Під час пікніка чи сімейного відпочинку на природі як ніколи хочеться приготувати запечену картоплю у фользі на вугіллі. Таким чином вона рівномірно пропікається, а сам процес не потребує особливих зусиль чи контролю. Ділимося 8 найсмачнішими рецептами!
Зміст
1. Картопля з вершковим маслом у фользі на вугіллі
Олія надає не тільки вершковий смак, а й апетитну рум'яну скоринку.
Тобі знадобиться: 10 картоплин, 120 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль|, мелений чорний перець.
Підготуй по листу фольги для кожної картоплини. Змасти кожен лист вершковим маслом, посолити і поперчити. Вимий і обсуши картоплю, загорни її в цю фольгу і зроби кілька проколів у різних місцях. Запікай картоплю на вугіллі до м'якості, але періодично перевертай і перевіряй готовність ножем. Зазвичай це йде до 30-40 хвилин.
Зараз читають:15 простих рецептів тарталеток з печінкою тріски
2. Картопля із салом у фользі на вугіллі
Для цього рецепту підійде будь-яке сало.
Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 200 г сала, 1 зубчик часнику, 1 ст. олії, сіль, спеції.
Приготування: Змішай масло, подрібнений часник, сіль та улюблені спеції. Надріж кожну картоплину навпіл і вклади по скибочці сала. Натрій картоплю ароматним маслом і загорни її у фольгу в кілька шарів. Запікайте на вугіллі 15-20 хвилин, перевернувши в процесі. Дай готовій картоплі трохи охолонути і тільки потім розвертай.
3. Картопля кружальцями у фользі на вугіллі
Особливість цього рецепту в тому, що картопля запікається не повністю.
Тобі знадобиться: 1,5 кг картоплі, 500 г бекону чи сала, сіль, спеції.
Приготування: Вимий і наріж картоплю слайсами приблизно по 7-10 мм завтовшки. Бекон або сало наріж схожими за розміром шматочками. Одягни все це на шампури, чергуючи. Посоли, приправ та ретельно загорни заготовки у фольгу. Готуй картоплю на вугіллі 20-30 хвилин, перевертаючи.
4. Картопля з паприкою у фользі на вугіллі
Радимо посипати готову картоплю рубаною зеленню.
Тобі знадобиться: 8 картоплин, 6 ст. оливкової олії, 4 зубчики часнику, 1 ч.л. паприки, 0,5 ч. л. солі.
Зараз читають:20 закусок з огірків до свята та на кожен день
Приготування: Вимий або очисти картоплю та зроби на ній надрізи гармошкою. Змішай оливкову олію, сіль, паприку та подрібнений часник. Натрій картоплини цією сумішшю і загорни кожну в окремий лист фольги. Запікайте все на вугіллі близько 30 хвилин до м'якості, перевертаючи. Щоб перевірити готовність, акуратно проткни картопля ножем або зубочисткою.
5. Картопля з цибулею та беконом у фользі на вугіллі
Напевно захочеться повторити, адже для цього рецепту потрібні прості інгредієнти і зовсім небагато часу.
Тобі знадобиться: 8 картоплин, 150 г бекону, 1-2 цибулини, сіль, спеції.
Приготування: Наріж картоплю великими шматочками, цибуля – півкільцями, а бекон – середніми скибочками. Змішай все з сіллю та спеціями, і загорни в конверт із фольги у кілька шарів. Запікайте картоплю на вугіллі по 15 хвилин з двох сторін.
6. Картопля з майонезом у фользі на вугіллі
Замість майонезу можна взяти сметану чи йогурт для кориснішої версії.
Тобі знадобиться: 6 картоплин, 2 цибулини, 10 ст. майонезу, 4 зубчики часнику, 40 г паприки, сіль, спеції, ароматні трави.
Змішай майонез, подрібнений часник і всі спеції. Наріж картоплю і цибулю часточками, змішай з майонезом і одразу розділи на порції. Загорни кожну порцію в лист фольги та запікай приблизно 25-30 хвилин на вугіллі.
Зараз читають:Айс-латте: 12 простих та неймовірно смачних рецептів
7. Картопля із сиром у фользі на вугіллі
Підійде будь-який твердий, напівтвердий або плавлений сир на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 5 картоплин, 100 г сиру, 5 зубчиків часнику, сіль, спеції, зелень.
Приготування: Очисти картоплю і надріж кожну бульбу навпіл. Вклади по скибочці сиру і натрій всі спеціями. Загорни картоплю у фольгу в кілька шарів і запікайте 20-25 хвилин на вугіллі до готовності. Дай трохи охолонути, розгорни і посип рубаною зеленню та часником.
8. Картопля з лимоном та зеленню у фользі на вугіллі
Зовсім дрібна і молода картопля – можеш залишити цілком.
Тобі знадобиться: 2 кг картоплі, 1/2 склянки оливкової олії, 1/2 склянки лимонного соку, 4 цибулини-шалот, 3 гілочки чебрецю, сіль, спеції.
Приготування: Крупно наріж картопля і розклади по порціях на 6-8 листів фольги. Посип все спеціями, сіллю, подрібненим шалотом і чебрецем. Полей оливковою олією та лимонним соком, загорни фольгу та запікай картоплю 25-35 хвилин на вугіллі. Переверни в процесі приготування.
Джерело: dietcenter.com.ua