Мариновані маслюки на зиму: 15 відмінних рецептів

Ну як можна встояти перед апетитними маринованими маслюками, особливо домашнього приготування? Можна приготувати їх на кілька разів, а можна – запастися про запас. Принцип залишається той самий, але нюанси рецептів можуть трохи відрізнятися. У цій добірці ти знайдеш варіанти саме на зиму!

Зміст

  • 1. Мариновані маслюки з оцтом на зиму
  • 2. Мариновані маслюки з цукром на зиму
  • 3. Мариновані маслюки з часником
  • 4. Мариновані маслюки з олією
  • 5. Мариновані маслюки зі спеціями на зиму
  • 6. Мариновані маслюки без оцту на зиму
  • 7. Мариновані маслюки без стерилізації
  • 8. Смажені мариновані маслюки на зиму
  • 9. Мариновані маслюки з цибулею на зиму
  • 10. Мариновані маслюки з оцтовою есенцією
  • 11. Мариновані маслюки в томаті на зиму
  • 12. Мариновані маслюки з корицею на зиму
  • 13. Мариновані маслюки з коренем хрону на зиму
  • 14. Мариновані маслюки з імбиром на зиму
  • 15. Мариновані маслюки з морквою на зиму
  • 1. Мариновані маслюки з оцтом на зиму

    Найпростіший і класичніший маринад для заготівлі грибів.

    Тобі знадобиться: 1 кг маслюків, 1 л води, 50 мл оцту, 30 г солі, 1 лавровий лист, по 4 горошини чорного та запашного перцю.

    Приготування: Відвари маслюка 20 хвилин у киплячій воді і відкинь на друшляк. Закип'ятити воду з іншими інгредієнтами, крім оцту. Додай маслюки і провари ще 10 хвилин. Влий оцет, знову доведи заготовку до кипіння і закатай гриби в банки.

    2. Мариновані маслюки з цукром на зиму

    Солодкуватий маринад виходить більш пікантним, а ще краще зберігається.

    Тобі знадобиться: 5 кг маслюків, 2 л води, 4 ст.л. цукру, 4 ст. солі, 150 мл оцту, 16 горошин чорного перцю, 3 лаврові листи, 6 горошин запашного перцю.

    Приготування: Очисти маслюки, проварити їх 40 хвилин у киплячій воді і відкинь на друшляк. Закип'яти 2 л води з рештою спецій і оцтом, і виклади гриби в цей маринад. Доведи до повторного кипіння, проварити ще 20 хвилин і закатай мариновані маслюки в підготовлені банки.

    3. Мариновані маслюки з часником

    За бажанням додай більше або менше часнику – на свій смак.

    Тобі знадобиться: 2 кг маслюків, 1 л води, 4 зубчики часнику, 1,5 ст.л. солі, 2 ст. цукру, 1 ст. оцту, 2 лаврові листи, 1 ст.л. суміші перців горошком.

    Приготування: Промий, перебери і відвари маслюки близько півгодини в киплячій воді, а потім відкинь на друшляк. Закип'ятити 1 літр у води з усіма спеціями, крім часнику та оцту. Виклади туди гриби та провари ще 7 хвилин. Потім додай часник та оцет, перемішай і закатай гриби у стерилізовані банки.

    Зараз читають:12 рецептів желе з абрикосів, які варто приготувати

    4. Мариновані маслюки з олією

    Можна взяти оливкову олію, а можна – будь-яку іншу рослинну на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 2 кг маслюків, 100 мл олії, 1 л води, 1,5 ст.л. солі, 2,5 ст. цукру, 5 бутонів гвоздики, 10 горошин чорного перцю, 5 лаврових листів, 5 зубчиків часнику, 1 ст. оцту.

    Приготування: Перебери та відвари маслюка 20 хвилин у киплячій воді. Відкинь на друшляк, остуди і наріж. Доведи до кипіння воду із сіллю та цукром. Додай часник, всі спеції та оцет. Опусти гриби в цей маринад і провари ще 15 хвилин. Виклади їх у підготовлені банки разом з маринадом, влий у кожну по 2-3 ложки олії та закатай.

    5. Мариновані маслюки зі спеціями на зиму

    За бажанням додай ще якісь ароматні прянощі.

    Тобі знадобиться: 1 кг маслюків, 1 л води, 25 г кропу, 0,5 ст. цукру, 1 ст. солі, 0,5 ч. л. суміші перців горошком, 2 лаврові листи, 25 мл оцту, 2 бутони гвоздики, 1 зірочка бадяну, 2 коробочки кардамону, 6 горошин запашного перцю.

    Приготування: Провари маслюки в киплячій воді близько 20 хвилин, відкинь на друшляк і наріж. Закип'ятити 1 літр води з усіма добавками та спеціями, крім оцту. Виклади маслюки і вари все ще 10 хвилин. Влий оцет, перемішай заготовку і розклади маслюки в стерилізовані банки. Захід на зиму.

    6. Мариновані маслюки без оцту на зиму

    Замість оцту в цьому рецепті використовується лимонна кислота – вона виконує ті ж самі функції.

    Тобі знадобиться: 1 кг маслюків, 1,5 л води, 4 ст.л. солі, 6 ст. цукру, 2 ч. л. лимонної кислоти, 5 зубчиків часнику, 6 горошин запашного перцю, 4 лаврові листки.

    Приготування: Відвари маслюки півгодини в киплячій воді, наріж і виклади в банки. Туди ж додай часник та всі спеції. Закип'яти воду з сіллю, цукром і лимонною кислотою, проварити пару хвилин і залий маслюки цим маринадом. Стерилізуй заготівлі ще 20 хвилин у киплячій воді та закатай.

    7. Мариновані маслюки без стерилізації

    Такі маслюки радимо зберігати в льоху, холодильнику або в іншому досить прохолодному місці.

    Тобі знадобиться: 700 г маслюків, 4 зубчики часнику, 600 мл води, 1 ст.л. рослинної олії, 3 лаврові листи, 1 ч.л. суміші перців горошком, 2 ст. оцту, 0,5 ст. солі.

    Приготування: Відварити гриби 5-7 хвилин у киплячій воді, промою і наріж. Закип'ятіть воду для маринаду зі спеціями та сіллю, виклади в неї маслюки і провари 15 хвилин. Додай часник та оцет, перемішай і провари ще 2 хвилини. Ошпарь банку окропом, виклади туди гриби, залий все киплячим маринадом і зверху влий ложку олії. Закочуй заготовку на зиму.

    Зараз читають:15 швидких рецептів розсолу для огірків на зиму

    8. Смажені мариновані маслюки на зиму

    Дуже цікавий рецепт для різноманітності!

    Тобі знадобиться: 1 кг маслюків, 150 мл олії, 1/4 склянки води, по 1 ст.л. цукру та солі, 5 ст.л. оцту, 5 зубчиків часнику.

    Приготування: Замочи маслюки на 1 годину в холодній воді, перебери, очисти і наріж. Розігрій олію, відправ туди гриби і смажу до готовності на середньому вогні. Виклади їх у підготовлені банки, перекладаючи подрібненим часником. У масло, що залишилося, додай сіль, цукор і воду, доведи до кипіння, влий оцет і залий маслюки отриманим маринадом.

    9. Мариновані маслюки з цибулею на зиму

    Лука можна взяти більше чи менше – на твій смак.

    Тобі знадобиться: 1 кг маслюків, 500 мл води, 1 цибулина, 1 ст.л. цукру, 2 ч. л. солі, 2 лаврові листи, 6 горошин запашного перцю, 3 ст.л. оцту.

    Приготування: Наріж маслюки і проварити їх 20 хвилин у киплячій воді. Розклади гриби у підготовлені банки зі спеціями. Закип'ятіть воду з сіллю і цукром, додай туди оцет і нарізану пір'ям цибулю. Проварити 2 хвилини і зали маслята цим маринадом. Закатай банки кришками.

    10. Мариновані маслюки з оцтовою есенцією

    Оцтова есенція відрізняється від столового оцту високою концентрацією, тому її потрібно менше.

    Тобі знадобиться: 2 кг маслюків, 1 л води, 2 ч.л. оцтової есенції, 4 зубчики часнику, 3 лаврові листи, 9 горошин чорного перцю, 3 ст.л. цукру, 1 ст. солі.

    Приготування: Перебери гриби, провари їх 20 хвилин у киплячій воді, промою, відкинь на друшляк і наріж. Закип'яти воду з часником, сіллю, цукром та спеціями. Опусти маслюки в розсіл, доведи до повторного кипіння, влий оцтову есенцію і вари ще 15 хвилин. Закатай маслюки в стерилізовані банки.

    11. Мариновані маслюки в томаті на зиму

    Рецепт такий же простий, як і всі інші, але оригінальний.

    Тобі знадобиться: 1 кг маслюків, 500 мл води, 500 г томатної пасти, 200 мл рослинної олії, 80 мл оцту, 6 лаврового листя, 100 г цукру, 1/2 головки часнику, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Промий, перебери і наріж маслюки, і провари їх півгодини в киплячій воді, а потім відкинь на друшляк. Змішай томатну пасту з водою, додай сіль, цукор і всі спеції і доведи до кипіння. Влий оцет і провари маринад протягом 5 хвилин. Розклади гриби по банках, залий все маринадом, зверху влий трохи гарячої олії і закатай заготовки.

    12. Мариновані маслюки з корицею на зиму

    Кориця надає маринаду для грибів особливих ноток.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг маслюків, 1 л води, 6 горошин запашного перцю, 1 лавровий лист, 0,5 ч.л. кориці, 100 мл оцту, 80 г цукру, 50 г солі.

    Зараз читають:Салат Мисливський на зиму: 15 найсмачніших рецептів

    Приготування: Відвари маслюки в окропі близько 20 хвилин, відкинь на друшляк і наріж. Закип'яти воду з сіллю, цукром та спеціями, і проварити пару хвилин. Виклади туди гриби та провари ще 10 хвилин. Влий оцет, проварити ще 5 хвилин і закатай гриби в банки на зиму.

    13. Мариновані маслюки з коренем хрону на зиму

    Спеціально для всіх любителів гострих та терпких маринадів.

    Тобі знадобиться: 1 кг маслюків, 1 л води, 20 г кореня хрону, 3 парасольки кропу, 3 лаврові листки, 6 зубчиків часнику, 1/2 пучка зеленої цибулі, 50 мл оцту, 20 г цукру, 80 г солі.

    Приготування: Відвари маслюка 20 хвилин, відкинь на друшляк і наріж. Виклади їх у банки з подрібненим хріном, зеленою цибулею, часником, кропом і лавровим листям. Закип'яти воду з цукром і сіллю, влий оцет, проварити 1 хвилину і залий гриби отриманим маринадом. Простерилізуйте заготовки ще 20 хвилин у каструлі з киплячою водою і закатай.

    14. Мариновані маслюки з імбиром на зиму

    Виходить цікава заготівля в азіатському стилі, але зі звичних маслюків.

    Тобі знадобиться: 2 кг маслюків, 1 пучок зеленої цибулі, 7 зубчиків часнику, 1 цибулина, 2 ст.л. тертого імбиру, 2 ст. цукру, 1 ст. солі, 1 стручок чилі, 2 лаврові листи, 2 бутони гвоздики, 2 коробочки кардамону, 1 склянка винного оцту, 2 ст.л. лимонного соку, 2 ч. л. кунжутної олії.

    Очисти гриби, відвари їх півгодини в киплячій воді, відкинь на друшляк і наріж. Подрібни звичайну та зелену цибулю, часник і перець чилі. Закип'яти 1 літр води із сіллю та цукром.

    Відправ туди всі спеції, лимонний сік і оцет, і проварити 10 хвилин. Виклади маслюки, цибулю та інші інгредієнти, крім олії, і провари ще 15 хвилин на слабкому вогні. Наприкінці влий кунжутну олію, перемішай і закатай заготівлю в банки.

    15. Мариновані маслюки з морквою на зиму

    Готова закуска, яку можна одразу подавати до столу замість салату.

    Тобі знадобиться: 1 кг маслюків, 1 цибулина, 1 морква, 1 л води, 5 горошин запашного перцю, 3 ст.л. солі, 3 ст. оцту, 3 лаврові листи, 2 ч.л. цукру, 3 бутони гвоздики, 3 г кориці.

    Приготування: Перебери гриби, відваріть півгодини в киплячій воді, відкинь на друшляк і наріж. Наріж моркву кружальцями, а цибуля – півкільцями. Закип'яти воду з цукром, сіллю та спеціями, і проварити пару хвилин. Виклади туди маслюки та овочі, і вари ще 10-15 хвилин. Влий оцет, проварити ще 5 хвилин і закатай гриби в стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *