром
2. Курячі ніжки у пряній паніровці на сковороді
Щоб ніжки добре просмажилися, не шкодуй олії – нехай вона майже повністю їх покриває.
Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 2-3 яйця, 4 зубчики часнику, 150 г борошна, 2 ч.л. каррі, олія, сіль, спеції.
Приготування: Натрі курячі ніжки подрібненим часником. Віночком зби яйця з 2 ст.л. борошна і сіллю, а борошно, що залишилося – змішай з усіма спеціями. Вмочіть ніжки в яйце, а потім – обваляй у борошні. Обсмаж їх 10-15 хвилин у великій кількості олії, періодично перевертаючи.
3. Смажені курячі ніжки в кукурудзяному паніруванні
Панування з кукурудзяних пластівців – популярна альтернатива сухарикам.
Тобі знадобиться: 6 курячих гомілок, 3 яйця, 2 ст.л. борошна, 150 г кукурудзяних пластівців, олія, сіль, спеції.
Приготування: Натріть курку спеціями за смаком. Віночком зби яйця з борошном і ретельно обваляй ніжки в цій суміші. Злегка подрібни кукурудзяні пластівці, обваляй ніжки в паніровці та обсмаж 15 хвилин на сковороді у великій кількості олії.
4. Курячі ніжки у вівсяній паніровці на сковороді
Таке панування виходить неймовірно хрустким та оригінальним.
Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 2-3 яйця, 100 мл молока, 50 г панірувальних сухарів, 50 г вівсяних пластівців, 150 г борошна, олія, сіль, спеції.
Зараз читають:20 рецептів соусу барбекю, які готуються простіше простого
Натрі курячі ніжки улюбленими спеціями. Подрібни вівсяні пластівці з панірувальними сухариками, а яйця – збий з молоком. Обвалюй курку в борошні, вмокни в яйце і обвалюй в паніровці. А потім знову – в яйце та паніровці. Обсмажити ніжки приблизно 15 хвилин на сковороді у великій кількості олії.
5. Курячі ніжки в майонезі та паніровці на сковороді
Маринади на основі майонезу – класика для приготування курки.
Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 1 яйце, 3 ст. майонезу, 1 ч.л. гірчиці, 2 зубчики часнику, 6 ст. панірувальних сухарів, олія, сіль, спеції.
Приготування: Змішай майонез, гірчицю, подрібнений часник та спеції за смаком. Ретельно змасти курку маринадом, дай трохи постояти і потім обваляй в панірувальних сухарях. Обсмажити ніжки на сковороді у великій кількості олії до готовності.
6. Смажені курячі ніжки в кетчупі та паніровці
Використовуйте будь-який кетчуп або томатний соус, які тобі найбільше подобаються.
Тобі знадобиться: 6 курячих гомілок, 2 яйця, 1-2 ст.л кетчупу, 150 г панірувальних сухарів, олія, сіль, спеції.
Приготування: Віночком зби яйця з кетчупом і частиною спецій, а спеції, що залишилися, – змішай з сухарями. Обмакни курячі ніжки в яйце, добре обваляй у панірувальних сухарях і обсмаж у великій кількості олії.
Зараз читають:20 незрівнянних рецептів компоту з персиків
7. Курячі ніжки в паніровці із чіпсів із сиром
Один з найбільш незвичайних способів отримати хрустку скоринку.
Тобі знадобиться: 6 курячих гомілок, 2 ст.л. борошна, 50 г чіпсів, 50 г твердого сиру, олія, сіль, спеції.
Приготування: Відваріть ніжки в киплячій воді до готовності. Змішай подрібнені чіпси, тертий сир, борошно та спеції за смаком. Обвалюй курку в цій суміші і обсмажуйте у великій кількості олії по кілька хвилин з кожного боку.
8. Курячі ніжки в кефірі та борошном паніровці на сковороді
Готові ніжки виходять максимально рум'яними та апетитними.
Тобі знадобиться: 4 курячі ніжки, 1 яйце, 50 мл кефіру, 50 г борошна, олія, сіль, паприка, спеції.
Приготування: Віночком зби яйце з кефіром і сіллю, а борошно – змішай з паприкою та іншими спеціями до смаку. Обмакни курячі ніжки в яйце, обваляй у борошні і обсмаж до рум'яності на сковороді приблизно по 5-7 хвилин з усіх боків.
Джерело: dietcenter.com.ua