20 закусок зі шпротами, які тануть у роті

Можна просто покласти шпроти на шматок хліба – і вже буде непогано, але іноді хочеться приготувати щось оригінальніше. Адже варіантів закусок зі шпротами у рази більше, ніж здається на перший погляд. Ділимося 20 смачними рецептами!

Зміст

  • 1. Паштет зі шпротами та плавленим сиром
  • 2. Гарячі бутерброди зі шпротами та болгарським перцем
  • 3. Тарталетки зі шпротами та маринованими огірками
  • 4. Листковий салат зі шпротами
  • 5. Фаршировані яйця зі шпротами
  • 6. Салат зі шпротами, квасолею та сухариками
  • 7. Паштет із шпрот з морквою
  • 8. Салат зі шпротами, яйцями, солоними огірками та кукурудзою
  • 9. Тарталетки зі шпротами та сирним сиром
  • 10. Форшмак зі шпрот
  • 11. Рулет із лаваша зі шпротами
  • 12. Бутерброди зі шпротами та помідорами
  • 13. Салат зі шпротами, рисом та зеленим горошком
  • 14. Тарталетки зі шпротами та перепелиними яйцями
  • 15. Фаршировані яйця зі шпротами та червоною ікрою
  • 16. Канапе зі шпротами
  • 17. Фаршировані крабові палички зі шпротами
  • 18. Брускетти зі шпротами, помідорами та перепелиними яйцями
  • 19. Бутерброди зі шпротами та овочами
  • 20. Рулет із лаваша зі шпротами, яйцем та огірками
  • 1. Паштет зі шпротами та плавленим сиром

    Ідеальна намазка на тости, бутерброди чи брускетти.

    Тобі знадобиться: 35 г цибулі, 100 г плавленого сиру, 2 яйця, 170 г шпрот, 1/2 пучка кропу, 3 ст. майонезу, спеції.

    Приготування: Відварити яйця круто. Довільно наріж всі інгредієнти і подрібни їх у блендері до однорідності. Додай до паштету майонез та спеції за смаком.

    2. Гарячі бутерброди зі шпротами та болгарським перцем

    Навіть найпростіші бутерброди із шпротами можна обіграти цікаво.

    Тобі знадобиться: 250 г хліба, 100 г твердого сиру, 160 г шпрот, 60 г зеленої цибулі, 70 г болгарського перцю, 60 г фіолетової цибулі, 40 г лимона.

    Приготування: Розімни шпроти вилкою, а сир – натрій на тертці. Обидва види цибулі, болгарський перець та лимон – дуже дрібно наріж. Змішай всі інгредієнти та виклади начинку на скибочки хліба. Відправ бутерброди в духовку на 15 хвилин при 180 градусах.

    3. Тарталетки зі шпротами та маринованими огірками

    В ідеалі вибирай тарталетки витягнутої форми, щоб було зручніше.

    Тобі знадобиться: 16 шпрот, 16 тарталеток, 2 маринованих огірка, 1 яйце, 1 зубчик часнику, 80 г твердого сиру, 1 ст.л. зернистої гірчиці, 2 ст.л. майонезу.

    Приготування: Відвари і натрі яйце на тертці, дрібно наріж мариновані огірки, подрібни часник і сир. Змішай все з майонезом та гірчицею. Виклади начинку в тарталетки і зверху додай шпроти.

    Зараз читають:15 простих бутербродів з авокадо та сирним сиром

    4. Листковий салат зі шпротами

    Як закуску його можна подавати відразу невеликими порціями.

    Тобі знадобиться: 240 г шпрот, 3 картоплини, 3 яйця, 2 моркви, 10 г зеленої цибулі, майонез.

    Приготування: Заздалегідь відвари картоплю, моркву та яйця, і дай їм охолонути. Натрій все на великій тертці, подрібни зелену цибулю, а шпроти – розімні виделкою. Виклади шарами шпроти, картоплю, зелену цибулю, моркву та яйця. Промазуйте шари майонезом, а потім дай готовому салату трохи настоятися в холодильнику.

    5. Фаршировані яйця зі шпротами

    Ще один безпрограшний рецепт закуски зі шпротами – смачно та швидко.

    Тобі знадобиться: 6 яєць, 160 г шпрот, 2 ст. майонезу, 2 гілочки кропу, спеції.

    Приготування: Відварити яйця і дай їм охолонути. Очисти, розріж навпіл і відділи жовтки. Натрій жовтки на тертці, розімні шпроти виделкою, подрібни кріп і змішай все з майонезом. Додай спеції і наповни начинкою, що вийшла, половинки яєць.

    6. Салат зі шпротами, квасолею та сухариками

    Такий салат готується буквально за пару хвилин – із заготовок.

    Тобі знадобиться: 400 г консервованої квасолі, 180 г консервованої кукурудзи, 180 г шпроту, 100 г твердого сиру, 100 г сухариків, майонез, зелень.

    Приготування: Злий рідину з квасолі та кукурудзи, натрій сир, подрібни зелень і розімні шпроти вилкою. Змішай все разом, заправ салат майонезом і в кінці – додай сухарики.

    7. Паштет із шпрот з морквою

    Для більш яскравого та апетитного відтінку можеш додати в паштет дрібку паприки.

    Тобі знадобиться: 1 банка шпрот, 1-2 яйця, 1 морква, спеції.

    Приготування: Заздалегідь відвари яйця та моркву, і дай їм охолонути. Довільно наріж інгредієнти та подрібни все блендером до однорідності. Приправ паштет і подавай.

    8. Салат зі шпротами, яйцями, солоними огірками та кукурудзою

    Подавай його у великій салатниці або виклади маленькими порціями у тарталетки.

    Тобі знадобиться: 180 г шпрот, 150 г консервованої кукурудзи, 200 г солоних огірків, 2 яйця, 3 пера зеленої цибулі, майонез.

    Приготування: Заздалегідь відваріть яйця, щоб вони охолонули. Дрібно наріж всі інгредієнти, а шпроти – розімні виделкою. Перемішати і заправити салат майонезом.

    9. Тарталетки зі шпротами та сирним сиром

    Легка, але дуже смачна начинка, яка точно припаде всім до смаку.

    Тобі знадобиться: 10 тарталеток, 150 г шпрот, 120 г сиру, 2 яйця, 10 г кропу, спеції.

    Яйця відвари і натрі на тертці. Подрібни зелень і змішай все з сиром. Приправ начинку на смак і виклади її в тарталетки. Зверху додай шпроти.

    10. Форшмак зі шпрот

    Звичайно, це зовсім не класичний форшмак, але від цього він не перестає бути смачним.

    Зараз читають:12 швидких рецептів паштету з консервованого тунця

    Тобі знадобиться: 1 банка шпрот, 3 яйця, 70 г цибулі, 70 г вершкового масла|мастила|, 70 г твердого сиру, 100 г майонезу.

    Приготування: Відвари та натрі яйця на тертці. Натрій сир, подрібни цибулю і заздалегідь дістань вершкове масло, щоб воно стало м'якшим. Блендером перебий усі інгредієнти до однорідності.

    11. Рулет із лаваша зі шпротами

    Перед тим як різати рулет – дай йому добре просочитися в холодильнику.

    Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 1 банка шпрот, 2 яйця, зелень, майонез.

    Яйця відвари і натрі на тертці. Подрібни зелень, розімни виделкою шпроти і змішай усі разом. Додай трохи майонезу, змасти лаваш цією масою і зверни тугий рулет. Загорни його в плівку, відправ на кілька годин у холодильник і потім наріж.

    12. Бутерброди зі шпротами та помідорами

    Вибирай великі м'ясисті помідори із яскравим смаком.

    Тобі знадобиться: 180 г чорного хліба, 1 банка шпрот, 1-2 помідори, 1 ст. майонезу, кріп.

    Приготування: Наріж хліб шматками середньої товщини і змасти його майонезом. Виклади зверху кружечки помідора і присип спеціями за бажанням. Зверху додай шпроти та гілочки кропу.

    13. Салат зі шпротами, рисом та зеленим горошком

    Хороший салат для наповнення тарталеток чи просто так.

    Тобі знадобиться: 180 г шпроту, 1 огірок, 100 г консервованого зеленого горошку, 100 г рису, 2 яйця, 10 г кропу, майонез.

    Приготування: Заздалегідь відваріть рис і яйця, щоб вони охолонули. Наріж яйця та огірок дрібним кубиком, подрібни шпроти та дрібно наріж кріп. Змішай все разом і заправ салат майонезом.

    14. Тарталетки зі шпротами та перепелиними яйцями

    Прикрась готові тарталетки гілочками зелені або тонкими скибочками лимона.

    Тобі знадобиться: 8 тарталеток, 1 банка шпрот, 4 перепелині яйця, 100 г плавленого сиру, 4 гілочки зелені.

    Приготування: Розімни шпроти вилкою, натрій сир на тертці, подрібни зелень і змішай все разом. Виклади цю начинку у тарталетки. Відварити перепелині яйця, розріж їх навпіл і прикрась заготовки.

    15. Фаршировані яйця зі шпротами та червоною ікрою

    Ще один варіант подачі цієї простої та ефектної закуски!

    Тобі знадобиться: 8 яєць, 50 г червоної ікри, 1 банка шпрот, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. майонезу, 3 гілочки кропу.

    Приготування: Відвари яйця, дай їм охолонути, очисти і розріж навпіл. Розімні жовтки вилкою і змішай їх з рубаним кропом, часником та майонезом. Виклади назад у половинки яєць і зверху поклади шпроти та трохи червоної ікри.

    16. Канапе зі шпротами

    Найкраще підійдуть досить великі шпроти, які можна поставити вертикально.

    Зараз читають:10 найсмачніших рецептів курячих шлунків у сметані

    Тобі знадобиться: 1 банка шпрот, 8-9 скибочок хліба на канапе, 2-3 солоні огірки, 80 г твердого сиру, 1 ч.л. зернистої гірчиці, петрушка.

    Підсушу скибочки хліба на сухій сковороді. Виклади на кожен по шматочку сиру, а на сир – кружечки огірка. Зверху додай шпроти та зафіксуй шпажками за потребою. Прикрась канапе петрушкою та гірчицею.

    17. Фаршировані крабові палички зі шпротами

    Як не дивно, виходить чудове поєднання смаків.

    Тобі знадобиться: 160 г шпрот, 350 г крабових паличок, 1 плавлений сир, 3 яйця, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. майонезу, спеції.

    Приготування: Відвари та натрі яйця на тертці. Натрій плавлений сирок і часник, змішай все з майонезом і приправ. Розгорни крабові палички і змасти їх сирковою масою. Виклади по шпротину і загорни палички в рулетики.

    18. Брускетти зі шпротами, помідорами та перепелиними яйцями

    Елегантніша альтернатива все тим же звичним бутербродам.

    Тобі знадобиться: 1 багет, 1 банка шпрот, 2 помідори, 100 г корнішонів, 3 перепелині яйця, спеції, італійські трави, оливкова олія.

    Багет наріж на скибочки і підсуши на сухій сковороді. Очисти від шкірки і дрібно наріж помідори. Приправ їх спеціями, італійськими травами та оливковою олією, і виклади на брускетти. Зверху поклади шпроти, корнішони та часточки варених перепелиних яєць.

    19. Бутерброди зі шпротами та овочами

    Дуже ситні та святкові бутерброди, які стануть окрасою будь-якого столу.

    Тобі знадобиться: 1 банка шпрот, 1 батон, 1 огірок, 1 помідор, 2 пера зеленої цибулі, 3 яйця, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. вершкового сиру, 50 г твердого сиру, 1 ст. майонезу, спеції.

    Приготування: Відвари та натрі яйця, натрій твердий сир та змішай їх із вершковим сиром, майонезом, часником та спеціями. Змасти цією масою скибочки хліба. Виклади зверху по кружечку огірка та помідора, і додай шпроти. Прикрась готові бутерброди пір'ям зеленої цибулі.

    20. Рулет із лаваша зі шпротами, яйцем та огірками

    Така начинка виходить соковитішою і ніжнішою.

    Тобі знадобиться: 200 г лаваша, 120 г твердого сиру, 100 г шпрот, 2 зубчики часнику, 1 огірок, 2 яйця, 10 г зелені, 2 ст.л. майонезу.

    Приготування: Заздалегідь відвари та остуди яйця. Натріть їх на тертці разом із сиром, пропусти часник через прес, додай подрібнену зелень і заправ масу майонезом. Змасти обидва аркуші лаваша цією намазкою. На один із них виклади тонкі слайси огірка та накрий другим лавашем. На другій виклади шпроти і зверни тугий рулет. Загорни його в плівку, прибери на пару годинників в холодильник і потім наріж рулет.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *