Зробити улюблені домашні сирники ще кориснішими – простіше простого. Для цього достатньо всього лише запекти їх у духовці замість того, щоб смажити на олії. Також вони гарні на сніданок та просто як частування до чаю. Докладніше про те, як приготувати сирники в духовці – дивись у наших рецептах!
Зміст
1. Класичні сирники у духовці
Для більшого аромату в сирну масу можеш додати трохи ваніліну чи ванільного цукру.
Тобі знадобиться: 350 г сиру жирністю 5%, 1 яйце, 60 г борошна, цукор.
Приготування: Перетріть сир через сито, змішай його з яйцем і додай цукор за смаком. Всип борошно, перемішай і сформуй сирники. Випікай їх 20 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах. За потреби – переверни у процесі.
2. ПП сирники у духовці
Оригінальний рецепт з медом замість цукру та двома видами борошна.
Тобі знадобиться: 300 г сиру жирністю 5%, 1 яйце, 20 г вівсяного борошна, 10 г кукурудзяного борошна, 1 ч.л. меду.
Приготування: Виделкою разомні сир до однорідності. Ретельно змішай усі інгредієнти та залиши сирну масу відпочити на 5-7 хвилин. Сформуй сирники та випікай їх 20 хвилин у духовці при 180 градусах. Переверни у міру підрум'янювання.
3. Сирники на рисовому борошні в духовці
А якщо використовувати підсолоджувач, тоді будуть зовсім дієтичні сирники.
Тобі знадобиться: 400 г сиру, 2 жовтки, 3 ст.л. рисового борошна, 2 ст.л. цукру.
Приготування: Відправте всі інгредієнти в блендер і перебий до однорідності. Сформуй сирники та випікай їх 15 хвилин у духовці при 180 градусах. Після чого переверни і готуй ще 7-10 хвилин.
Зараз читають:12 найкращих рецептів пастили з полуниці
4. Сирники з манкою у духовці
Сирники з манкою сподобаються тим, хто віддає перевагу більш пухкій текстурі.
Тобі знадобиться: 200 г сиру, 1 яйце, 1 ст. цукру, 3 ст. борошна, 3 ст. манки.
Розітри сир з яйцем і цукром до однорідності . Додай манку, перемішай і залиште тісто на 10 хвилин. Сформуй сирники, запануй їх у борошні та виклади на пергамент. Випікай близько 20 хвилин у духовці при 180 градусах, але через 10 хвилин переверни сирники на інший бік.
5. Сирники з начинкою у духовці
Повидло, густий джем, варення, шоколадна паста – вибирай начинку на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 800 г сиру, 3 яйця, 200 г борошна, цукор, повидло.
Розітри сир з яйцями і цукром за смаком . Додай муку|борошно| і вимішай тісто. Розділи його на частини і сплюсни кожну в коржик. Виклади начинку на коржики і сформуй сирники, щоб начинка виявилася всередині. Обвалюй сирники в борошні, виклади на пергамент і випікай 20 хвилин у духовці при 180 градусах. У міру підрум'янювання – переверни сирники на інший бік.
6. Сирники з шоколадом у духовці
Поки сирники пропекуться, шоколадна начинка встигне розтанути.
Тобі знадобиться: 400 г сиру, 1 яйце, 3-4 ст. цукру, 3 ст. муки|борошна|, 100 г шоколаду.
Приготування: Змішай сир, яйце та цукор. Додай муку|борошно|, заміси і розділи тісто на шматочки. Втопи в кожній кульці по скибочці шоколаду і сформуй сирники. Випікай їх 10 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах. Після чого переверни та випікай ще 10 хвилин.
7. Сирники з сиром та зеленню в духовці
Рецепт спеціально для тих, хто віддає перевагу закусочним солоним сирникам.
Тобі знадобиться: 450 г сиру, 100 г твердого сиру, 200 г борошна, 2 яйця, 5 г розпушувача, 30 г кунжуту, 30 г зелені, сіль, спеції.
Приготування: Змішай сир, тертий сир, 1 яйце, 1 білок, сіль та спеції. Поступово всип борошно з розпушувачем і потім втрути рубану зелень. Сформуй сирники, виклади їх на пергамент, змасти жовтком і присип кунжутом. Випікай сирники 20-30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
Зараз читають:15 найкращих рецептів крему для торта «Червоний оксамит»
8. Сирники з бананом у духовці
Якщо банан досить стиглий, то цукор можна зовсім не додавати.
Тобі знадобиться: 360 г сиру, 1 банан, 1-2 ст. цукру, 1 яйце, 70 г борошна.
Приготування: Виделкою разомні сир з бананом до однорідності, можна також перебити їх блендером. Додай цукор та яйце, а далі – борошно. Сформуй сирники, додатково обваляй їх у борошні, виклади на пергамент і випікай 20 хвилин у духовці при 180 градусах. У процесі приготування – один раз переверни сирники на інший бік.
9. Кокосові сирники у духовці
Подавай їх із улюбленим джемом, конфітюром чи іншим топінгом.
Тобі знадобиться: 500 г сиру, 2 яйця, 20 г цукру, 5 г ванільного цукру, 50 г манки, 60 г кокосової стружки.
Приготування: Віночком зби яйця з двома видами цукру. Додай сир і збий все до однорідності. Всип манку і кокосову стружку, і ретельно вимішати тісто. Викладай його на пергамент ложкою або будь-яким іншим способом. Готуйте сирники приблизно 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
10. Сирники з мигдальним борошном у духовці
Швидко готуються та просто неймовірні на смак!
Тобі знадобиться: 450 г сиру, 60 г цукру, 1 яйце, 50-60 г мигдального борошна, 1 щіпка солі.
Приготування: Виделкою разомні сир із сіллю, цукром та яйцем. Додай мигдальне борошно і розклади сирну масу в силіконові форми. Випікай сирники 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
11. Сирники без борошна у духовці
Замість кураги також можна додати будь-які інші сухофрукти чи цукати.
Тобі знадобиться: 350 г сиру жирністю 5%, 30 г кураги, 1 яйце, 1 щіпка ваніліну.
Відділи жовток від білка. Розітріть сир з жовтком і ваніліном до однорідності. Міксером зби білок до стійких піків, акуратно втрути його в сир і додай промиту і нарізану курагу. Виклади масу у формочки і готуй сирники 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
12. Сирники без яєць у духовці
А для більшої різноманітності – пропонуємо запанувати їх у кукурудзяному борошні.
Зараз читають:15 найкращих рецептів брускетти з креветками
Тобі знадобиться: 200 г сиру, 1 ч.л. цукру, 2 ст. кукурудзяного борошна, 2 ст.л. пшеничного борошна.
Приготування: Перетріть сир через сито і змішай його з цукром і пшеничним борошном. Сформуй та запануй сирники в кукурудзяному борошні. Виклади їх на ретельно змащене деко або в силіконові формочки і випікай 15-20 хвилин в духовці при 180 градусах.
13. Сирники з яблуком у духовці
Панування з манки не дає сирникам розвалитися і надає красиву скоринку.
Тобі знадобиться: 250 г сиру, 1 яблуко, 1 яйце, 1 ст. манки, 1 ст. борошна, 1,5 ст. цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: Перетріть сир через сито і змішай його з борошном, цукром, сіллю і яйцем. Додай терте яблуко, знову перемішай і сформуй сирники. Обваляй їх у манці та випікай 20 хвилин у духовці при 180 градусах. Якщо низ сирників почне підгоряти – тоді переверни один раз у процесі.
14. Сирники з ягодами у духовці
Вибирай будь-які ягоди, які тобі більше подобаються, але спочатку обсуши їх.
Тобі знадобиться: 500 г сиру жирністю 9%, 100 г ягід, 2 яйця, 3 ст. цукру, 4 ст. муки|борошна|, 0,5 ч.л. розпушувача, 10 г ванільного цукру.
Приготування: Віночком зби яйця з двома видами цукру. Перетри сир через сито, змішай з яйцями і додай просіяне борошно з розпушувачем. Акуратно втрути в тісто ягоди. Такі сирники найкраще випікати у формах для маффінів. Розкладіть тісто у формочки і відправте в духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах.
15. Сирники з вівсянкою у духовці
Дуже смачні та подвійно корисні сирники – чудовий сніданок на кожен день.
Тобі знадобиться: 100 г вівсяних пластівців, 40 г кокосової стружки, 500-550 г сиру жирністю 9%, 2 яйця, 3 ч.л. цукру, 1 ч. л. ванільного цукру, 2 щіпки солі.
Приготування: Подрібни вівсяні пластівці та кокосову стружку в крихту. Блендер збив сир з яйцями, сіллю і цукром. З'єднай обидві маси та виклади тісто на пергамент. Випікай сирники 20-30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua