Хто б міг подумати, що непоказний ревінь можна перетворити на смачні ласощі? Цукати з нього – ідеальне поєднання кислинки та солодощі. Їх можна їсти з чаєм, додавати у випічку чи сніданки, а також прикрашати десерти. Ділимося 5 найкращими рецептами, які тебе точно не розчарують!
Зміст
1. Класичні цукати з ревеню
Смачні та солодкі домашні цукати, виварені у цукрі.
Тобі знадобиться: 800 г ревеню, 800 г цукру.
Приготування: Наріж ревінь шматочками приблизно по 3-4 см, виклади в каструлю і засип цукром. Ретельно перемішай і залиши заготовку на кілька годин або навіть на добу. Після чого доведи до кипіння, зніми з вогню і відкинь ревінь на друшляк.
Стеклий сироп знову доведи до кипіння і уваривай на слабкому вогні приблизно 20 хвилин. Залий ревінь сиропом, накрий кришкою і залиш на ніч. Знову відкинь ревінь на друшляк і дай йому стекти. Відправте заготовки в сушарку на 4-6 годин, залежно від моделі. Готові цукати можна обваляти у цукровій пудрі. Бережи їх у скляній або бляшаній банці.
Зараз читають:15 простих способів приготувати торт на сковороді
2. Цукати з ревеню у сиропі
Трохи інший спосіб приготування апетитних ласощів.
Тобі знадобиться: 500 г ревеню, 500 г цукру, 150 мл води.
Приготування: Наріж ревінь на середні шматочки і бланшируй 20-30 секунд у киплячій воді. Звари сироп із 150 мл води та цукру. Опусти ревінь у цей сироп, провари 2-3 хвилини, зніми з вогню і дай повністю охолонути. Повторіть цей процес ще 3 рази. Дай цукатам стекти, виклади на накритий пергаментом лист і суші їх 4 години у відкритій духовці при 80-90 градусах.
3. Цукати з ревеню з лимонним соком
Лимонний сік додасть сиропу легкої кислинки і не дасть заготовці зацукруватися.
Тобі знадобиться: 800 г ревеню, 500 г цукру, 350-400 мл води, 2 ст.л. лимонного соку.
Приготування: Очисти ревінь від грубуватої шкірки і наріж на шматочки. Скип'ятять сироп з води, цукру та лимонного соку. Опусти ревінь у сироп, що вийшов, доведи до повторного кипіння і зніми з вогню.
Зараз читають:12 найкращих рецептів кабачкових оладок з сиром
Залиш ревінь у сиропі на 5-6 годин і потім знову доведи до кипіння. Проварити 10 хвилин, зніми з вогню і залиши ще на 5-6 годин. Після чого проварити цукати ще 10 хвилин, відкинь на друшляк і дай їм повністю стекти. Виклади ревінь на застелений пергаментом лист і суші 5-6 годин у відкритій духовці при 60-70 градусах.
4. Цукати з ревеню в цукрі
Для цього окремо знадобиться трохи дрібного цукру.
Тобі знадобиться: 500 г ревеню, 500 г цукру, 150 мл води, дрібний цукор.
Приготування: Очисти і наріж ревінь, обдай шматочки окропом. Звари сироп із води та цукру, опусти в нього ревінь та провари 10-15 хвилин. Дай заготівлі повністю охолонути і повтори варіння так само ще 2 рази.
Відкинь цукати на друшляк, обсуши і виклади на лист. Суши їх 1,5 години в духовці при 35-40 градусах, а потім обваляй у дрібному цукрі. Досуши цукати ще кілька годин до готовності за тієї ж температури.
Зараз читають:Агрус з апельсином на зиму: 20 простих рецептів
5. Цукати з ревеню на свіжому повітрі
Розповідаємо, як сушити цукати без духовки та сушарки.
Тобі знадобиться: 500 г ревеню, 500-600 г цукру, 150 мл води.
Приготування: Звари сироп з води та цукру, і опусти в нього нарізаний і бланшований ревінь. Доведи до повторного кипіння, проварити 5-10 хвилин і зніміть з вогню.
Дай заготівлі повністю охолонути і повтори весь процес. Після чого провари ревінь втретє, відкинь на друшляк і дай йому повністю стекти. Суші ревінь на пергаменті на свіжому повітрі приблизно 4-5 діб, періодично перевертаючи.
Джерело: dietcenter.com.ua