Смачні пиріжки з печінкою – ідеальне домашнє перекушування для всієї родини. Але щоб вони не були надто сухими чи прісними, потрібно правильно підготувати начинку. Більше того, її можна відмінно урізноманітнити іншими добавками. Зібрали для тебе 25 найкращих рецептів в одній добірці!
Зміст
1. Начинка з курячою печінкою через м'ясорубку
Тобі знадобиться: 200 г курячої печінки, 1 цибулина, 1/2 пучка петрушки, 3 ст. панірувальних сухарів, спеції, олія.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю в олії до золотистості. Пропусти печінку через м'ясорубку. Додай сухарі та подрібнену петрушку, приправ начинку і дай їй постояти 15 хвилин.
2. Начинка з вареною печінкою
Тобі знадобиться: 400 г печінки, 2 цибулини, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж цибулю в олії до золотистості. Відваріть печінку до готовності близько 20 хвилин у киплячій воді і дай їй охолонути. Пропусти її з цибулею через м'ясорубку або подрібни блендером. Приправте начинку.
3. З яловичою печінкою та засмажкою
Тобі знадобиться: 350 г яловичої печінки, 1 цибулина, 1 морква, спеції, олія.
Приготування: Замочіть печінку на півгодини у воді або молоці, очистіть і відваріть до готовності, а потім подрібніть будь-яким зручним способом. Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх у маслі до золотистості. Змішай і приправ начинку до смаку.
Зараз читають:20 простих рецептів наливки з вишні
4. Начинка зі смаженою печінкою, цибулею та морквою
Тобі знадобиться: 500 г печінки, 100 г цибулі, 100 г моркви, спеції, олія.
Приготування: Обсмажити печінку до готовності. Окремо наріж і обсмаж цибулю та моркву. Пропусти все через м'ясорубку і приправ начинку.
5. З печінкою, цибулею та зеленню
Тобі знадобиться: 500 г печінки, 150 г цибулі, 1 пучок зелені, спеції, олія.
Приготування: Наріж цибулю пір'ям, пару хвилин її обсмаж і додай шматочки печінки. Жар усі разом до готовності та пропусти через м'ясорубку. Додай у начинку спеції та рубану зелень.
6. Начинка з печінкою та рисом для пиріжків
Тобі знадобиться: 400 г печінки, 1 цибулина, 1/3 склянки рису, спеції, олія.
Приготування: Відварити рис до готовності. Окремо відваріть до готовності печінку і пропустіть її через м'ясорубку. Дрібно наріж і обсмаж цибулю в олії до золотистості. Змішай начинку та приправ.
7. З печінкою, картоплею та морквою
Тобі знадобиться: 400 г печінки, 1 цибулина, 1 морква, 2 картоплини, 3 ст. сметани.
Приготування: Обсмаж печінку до готовності і пропусти її через м'ясорубку або дрібно порубай. Дрібно наріж цибулю, моркву та картоплю, і обсмаж їх разом теж до готовності. Змішай начинку і заправ її сметаною.
8. Начинка з печінкою та грибами
Тобі знадобиться: 500 г печінки, 1 цибулина, 250 г грибів, 3 ст. сметани, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, пару хвилин обсмаж і додай нарізані гриби. Обсмаж далі до готовності. Відварити печінку і подрібни її в блендері. Змішай з грибами, приправ та заправ начинку сметаною.
9. Начинка з печінкою та м'ясом
Тобі знадобиться: 500 г печінки, 500 г свинини, 1 морква, 1 цибулина, спеції, олія.
Приготування: Відварити до готовності печінку та м'ясо окремо один від одного. Наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх до золотистості. Пропусти всі інгредієнти через м'ясорубку та приправ начинку.
10. З печінкою та куркою
Тобі знадобиться: 400 г печінки, 300 г курки, 1 морква, 1 цибулина, спеції, олія.
Приготування: Наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх до золотистості. Окремо обсмаж до готовності печінку та шматочки курки. Пропусти все через м'ясорубку і приправ начинку.
11. Начинка з печінкою та капустою
Тобі знадобиться: 400г печінки, 400 г капусти, 1 морква, 2 цибулини, спеції, олія.
Відвари печінку до готовності і пропусти її через м'ясорубку. Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх у маслі 5-7 хвилин. Додай подрібнену капусту та смажу ще близько 10-15 хвилин. Змішай і приправ начинку.
Зараз читають:20 швидких та смачних рецептів киселю
12. Начинка з печінкою та яйцями для пиріжків
Тобі знадобиться: 500 г печінки, 3 яйця, 1 цибулина, спеції, олія.
Приготування: Наріж і обсмаж цибулю до золотистості. Додай печінку та смаж їх разом до готовності, а потім пропусти все через м'ясорубку. Відвари яйця круто, подрібни і змішай начинку. Приправ за смаком.
13. З печінкою та яблуками
Тобі знадобиться: 400 г печінки, 1 цибулина, 2 яблука, спеції, олія.
Приготування: Наріж цибулю пір'ям і обсмаж його кілька хвилин. Додай печінку та ще трохи обсмаж. Додай очищені нарізані яблука, і смаж всі разом до готовності. Пропусти начинку через м'ясорубку та приправ.
14. Начинка з печінкою та овочами
Тобі знадобиться: 300 г печінки, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 гострий перець, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж всі овочі і обсмаж їх до м'якості. Окремо обсмаж і подрібни печінку будь-яким доступним способом. Змішай начинку і приправ за смаком.
15. З курячою печінкою та гарбузом
Тобі знадобиться: 150 г курячої печінки, 100 г гарбуза, 3 ст. вареного рису, 1 цибулина, спеції, олія.
Приготування: Подрібни цибулю і пару хвилин її обсмажити. Додай подрібнену печінку та смажу ще 4-5 хвилин. Додай дрібно нарізаний гарбуз і туші все разом ще 5-7 хвилин. Змішай начинку з|із| вареним рисом і спеціями.
16. Начинка з печінкою, гарбузом та яблуками
Тобі знадобиться: 300 г печінки, 150 г гарбуза, 1-2 яблука, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж печінку 3-5 хвилин. Очисти гарбуз та яблука, наріж їх дрібним кубиком і відправь до печінки. Туши всі разом 10-15 хвилин і приправ начинку.
17. З печінкою, яйцем та сиром
Тобі знадобиться: 500 г печінки, 2 цибулини, 4 яйця, 130 г твердого сиру, спеції, олія.
Приготування: Наріж печінку та цибулю, обсмаж їх до готовності та пропусти через м'ясорубку. Натрій сир на тертці. Відвари яйця круто і дрібно порубай. Змішай і приправ начинку.
18. Начинка з яловичою печінкою та серцем
Тобі знадобиться: 300 г яловичої печінки, 300 г яловичого серця, 200 г цибулі, спеції, олія.
Приготування: Відваріть до готовності серце і печінку, і пропустіть їх через м'ясорубку. Подрібни цибулю, обсмаж її до золотистості і змішай начинку.
Зараз читають:20 найкращих рецептів пастили з абрикосів
19. Начинка зі свинячою печінкою та лівером
Тобі знадобиться: 300 г свинячої печінки, 300 г свинячого серця, 200 г свинячої легені, 300 г цибулі, спеції, олія.
Очисти всі субпродукти, довільно наріж і відвари їх до готовності близько 1,5 годин на слабкому вогні. Пропусти все через м'ясорубку і приправ за смаком. Подрібни та обсмаж цибулю на олії до золотистості. Перемішати начинку.
20. Начинка з печінкою та вареною картоплею
Тобі знадобиться: 450 г печінки, 200 г картоплі, 2 цибулини, 15 г вершкового масла, спеції, олія.
Приготування: Відвари картоплю до готовності та розімні її з вершковим маслом у пюре. Довільно наріж цибулю та печінку, обсмаж до рум'яності та пропусти через м'ясорубку. Змішай начинку та приправ її за смаком.
21. З печінкою та баклажанами
Тобі знадобиться: 500 г печінки, 1 баклажан, 1 цибулина, спеції, олія, 1/2 пучка кінзи, 3 ст.л. сметани.
Дрібно наріж і обсмаж цибулю з баклажаном до золотистості. Окремо обсмаж печінку та подрібни її будь-яким способом. Подрібни кінзу, приправ начинку і заправ її сметаною.
22. З печінкою та кабачками
Тобі знадобиться: 300 г курячої печінки, 150 г кабачків, 60 г цибулі, спеції, олія.
Приготування: Відварити печінку до готовності. Дрібно наріж цибулю та кабачки, і обсмаж їх до м'якості. Подрібни всі разом у блендері та приправ начинку.
23. Начинка з печінкою та болгарським перцем
Тобі знадобиться: 400 г печінки, 2 болгарські перці, 1 цибулина, спеції, олія.
Приготування: Обсмажити печінку до готовності. Додай довільно нарізані овочі та смажу ще 5-7 хвилин. Пропусти все через м'ясорубку і приправ начинку.
24. Начинка з печінкою та солоними огірками
Тобі знадобиться: 300 г курячої печінки, 1 цибулина, 2 солоних огірка, 1 яйце, майонез, спеції, олія.
Приготування: Відвари і дрібно порубай яйце. Наріж цибулю, обсмаж його з печінкою до готовності і пропусти через м'ясорубку. Дрібно наріж огірки. Змішай начинку, приправ та додай пару ложок майонезу.
25. Начинка з печінкою та зеленим горошком
Тобі знадобиться: 300 г печінки, 1 цибулина, 150 г зеленого горошку, спеції, олія.
Приготування: Обсмаж печінку з цибулею в олії до готовності, приправ та пропусти через м'ясорубку. Заморожений горошок приварити кілька хвилин і змішати його з печінкою.
Джерело: dietcenter.com.ua