20 способів смачно приготувати фаршировану курку

Говорячи про ідеальні основні страви, варто приділити особливу увагу фаршированій курці. Вона однаково гарна до сімейної вечері та на святковий стіл. А способів її приготування так багато, що не важко буде щоразу радувати близьких чимось новим. Розповідаємо 20 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Курка, фарширована яблуками
  • 2. Фарширована курка з апельсинами
  • 3. Фарширована курка з ананасами
  • 4. Курка, фарширована гречкою
  • 5. Фарширована курка з рисом
  • 6. Курка, фарширована чорносливом
  • 7. Фарширована курка з горіхами
  • 8. Фарширована курка із сухофруктами та медом
  • 9. Курка, фарширована гарбузом
  • 10. Фарширована курка з картоплею
  • 11. Фарширована курка з капустою
  • 12. Фарширована курка без кісток
  • 13. Фарширована курка з квасолею та копченостями
  • 14. Фарширована курка з лимонами
  • 15. Фарширована курка із хлібом
  • 16. Фарширована курка з печінкою та сочевицею
  • 17. Фарширована курка з сиром та помідорами
  • 18. Фарширована курка із зеленню та яйцями
  • 19. Курка, фарширована овочами
  • 20. Курка, фарширована грибами
  • 1. Курка, фарширована яблуками

    Почнемо цю добірку з класичного і в той же час дуже смачного рецепту.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 3-4 яблука
    • 2 зубчики часнику
    • 2 ч. л. гірчиці
    • 3 ст. рослинного масла
    • 1 ст. спецій

    Покроковий рецепт:

  • Змішай гірчицю, олію, тиск часник і спеції за смаком до максимально однорідного стану.
  • Очисти, промий і обсуши курячу тушку, натрій маринадом і залиш на пару годин або на ніч в холодильнику.
  • Наріж яблука на часточки і нафаршируй ними курку.
  • Виклади курку в рукав для запікання, затягни та зроби в рукаві пару проколів.
  • Запікайте всі 1 годину в духовці при 200 градусах. І потім ще близько 20 хвилин у розрізаному рукаві для рум'яності.
  • 2. Фарширована курка з апельсинами

    Фарширована курка за цим рецептом виходить неймовірно пряною та ароматною.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 2 апельсини
    • 1 лимон
    • 5 зубчиків часнику
    • 1 гілочка розмарину
    • 1 паличка кориці
    • 1 ч. л. каррі
    • 0,5 ч.л. меленого чилі
    • 1 ч. л. паприки
    • 0,5 ч.л. куркуми
    • 1 ч. л. солі
    • 2 ст. оливкової олії
    • 2 ст. соєвого соусу

    Покроковий рецепт:

  • Промий і обсуши курячу тушку, і натрій її сіллю. Залишити на 30-40 хвилин.
  • Відокремили шкіру від м'яса, не знімаючи її. Виклади під неї апельсини, нарізані тонкими кружальцями.
  • Всередину курки вклади шматочки апельсина, що залишилися, нарізаний лимон, часник, розмарин і корицю. З'єднайте отвір зубочистками.
  • Змішай масло, соєвий соус і всі спеції, ретельно натріть курку і відправ її в рукав для запікання.
  • Готуйте курку в духовці близько 1 години при 190 градусах.
  • 3. Фарширована курка з ананасами

    Для рецепту потрібні консервовані ананаси у сиропі – все просто і доступно!

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 300 г консервованих ананасів
    • 1 лимон
    • 1 ч. л. меленого імбиру
    • 4 зубчики часнику
    • 3 ст. рослинного масла
    • 2 щіпки кориці
    • 1 ч. л. спецій за смаком

    Покроковий рецепт:

  • Змішай олію, лимонний сік, тиск часник і всі спеції. Натріть курку маринадом і залиш на 2 години.
  • Щільно нафаршируй її довільно нарізаними ананасами і з'єднай отвір зубочистками.
  • Виклади курку у форму і запікай її в духовці 1-1.5 години при 200 градусах, періодично поливаючи соком, що виділяється.
  • 4. Курка, фарширована гречкою

    Смачний та ситний варіант – одразу з гарніром, який не потрібно готувати окремо.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 2 ч. л. солі
    • 3 ст. майонезу
    • 1 склянка гречки
    • 2.5 склянки води
    • 1 цибулина
    • 2 ст. вершкового масла
    • 1 ст. спецій

    Покроковий рецепт:

  • Натріть курку сіллю, спеціями і майонезом, і залиш на 2 години.
  • За цей час відваріть гречку у воді до готовності.
  • Дрібно наріж цибулю, обсмаж її до золотистості у вершковому маслі та змішай із гречкою. За бажанням додай у засмажку моркву або інші овочі. Приправте начинку.
  • Нафаршируйте курку гречкою, зашіть отвір і запікайте її близько 1.5 годин в духовці при 200 градусах.
  • Періодично поливай курку соком, що виділяється.
  • 5. Фарширована курка з рисом

    Через яскравий набір спецій – фарширована курка виходить ще смачнішою та ароматнішою.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 50 мл рослинної олії
    • 2 зубчики часнику
    • 1 ст. солі
    • 1 ч. л. меленого розмарину
    • 1 ч. л. паприки
    • 1 ч. л. суміші перців
    • 100 г рису
    • 1 цибулина
    • 1 морква
    • 0,25 ч.л. зіри
    • 0,25 ч.л. коріандру
    • 0,25 ч.л. каррі
    • 0,25 ч.л. меленого часнику
    • 1 ч. л. інших спецій до смаку

    Зараз читають:20 найсмачніших десертів на Різдво 2023

    Покроковий рецепт:

  • Змішай олію, подрібнений часник, сіль, розмарин, паприку та перець.
  • Ретельно натріть курку маринадом усередині і зовні, і залиш її на пару годин або всю ніч у холодильнику.
  • Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх 5-7 хвилин.
  • Додай рис і спеції, що залишилися, перемішай начинку і влий 200 мл води.
  • Туши начинку під кришкою до випаровування вологи, а потім злегка охолоди.
  • Нафаршируй курку, зашій отвір і виклади її у форму.
  • Запікайте курку в духовці 1-1.5 години при 180 градусах, періодично поливаючи соком з дна.
  • 6. Курка, фарширована чорносливом

    За бажанням додай у начинку курагу або інші сухофрукти до смаку.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 1 цибулина
    • 2 жмені чорносливу
    • 50 г волоських горіхів
    • 2 ст. бренді чи іншого алкоголю
    • 3 яблука
    • 2 ст. майонезу
    • 2 щіпки чебрецю
    • 2 ч. л. лимонного соку
    • 1 ст. вершкового масла
    • 1 ст. оливкової олії
    • 1 ст. спецій за смаком
    • 2 стебла селери
    • 1 цибуля-порей

    Покроковий рецепт:

  • Замочіть чорнослив на 1 годину в бренді і наріж. Горіхи крупно порубай.
  • Наріж кубиками одне яблуко.
  • Подрібни цибулю, обсмаж його на оливковій олії і в кінці додай вершкове масло та яблуко. Жар все разом ще кілька хвилин.
  • Змішай засмажку з чорносливом та горіхами, і приправ начинку за смаком.
  • Нафаршируй курку та зашій отвір. Збризкайте тушку лимонним соком і обмаж майонезом з чебрецем і спеціями.
  • Виклади курку у форму і відправь на 1 годину в духовку при 180 градусах, періодично поливаючи соком, що виділяється.
  • Довільно наріж яблука, що залишилися, селеру і порей. Виклади все до курки і запікайте ще 30-40 хвилин, продовжуючи поливати соком.
  • За 15 хвилин до кінця запікання – збільшіть температуру до 200 градусів.
  • 7. Фарширована курка з горіхами

    Прекрасний азербайджанський рецепт фаршированої курки. Якщо не знайдеться соусу зі сливи або аличі, то візьми звичайний кетчуп.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 500 г волоських горіхів
    • 2 цибулини
    • 2 ст. сливового соусу
    • 1 ст. спецій за смаком

    Покроковий рецепт:

  • Пропусти горіхи через м'ясорубку або подрібни у блендері.
  • Цибулю дрібно порубай або теж пропусти через м'ясорубку. Злегка відіжми і обсмаж його 5 хвилин у невеликій кількості олії.
  • Додай до цибулі горіхи та ложку сливового соусу, і смажу ще 5-10 хвилин.
  • Нафаршируй курку начинкою і зашитий отвір.
  • Натріть курку соусом і улюбленими спеціями.
  • Виклади тушку у форму і запікайте близько 1 години в духовці при 200 градусах. Можливо, довше – за станом.
  • Кожні 10-15 хвилин поливай курку соком, що виділяється.
  • 8. Фарширована курка із сухофруктами та медом

    Любителям солодкої начинки для курки точно сподобається цей рецепт.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 150 г рису
    • 50 г кураги
    • 50 г ізюму
    • 1 апельсин
    • 4 гілочки чебрецю
    • 2 ст. вершкового масла
    • 2 ст. меду
    • 2 щіпки пластівців чилі

    Покроковий рецепт:

  • Відварити рис до напівготовності. Обірви листочки з чебрецю, а апельсин очисти від усіх плівок і дрібно наріж. Залиш сік, який виділиться у процесі.
  • Залий родзинки та курагу окропом на 5 хвилин, обсуши і подрібни курагу.
  • Змішай начинку, нафаршируй нею курку і зашитий отвір.
  • Змішай розтоплену олію, мед, апельсиновий сік, чилі та спеції за смаком.
  • Змасти курку цим соусом і відправте в духовку на 1-1.5 години при 190 градусах.
  • Періодично поливай її соком, що виділяється. А якщо почне підгоряти – накрий фольгою.
  • 9. Курка, фарширована гарбузом

    Восени і взимку такий рецепт точно неодноразово доречний!

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 400 г гарбуза
    • 120 г цибулі
    • 2-3 жмені сухофруктів
    • 2 ст. суміші трав
    • 2 апельсини
    • 40 г вершкового масла
    • 2 головки часнику
    • 1 ст. спецій за смаком

    Покроковий рецепт:

  • Промий і наріж сухофрукти. Гарбуз наріж кубиком, а один апельсин – кружальцями. З другого зніми цедру.
  • Дрібно наріж цибулю і обсмаж її 5-6 хвилин із сухофруктами. Додай трави, спеції за смаком та гарбуз. Протушкуй все разом ще пару хвилин.
  • М'яке вершкове масло змішай із апельсиновою цедрою.
  • Нафаршируй курку начинкою і зашитий отвір. Натрій її спеціями і апельсиновою олією.
  • Скріпи ніжки та крила будь-яким зручним способом і виклади курку в рукав для запікання.
  • Туди ж додай нарізаний апельсин та головки часнику, розрізані впоперек.
  • Запікайте курку в духовці приблизно 1.5 години при 190 градусах. За 20 хвилин до кінця розріж рукав.
  • Зараз читають:15 простих способів засолити оселедець у домашніх умовах

    10. Фарширована курка з картоплею

    Спеціально для випадків, коли хочеться чогось максимально простого та зрозумілого.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 6 картоплин
    • 1 цибулина
    • 100 г сметани
    • 3 ст. аджики чи кетчупу
    • 1 ст. спецій за смаком

    Покроковий рецепт:

  • Змішай сметану, аджику та спеції. Натріть курку всередині і зовні, і залиш маринуватися хоча б на півгодини.
  • Тонко наріж цибулю, картоплю наріж кубиком, змішай їх і приправ.
  • Нафаршируй курку, скріпи отвір зубочистками і виклади тушку в рукав.
  • Влий туди залишки соусу і запікайте курку 1.5 години в духовці при 200 градусах.
  • За 20 хвилин до готовності акуратно розріж рукав.
  • 11. Фарширована курка з капустою

    Рекомендуємо протушкувати капусту заздалегідь, щоб начинка настояла і охолола.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 300 г капусти
    • 1 цибулина
    • 1 морква
    • 1 ст. томатної пасти
    • 1 склянка вареного рису
    • 1 ч. л. паприки
    • 1 ч. л. прованських трав
    • 5 зубчиків часнику
    • 1 ст. спецій за смаком

    Покроковий рецепт:

  • Натріть курку давленим часником, паприкою, травами та іншими спеціями. Залиш на 1 годину.
  • Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж 5 хвилин. Додай тонко нашатковану капусту і смаж ще 5 хвилин. Додай томатну пасту і трохи води, протушкуй всі 10 хвилин і дай охолонути начинці.
  • Змішай капусту з рисом і нафаршируй курку. Зашій отвір.
  • Виклади курку в рукав і запікайте 1 годину при 200 градусах. Розріж рукав і відправ курку назад в духовку ще на 30 хвилин. У процесі періодично поливай її жиром.
  • 12. Фарширована курка без кісток

    Найскладніше тут – відокремити кістки. Для цього запасись терпінням і скористайся маленьким гострим ножем.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка без кісток
    • 3 ст. сметани
    • 2 ст. розтопленого вершкового масла
    • 120 мл ананасового соку
    • 2 ст. соєвого соусу
    • 1 ч. л. спецій для курки
    • 600 г м'ясного фаршу
    • 200 г консервованих ананасів
    • 1 цибулина
    • 1 морква
    • 100 г твердого сиру
    • 2 яйця
    • 2 ст. кетчупу
    • 4 ст. панірувальних сухарів
    • 1 ст. спецій для начинки

    Покроковий рецепт:

  • Спочатку відділи у курки остов від нижнього отвору. Потім видали кістки стегон, потім – грудку і спинку, і дістань кістки.
  • Замаринуй курку на кілька годин в ананасовому соку, соєвому соусі та спеціях.
  • Змішай фарш, нарізані ананаси, терту цибулю, терту моркву, тертий сир, кетчуп, сухарі та спеції. Нафаршируй курку.
  • Зашій отвір і зв'яжи ноги.
  • Змастить курку 2 ложками сметани, виклади у форму і відправь на 1.5 години в духовку при 190 градусах.
  • Через півгодини змасти її ще ложкою сметани.
  • За 20 хвилин до готовності змасти курку вершковим маслом.
  • Готовій фаршированій курці дай настоятися ще 20 хвилин.
  • 13. Фарширована курка з квасолею та копченостями

    Вибирай щось на кшталт копченої грудинки чи бекону – то начинка буде соковитою.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 1 склянка квасолі
    • 150 г копченостей
    • 1 цибулина
    • 1 болгарський перець
    • 3 стебла селери
    • 2 зубчики часнику
    • 1 ст. спецій
    • 2 ст. оливкової олії
    • 2 ст. соєвого соусу
    • 1 ч. л. меду

    Покроковий рецепт:

  • Заздалегідь замочіть на ніч квасолю і відваріть її до готовності.
  • Наріж копченості та всі овочі кубиком. Обсмаж всі разом до золотистості і наприкінці додай рубаний часник.
  • Додай у начинку квасолю і приправ її до смаку.
  • Змішай оливкову олію, соєвий соус, мед та спеції, і натріть курку. Нафаршируй її начинкою і зашитий отвір.
  • Виклади курку у форму і відправ її в розігріту до 220-240 градусів духовку.
  • Через 10 хвилин зменш температуру до 160 і запікайте курку до готовності – близько 1.5 годин. Періодично поливай її соком, що виділяється.
  • 14. Фарширована курка з лимонами

    Пропонуємо запекти курку відразу з картоплею, щоб не готувати гарнір окремо.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 3 лимони
    • 1 кг картоплі
    • 3 гілочки розмарину
    • 2 зубчики часнику
    • 4 ст. оливкової олії
    • 1 ст. спецій

    Покроковий рецепт:

  • Ошпарь лимони окропом, прокатай їх по столу, трохи придавлюючи, і наколи зубочисткою.
  • Нафаршируй лимонами курку та зашій отвір.
  • Наріж картоплю часточками, дрібно порубай часник, подрібни розмарин і додай оливкову олію. Перемішати і викласти у форму для запікання.
  • Натріть курку спеціями і виклади туди ж.
  • Запікайте всі 30 хвилин у духовці при 190-200 градусах.
  • Переверни курку та запікай ще 30 хвилин.
  • Підвищи температуру до 220 градусів та запікай ще 20 хвилин.
  • Зараз читають:15 заправок для Цезаря на будь-який смак

    15. Фарширована курка із хлібом

    Один із найпростіших, але водночас незвичайних рецептів фаршированої курки.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 4 скибочки хліба
    • 3 зубчики часнику
    • 2 ст. вершкового масла
    • 1 ч. л. чебрець
    • 1 ст. спецій
    • 2 ст. рослинного масла

    Покроковий рецепт:

  • Пропусти часник через прес, подрібни чебрець і змішай все з м'яким вершковим маслом.
  • Наріж хліб кубиком, теж змішай з|із| маслом|мастилом| і нафаршируй курку цією начинкою.
  • Скріпи отвір зубочистками і натріть тушку олією і спеціями до смаку.
  • Виклади курку у форму і відправте в духовку на 1-1.5 години при 180 градусах. Періодично поливай її жиром.
  • 16. Фарширована курка з печінкою та сочевицею

    Можна просто нафарширувати курку потрохами, але є і оригінальніше рішення!

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 100 г курячої печінки
    • 100 г сочевиці
    • 50 г волоських горіхів
    • 80 мл соусу теріяки
    • 1 ст. спецій

    Покроковий рецепт:

  • Натріть курку спеціями і теріяками, і залиш на пару годин. Можна взяти і звичайний соєвий соус.
  • Дрібно порубай печінку, подрібни горіхи, відвари сочевицю і перемішай все разом.
  • Приправ начинку і нафаршируй нею курку. Зашитий отвір і виклади тушку у форму.
  • Вилий туди залишки маринаду, накрий фольгою та запікай близько 1.5 годин у духовці при 180 градусах.
  • За 20 хвилин до кінця прибери фольгу.
  • 17. Фарширована курка з сиром та помідорами

    За бажанням додай у начинку рубаний базилік для більш явних італійських ноток.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 300 г сиру
    • 1 помідор
    • 3 яйця
    • 1 пучок кінзи чи петрушки
    • 3 зубчики часнику
    • 3 ст. сметани
    • 1 ст. спецій
    • 2 ст. лимонного соку

    Покроковий рецепт:

  • Змішай лимонний сік, давлений часник і спеції, натріть курку і залиш на пару годин.
  • Змішай сир, нарізаний помідор, подрібнену зелень, жовтки, спеції та ще трохи часнику.
  • Окремо зби до піків білки і втрути начинку.
  • Нафаршируй курку сирною масою, зашій отвір і відправ її в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
  • Потім змасти курку сметаною та запікай ще 1 годину.
  • 18. Фарширована курка із зеленню та яйцями

    Секрет цього рецепта в тому, що для нього підійде будь-яка зелень.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 6 яєць
    • 1 пучок петрушки
    • 1 пучок кінзи
    • 1 пучок шпинату
    • 1 ст. спецій
    • 2 ст. рослинного масла

    Покроковий рецепт:

  • Натріть курку спеціями та олією з усіх боків.
  • Збий два яйця з сіллю, акуратно відділи шкіру від м'яса і влий їх туди.
  • Подрібни всю зелень і змішай із рештою збитих яєць.
  • Нафаршируй курку цією сумішшю та зашою.
  • Відправ її в духовку приблизно на 1.5 години при 180 градусах.
  • 19. Курка, фарширована овочами

    Спробуй приготувати курку з різними овочами за смаком!

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 1 морква
    • 1/2 кабачка
    • 1/2 болгарського перцю
    • 1 фіолетова цибулина
    • 1 ст. спецій
    • 2 ст. рослинного масла
    • 2 ст. майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Невелико наріж всі овочі, приправ їх за смаком і нафаршируй ними курячу тушку.
  • Зашій отвір і обмастить курку зовні майонезом зі спеціями.
  • Виклади її в змащену олією форму і запікайте 1-1.5 години в духовці при 190 градусах.
  • Періодично поливай курку соком, що виділяється.
  • 20. Курка, фарширована грибами

    У рецепті використовуються печериці, але за тим же принципом можна використовувати будь-які інші гриби.

    Час приготування: 2 години.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 курка
    • 300 г печериць
    • 1 цибулина
    • 6 зубчиків часнику
    • 2 ст. рослинного масла
    • 1 ч. л. паприки
    • 1 ст. інших спецій до смаку
    • 50 г вершкового масла

    Покроковий рецепт:

  • Натріть курку всередині і зовні рослинною олією, половиною давленого часнику і всіма спеціями. Залиш її маринуватися на кілька годин у холодильнику.
  • Наріж гриби пластинками, а цибуля – півкільцями. Обсмаж їх до готовності на вершковому маслі і в кінці додай часник, що залишився. Приправте начинку.
  • Нафаршируй курку, зашіть отвір і відправте її в духовку на 1.5 години при 180 градусах.
  • Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *