Ну хто не любить ті самі пиріжки з капустою? Напевно у всіх шанувальників домашньої випічки є свій улюблений рецепт, але сьогодні ми пропонуємо тобі урізноманітнити свій раціон і підготували велику добірку різних варіантів капустяної начинки – з грибами, м'ясом, овочами та інші на будь-який смак!
Зміст
1. З капустою та яйцем
Тобі знадобиться: 300 г капусти, 2 яйця, 1 цибулина, спеції, олія.
Приготування: Капусту приваріть до м'якості і дрібно наріж. Окремо наріж цибулю, обсмаж її в маслі до прозорості і додай капусту. Жар всі разом пару хвилин і приправ. Відвари яйця круто, наріж і змішай начинку.
2. Начинка з тушкованою капустою
Тобі знадобиться: 1 кг капусти, 2 цибулини, 1 морква, 1 ч.л. солі, 0,5 ч. л. цукру, 1 ч. л. томатної пасти, спеції, олія.
Приготування: Тонко нашаткуй капусту. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх у маслі 7-8 хвилин. Додай капусту та смаж 10 хвилин, помішуючи. Додай спеції, цукор, сіль та томатну пасту, і готуй начинку ще протягом 10 хвилин на слабшому вогні.
3. З капустою та томатною пастою
Тобі знадобиться: 300 г капусти, 1 цибулина, 1 морква, 1 ст. томатної пасти, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх 5 хвилин на маслі. Додай спеції та нашатковану капусту, томатну пасту та пару ложок води. Туши всі разом близько 15 хвилин на слабкому вогні.
4. Начинка з капустою та цибулею
Тобі знадобиться: 400 г капусти, 1 цибулина, 1 пучок зелені, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж цибулю в олії до золотистості. Додай нашатковану капусту і смажу ще 3 хвилини. Влий 3 ст.л. води, перемішай і готуй начинку до м'якості. Додай рубану зелень та спеції за смаком.
Зараз читають:15 шикарних рецептів баклажанів в аджику на зиму
5. Начинка з капустою та овочами
Тобі знадобиться: 400 г капусти, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж усі овочі. Обсмаж цибулю з морквою до м'якості, додай болгарський перець і смажу ще пару хвилин. Додай капусту та смажу ще 2-4 хвилини. Влий 2 ст.л. води та туші начинку під кришкою до готовності овочів. Приправ за смаком.
6. З капустою та фаршем
Тобі знадобиться: 300 г м'ясного фаршу, 500 г капусти, 150 г моркви, 150 г цибулі, спеції, олія.
Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх пару хвилин на маслі. Додай м'ясний фарш і смажу ще 5-7 хвилин, помішуючи. Додай нашатковану капусту і протушкуй всі разом 15 хвилин на середньому вогні. Приправте начинку.
7. Начинка з капустою та грибами для пиріжків
Тобі знадобиться: 450 г капусти, 150 г грибів, 60 г цибулі, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж цибулю в олії 2-3 хвилини. Додай подрібнені гриби та смажу все до випаровування вологи. Тонко нашаткуй капусту, приварити її 5 хвилин у киплячій воді і відкинь на друшляк. Додай до грибів, приправ та туші начинку ще 5-7 хвилин.
8. Начинка з капустою та помідорами
Тобі знадобиться: 300 г капусти, 2 помідори, 1 цибулина, 1 морква, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх в маслі 4 хвилини. Додай нарізані та очищені від шкірки помідори, та обсмаж ще пару хвилин. Додай тонко нашатковану капусту, зменш вогонь і туші начинку протягом 15 хвилин. Приправ за смаком.
9. З капустою, печерицями та сиром
Тобі знадобиться: 400 г капусти, 150 г печериць, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж цибулю в маслі кілька хвилин. Додай подрібнені печериці та жар до випаровування вологи. Додай тонко нашатковану капусту, зменш вогонь і смажу ще 10-15 хвилин. Дай начинці трохи охолонути, змішай її з|із| тертим сиром і приправ за смаком.
10. Начинка з квашеною капустою
Тобі знадобиться: 400 г квашеної капусти, 1 морква, 1 цибулина, спеції, олія.
Злегка відіжми і подрібни квашену капусту. Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх у маслі 5 хвилин. Додай капусту і спеції до смаку, і туши начинку ще 20-25 хвилин.
11. Начинка з капустою та картоплею
Тобі знадобиться: 3 картоплини, 200 г капусти, 1 цибулина, спеції, олія.
Приготування: Відвари картоплю, розімні її до м'якості в пюре і приправ. Дрібно наріж і обсмаж цибулю пару хвилин у маслі. Додай нашатковану капусту і смаж всі разом до золотистості. Змішай капусту з картоплею, готова начинка!
Зараз читають:15 рецептів оладок на дріжджах, смачніші за які ви ще не їли
12. З капустою та рисом
Тобі знадобиться: 250 г капусти, 1/2 цибулини, 1 морква, 20 г рису, 1 ч.л. томатної пасти, спеції, олія.
Приготування: Відварити рис до готовності. Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх у маслі до золотистості. Додай нашатковану капусту та смажу ще 10 хвилин. Додай томатну пасту та спеції, протушкуй ще 1 хвилину і перемішай овочі з рисом.
13. Начинка зі свіжою та квашеною капустою для пиріжків
Тобі знадобиться: 300 г свіжої капусти, 200 г квашеної капусти, 1/2 цибулини, 2 яйця, 2 ст. рису, спеції, олія.
Приготування: Подрібни цибулю та обидва види капусти. Протушкуй всі разом на сковороді в олії до м'якості і приправ за смаком. Відвари рис, а також окремо відвари та наріж яйця. Змішай начинку.
14. З двома видами капусти та овочами
Тобі знадобиться: 250 г квашеної капусти, 400 г свіжої капусти, 1/2 цибулини, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 ст. томатної пасти, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх в маслі 5 хвилин. Додай подрібнений болгарський перець і смажу ще 2-3 хвилини. Додай томатну пасту, перемішай і додай обидва види нашаткованої капусти. Туши всі разом 20 хвилин на слабкому вогні та приправ начинку.
15. З капустою, томатним соусом та зеленню
Тобі знадобиться: 400 г капусти, 2 яйця, 1 пучок зелені, 1 цибулина, 1/2 моркви, 2 ст. томатного соусу, 1 зубчик часнику, 20 мл води, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх в маслі пару хвилин. Додай нашатковану капусту і смажу ще 5-7 хвилин. Додай томатний соус і воду, і тушкуй разом 15 хвилин на слабкому вогні. Окремо відвари яйця, дрібно їх порубай і подрібни зелень із часником. Змішай разом усі інгредієнти для начинки.
16. Начинка з капустою, яйцями та вершковим маслом
Тобі знадобиться: 600 г капусти, 50 г вершкового масла|мастила|, 30 г кропу, 2 яйця, спеції.
Приготування: Тонко нашаткуй капусту, відвари її 7 хвилин в киплячій воді і відіжміть. Відварити яйця круто і наріж. Розтопи вершкове масло|мастило|, подрібни кріп і змішай начинку.
17. Начинка з капустою та сулугуні для пиріжків
Тобі знадобиться: 250 г капусти, 1 цибулина, 100 г сулугуні, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж цибулю і обсмаж його в маслі кілька хвилин. Додай нашатковану капусту і обсмажуйте ще 10 хвилин, помішуючи. Приправ начинку, дай їй трохи охолонути і змішай з тертим сулугуні.
18. Начинка з капустою та куркою
Тобі знадобиться: 300 г капусти, 250 г курячого філе, 1 цибулина, 1/2 пучка зелені, спеції, олія.
Приготування: Цибулю дрібно наріж і трохи обсмажте в маслі. Додай нарізану курку та смажу ще 5-7 хвилин. Додай нашатковану капусту та спеції, протушкуй всі разом протягом 15 хвилин, зніми з вогню і змішай начинку з рубаною зеленню.
Зараз читають:20 найкращих рецептів коктейлю Блакитна лагуна
19. З капустою та печінкою
Тобі знадобиться: 500 г капусти, 400 г печінки, 2 цибулини, 1 морква, спеції, олія.
Приготування: Відварити печінку близько 7 хвилин після кипіння, дай охолонути і пропусти через м'ясорубку. Подрібни цибулю і натрій моркву, обсмаж їх 5-7 хвилин і додай нашатковану капусту. Туши до м'якості, приправ і змішай капустяну начинку з печінкою.
20. З капустою та рибними консервами
Тобі знадобиться: 500 г капусти, 2 цибулини, 1 морква, 250 г рибних консервів, спеції, олія.
Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж все до м'якості на олії. Додай нашатковану капусту та туші ще 20 хвилин. Розімніть рибні консерви виделкою, змішай їх з капустою і приправ начинку.
21. Начинка з квашеною капустою та червоною рибою
Тобі знадобиться: 300 г квашеної капусти, 400 г червоної риби, спеції, олія.
Приготування: Очисти рибне філе, дрібно наріж і приправ. Злегка відіжми капусту, трохи обсмаж її на сковороді і змішай з червоною рибою.
22. Начинка з капустою та гарбузом
Тобі знадобиться: 300 г капусти, 250 г гарбуза, 1 болгарський перець, 1 цибулина, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж цибулю пару хвилин у маслі. Подрібніть м'якоть гарбуза, болгарський перець і капусту. Додай все до цибулі та туші разом близько 20 хвилин. В кінці – приправ начинку на свій розсуд.
23. Начинка з капустою та ковбасою для пиріжків
Тобі знадобиться: 500 г капусти, 1 цибулина, 150 г ковбаси, 1 помідор, спеції, олія.
Помідор очисти від шкірки і подрібни в блендері. Подрібни та обсмаж цибулю в олії пару хвилин. Додай нашатковану капусту та томат, і туші 10-15 хвилин. Додай дрібно нарізану або натерту ковбасу і туши начинку ще 5 хвилин.
24. З капустою, гарбузом та зеленим горошком
Тобі знадобиться: 400 г капусти, 200 г гарбуза, 1/2 банки консервованого зеленого горошку, спеції, олія.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж капусту в олії до м'якості. Додай тертий гарбуз і продовжуй смажити до рум'яності. Додай зелений горошок та спеції, та перемішай начинку.
25. Начинка з капустою та яблуками для пиріжків
Тобі знадобиться: 400 г свіжої капусти, 300 г квашеної капусти, 2 яблука, 1 ст. томатної пасти, спеції, олія.
Приготування: Тонко нашаткуй свіжу капусту, розімни її і змішай з квашеною. Додай подрібнені яблука та спеції, і протушкуй все в олії 5-7 хвилин. Додай томатну пасту та 1/2 склянки окропу, і туши начинку ще 7 хвилин. Після чого зніміть з вогню і дай їй охолонути.
Джерело: dietcenter.com.ua