Навіть якщо катастрофічно бракує часу, це не привід відмовлятися від улюбленого домашнього пирога. Тут ти знайдеш вдалі рецепти нашвидкуруч – пироги із серії «змішав і в духовку»! Вони чудово підійдуть до чаю, як перекус або на випадок несподіваних гостей!
Зміст
1. Гарбузовий пиріг
У сезон свіжого та апетитного гарбуза – це просто знахідка.
Тобі знадобиться: 600 г гарбуза, 3 яйця, 150 мл олії, 500 г борошна, 200 г цукру, 15 г розпушувача, 1 щіпка солі.
Приготування: Збий яйця з цукром, сіллю та олією. Натрій гарбуз на тертці або подрібни його за допомогою блендера і додай в яєчну суміш. Всип просіяне борошно з розпушувачем і перемішай тісто. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
2. Швидкий шоколадний пиріг
Вологий, м'який та дуже ніжний пиріг для всієї родини.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 200 мл окропу, 100 мл олії, 250-280 г борошна, 200 г цукру, 50 г какао, 5 г соди, 5 г розпушувача.
Приготування: Збий яйця з цукром до пишності, влий молоко і знову збий. Змішай сухі інгредієнти, що просіяють, і поступово введи їх в яєчну заготовку. Після чого влий окріп, швидко перемішай тісто і випікай пиріг 40-50 хвилин у духовці при 180 градусах.
3. Кокосовий пиріг на швидку руку
Обов'язково злегка розтопи вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла, 3 яйця, 350 мл молока, 400 г борошна, 100 г кокосової стружки, 150 г цукру, 15 г розпушувача, сіль, ванілін.
Приготування: Міксером зби яйця, додай решту інгредієнтів і ще раз зби тісто до однорідності. Випікай пиріг 40-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
4. Сметанний пиріг на рисовому борошні
Використовуй замінник замість цукру, і тоді пиріг стане ще й дієтичним.
Тобі знадобиться: 200 г сметани, 3 яйця, 200 г рисового борошна, 100 г картопляного крохмалю, 150-180 г цукру, 50 г цедри лимона, 15 г розпушувача.
Змішай сухі інгредієнти, а яйця окремо збий з цукром і лимонною цедрою до пишності. Продовжуючи збивати, поступово додай сметану, а за нею – суху суміш. Збивай тісто ще кілька хвилин і випікай пиріг 50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
Зараз читають:20 відмінних рецептів вина зі сливи
5. Банановий пиріг
Якщо банани дуже солодкі, додайте цукор акуратно.
Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла, 3 банани, 2 яйця, 100 мл молока, 1,5 склянки борошна, 1 склянка цукру, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Розімни банани в пюре і змішай їх з м'яким вершковим маслом, яйцями та цукром. Після чого додай сухі інгредієнти, а за ними – влий молоко. Випікай пиріг 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.
6. Пісний пиріг із сухофруктами
Врятує, коли хочеться порадувати себе чимось смачненьким у пісні дні.
Тобі знадобиться: 250 мл води, 50 мл олії, 250 г борошна, 200 г цукру, 100 г сухофруктів, 4 ст.л. меду, 2 ст.л. какао, 1 ч.л. меленої кориці, 2 ч.л. розпушувача, спеції.
Змішай теплу воду з цукром і медом до розчинення . Окремо змішай 200 г борошна та інші сухі інгредієнти, з'єднай обидві маси і потім влий олію. Поступово додай борошно, що залишилося, а далі втручи в тісто промиті і нарізані сухофрукти. Випікай пиріг 40-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
7. Пиріг із грушею на швидку руку
Не потрібні ні дріжджі, ні навички роботи з тестом – простіше нема куди!
Тобі знадобиться: 3 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 150 г борошна, 80-100 г цукру, 1 ч.л розпушувача, 1 ч.л. лимонної цедри, 3-4 груші, ванільний цукор.
Приготування: Міксером зби яйця з двома видами цукру до пишності. Додай м'яке вершкове масло та лимонну цедру, знову збий, а потім всип сухі інгредієнти. Вилий тісто у форму і розклади часточки очищених груш. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
8. Сливовий пиріг
Можеш додати трохи лимонної цедри та меленої кориці для аромату.
Тобі знадобиться: 120 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 200 г борошна, 150 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, 300 г сливи.
Приготування: Зби вершкове масло з 120 г цукру до пишності і, продовжуючи збивати, поштучно додай яйця. Потім вмішай сухі інгредієнти, що просіяють, виклади тісто в жароміцну форму і зверху розклади половинки слив. Посип все цукром, що залишився, і випікай пиріг 30-40 хвилин в духовці при 180 градусах.
9. Морквяний пиріг
Сподобається навіть дітям, яких неможливо змусити їсти овочі.
Тобі знадобиться: 300-400 г моркви, 3 яйця, 3/4 склянки борошна, 3 ст. олії, 1/4 склянки цукру, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Міксером зби яйця, олію та цукор до піни, а потім змішай їх з тертою морквою. Поступово додай сухі інгредієнти, вимішай тісто і випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
10. Пиріг із замороженими ягодами
Для цього рецепту добре підійдуть будь-які ягоди без кісточок.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів пісного хліба
Тобі знадобиться: 3 яйця, 12 ст. молока, 12 ст. олії, 350 г борошна, 250 г цукру, 15 г ванільного цукру, 10 г розпушувача, 500 г заморожених ягід, сіль.
Приготування: Віночком збий яйця з двома видами цукру та сіллю. Влий рослинне масло з молоком, знову збий і поступово додай просіяне борошно з розпушувачем. Змішай заморожені ягоди з ложкою борошна і теж втрути їх у тісто. Випікай пиріг 50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
11. Яблучний пиріг зі згущеним молоком
Цікава та смачна варіація на тему класичної шарлотки!
Тобі знадобиться: 1 банка згущеного молока, 1 яйце, 150-180 г борошна, 5 яблук, 50 г вершкового масла, 100 г цукру, 0,5 ч.л. соди, 1 ч. л. оцту, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Наріж яблука часточками та обсмаж їх на сковороді з цукром та вершковим маслом до карамелізації. Віночком змішай згущене молоко, яйце і сіль, влий гашену оцтом соду і втрути просіяне борошно. Виклади яблука в жароміцну форму, залий тістом і випікай пиріг 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
12. Сирний пиріг з родзинками
Посип готовий пиріг цукровою пудрою перед подачею.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 150 г сиру, 250 г борошна, 150 г цукру, 100 г родзинок, 1 ч.л. розпушувача, сіль.
Змішай всі сухі інгредієнти, всип сир і знову перемішай. Додай промити родзинки, а в самому кінці – збиті яйця. Вилий тісто у форму і випікай пиріг 30-35 хвилин у духовці при 150 градусах.
13. Швидкий капустяний пиріг
Готувати заливні пироги – одне насолода, тому що тісто робиться за кілька хвилин.
Тобі знадобиться: 1 склянка сметани, 150 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 1 склянка борошна, 1 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. соди, 1 кг капусти, сіль|соль|.
Приготування: Ретельно змішай розтоплене вершкове масло, сметану, яйце, цукор, борошно, сіль та соду. Вили половину тесту у форму і виклади нашатковану капусту, після чого залий тестом, що залишився, і випікай пиріг 30-40 хвилин в духовці при 200 градусах.
14. Пиріг з шинкою та сиром
Такий пиріг можна сміливо приготувати навіть на сніданок.
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 2 яйця, 150 г борошна, 200 г шинки, 100-150 г твердого сиру, 0,5 ч.л. соди, зелень, сіль, спеції.
Приготування: Віночком зби яйця з кефіром, сіллю і содою, всип борошно і перемішай. Додай нарізану шинку, тертий сир та рубану зелень. Приправте тісто і випікай пиріг 30 хвилин у духовці при 200 градусах.
15. Листковий апельсиновий пиріг
Дуже небанальний рецепт із готовим листковим тестом.
Тобі знадобиться: 250 г листкового тіста, 4-5 апельсинів, 1 склянка кукурудзяних пластівців, 40 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. цукру.
Розкатай листкове тісто у форму, сформуй бортики і присип дно пирога подрібненими кукурудзяними пластівцями . Виклади повністю очищені кружальця апельсинів, посип їх цукром і розклади слайси вершкового масла. Повтори шари. Після чого злегка загорни краю тіста на начинку і випікай пиріг 30-35 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.
Зараз читають:20 чудових рецептів наливки зі сливи
16. Пиріг з варенням на швидку руку
Ніхто не встоїть перед такою смачною та ароматною випічкою!
Тобі знадобиться: 2 склянки варення, 1/2 склянки молока або кефіру, 1/2 склянки олії, 2 склянки борошна, 2,5 ст.л. сметани, 2 ч. л. соди, 1,5 ч. л. ванільного цукру.
Приготування: Віночком змішай варення, молоко, олію та сметану. Додай сухі інгредієнти та ретельно перемішай тісто. Випікай пиріг 30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
17. Мигдальний пиріг
Простий у приготуванні та водночас такий оригінальний пиріг.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 80-100 г вершкового масла, 150 г цукру, 100 г мигдального борошна, 50 г пшеничного борошна, 1,5 ч.л. розпушувача, 1,5 ст. мигдальних пелюсток.
Приготування: Змішай всі інгредієнти, крім мигдальних пелюсток, і зби міксером до однорідності. Вилий тісто, що вийшло, в жароміцну форму і посип все зверху пелюстками. Випікай пиріг приблизно 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
18. Пиріг із сухого киселя
Звучить незвично та неочевидно, але виходить дуже смачно!
Тобі знадобиться: 3 яйця, 200 г сухого киселю, 3 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. соди, 1 ст. лимонного соку.
Ретельно змішай всі інгредієнти до однорідності. Випікай пиріг 30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
19. Ледачий пиріг на швидку руку
Цей пиріг обов'язково завоює твоє серце своєю легкістю та швидкістю приготування.
Тобі знадобиться: 250 г вершкового масла|мастила|, 350-400 г борошна, 100 г цукру, 1 ч.л. соди, 1 ст. лимонного соку, 6 ст. варення, 1/2 склянки замороженої ягоди, 1 яблуко, 1 ст. крохмалю.
Приготування: Наріж вершкове масло кубиками, додай цукор, борошно та гашену лимонним соком соду. Руками швидко розітріть цю масу в повітряну крихту і всип половину тіста у форму. Змішай варення, заморожені ягоди, нарізане яблуко та крохмаль, і виклади зверху. Засип тестом і випікай пиріг близько 30 хвилин в духовці при 200 градусах.
20. Пиріг із лаваша з яблуками
Для цього дивовижного пирога взагалі навіть не потрібно готувати тісто!
Тобі знадобиться: 300 г лаваша, 800 г яблук, 150 г цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 5 яєць, 200 г сметани, 50 г цукрової пудри, 1 пакетик ванільного цукру.
Приготування: Тонко наріж і обсмаж яблука з цукром та вершковим маслом до карамелізації. Нарви лаваш на шматочки і виклади його в жароміцну форму. Зверху додай яблука, а на них ще шматочки лаваша. Віночком змішай інгредієнти, що залишилися, залий пиріг і випікай його 15 хвилин в духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua