15 легких заправок для салату з капусти

Саме заправка завжди створює суттєву частину смаку будь-якого салату. Тому є сенс спробувати різні варіанти, щоб вибрати найбільше, що підходить тобі. На цей раз ми хочемо поділитися рецептами заправки для салатів з капусти – від простих і класичних до оригінальніших!

Зміст

  • 1. Заправка з олією
  • 2. Лимонне заправлення для салату з капусти
  • 3. Апельсинова заправка
  • 4. Заправка із соєвим соусом
  • 5. Заправка з маринованим огірком
  • 6. Часникове заправлення для салату з капусти
  • 7. Заправка з олії та оцту
  • 8. Медово-гірчичне заправлення для салату з капусти
  • 9. Заправка зі сметани та кефіру
  • 10. Заправка на майонезі з часником та кропом
  • 11. Заправка із гірчицею
  • 12. Заправка Коул-Слоу
  • 13. Гостра йогуртова заправка для салату з капусти.
  • 14. Універсальна заправка для салату з капусти
  • 15. Заправка «Вінегрет»
  • 1. Заправка з олією

    Базовий рецепт на основі будь-якої рослинної олії.

    Тобі знадобиться: 100 мл олії, 5 г цукру, 1 зубчик часнику, 2 тріски солі, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ст. яблучного оцту.

    Пропусти часник через прес . Ретельно змішай усі інгредієнти до розчинення цукру та солі. Дай заправці трохи настоятися.

    2. Лимонне заправлення для салату з капусти

    Якщо любиш яскравіший лимонний смак, візьми більше соку.

    Тобі знадобиться: 1 ст. лимонного соку, 1 ч. л. коричневого цукру, 1 щіпка меленого чорного перцю, 1 щіпка солі, 2 ст.л. рослинного масла.

    Змішай лимонний сік, цукор і сіль до розчинення . Додай масло|мастило|, поперчи за смаком і перемішай заправку.

    3. Апельсинова заправка

    Ще один добрий рецепт для любителів цитрусових заправок.

    Зараз читають:8 оригінальних рецептів зі свинячих шкурок

    Тобі знадобиться: 1 апельсин, 1 ст. яблучного оцту, 2 ст. рослинної олії, мелений червоний перець, сіль та цукор.

    Приготування: Відіжми сік з апельсина і змішай його з яблучним оцтом і олією. Додай сіль, цукор та мелений перець до смаку, і ще раз перемішай заправку.

    4. Заправка із соєвим соусом

    Відмінно підійде для капустяних салатів з морквою чи огірками.

    Тобі знадобиться: 3 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. оливкової олії, 1/2 лимона, 1 ч.л. цукру, 1 ст. кунжуту.

    Приготування: Відіжміть сік з лимона і змішай його з іншими інгредієнтами. За бажанням додай у заправку трохи цедри.

    5. Заправка з маринованим огірком

    Оригінальна заправка, коли захочеться чогось свіжого та нового.

    Тобі знадобиться: 1 маринований огірок, 1 зубчик часнику, 100 мл оливкової олії, 50 мл лимонного соку, 1 ч.л. гірчиці, сіль, мелений чорний перець.

    Злегка збий оливкову олію, лимонний сік, гірчицю, сіль і мелений чорний перець за смаком. Пропусти часник через прес і натрій маринований огірок на дрібній тертці. Змішай всі інгредієнти для заправки разом та полів нею салат.

    6. Часникове заправлення для салату з капусти

    Така заправка виходить досить гострою та дуже ароматною.

    Тобі знадобиться: 3 зубчики часнику, 1 ч.л. цукру, сіль|соль|, 3 ст.л. лимонного соку, мелений чорний перець, 100 мл олії.

    Змішай лимонний сік, цукор і сіль до розчинення . Додай олію і перемішай ще раз. Пропустити часник через прес і змішати всі інгредієнти разом. Поперчити заправку.

    7. Заправка з олії та оцту

    Найпростіша і найшвидша заправка, щоб овочі добре пустили сік.

    Зараз читають:20 простих рецептів варення-п'ятихвилинки з червоної смородини

    Тобі знадобиться: 1 ст. олії, 1 ст.л. оцту, сіль та цукор.

    Змішай масло і оцет, і додай трохи солі з цукром за смаком . Ще раз перемішай заправлення до розчинення.

    8. Медово-гірчичне заправлення для салату з капусти

    Ідеальний рецепт для салатів у корейському стилі. Можна також додати трохи імбиру.

    Тобі знадобиться: 1 ч.л. меду, 1-2 ч. л. зернистої гірчиці, 1 ч.л. оцту, 3 ст. олії, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Змішай всі інгредієнти і збий заправку до максимальної однорідності. Дай їй трохи настоятися перед подачею.

    9. Заправка зі сметани та кефіру

    Якщо заправка виходить занадто кислою, тоді додай у неї трохи цукру.

    Тобі знадобиться: 2 ст. сметани, 2 ст. кефіру, 1 ч.л. дижонської гірчиці, 2-3 щіпки солі, 2-3 щіпки меленого чорного перцю.

    Змішай сметану і кефір до однорідності. Додай решту інгредієнтів і ще раз перемішай заправку.

    10. Заправка на майонезі з часником та кропом

    Підійде для ситніших салатів – з куркою, крабовими паличками або яйцями.

    Тобі знадобиться: 150 г майонезу, 2 зубчики часнику, 1/2 пучка кропу, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Пропусти часник через прес і дрібно порубай зелень кропу. Змішай всі інгредієнти та приправ заправку за смаком.

    11. Заправка із гірчицею

    Залежно від того, яку гірчицю ти візьмеш – смак заправки буде різним.

    Тобі знадобиться: 3 ст. оливкової олії, 1 ч.л. гірчиці, 1/2 лимона, сіль|соль|, мелений чорний перець.

    Приготування: Відіжміть сік з лимона. Змішай всі інгредієнти до однорідності та дай заправці трохи настоятися.

    Зараз читають:15 найкращих гарнірів з кіноа на кожен день

    12. Заправка Коул-Слоу

    Класична заправка для Коул-Слоу ідеально доповнить інші салати з капусти з овочами.

    Тобі знадобиться: 75 г сметани, 50 г майонезу, 10 г гірчиці, 1-2 ст. яблучного оцту, 1-2 щіпки цукру, сіль, мелений чорний перець.

    Змішай сметану, яблучний оцет і майонез з гірчицею до однорідності. Додай цукор, сіль та мелений чорний перець до смаку, і ще раз перемішай заправку.

    13. Гостра йогуртова заправка для салату з капусти.

    Любителі гострих салатів можуть додати сюди більше тертого хрону.

    Тобі знадобиться: 200 мл йогурту, 10-15 г хрону, 1 ст. гірчиці, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Натрій хрін на тертці або використовуй вже готовий столовий хрін. Змішай його з йогуртом та гірчицею. Посолити і поперчити заправку.

    14. Універсальна заправка для салату з капусти

    Поєднується з будь-якими овочами та зеленню!

    Тобі знадобиться: 1 ч.л. лимонної цедри, 2 ст. рубаного шнітт-цибулі, 1/4 склянки лимонного соку, 1 зубчик часнику, 1 ч.л. цукру, 3/4 склянки олії, сіль, мелений білий перець.

    Приготування: Подрібни часник, лимонну цедру та шніт-цибулю. Змішай всі інгредієнти віночком або перебий блендером до однорідності.

    15. Заправка «Вінегрет»

    Традиційний соус, який легко перетворюється на салатну заправку.

    Тобі знадобиться: 80-100 мл оливкової олії, 2 ст. винного оцту, 2 ч.л. дижон гірчиці, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Змішай всі інгредієнти, посолити і поперчити заправку. Трохи збий все віночком і дай настоятися.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *