8 простих рецептів чорниці у власному соку на зиму

Чорниця дуже популярна завдяки високому вмісту вітаміну С та інших цінних елементів, але вона дуже мало зберігається і її сезон зовсім недовгий. Саме тому такі важливі різноманітні заготівлі. А найкращий спосіб зберегти чорницю на зиму – закатати їх у банки у власному соку. Розповідаємо 8 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Чорниця у власному соку без цукру
  • 2. Чорниця у власному соку на зиму з цукром
  • 3. Чорниця у власному соку з лимонною кислотою
  • 4. Чорниця у власному соку в духовці
  • 5. Чорниця у власному соку на зиму в мультиварці
  • 6. Чорниця у власному соку на зиму в каструлі
  • 7. Чорниця у власному соку на зиму в аерогрилі
  • 8. Чорниця з ягодами у власному соку
  • 1. Чорниця у власному соку без цукру

    Найкорисніший і заразом низькокалорійний рецепт – взагалі нічого зайвого.

    Тобі знадобиться: 400 г чорниці.

    Приготування: Перебери чорницю, промийте, просушіть і викладіть в стерильну банку. Постав банку в каструлю з водою, яка доходить до плічок.

    Зараз читають:20 рецептів капусти на зиму, які потішать всю родину

    Доведи воду до кипіння і стерилізуйте ягоду на маленькому вогні доти, поки сік не перестане виділятися. Підкладай чорниці у міру того, як вона втрачає в обсязі. Закатай стерильною кришкою.

    2. Чорниця у власному соку на зиму з цукром

    Любителям солодших заготовок варто звернути увагу саме на цей рецепт!

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці, 200 г цукру.

    Приготування: Виклади чисту суху чорницю в стерильні банки і присип цукром. Стерилізуй банки в каструлі з водою на слабкому вогні, поки сік не заповнить їх до кінця. Підсипай чорницю зі зменшенням обсягу. Закочуй заготовку на зиму.

    3. Чорниця у власному соку з лимонною кислотою

    Лимонна кислота дає трохи більше кислинки і заразом виступає тут консервантом.

    Тобі знадобиться: 400 г чорниці, 1 ст. цукру, 2 щіпки лимонної кислоти.

    Приготування: Промий і просуши чорницю, засип її в вимиту содою банку, а зверху засип цукор і лимонну кислоту. Стерилізуй банку в каструлі з окропом, поки сік продовжує виділятися. Підсипай чорницю зі звільненням місця. Коли всі ягоди будуть покриті соком, тоді закочуй заготовку.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів курячих крилець на мангалі

    4. Чорниця у власному соку в духовці

    Альтернативний спосіб виготовлення без водяної лазні.

    Тобі знадобиться: 500 г чорниці, 2 ст. цукру.

    Злегка розімні чорницю з цукром і виклади її в стерильну банку. Накрийте кришкою і відправте банку в холодну духовку. Встановіть температуру 120 градусів. Коли її буде досягнуто, вимкни духовку і дай банку охолонути прямо в ній приблизно до 60 градусів. Дістань і заходи на зиму.

    5. Чорниця у власному соку на зиму в мультиварці

    Простий та дуже зручний спосіб заготівлі чорниці на зиму.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці.

    Засип чорницю в чашу мультиварки майже до верху. Увімкни режим «Гасіння» на 1 годину. Через 20-30 хвилин підсип ще ягоди. Розлий заготівлю по стерилізованих банках і закатай.

    6. Чорниця у власному соку на зиму в каструлі

    Вариться майже як звичайне варення, але швидше та без води.

    Зараз читають:Малина з цукром на зиму без варіння: 15 відмінних рецептів

    Тобі знадобиться: 500 г чорниці, 100 г цукру.

    Засип чорницями цукром і залиш на пару годин. Доведи до кипіння і проварити пару хвилин до виділення соку. Перелий заготівлю в стерильну банку і заходьте на зиму.

    7. Чорниця у власному соку на зиму в аерогрилі

    Один із найоригінальніших способів приготування, а чому й ні?

    Тобі знадобиться: 1 кг чорниці.

    Засип чорницю в чисті банки. Постав банки в аерогриль, встанови температуру 180 і залиш банки на півгодини. Потім одразу закатай їх стерильними кришками.

    8. Чорниця з ягодами у власному соку

    Можна додати будь-які ягоди на твій смак.

    Тобі знадобиться: 250 г чорниць, 250 г ягід.

    Приготування: Промий, перебери та просуши чорницю та всю ягоду. Виклади у вимиту содою банку і відправ на водяну баню. Стерилізуй заготівлю на слабкому вогні, поки сік не перестане виділятись. Підкладай ягоди у міру появи вільного місця. Закочуй заготовку на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *