Розповідаємо 15 відмінних рецептів, як приготувати заготівлі із суниці на зиму, зберігши максимум вітамінів у кожній баночці. Варення, джем, компоти – будь-який зі способів гарний по-своєму, тож вибирай!
Зміст
1. Варення із суниці з лимонною кислотою
Лимонна кислота тут виступає у ролі додаткового консерванту.
Тобі знадобиться: 1,5 кг суниці, 1,5 кг цукру, 3 г лимонної кислоти.
Приготування: Перебери суницю, видали листя і акуратно промий ягоду. Після чого засип її цукром, чергуючи шари, і залиш на 3 години. Доведи до кипіння на середньому вогні та ретельно перемішай.
Проварити заготівлю кілька хвилин, знімаючи піну, а потім дай охолонути і повтори цей етап ще один раз. Доведи варення до кипіння втретє, додай лимонну кислоту, перемішай і закатай суницю в стерилізовані банки на зиму.
2. Компот із суниці на зиму
Хвостики краще видалити, але можеш і добре промити ягоду.
Тобі знадобиться: 1,5 кг суниці, 300 г цукру, 500 мл води.
Розклади промиту суницю в чисті сухі банки. Звари сироп з води та цукру, залий їм ягоди і простерилізуй всі разом 2-3 хвилини. Закочуй заготовку на зиму.
3. Холодне варення із суниці з медом
Бережи готове варення в прохолодному темному місці або просто в холодильнику.
Зараз читають:20 шикарних рецептів варення з ранеток
Тобі знадобиться: 1 кг суниці, мед.
Приготування: Перебери суницю, видали хвостики і перетвори ягоду в пюре будь-яким зручним способом. Додай мед за смаком: приблизно по 1 склянці меду на 2 склянки суничного пюре. Ретельно перемішай і закатай заготівлю у стерилізовані банки.
4. Варення-п'ятихвилинка із суниці
Готується так легко, що впорається будь-який новачок!
Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 1 кг цукру, 500 мл води.
Приготування: Перебери і промий суницю, обірві хвостики. Звари сироп з води та цукру, і відправь туди ягоду. Проваріть варення 5 хвилин і заходьте в стерилізовані банки на зиму.
5. Перетерта суниця із цукром на зиму
Бережи її в морозилці – чудова альтернатива морозиву!
Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 1 кг цукру.
Приготування: Перебери і промий суницю, обірві хвостики. Пропусти її через м'ясорубку, подрібни блендером або розімні товкачем. Додай цукор та перемішай заготовку до його розчинення. Бережи суницю в холодильнику або морозилці.
6. Джем із суниці на зиму
Однорідний джем, який однаково гарний як у начинку, так і як топінг.
Тобі знадобиться: 1,5 кг суниці, 1,5 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 1/2 склянки води.
Приготування: Розімні ягоди суниці будь-яким зручним способом. Додай цукор та воду, доведи заготовку до кипіння на слабкому вогні. Вари джем 20-25 хвилин|мінути|, помішуючи. За 5 хвилин до кінця готування – всип лимонну кислоту. Закатай джем у стерилізовані банки.
7. Варення із суниці зі стерилізацією
Така заготівля чудово зберігається практично будь-де.
Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 1 кг цукру.
Приготування: Перебери суницю, обірві хвостики та акуратно змішай її з цукром. Залиш на 8-10 годин, а потім доведи до кипіння на невеликому вогні. Вари заготівлю 20-25 хвилин, періодично струшуючи. Розклади в підготовлені банки і простерилізуйте їх ще 10-15 хвилин будь-яким зручним способом – в духовці або киплячій воді.
Зараз читають:20 рецептів фруктової пастили, яка порадує своїм смаком
8. Варення з полуниці та суниці
Ідеальне літнє поєднання, яке нікого не залишить байдужим.
Тобі знадобиться: 750 г полуниці, 250 г суниці, 1-1,5 кг цукру, 2 г лимонної кислоти.
Приготування: Перебери полуницю і суницю, засип їх цукром і залиш до появи соку. Після чого доведи до кипіння на слабкому вогні, трохи додай температуру і варіть варення 20-25 хвилин, помішуючи і знімаючи піну. За 5 хвилин до кінця варіння – додай лимонну кислоту. Закатай варення у стерилізовані банки.
9. Суниця у власному соку на зиму
Смачна та корисна заготівля для всієї родини.
Тобі знадобиться: 1,2 кг суниці, 200 г цукру.
Промий і перебери ягоду, засип цукром і залиш на 3 години. Після чого розклади все в чисті сухі банки та постав їх у каструлю з водою. Доведи до кипіння і стерилізуйте суниці 15-20 хвилин на середньому вогні. Захід заготовки на зиму.
10. Компот із суниці без стерилізації
Кількість цукру регулюй на власний смак.
Тобі знадобиться: 400 г суниці, 250 г цукру, 2,5 л води.
Приготування: Звари сироп з води та цукру. Відправ суницю в стерилізовані банки, залий все киплячим цукровим сиропом і одразу заходьте на зиму.
11. Суниця в цукровому сиропі на зиму
Суниця є дуже делікатною ягодою, тому перемішуй її обережно.
Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 1 кг цукру.
Приготування: Перебери суницю, обірві хвостики і засип ягоду половиною цукру. Залиш на кілька годин і потім нагрій заготовку, щоб цукор повністю розчинився.
Злий сироп, що вийшов, додай в нього цукор, що залишився, і уваривай близько 1 години на слабкому вогні. Залий суницю гарячим сиропом, знову доведи все до кипіння і провари ще 3-5 хвилин. Захід заготівлі в стерилізовані банки на зиму.
Зараз читають:Котлети з індички в духовці: 12 чудових рецептів
12. Варення з ревеню із суницею
Ідеальне поєднання смаків – просто знахідка. Додай трохи м'яти, якщо хочеш.
Тобі знадобиться: 1 кг ревеню, 1 кг суниці, 1 кг цукру, 4 ст.л. лимонного соку.
Приготування: Очисти і наріж ревінь, засип його половиною цукру і залиш на 30 хвилин. Після чого доведи до кипіння і проварити 5 хвилин на слабкому вогні, знімаючи піну. Додай суницю, лимонний сік і цукор, що залишився, знову доведи до кипіння і вари ще 15 хвилин. Закатай варення у стерилізовані банки.
13. Суниця в соку на зиму
Підійде будь-який кислуватий сік – наприклад, яблучний або червоної смородини.
Тобі знадобиться: 1,5 кг суниці, 500 мл соку, 1 г лимонної кислоти.
Приготування: Перебери і промий суницю. Залий її соком, додай лимонну кислоту і доведи все до кипіння. Проварити 3-5 хвилин на слабкому вогні і заходи в стерилізовані банки.
14. Сушена суниця на зиму
Мити ягоду перед сушінням не можна, інакше вона розлізе!
Тобі знадобиться: 1 кг суниці.
Приготування: Перебери суницю та обірві хвостики. Суші ягоду в духовці 2:00 при 30 градусах. Після чого збільши температуру до 50 градусів і суши суницю до повного висихання, періодично помішуючи. У сушарці її сушать приблизно 5:00 при 30 градусах і ще кілька годин при 65.
15. Пастила із суниці на зиму
Пастила добре зберігається в герметично закритих скляних банках.
Тобі знадобиться: 1 кг суниці, цукор.
Блендером подрібни суницю з цукром за смаком. Виклади заготовку на піддон сушарки шаром до 5 мм і суші 10 годин при 60 градусах. Згорни готову пастилу рулетиком, наріж і розклади в ємності для зберігання.
Джерело: dietcenter.com.ua