20 супів із селери, які зможе приготувати кожен

Селера – це корисна і смачна рослина, з якої можна приготувати що завгодно. Також його консервують, маринують, додають до заправок і навіть сушать. Спеціально для любителів перших страв ми зібрали 20 чудових рецептів супів із селери!

Зміст

  • 1. Суп із селери з куркою та печерицями
  • 2. Суп із селери, моркви та кабачків
  • 3. Дієтичний суп із кореня селери
  • 4. Суп з рисом, кабачком та селери
  • 5. Суп з печерицями, капустою та селера
  • 6. Курячий суп з селерою та гречкою
  • 7. Суп з яловичиною та селерою
  • 8. Квасоляний суп з селерою
  • 9. Крем-суп із селери та вершків
  • 10. Крем-суп із стебел селери з вершками та плавленим сиром
  • 11. Овочевий суп із селери, солоними огірками та рисом
  • 12. Суп зі свининою, овочами та селерою
  • 13. Суп із селери, стручкової квасолі та цвітної капусти
  • 14. Картопляний суп з куркою та коренем селери
  • 15. Суп зі свининою, зеленим горошком та селери
  • 16. Гострий суп з цвітною капустою та селера
  • 17. Прозорий суп з куркою та селерою
  • 18. Суп з макаронами та коренем селери
  • 19. Суп з вівсянкою та коренем селери
  • 20. Крем-суп з грушами та селерою
  • 1. Суп із селери з куркою та печерицями

    Ароматний суп, який напевно стане частим гостем на вашому столі.

    Тобі знадобиться: 2,5 л води, 300 г курячого філе, 200 г стебел селери, 100 г печериць, 300 г картоплі, 1 цибулина, 1 морква, 20 г вершкового масла, 1 лавровий лист, 4 горошини .

    В киплячу воду всип чорний перець, лавровий лист і нарізане куряче філе. Провари півгодини і видали лавровий лист. Додай нарізану картоплю і готуй 5 хвилин. На вершковому маслі злегка обсмажити подрібнені цибулю, моркву та печериці. Всип цю засмажку в каструлю з бульйоном, додай подрібнену селеру і провари всі разом 10 хвилин. Посолити суп перед вимкненням.

    2. Суп із селери, моркви та кабачків

    Морква обов'язково має бути солодкою та соковитою.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 200 г стебел селери, 200 г моркви, 1 молодий кабачок, 250 г картоплі, 1 цибулина, 20 мл олії, зелень, мелений чорний перець, сіль.

    Приготування: Подрібнені цибуля з морквою обсмаж на олії до золотистого кольору. Закип'яти воду, всип нарізану картоплю і селеру, проварити 5 хвилин. Додай смажені овочі, подрібнений кабачок та готуй ще 10 хвилин. Посолити, поперчити і присипати дрібно нарубаною зеленню.

    3. Дієтичний суп із кореня селери

    Корисно та дуже смачно!

    Тобі знадобиться: 2 л води, 250 г кореня селери, 100 г болгарського перцю, 250 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 100 мл томатного соусу, 2 ст.л. олії, 1 лавровий лист, сіль за смаком.

    Цибуля і морква наріж, обсмаж 2-3 хвилини на середньому вогні. Всип подрібнені болгарський перець, селера і готуй ще 10 хвилин. Додай томатний соус і протушкуй 5 хвилин. У киплячу воду всип лавровий лист і нарізану картоплю, вари 5 хвилин. Додайте засмажку, проваріть ще 5 хвилин і перед вимкненням посоліть.

    4. Суп з рисом, кабачком та селери

    Нарізай кабачок та картопля кубиками приблизно одного розміру.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 1 кабачок, 3 стебла селери, 100 г рису, 200 г картоплі, 1 цибулина, 50 г вершкового масла|мастила|, 3 горошини чорного перцю, сіль.

    Зараз читають:15 салатів з манго, які готуються простіше простого

    Приготування: У киплячу воду всип чорний перець, нарізаний кубиками картопля і вари 5 хвилин. Подрібнена цибуля обсмаж на олії до золотистого кольору. У каструлю додай рис, засмажку, нарізані кабачок та селеру. Проварити всі разом 5 хвилин, посолити і залиш під кришкою на 15 хвилин.

    5. Суп з печерицями, капустою та селера

    Готувати можна на бульйоні чи воді.

    Тобі знадобиться: 2,5 л м'ясного бульйону, 100 г печериць, 2 стебла селери, 100 г білокачанної капусти, 200 г картоплі, 1 цибулина, 1 морква, 50 г вершкового масла, пару гілочок кропу, молот.

    Приготування: Закип'яті бульйон, всип подрібнені картопля, морква та вари 5 хвилин. Цибуля, печериці наріж і обсмаж на вершковому маслі до золотистого кольору. Переклади засмажку в каструлю, всип подрібнену селеру і капусту, готуй ще 7 хвилин. Присип подрібненим кропом, посолити, поперчити і зняти суп з вогню.

    6. Курячий суп з селерою та гречкою

    Обсмажте гречку на сухій сковороді 3-5 хвилин і аромат стане ще сильнішим.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 400 г курячого філе, 200 г селери, 250 г картоплі, 3 ст. гречки, 1 морква, 1 цибулина, 20 мл олії, 1 лавровий лист, 3 горошини чорного перцю, сіль.

    Приготування: Філе проварити у воді зі спеціями 40 хвилин, дістань, розбери на невеликі шматочки і знову відправ у каструлю. Додай гречку, нарізані картоплю та селеру. Подрібнену цибулю з морквою обсмаж на олії 2-3 хвилини і переклади в каструлю. Проварити всі разом 7 хвилин, посолити і зняти суп з вогню.

    7. Суп з яловичиною та селерою

    Готовий суп наполягай під кришкою 15-20 хвилин.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 400 г яловичини, 3 стебла селери, 250 г картоплі, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 50 г томатної пасти, 2 ст.л. олії, 3 горошини чорного перцю, сіль.

    Приготування: Закип'яти воду, всип чорний перець, нарізану яловичину і варити 1 годину на слабкому вогні. Подрібнена цибуля обсмаж на олії до золотистого кольору. Додай томатну пасту, видави через прес часник, влий пару ложок гарячого бульйону з каструлі та протушкуй 5 хвилин. Картопля, селера наріж і всип у каструлю. Через 5 хвилин додай засмажку, посоліть і готуй ще 4 хвилини.

    8. Квасоляний суп з селерою

    Заміни суху квасолю консервованою та час приготування сильно скоротиться.

    Тобі знадобиться: 2,5 л води, 100 г квасолі, 200 г селери, 200 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 100 мл томатного соку, 1 помідор, 30 мл олії, пару гілочок зелені, сіль за смаком.

    Приготування: Квасолю замочіть на 3 години, перекладіть в каструлю з киплячою водою і варіть 1 годину. Подрібнену цибулю обсмаж на маслі до золотистого кольору, додай томатний сік, пару ложок бульйону і протушкуй 5 хвилин. Переклади засмажку в каструлю з квасолею, всип нарізані моркву, помідор, селера і картопля, і вари 7-8 хвилин. Посолити, присип нарубаною зеленню і через 2 хвилини зняти суп з вогню.

    9. Крем-суп із селери та вершків

    Рекомендуємо додавати вершки високої жирності.

    Тобі знадобиться: 2,5 л овочевого бульйону, 200 г селери, 200 г картоплі, 100 г цибулі-порею, 100 мл вершків, 50 г вершкового масла, мелений чорний перець, мускатний горіх, сіль.

    Зараз читають:20 рецептів оладок на молоці, які тануть у роті

    Приготування: Цибуля-порей подрібни і обсмаж на вершковому маслі до прозорості. У киплячу воду всип засмажку, нарізані картоплю та селеру. Через 7 хвилин додай сіль та спеції. Зніміть суп з вогню, подрібніть його занурювальним блендером, додай вершки і прогрій на слабкому вогні ще 1 хвилину.

    10. Крем-суп із стебел селери з вершками та плавленим сиром

    Готовий суп найкраще подавати із сухариками.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 2 стебла селери, 200 г картоплі, 1 цибулина, 50 г плавленого сиру, 100 мл жирних вершків, 50 г вершкового масла, мелений мускатний горіх, сіль.

    Нарізана цибуля обсмаж на маслі до золотистого кольору. У киплячу воду всип засмажку, подрібнені картоплю та селеру. Проварити 7 хвилин, додай сир і подрібни занурювальним блендером. Посоли, поперчи, влий теплі вершки та прогрій пару хвилин.

    11. Овочевий суп із селери, солоними огірками та рисом

    Підсилити смак огірків можна, додавши до супу трохи розсолу.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 250 г стебел селери, 200 г картоплі, 100 г солоних огірків, 150 г моркви, 1 цибулина, півсклянки рису, 2 ст.л. олії, 1 лавровий лист, 3 горошини чорного перцю, сіль, пару гілочок зелені.

    Приготування: У киплячій воді 5 хвилин проварити лавровий лист і чорний перець. Додай промитий рис, нарізані картоплю, огірки та селеру. Подрібнені цибуля з морквою обсмажити на олії до золотистого кольору. Переклади засмажку в каструлю, посоліть і вари ще 2-3 хвилини. Перед подачею додай дрібно нарубану зелень.

    12. Суп зі свининою, овочами та селерою

    Чи не нарізай свинину занадто дрібно.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 400 г свинини, 250 г стебел селери, 150 г помідорів, 1 болгарський перець, 300 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст.л. олії, 4 горошини чорного перцю, сіль.

    Приготування: Свинину наріж, залий холодною водою і проварити 45 хвилин після закипання. Подрібнені цибуля з морквою обсмажити до м'якості. Додай чорний перець, нарізані болгарський перець, селеру та протушкуй 5 хвилин. У бульйон з м'ясом всип подрібнені картопля та помідори. Через 5 хвилин додай засмажку та посоли. Проварити 3 хвилини, зніми з вогню і залиш під кришкою на 15-20 хвилин.

    13. Суп із селери, стручкової квасолі та цвітної капусти

    За бажанням додай трохи картоплі.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 150 г стебел селери, 100 г цвітної капусти, 100 г стручкової квасолі, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст.л. олії, сіль.

    Приготування: Цибулю наріж крупними шматочками і злегка обсмаж. Закип'ятіть воду в каструлі, додай подрібнені селеру, капусту, моркву та квасолю. Через 10 хвилин всип зажарку, посоліть і готуй ще 2 хвилини. Зніміть каструлю з вогню і накрийте кришкою на 20 хвилин.

    14. Картопляний суп з куркою та коренем селери

    А якщо використовуєш домашню курку, то вари від 40 хвилин.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 250 г курячого філе, 300 г картоплі, 100 г кореня селери, 1 морква, пара гілочок зелені, сіль.

    Приготування: Нарізані куряче філе та селеру проварити 20 хвилин. Додай подрібнену картоплю, моркву та готуй ще 7 хвилин. Посолити, присипати дрібно нарубаною зеленню і зняти з вогню.

    15. Суп зі свининою, зеленим горошком та селери

    Зелений горошок підійде будь-який: консервований, молодий та заморожений.

    Зараз читають:20 найсмачніших десертів на Різдво 2023

    Тобі знадобиться: 3 л води, 400 г свинини, 200 г стебел селери, 1 болгарський перець, півсклянки зеленого горошку, 300 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст.л. рослинної олії, зелень, 2 лаврові листи, мелений чорний перець, сіль.

    Приготування: Свинину наріж і проварити з лавровим листом 45 хвилин. Подрібнені морква і цибуля обсмажити на олії до прозорості. Додай нарізаний болгарський перець і готуй ще 2-3 хвилини. Переклади засмажку в каструлю з бульйоном, всип подрібнені картопля, селера і вари суп 5 хвилин. Додай зелений горошок, посоли та поперчи. Присип подрібненою зеленню та зніми з вогню.

    16. Гострий суп з цвітною капустою та селера

    Кількість гострого перцю регулюй на свій смак.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 200 г цвітної капусти, 400 г стебел селери, півстручка гострого перцю, 100 г цибулі шалот, 2 помідори, 2 ст.л. олії, мелений чорний перець, сіль.

    Цибуля шалот подрібни і обсмаж на олії до золотистого кольору. Закип'ятіть воду, додай подрібнені капусту, селеру та помідори. Через 5 хвилин всип засмажку і дрібно нарізаний гострий перець. Проварити 4-5 хвилин, посолити, поперчити і зняти з вогню.

    17. Прозорий суп з куркою та селерою

    Видаляй лавровий лист із супу після приготування, інакше з'явиться неприємна гіркуватість.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 300 г курячого філе, 350 г стебел селери, 30 г вершкового масла, 2 горошини чорного перцю, 1 лавровий лист, сіль.

    Приготування: Куряче філе проварити зі спеціями 30 хвилин, а потім вилови, подрібни і знову виклади в каструлю. Подрібнений селера обсмаж на вершковому маслі 2-3 хвилини. У каструлю з м'ясом додай смажену селеру та вари ще 5 хвилин. Посолити суп перед вимкненням.

    18. Суп з макаронами та коренем селери

    Врахуй рекомендації щодо приготування макаронів, зазначені на упаковці.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 150 г кореня селери, 100 г макаронів, 250 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 20 г вершкового масла, сіль.

    Приготування: Подрібнені цибуля з морквою обсмаж на маслі до прозорості. У киплячу воду всип нарізану селеру і проварити 15 хвилин. Через 5 хвилин додай засмажку, макарони, подрібнену картоплю та вари суп ще 5 хвилин. Посоли та зніми з вогню.

    19. Суп з вівсянкою та коренем селери

    Готувати слід із вівсяних пластівців лінійки «Екстра».

    Тобі знадобиться: 3 л води, 150 г кореня селери, 300 г картоплі, 1 помідор, 1 болгарський перець, 1 цибулина, півсклянки вівсяних пластівців, 2 ст.л. олії, 3 горошини чорного перцю, сіль.

    Приготування: Подрібнена цибуля обсмаж до прозорості. Всип нарізані болгарський перець, корінь селери та протушкуй 10 хвилин. Переклади засмажку в киплячу воду, додай чорний перець, вівсяні пластівці, подрібнені помідори та картопля. Провари суп ще 7-10 хвилин і посолити.

    20. Крем-суп з грушами та селерою

    Під час подачі суп можна присипати подрібненими горіхами, тертим сиром або шматочками груші.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 1 велика груша, 150 г стебел селери, 150 г картоплі, півсклянки жирних вершків, мелений чорний перець, сіль.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай подрібнені груші, селеру та картопля. Проварити на середньому вогні 10 хвилин. Додай сіль, мелений перець та подрібни занурювальним блендером. Влий теплі вершки, перемішай і прогрій суп ще 1 хвилину на слабкому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *