Всім любителям гострих і пікантних овочевих заготовок варто звернути увагу на цю добірку рецептів. Пропонуємо тобі ще один спосіб приготування кабачків на зиму – з кетчупом чилі. Плюс у тому, що це ще й дуже просто, бо вже готовий кетчуп!
Зміст
1. Кабачки з часником та кетчупом чилі на зиму
Простий та універсальний рецепт, з якого можна почати.
Тобі знадобиться: 2,5 кг кабачків, 1 головка часнику, 1 склянка оцту, 300 г кетчупу чилі, 1,5 л води, 1 склянка цукру, 2 ст. солі, 2 ст. суміші перців горошком, 1 ч. л. запашного перцю.
Наріж кабачки брусочками і виклади їх у чисті сухі банки. Поступово розподіли часник, перець горошком та інші спеції до смаку. Закип'яти воду з цукром, сіллю та кетчупом чилі. Влий оцет, знову закип'яти і залий кабачки цим маринадом. Простерилізуйте заготовки 10-15 хвилин у киплячій воді і заходьте.
Зараз читають:20 найсмачніших тостів з авокадо
2. Кабачки кружальцями з кетчупом чилі
А для смаку та аромату – додамо побільше різних листків.
Тобі знадобиться: 4 кг кабачків, 10 листків вишні, 5 листя смородини, 4 лаврових листя, 5 парасольок кропу, 5 зубчиків часнику, 270 г кетчупу чилі, 1 склянка цукру, 1,7 л води, 250 мл оцту, 2 ст. . солі.
Приготування: рівномірно розклади в чисті 5 банок листя, кріп, часник і нарізані кружальцями кабачки. Закип'яти воду з цукром, сіллю та кетчупом чилі. Влий оцет, знову доведи до кипіння і залий кабачки маринадом. Простерилізуйте банки в киплячій воді 10-15 хвилин і заходьте на зиму.
3. Кабачки з кетчупом чилі без стерилізації
Такі кабачки найкраще зберігати у темному холодному місці.
Тобі знадобиться: 1-2 кабачки, 2 ст.л. кетчупу чилі, 1 ст.л. оцту, 1 ст. цукру, 1 ч. л. солі, 4 гілочки петрушки, спеції та листя за смаком.
Очисти кабачки, наріж їх брусочками і виклади в чисті сухі банки з усіма добавками та спеціями. Зали окропом і залиш на 15 хвилин під кришкою. Злий цю воду, додай у неї цукор, сіль та кетчуп чилі, і знову доведи до кипіння. Додай оцет, перемішай, залий кабачки маринадом, що вийшов, і закатай на зиму.
4. Ікра з кабачків із кетчупом чилі на зиму
Більш оригінальне рішення – пікантна, красива та дуже смачна закуска.
Зараз читають:20 найкращих рецептів курячих крилець на мангалі
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 100 г кетчупу чилі, 150 г цибулі, 1 морква, 2 ст. олії, по 1 ч.л. солі та цукру, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. оцту.
Приготування: Пропусти овочі та часник через м'ясорубку. Додай цукор, сіль та масло, і протушкуй 1 годину на слабкому вогні. Додай кетчуп чилі, протушкуй ще 20 хвилин, влий оцет і закатай кабачкову ікру в стерилізовані банки.
5. Огірки та кабачки з кетчупом чилі на зиму
Огірки та кабачки відмінно поєднуються у подібних заготовках.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 500 г огірків, 750 мл води, 1/2 склянки оцту, 1/2 склянки цукру, 3 ст. кетчупу чилі, 9 зубчиків часнику, 3 парасольки кропу, по 1,5 ч.л. насіння гірчиці та коріандру, 1 ст.л. солі, спеції.
Приготування: Наріж кабачки та огірки брусочками. Поступово розклади їх по чистим сухим банкам з часником, кропом та іншими добавками. Закип'яти воду з цукром, сіллю та кетчупом. Влий оцет, доведи до повторного кипіння і залий овочі цим маринадом. Стерилізуй заготовки 20 хвилин у киплячій воді і закатай кришками.
6. Кабачки з болгарським перцем та кетчупом чилі на зиму
Виходить щось на зразок знаменитої заготівлі Анкл Бенс.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 2 болгарські перці, 1 гострий перець, 1 склянка води, 2 ст.л. кетчупу чилі, 1/4 склянки цукру, 1/4 склянки оцту, 1 ч.л. солі.
Приготування: Довільно наріж кабачки і весь перець і розклади їх у чисті сухі банки. Залий окропом, накрий кришками, дай охолонути і потім злий цю воду. Закип'яти таку ж кількість чистої води з цукром, сіллю, кетчупом та оцтом. Залий овочі киплячим маринадом і закатай кришками.
Зараз читають:15 шикарних рецептів кабачків у томатному соусі на зиму
7. Кабачки з кетчупом чилі та олією
Альтернативний спосіб приготування улюбленої закуски на зиму.
Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 100 г часнику, 1 склянка цукру, 1 склянка олії, 100 мл оцту, 1 ст.л. солі, по 1 пучку петрушки та кропу, 500 мл кетчупу чилі.
Приготування: Наріж кабачки кубиком або половинками кружальців. Подрібни зелень, змішай разом всі інгредієнти та залиш на півгодини. Потім доведи заготовку до кипіння та туші ще 30-40 хвилин на слабкому вогні. Закатай кабачки у стерилізовані банки.
8. Кабачки з кетчупом чилі та томатною пастою на зиму
Для тих, хто не любить надто гострі заготовки.
Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 100 г часнику, 2 ст. приправи для корейської моркви, 1 склянка цукру, 200 мл оливкової олії, 1 пучок петрушки, 250 мл томатної пасти, 250 мл кетчупу чилі, 1 ст. солі, 200 мл оцту.
Приготування: Наріж кабачки кубиком. Додай усі інгредієнти, окрім зелені та часнику, та туші 1 годину на слабкому вогні. Додай рубану зелень з часником, протушкуй ще 20 хвилин і закатай заготівлю в стерилізовані банки.
Джерело: dietcenter.com.ua