20 рецептів з яблук, які захочеться готувати знову і знову

Крім того, що яблука є джерелом корисних вітамінів, вони ще й чудово підходять для найрізноманітніших страв: від гарнірів та салатів до випічки або заготовок на зиму. У цій добірці ти знайдеш оригінальні рецепти на будь-який смак!

Зміст

  • 1. Шарлотка із яблуками
  • 2. Оладки на кефірі з яблуками
  • 3. Яблучна аджика на зиму
  • 4. Салат з гарбуза та яблук
  • 5. Сирні кекси з яблуками
  • 6. Фруктовий смузі із зеленим чаєм та яблуками
  • 7. Кетчуп із яблуками
  • 8. Яблучний штрудель із тіста філо
  • 9. Салат з яблуком та огірками
  • 10. Гарнір з яблук та кабачків
  • 11. Смажені пиріжки з яблуками
  • 12. Чатні з яблук та агрусу
  • 13. Прозоре варення з яблук часточками
  • 14. Драники з яблук
  • 15. Салат з яблуками та курагою
  • 16. Французький пиріг із яблуками
  • 17. Компот із яблук на зиму
  • 18. Яблучна гірчиця
  • 19. Вівсяне печиво з яблуками
  • 20. Сирники з яблуками
  • 1. Шарлотка із яблуками

    Найсмачніший яблучний пиріг до чаю.

    Тобі знадобиться: 1 склянка борошна, 3 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 3-4 яблука, 1 склянка цукру, кориця.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром до пишної білої маси. Поступово додай борошно з розпушувачем та корицею. Тонко наріж яблука, виклади їх у форму та зали тестом. Випікай шарлотку 40-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    2. Оладки на кефірі з яблуками

    Для аромату можна додатково додати щіпку ваніліну чи кориці.

    Тобі знадобиться: 300 мл кефіру, 1 яблуко, 2 яйця, 200 г борошна, 2-3 ст. цукру, 0,5 ч. л. соди.

    Приготування: Віночком зби кефір і яйця, і всип сухі інгредієнти. Наріж яблука, втрути їх у тісто і викладай оладки ложкою на розігріту сковорідку з олією.

    3. Яблучна аджика на зиму

    Сюди найкраще підходять яблука зелених сортів.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 5-6 гілочок петрушки, 100 г зелені селери, 80 г часнику, 10 г перцю чилі, 25 г солі, 40 г цукру, 0,5 ч.л. хмелі-сунелі, спеції.

    Приготування: Очисти та наріж яблука тонкими скибочками, влий до них 120-150 мл води та протушкуй 20 хвилин до м'якості. Блендером подрібни селера, петрушку, чилі та часник. Розімні яблука товкачем і додай до них інші інгредієнти. Проварити аджику ще 15 хвилин на слабкому вогні і закатай у стерилізовані банки.

    4. Салат з гарбуза та яблук

    Готується буквально за 10 хвилин, зате дуже корисний та смачний.

    Тобі знадобиться: 2 яблука, 200 г м'якоті гарбуза, 1 ст. цукрової пудри, 2 гілочки чебрецю, 1/2 лимона.

    Приготування: Очисти яблука та гарбуз, і натріть їх на тертці. Змішай з цукровою пудрою або медом, збризкайте лимонним соком і посип чебрецем.

    5. Сирні кекси з яблуками

    М'які та пишні, вони точно сподобаються всім!

    Зараз читають:20 відмінних рецептів фруктових смузі на будь-який смак та бюджет

    Тобі знадобиться: 150 г сиру, 2 яблука, 80 г вершкового масла|мастила|, 150 г цукру, 2 яйця, 200 г борошна, 1 ч.л. кориці, 1 ч. л. розпушувача, 1 щіпка солі.

    Приготування: Перетріть сир через сито і дрібно наріж яблука. Міксером зби м'яке вершкове масло з цукром. Продовжуючи збивати, поштучно вбий яйця, додай сир, за ним – сухі інгредієнти, а потім – яблука. Виклади тісто у формочки та випікай кекси 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах.

    6. Фруктовий смузі із зеленим чаєм та яблуками

    Бадьорить і тонізує смузі з гармонійним кисло-солодким смаком.

    Тобі знадобиться: 1 банан, 1 яблуко, 1 склянка зеленого чаю, 2 ківі, 1 гілочка зеленого винограду без кісточок.

    Очисти і довільно наріж всі фрукти. Відправ їх у блендер з виноградом, збий, влий зелений чай і знову збий смузі.

    7. Кетчуп із яблуками

    Якщо захочеш закатати його на зиму, тоді додай наприкінці 20 мл оцту та розлий по стерилізованих банках.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1 кг помідорів, 20 г перцю чилі, 30 г гірчиці, 15 г солі, 60 г цукру, 8 г куркуми, спеції.

    Приготування: Очисти та наріж яблука з|із| помідорами часточками. Влий до них 100 мл води, протушкуй приблизно півгодини на слабкому вогні і подрібни масу блендером. Додай подрібнений чилі та інші інгредієнти. Знову доведи кетчуп до кипіння і проварити 10 хвилин.

    8. Яблучний штрудель із тіста філо

    Тісто філо не дуже легко готується, але його давно можна взяти вже одразу готове.

    Тобі знадобиться: 400 г тіста філо, 250 г вершкового масла, 2 яблука, 30 г родзинок, 40 г цукрової пудри, 50 г мигдальних пелюсток або волоських горіхів.

    Приготування: Очисти і дрібно наріж яблука, а потім обсмаж їх у 50 г вершкового масла, присипавши цукровою пудрою. Замочіть родзинки на 10 хвилин у гарячій воді. Змішай яблука, родзинки та мигдальні пелюстки. Масло, що залишилося – розтопи.

    Розгорни лист тесту філа, змасти маслом, виклади на нього другий лист, знову змасти маслом і виклади третій лист. Розклади яблучну начинку по краю, підгорни краї тіста, зверни щільний рулет і змасти всі стики олією. Так само збери другий рулет. Змасти штруделі олією і випікай 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    9. Салат з яблуком та огірками

    Хрумкий салат із легкою кислинкою, і при цьому досить ситний.

    Тобі знадобиться: 200 г твердого сиру, 150 г огірків, 150 г яблук, майонез чи сметана.

    Приготування: Наріжте всі інгредієнти однаковими тонкими брусочками. Заправ салат майонезом, сметаною або йогуртом за смаком.

    10. Гарнір з яблук та кабачків

    Він видасться трохи незвичайним, але виходить дуже смачно.

    Зараз читають:Огірки на зиму холодним способом: 20 простих та смачних рецептів

    Тобі знадобиться: 1 цибулина, 2 помідори, 2 яблука, 2 кабачки.

    Приготування: Подрібни цибулю, а решту інгредієнтів – наріж кубиком. Обсмаж цибулю до прозорості, додай яблука та помідори, а через 4-5 хвилин всип кабачки. Приправ за бажанням та туші гарнір 10-15 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

    11. Смажені пиріжки з яблуками

    Відмінні бездрожжеві пиріжки на сковороді – справиться кожен.

    Тобі знадобиться: 350 г борошна, 1 ст. олії, 1 яйце, 50 г сметани, 5-6 яблук, 50 г вершкового масла, 50 г цукру, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Віночком збий яйце, сметану та олію. Додай ложку цукру, а потім поступово всип борошно з розпушувачем. Вимішати і залишити тісто на 15 хвилин. Очисти і дрібно наріж яблука, обсмаж їх у вершковому маслі з цукром, що залишився і дай начинці охолонути.

    Розділи тісто на шматочки, розкатай, виклади яблучну начинку на кожен коржик і сформуй пиріжки. Обсмаж їх у олії з двох сторін на середньому вогні до рум'яності.

    12. Чатні з яблук та агрусу

    Пікантна закуска або соус у найкращих традиціях індійської кухні.

    Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 300 г зелених яблук, 150 г цибулі, 1 зубчик часнику, по 0,5 ч.л. каррі, меленого чорного перцю, солі та копченої паприки, 100 г цукру, 100 мл винного оцту.

    Приготування: Подрібни цибулю та часник, протушкуй їх у каструлі з кількома ложками води. Через 10 хвилин злий рідину і додай очищені нарізані яблука та аґрус. Доведи заготовку до кипіння та протушкуй ще 40-45 хвилин на слабкому вогні. Розімні товкачем, додай решту інгредієнтів і знову доведи до кипіння. Закатай чатні у стерилізовані банки.

    13. Прозоре варення з яблук часточками

    Таке варення дуже гарне, тому гідно прикрасить будь-яке чаювання.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1 кг цукру.

    Приготування: Очисти та наріж яблука тонкими часточками, засип їх цукром і залиш на 12 годин. Доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай заготовці повністю охолонути і проварити ще 5 хвилин. І повтори цей крок ще раз. Після останнього варіння – акуратно розклади варення по стерилізованих банках і закатай.

    14. Драники з яблук

    На відміну від класичних оладок, тут немає кефіру чи молока.

    Тобі знадобиться: 5 яблук, 1 щіпка солі, 3 ст. цукру, 1 яйце, 3-4 ст. борошна.

    Приготування: Очисти та натрій яблука на великій тертці. Додай решту інгредієнтів і змішай все разом. Ложкою викладай драники на розігріту сковорідку та обсмаж з двох боків.

    15. Салат з яблуками та курагою

    Смачний, а до того ж дуже яскравий, красивий і апетитний.

    Тобі знадобиться: 2 моркви, 2 яблука, 300 г кураги, 150 г волоських горіхів, 3 зубчики часнику, майонез чи сметана.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів курячих крилець на мангалі

    Приготування: Натрій моркву на великій тертці, дрібно наріж яблука і подрібни горіхи. Залий курагу гарячою водою на 10 хвилин, обсуши і тонко наріж. Подрібни часник і заправ салат майонезом або сметаною.

    16. Французький пиріг із яблуками

    Багато яблук та зовсім мало тіста – просто ідеальний пиріг.

    Тобі знадобиться: 900 г яблук, 70 г борошна, 100 мл молока, 50 г цукру, 2 яйця, 1 ч.л. ванільного цукру, 1 ч. л. розпушувача, 20 мл лимонного соку, 20 г вершкового масла|мастила|.

    Приготування: Міксером добіла збий яйця та два види цукру. Додай розтоплену олію з молоком, перемішай і всип борошно з розпушувачем. Наріж яблука максимально тонкими часточками і збризкати їх лимонним соком. Порціями обмокуй яблука в тісто і викладай у форму. Залий їх зверху залишками тіста та випікай пиріг 50-60 хвилин у духовці при 180 градусах.

    17. Компот із яблук на зиму

    Якщо яблука невеликі, можна укладати їх у банку цілком.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 2/3 склянки цукру, 2 л води.

    Приготування: Наріж яблука часточками, поклади їх у стерилізовану банку та залий окропом. Через 20 хвилин злий цю воду, додай у неї цукор і знову закип'ятити. Знову залий яблука сиропом, що вийшов, і закатай на зиму.

    18. Яблучна гірчиця

    Пікантний соус для гурманів.

    Тобі знадобиться: 2 яблука, 3 ст. гірчичного порошку, 2-3 ст. меду, 5 ст.л. яблучного оцту, 0,5 ч. л. солі, 10-12 горошин чорного перцю.

    Загорни яблука у фольгу і запікай півгодини в духовці при 180 градусах. Очисти м'якоть від шкірки та серединок, додай гірчичний порошок та мед, та блендером подрібни до однорідності. Доведи оцет із сіллю та перцем до кипіння, дай йому охолонути, проціди і влий у яблучну заготовку. Перекладіть все в закриту банку і дай гірчиці настоятися в холодильнику 3-4 дні.

    19. Вівсяне печиво з яблуками

    Ідеально як десерт або просто перекус.

    Тобі знадобиться: 100 г вівсяних пластівців, 100 г борошна, 1 яйце, 1 ч.л. кориці, 5 ст. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 50 г вершкового масла|мастила|, 150 г яблук.

    Приготування: Розітріть м'яку олію з яйцем і цукром. Окремо змішай сухі інгредієнти та з'єднай обидві маси. Додай дрібно нарізані яблука. Сформуй невелике печиво та випікай його 15 хвилин у духовці при 190 градусах.

    20. Сирники з яблуками

    Цей рецепт точно припаде до смаку любителям сиру та сирних сніданків.

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 2 ст. манки, 2 ст.л. цукру, 4 ст. борошна, 1 яблуко, 1 яйце.

    Приготування: Перетріть сир через сито, а яблуко – очисти і натрій на великій тертці. Змішай всі інгредієнти, сформуй сирники та обсмаж їх з двох сторін до рум'яності.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *