Чорниця дуже популярна завдяки високому вмісту вітаміну С та інших цінних елементів, але вона дуже мало зберігається і її сезон зовсім недовгий. Саме тому такі важливі різноманітні заготівлі. А найкращий спосіб зберегти чорницю на зиму – закатати їх у банки у власному соку. Розповідаємо 8 чудових рецептів!
Зміст
1. Чорниця у власному соку без цукру
Найкорисніший і заразом низькокалорійний рецепт – взагалі нічого зайвого.
Тобі знадобиться: 400 г чорниці.
Приготування: Перебери чорницю, промийте, просушіть і викладіть в стерильну банку. Постав банку в каструлю з водою, яка доходить до плічок.
Зараз читають:20 рецептів капусти на зиму, які потішать всю родину
Доведи воду до кипіння і стерилізуйте ягоду на маленькому вогні доти, поки сік не перестане виділятися. Підкладай чорниці у міру того, як вона втрачає в обсязі. Закатай стерильною кришкою.
2. Чорниця у власному соку на зиму з цукром
Любителям солодших заготовок варто звернути увагу саме на цей рецепт!
Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 200 г цукру.
Приготування: Виклади чисту суху чорницю в стерильні банки і присип цукром. Стерилізуй банки в каструлі з водою на слабкому вогні, поки сік не заповнить їх до кінця. Підсипай чорницю зі зменшенням обсягу. Закочуй заготовку на зиму.
3. Чорниця у власному соку з лимонною кислотою
Лимонна кислота дає трохи більше кислинки і заразом виступає тут консервантом.
Тобі знадобиться: 400 г чорниці, 1 ст. цукру, 2 щіпки лимонної кислоти.
Приготування: Промий і просуши чорницю, засип її в вимиту содою банку, а зверху засип цукор і лимонну кислоту. Стерилізуй банку в каструлі з окропом, поки сік продовжує виділятися. Підсипай чорницю зі звільненням місця. Коли всі ягоди будуть покриті соком, тоді закочуй заготовку.
Зараз читають:20 найкращих рецептів курячих крилець на мангалі
4. Чорниця у власному соку в духовці
Альтернативний спосіб виготовлення без водяної лазні.
Тобі знадобиться: 500 г чорниці, 2 ст. цукру.
Злегка розімні чорницю з цукром і виклади її в стерильну банку. Накрийте кришкою і відправте банку в холодну духовку. Встановіть температуру 120 градусів. Коли її буде досягнуто, вимкни духовку і дай банку охолонути прямо в ній приблизно до 60 градусів. Дістань і заходи на зиму.
5. Чорниця у власному соку на зиму в мультиварці
Простий та дуже зручний спосіб заготівлі чорниці на зиму.
Тобі знадобиться: 1 кг чорниці.
Засип чорницю в чашу мультиварки майже до верху. Увімкни режим «Гасіння» на 1 годину. Через 20-30 хвилин підсип ще ягоди. Розлий заготівлю по стерилізованих банках і закатай.
6. Чорниця у власному соку на зиму в каструлі
Вариться майже як звичайне варення, але швидше та без води.
Зараз читають:Малина з цукром на зиму без варіння: 15 відмінних рецептів
Тобі знадобиться: 500 г чорниці, 100 г цукру.
Засип чорницями цукром і залиш на пару годин. Доведи до кипіння і проварити пару хвилин до виділення соку. Перелий заготівлю в стерильну банку і заходьте на зиму.
7. Чорниця у власному соку на зиму в аерогрилі
Один із найоригінальніших способів приготування, а чому й ні?
Тобі знадобиться: 1 кг чорниці.
Засип чорницю в чисті банки. Постав банки в аерогриль, встанови температуру 180 і залиш банки на півгодини. Потім одразу закатай їх стерильними кришками.
8. Чорниця з ягодами у власному соку
Можна додати будь-які ягоди на твій смак.
Тобі знадобиться: 250 г чорниць, 250 г ягід.
Приготування: Промий, перебери та просуши чорницю та всю ягоду. Виклади у вимиту содою банку і відправ на водяну баню. Стерилізуй заготівлю на слабкому вогні, поки сік не перестане виділятись. Підкладай ягоди у міру появи вільного місця. Закочуй заготовку на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua