Говорячи про ідеальні основні страви, варто приділити особливу увагу фаршированій курці. Вона однаково гарна до сімейної вечері та на святковий стіл. А способів її приготування так багато, що не важко буде щоразу радувати близьких чимось новим. Розповідаємо 20 найкращих рецептів!
Зміст
1. Курка, фарширована яблуками
2. Фарширована курка з апельсинами
3. Фарширована курка з ананасами
4. Курка, фарширована гречкою
5. Фарширована курка з рисом
6. Курка, фарширована чорносливом
7. Фарширована курка з горіхами
8. Фарширована курка із сухофруктами та медом
9. Курка, фарширована гарбузом
10. Фарширована курка з картоплею
11. Фарширована курка з капустою
12. Фарширована курка без кісток
13. Фарширована курка з квасолею та копченостями
14. Фарширована курка з лимонами
15. Фарширована курка із хлібом
16. Фарширована курка з печінкою та сочевицею
17. Фарширована курка з сиром та помідорами
18. Фарширована курка із зеленню та яйцями
19. Курка, фарширована овочами
20. Курка, фарширована грибами
1. Курка, фарширована яблуками
Почнемо цю добірку з класичного і в той же час дуже смачного рецепту.
Час приготування: 2 години. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
1 курка
3-4 яблука
2 зубчики часнику
2 ч. л. гірчиці
3 ст. рослинного масла
1 ст. спецій
Покроковий рецепт:
Змішай гірчицю, олію, тиск часник і спеції за смаком до максимально однорідного стану.
Очисти, промий і обсуши курячу тушку, натрій маринадом і залиш на пару годин або на ніч в холодильнику.
Наріж яблука на часточки і нафаршируй ними курку.
Виклади курку в рукав для запікання, затягни та зроби в рукаві пару проколів.
Запікайте всі 1 годину в духовці при 200 градусах. І потім ще близько 20 хвилин у розрізаному рукаві для рум'яності.
2. Фарширована курка з апельсинами
Фарширована курка за цим рецептом виходить неймовірно пряною та ароматною.
Час приготування: 2 години. Кількість: 4 порції.
Тобі знадобиться:
1 курка
2 апельсини
1 лимон
5 зубчиків часнику
1 гілочка розмарину
1 паличка кориці
1 ч. л. каррі
0,5 ч.л. меленого чилі
1 ч. л. паприки
0,5 ч.л. куркуми
1 ч. л. солі
2 ст. оливкової олії
2 ст. соєвого соусу
Покроковий рецепт:
Промий і обсуши курячу тушку, і натрій її сіллю. Залишити на 30-40 хвилин.
Відокремили шкіру від м'яса, не знімаючи її. Виклади під неї апельсини, нарізані тонкими кружальцями.
Всередину курки вклади шматочки апельсина, що залишилися, нарізаний лимон, часник, розмарин і корицю. З'єднайте отвір зубочистками.
Змішай масло, соєвий соус і всі спеції, ретельно натріть курку і відправ її в рукав для запікання.
Готуйте курку в духовці близько 1 години при 190 градусах.
3. Фарширована курка з ананасами
Для рецепту потрібні консервовані ананаси у сиропі – все просто і доступно!
Час приготування: 2 години. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
1 курка
300 г консервованих ананасів
1 лимон
1 ч. л. меленого імбиру
4 зубчики часнику
3 ст. рослинного масла
2 щіпки кориці
1 ч. л. спецій за смаком
Покроковий рецепт:
Змішай олію, лимонний сік, тиск часник і всі спеції. Натріть курку маринадом і залиш на 2 години.
Щільно нафаршируй її довільно нарізаними ананасами і з'єднай отвір зубочистками.
Виклади курку у форму і запікай її в духовці 1-1.5 години при 200 градусах, періодично поливаючи соком, що виділяється.
4. Курка, фарширована гречкою
Смачний та ситний варіант – одразу з гарніром, який не потрібно готувати окремо.
Час приготування: 2 години. Кількість: 4 порції.
Тобі знадобиться:
1 курка
2 ч. л. солі
3 ст. майонезу
1 склянка гречки
2.5 склянки води
1 цибулина
2 ст. вершкового масла
1 ст. спецій
Покроковий рецепт:
Натріть курку сіллю, спеціями і майонезом, і залиш на 2 години.
За цей час відваріть гречку у воді до готовності.
Дрібно наріж цибулю, обсмаж її до золотистості у вершковому маслі та змішай із гречкою. За бажанням додай у засмажку моркву або інші овочі. Приправте начинку.
Нафаршируйте курку гречкою, зашіть отвір і запікайте її близько 1.5 годин в духовці при 200 градусах.
Періодично поливай курку соком, що виділяється.
5. Фарширована курка з рисом
Через яскравий набір спецій – фарширована курка виходить ще смачнішою та ароматнішою.
Час приготування: 2 години. Кількість: 4 порції.
Тобі знадобиться:
1 курка
50 мл рослинної олії
2 зубчики часнику
1 ст. солі
1 ч. л. меленого розмарину
1 ч. л. паприки
1 ч. л. суміші перців
100 г рису
1 цибулина
1 морква
0,25 ч.л. зіри
0,25 ч.л. коріандру
0,25 ч.л. каррі
0,25 ч.л. меленого часнику
1 ч. л. інших спецій до смаку
Зараз читають:20 найсмачніших десертів на Різдво 2023
Покроковий рецепт:
Змішай олію, подрібнений часник, сіль, розмарин, паприку та перець.
Ретельно натріть курку маринадом усередині і зовні, і залиш її на пару годин або всю ніч у холодильнику.
Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх 5-7 хвилин.
Додай рис і спеції, що залишилися, перемішай начинку і влий 200 мл води.
Туши начинку під кришкою до випаровування вологи, а потім злегка охолоди.
Нафаршируй курку, зашій отвір і виклади її у форму.
Запікайте курку в духовці 1-1.5 години при 180 градусах, періодично поливаючи соком з дна.
6. Курка, фарширована чорносливом
За бажанням додай у начинку курагу або інші сухофрукти до смаку.
Час приготування: 2 години. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
1 курка
1 цибулина
2 жмені чорносливу
50 г волоських горіхів
2 ст. бренді чи іншого алкоголю
3 яблука
2 ст. майонезу
2 щіпки чебрецю
2 ч. л. лимонного соку
1 ст. вершкового масла
1 ст. оливкової олії
1 ст. спецій за смаком
2 стебла селери
1 цибуля-порей
Покроковий рецепт:
Замочіть чорнослив на 1 годину в бренді і наріж. Горіхи крупно порубай.
Наріж кубиками одне яблуко.
Подрібни цибулю, обсмаж його на оливковій олії і в кінці додай вершкове масло та яблуко. Жар все разом ще кілька хвилин.
Змішай засмажку з чорносливом та горіхами, і приправ начинку за смаком.
Нафаршируй курку та зашій отвір. Збризкайте тушку лимонним соком і обмаж майонезом з чебрецем і спеціями.
Виклади курку у форму і відправь на 1 годину в духовку при 180 градусах, періодично поливаючи соком, що виділяється.
Довільно наріж яблука, що залишилися, селеру і порей. Виклади все до курки і запікайте ще 30-40 хвилин, продовжуючи поливати соком.
За 15 хвилин до кінця запікання – збільшіть температуру до 200 градусів.
7. Фарширована курка з горіхами
Прекрасний азербайджанський рецепт фаршированої курки. Якщо не знайдеться соусу зі сливи або аличі, то візьми звичайний кетчуп.
Час приготування: 2 години. Кількість: 4 порції.
Тобі знадобиться:
1 курка
500 г волоських горіхів
2 цибулини
2 ст. сливового соусу
1 ст. спецій за смаком
Покроковий рецепт:
Пропусти горіхи через м'ясорубку або подрібни у блендері.
Цибулю дрібно порубай або теж пропусти через м'ясорубку. Злегка відіжми і обсмаж його 5 хвилин у невеликій кількості олії.
Додай до цибулі горіхи та ложку сливового соусу, і смажу ще 5-10 хвилин.
Нафаршируй курку начинкою і зашитий отвір.
Натріть курку соусом і улюбленими спеціями.
Виклади тушку у форму і запікайте близько 1 години в духовці при 200 градусах. Можливо, довше – за станом.
Кожні 10-15 хвилин поливай курку соком, що виділяється.
8. Фарширована курка із сухофруктами та медом
Любителям солодкої начинки для курки точно сподобається цей рецепт.
Час приготування: 2 години. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
1 курка
150 г рису
50 г кураги
50 г ізюму
1 апельсин
4 гілочки чебрецю
2 ст. вершкового масла
2 ст. меду
2 щіпки пластівців чилі
Покроковий рецепт:
Відварити рис до напівготовності. Обірви листочки з чебрецю, а апельсин очисти від усіх плівок і дрібно наріж. Залиш сік, який виділиться у процесі.
Залий родзинки та курагу окропом на 5 хвилин, обсуши і подрібни курагу.
Змішай начинку, нафаршируй нею курку і зашитий отвір.
Змішай розтоплену олію, мед, апельсиновий сік, чилі та спеції за смаком.
Змасти курку цим соусом і відправте в духовку на 1-1.5 години при 190 градусах.
Періодично поливай її соком, що виділяється. А якщо почне підгоряти – накрий фольгою.
9. Курка, фарширована гарбузом
Восени і взимку такий рецепт точно неодноразово доречний!
Час приготування: 2 години. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
1 курка
400 г гарбуза
120 г цибулі
2-3 жмені сухофруктів
2 ст. суміші трав
2 апельсини
40 г вершкового масла
2 головки часнику
1 ст. спецій за смаком
Покроковий рецепт:
Промий і наріж сухофрукти. Гарбуз наріж кубиком, а один апельсин – кружальцями. З другого зніми цедру.
Дрібно наріж цибулю і обсмаж її 5-6 хвилин із сухофруктами. Додай трави, спеції за смаком та гарбуз. Протушкуй все разом ще пару хвилин.
М'яке вершкове масло змішай із апельсиновою цедрою.
Нафаршируй курку начинкою і зашитий отвір. Натрій її спеціями і апельсиновою олією.
Скріпи ніжки та крила будь-яким зручним способом і виклади курку в рукав для запікання.
Туди ж додай нарізаний апельсин та головки часнику, розрізані впоперек.
Запікайте курку в духовці приблизно 1.5 години при 190 градусах. За 20 хвилин до кінця розріж рукав.
Зараз читають:15 простих способів засолити оселедець у домашніх умовах
10. Фарширована курка з картоплею
Спеціально для випадків, коли хочеться чогось максимально простого та зрозумілого.
Час приготування: 2 години. Кількість: 4 порції.
Тобі знадобиться:
1 курка
6 картоплин
1 цибулина
100 г сметани
3 ст. аджики чи кетчупу
1 ст. спецій за смаком
Покроковий рецепт:
Змішай сметану, аджику та спеції. Натріть курку всередині і зовні, і залиш маринуватися хоча б на півгодини.
Тонко наріж цибулю, картоплю наріж кубиком, змішай їх і приправ.
Нафаршируй курку, скріпи отвір зубочистками і виклади тушку в рукав.
Влий туди залишки соусу і запікайте курку 1.5 години в духовці при 200 градусах.
За 20 хвилин до готовності акуратно розріж рукав.
11. Фарширована курка з капустою
Рекомендуємо протушкувати капусту заздалегідь, щоб начинка настояла і охолола.
Час приготування: 2 години. Кількість: 4 порції.
Тобі знадобиться:
1 курка
300 г капусти
1 цибулина
1 морква
1 ст. томатної пасти
1 склянка вареного рису
1 ч. л. паприки
1 ч. л. прованських трав
5 зубчиків часнику
1 ст. спецій за смаком
Покроковий рецепт:
Натріть курку давленим часником, паприкою, травами та іншими спеціями. Залиш на 1 годину.
Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж 5 хвилин. Додай тонко нашатковану капусту і смаж ще 5 хвилин. Додай томатну пасту і трохи води, протушкуй всі 10 хвилин і дай охолонути начинці.
Змішай капусту з рисом і нафаршируй курку. Зашій отвір.
Виклади курку в рукав і запікайте 1 годину при 200 градусах. Розріж рукав і відправ курку назад в духовку ще на 30 хвилин. У процесі періодично поливай її жиром.
12. Фарширована курка без кісток
Найскладніше тут – відокремити кістки. Для цього запасись терпінням і скористайся маленьким гострим ножем.
Час приготування: 2 години. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
1 курка без кісток
3 ст. сметани
2 ст. розтопленого вершкового масла
120 мл ананасового соку
2 ст. соєвого соусу
1 ч. л. спецій для курки
600 г м'ясного фаршу
200 г консервованих ананасів
1 цибулина
1 морква
100 г твердого сиру
2 яйця
2 ст. кетчупу
4 ст. панірувальних сухарів
1 ст. спецій для начинки
Покроковий рецепт:
Спочатку відділи у курки остов від нижнього отвору. Потім видали кістки стегон, потім – грудку і спинку, і дістань кістки.
Замаринуй курку на кілька годин в ананасовому соку, соєвому соусі та спеціях.