25 оригінальних закусок на святковий стіл

Найнадійніший спосіб зробити застілля яскравим та різноманітним – це приготувати якомога більше закусок на святковий стіл. Звичайно, можна обійтися просто овочевою нарізкою або бутербродами, але є і багато цікавіших варіантів, щоб порадувати гостей. Розповідаємо 25 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Коктейльний салат з шинкою та сиром
  • 2. Сирні кульки з крабовими паличками
  • 3. Рулет із лаваша з червоною рибою
  • 4. Фаршировані яйця з печінкою тріски
  • 5. Креветки в беконі
  • 6. Жюльєн у тарталетках
  • 7. Тхали з буряків
  • 8. Фаршировані помідори зі шпинатом та горіхами
  • 9. Мариновані перепелині яйця
  • 10. Класичний форшмак
  • 11. Тарталетки з сиром та крабовими паличками в духовці
  • 12. Паштет з індички
  • 13. Італійські брускетти
  • 14. Рулетики з огірка з сирним сиром та лососем
  • 15. Брускетти з авокадо та червоною ікрою
  • 16. Запечені печериці з моцарелою
  • 17. Печінковий торт
  • 18. Фарширований болгарський перець із сиром
  • 19. Мариновані кільця кальмарів
  • 20. Рулетики з шинки з корейською морквою
  • 21. Буженина в духовці
  • 22. Кулі з тунця
  • 23. Закуска на чіпсах з крабовими паличками та кукурудзою
  • 24. Помідори чері по-корейськи
  • 25. Тарталетки з копченою куркою
  • 1. Коктейльний салат з шинкою та сиром

    Тобі знадобиться: 150 г шинки, 1 огірок, 70 г твердого сиру, 2 яйця, 1 болгарський перець, майонез.

    Приготування: Відварити яйця і дрібно наріж всі інгредієнти, а сир – натрій на тертці. У келихи шарами виклади шинку, огірки, яйця та болгарський перець. Злегка змащуй шари майонезом і посип готову закуску тертим сиром.

    2. Сирні кульки з крабовими паличками

    Тобі знадобиться: 300 г крабових паличок, 100 г плавленого сиру, 3 яйця, 1 зубчик часнику, 2 ст. майонезу.

    Приготування: Натріть крабові палички на дрібній тертці і відклади пару ложок, вони знадобляться тобі пізніше. Решта – змішай із тертими вареними яйцями, плавленим сиром, часником та майонезом. Сформуй з цієї маси кульки, обваляй їх в крабовій стружці, що залишилася, і відправь в холодильник.

    3. Рулет із лаваша з червоною рибою

    Тобі знадобиться: 1 аркуш лавашу, 200 г вершкового сиру, 1/2 пучка кропу, 150 г червоної риби, 100 г огірка.

    Змішай вершковий сир з рубаним кропом і змасти їм лист лаваша. Виклади нарізаний смужками огірок і червону рибу, зверни щільний рулет, загорни його в плівку і відправь на 1:00 в холодильник. Після чого наріж на порційні шматочки і подавай до столу.

    4. Фаршировані яйця з печінкою тріски

    Тобі знадобиться: 5 яєць, 1 банка печінки тріски, 1 цибулина, зелень, спеції.

    Приготування: Відвари яйця круто, розріж навпіл і дістань жовтки. Розімні жовтки вилкою, подрібни зелень і розімни печінку тріски. Дрібно наріж цибулю, обсмаж її до золотистості, змішай все разом, приправ і виклади начинку, що вийшла, в половинки яєць.

    5. Креветки в беконі

    Тобі знадобиться: 16 великих креветок, 8 скибочок бекону, спеції.

    Зараз читають:Огірки часточками на зиму: 12 найсмачніших рецептів

    Приготування: Розріж скибочки бекону навпіл. Очисти креветок, приправ за смаком і загорни кожну смужку бекону. Зафіксуй все шпажками і відправ у духовку на 10-15 хвилин при 220 градусах.

    6. Жюльєн у тарталетках

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 2 цибулини, 400 г печериць, 500 мл 20% вершків, 2 ст.л. муки|борошна|, 200 г твердого сиру, тарталетки.

    Приготування: Подрібни цибулю, печериці та курку, і обсмаж їх разом до випаровування вологи. Додай спеції та борошно, перемішай, влий вершки і протушкуй до загусання. Виклади цю начинку в тарталетки і посип тертим сиром. Відправте в духовку на 10-15 хвилин при 180 градусах.

    7. Тхали з буряків

    Тобі знадобиться: 1 буряк, 2 зубчики часнику, 1 склянка волоських горіхів, 1 ст.л. винного оцту, 20 г кінзи, спеції.

    Приготування: Відварити або запікати буряки до готовності, підсушити горіхи на сухій сковороді і зріж стебла зелені. Зби всі інгредієнти в блендері і приправ масу за смаком. Сформуй з неї кульки пхали, злегка їх плескати і прикрась.

    8. Фаршировані помідори зі шпинатом та горіхами

    Тобі знадобиться: 500 г коктейльних помідорів, 180 г шпинату, 150 г вершкового сиру, 3/4 склянки волоських горіхів, 2 пера зеленої цибулі, спеції.

    Акуратно зріж капелюшки помідорів і дістань м'якоть ложкою. Подрібни і обсмаж шпинат пару хвилин, а потім виклади його на паперовий рушник. Подрібни півсклянки горіхів та зелену цибулю, змішай із вершковим сиром, шпинатом та спеціями. Виклади цю начинку в помідори і прикрась їх горіхами, що залишилися.

    9. Мариновані перепелині яйця

    Тобі знадобиться: 10 перепелиних яєць, 1 буряк, 1 цибулина, 1/2 склянки води, 1/4 склянки яблучного оцту, по 0,5 ч.л. цукру та солі, по 0,25 ч.л. кмину, насіння гірчиці та чорного перцю.

    Акуратно відвари і очисти перепелині яйця. Запеки буряки до готовності. Змішай воду, оцет та спеції за смаком. Доведи до кипіння і провари маринад на слабкому вогні 10 хвилин, а за 5 хвилин до кінця – додай нарізану пір'ям цибулю. Виклади в банку яйця і нарізані буряки, залий все маринадом і дай охолонути. Залиш яйця маринуватися у холодильнику на добу.

    10. Класичний форшмак

    Тобі знадобиться: 250 г солоного оселедця, 1 зелене яблуко, 100 г батону, 1 цибулина, 2 яйця, зелень, спеції.

    Приготування: Розмочіть батон у воді і злегка відіжміть. Довільно наріж оселедець, цибулю та очищене яблуко. Відварити яйця. Подрібніть всі інгредієнти в блендері до однорідності.

    11. Тарталетки з сиром та крабовими паличками в духовці

    Тобі знадобиться: 1-2 упаковки тарталеток, 220 г вершкового сиру, 180 г крабових паличок, 60 г твердого сиру, 20 г пармезану, 2 ст. майонезу, 1 ч.л. соєвий соус, спеції, зелень.

    Приготування: Дрібно наріж або натрій крабові палички, подрібни зелень і натрій твердий сир з пармезаном. Змішай все з вершковим сиром, майонезом, спеціями та соєвим соусом. Виклади начинку в тарталетки і відправ їх на 5-7 хвилин в духовку при 200 градусах.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів джему з чорної смородини

    12. Паштет з індички

    Тобі знадобиться: 500 г філе індички, 1 морква, 1 цибулина, 100 г вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Довільно наріж індичку та овочі, приправ та запікай 35-40 хвилин у рукаві при 200 градусах. Подрібни все у блендері або кілька разів пропусти через м'ясорубку. Додай м'яке вершкове масло та спеції, і перемішай паштет.

    13. Італійські брускетти

    Тобі знадобиться: 4 скибочки чіабатти, 4 помідори, 2 зубчики часнику, 2 гілочки базиліка, 0,5 ч.л. орегано, сіль, спеції, 0,5 ч.л. бальзаміка, 0,5 ст. оливкової олії.

    Приготування: Дрібно наріж помідори, подрібни базилік, посоліть і додай спеції. Підсуши шматочки чіабатти на сухій сковороді, натрій їх часником і виклади помідори із зеленню. Збризкає брускетти оливковою олією і бальзаміком, і посип орегано.

    14. Рулетики з огірка з сирним сиром та лососем

    Тобі знадобиться: 1 довгий огірок, 50 г лосося, 80 г сиру, 2 гілочки кропу, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж лосось і кріп, змішай з сиром і приправ. Наріж огірок тонкими слайсами вздовж і загорни начинку в ці смужки. З'єднуй закуску шпажками.

    15. Брускетти з авокадо та червоною ікрою

    Тобі знадобиться: 1 багет, 1 авокадо, 2-3 гілочки зелені, 100 г червоної ікри, лимонний сік.

    Підсуши скибочки багету на сковороді і натрі їх часником за бажанням. Розімни авокадо виделкою, збризкати лимонним соком, приправ і додай рубану зелень. Виклади начинку на брускетти і зверху додай червону ікру.

    16. Запечені печериці з моцарелою

    Тобі знадобиться: 6 великих печериць, 80 г моцарелли, 70 мл соєвого соусу, спеції.

    Приготування: Акуратно видалить ніжки у печериць і виклади капелюшки у форму для запікання. Влий у кожну трохи соєвого соусу і заповни довільно подрібненою моцарелою. Присип спеціями і відправ гриби в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.

    17. Печінковий торт

    Тобі знадобиться: 600 г печінки до смаку, 6 яєць, 1 цибулина, 2 моркви, 300 г майонезу, 3 ст.л. жирної сметани, 3 ст. борошна, 3 зубчики часнику, зелень, спеції.

    Блендером подрібни до однорідності печінку, сметану, борошно та 3 яйця. Приправ за смаком. Обсмаж із цієї маси приблизно 10-12 млинців на змащеній олією сковороді на середньому вогні. Відвари і натрій ще 3 яйця на тертці.

    Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх до готовності. Змішай майонез, подрібнену зелень та часник. Промаж печінкові млинці майонезом, виклади засмажку і збери торт. Обмасти його залишками майонезу і посип тертими яйцями.

    18. Фарширований болгарський перець із сиром

    Тобі знадобиться: 3 болгарські перці, 300 г сиру, 1/2 пучка зелені, 3 ст.л. сметани, 3 зубчики часнику, паприка, спеції.

    Приготування: Подрібни зелень та часник, змішай їх зі сметаною та спеціями. Зріж у перців кінчики і виріж серединку. Щільно наповни їх начинкою і відправ у холодильник на пару годин. Наріж перці товстими кільцями і подавай закуску до столу.

    Зараз читають:Драники з кабачків: 15 простих та неймовірно смачних рецептів

    19. Мариновані кільця кальмарів

    Тобі знадобиться: 500 г кальмарів, 1 зубчик часнику, 1 цибулина, 2 ст. бальзаміка, 2 ст.л. соєвого соусу, 3 ст.л. олії, 1 ст.л. меду, спеції.

    Приготування: Наріж очищених кальмарів кільцями та опусти на 30 секунд у киплячу воду. Обсмаж дрібно нарізану цибулю та часник на олії, зніми з вогню і змішай з бальзаміком, соєвим соусом, медом та спеціями до смаку. Замаринуй кальмарів у цій суміші на кілька годин, періодично перемішуючи.

    20. Рулетики з шинки з корейською морквою

    Тобі знадобиться: 200 г шинки, 1 плавлений сир, 2 яйця, 20 г корейської моркви, 1-2 ст.л. майонезу, спеції.

    Приготування: Відвари та натрі яйця на тертці з плавленим сиром. Дрібно наріж моркву, змішай все разом, додай майонез і приправ. Загорни начинку, що вийшла, в тонкі слайси шинки.

    21. Буженина в духовці

    Тобі знадобиться: 1,2 кг свинини, 10 зубчиків часнику, по 20 г гірчиці та меду.

    Приготування: Нашпигуй свинину часником і приваріть її в киплячій воді зі спеціями 15-20 хвилин на слабкому вогні. Загорни в конверт з пергаменту і відправь на 1:00 в духовку при 180 градусах. Після чого розкрий конверт, обмаж свинину сумішшю гірчиці та меду, і готуй ще 20-30 хвилин.

    22. Кулі з тунця

    Тобі знадобиться: 1 банка консервованого тунця, 3 яйця, 50 г твердого сиру, 30 г майонезу.

    Приготування: Відвари яйця та розділи білки та жовтки. Натрій на середній тертці білки та сир, розімни тунець виделкою і змішай все з майонезом. Сформуй кульки і обваляй їх у подрібнених у крихту жовтках.

    23. Закуска на чіпсах з крабовими паличками та кукурудзою

    Тобі знадобиться: 100 г чіпсів, 100 г твердого сиру, 100 г крабових паличок, 100 г консервованої кукурудзи, 2-3 ст. майонезу, зелень.

    Приготування: Подрібни крабові палички, натрій сир і змішай їх з кукурудзою і майонезом. Виклади цю начинку на чіпси та прикрась зеленню.

    24. Помідори чері по-корейськи

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів чері, 1 пучок петрушки, 2 перці чилі, 5 зубчиків часнику, 1 ст. цукру, 0,5 ст. солі, 3 ст. олії, 1 ст.л. оцту.

    Приготування: Розріж помідори на половинки. Збий у блендері зелень, чилі та часник. Додай решту інгредієнтів для маринаду, знову збий і змішай з чері. Залиш закуску в холодильнику хоча б на пару годин.

    25. Тарталетки з копченою куркою

    Тобі знадобиться: 8 тарталеток, 200 г копченої курки, 1 огірок, 100 г твердого сиру, спеції, майонез.

    Приготування: Наріж копчену курку і огірок дрібним кубиком, натрій сир на середній тертці і заправ все майонезом. Приправ та виклади начинку в тарталетки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *