20 пирогів на швидку руку в духовці, які варто приготувати

Навіть якщо катастрофічно бракує часу, це не привід відмовлятися від улюбленого домашнього пирога. Тут ти знайдеш вдалі рецепти нашвидкуруч – пироги із серії «змішав і в духовку»! Вони чудово підійдуть до чаю, як перекус або на випадок несподіваних гостей!

Зміст

  • 1. Гарбузовий пиріг
  • 2. Швидкий шоколадний пиріг
  • 3. Кокосовий пиріг на швидку руку
  • 4. Сметанний пиріг на рисовому борошні
  • 5. Банановий пиріг
  • 6. Пісний пиріг із сухофруктами
  • 7. Пиріг із грушею на швидку руку
  • 8. Сливовий пиріг
  • 9. Морквяний пиріг
  • 10. Пиріг із замороженими ягодами
  • 11. Яблучний пиріг зі згущеним молоком
  • 12. Сирний пиріг з родзинками
  • 13. Швидкий капустяний пиріг
  • 14. Пиріг з шинкою та сиром
  • 15. Листковий апельсиновий пиріг
  • 16. Пиріг з варенням на швидку руку
  • 17. Мигдальний пиріг
  • 18. Пиріг із сухого киселя
  • 19. Ледачий пиріг на швидку руку
  • 20. Пиріг із лаваша з яблуками
  • 1. Гарбузовий пиріг

    У сезон свіжого та апетитного гарбуза – це просто знахідка.

    Тобі знадобиться: 600 г гарбуза, 3 яйця, 150 мл олії, 500 г борошна, 200 г цукру, 15 г розпушувача, 1 щіпка солі.

    Приготування: Збий яйця з цукром, сіллю та олією. Натрій гарбуз на тертці або подрібни його за допомогою блендера і додай в яєчну суміш. Всип просіяне борошно з розпушувачем і перемішай тісто. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    2. Швидкий шоколадний пиріг

    Вологий, м'який та дуже ніжний пиріг для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 200 мл окропу, 100 мл олії, 250-280 г борошна, 200 г цукру, 50 г какао, 5 г соди, 5 г розпушувача.

    Приготування: Збий яйця з цукром до пишності, влий молоко і знову збий. Змішай сухі інгредієнти, що просіяють, і поступово введи їх в яєчну заготовку. Після чого влий окріп, швидко перемішай тісто і випікай пиріг 40-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    3. Кокосовий пиріг на швидку руку

    Обов'язково злегка розтопи вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

    Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла, 3 яйця, 350 мл молока, 400 г борошна, 100 г кокосової стружки, 150 г цукру, 15 г розпушувача, сіль, ванілін.

    Приготування: Міксером зби яйця, додай решту інгредієнтів і ще раз зби тісто до однорідності. Випікай пиріг 40-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    4. Сметанний пиріг на рисовому борошні

    Використовуй замінник замість цукру, і тоді пиріг стане ще й дієтичним.

    Тобі знадобиться: 200 г сметани, 3 яйця, 200 г рисового борошна, 100 г картопляного крохмалю, 150-180 г цукру, 50 г цедри лимона, 15 г розпушувача.

    Змішай сухі інгредієнти, а яйця окремо збий з цукром і лимонною цедрою до пишності. Продовжуючи збивати, поступово додай сметану, а за нею – суху суміш. Збивай тісто ще кілька хвилин і випікай пиріг 50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів вина зі сливи

    5. Банановий пиріг

    Якщо банани дуже солодкі, додайте цукор акуратно.

    Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла, 3 банани, 2 яйця, 100 мл молока, 1,5 склянки борошна, 1 склянка цукру, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Розімни банани в пюре і змішай їх з м'яким вершковим маслом, яйцями та цукром. Після чого додай сухі інгредієнти, а за ними – влий молоко. Випікай пиріг 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    6. Пісний пиріг із сухофруктами

    Врятує, коли хочеться порадувати себе чимось смачненьким у пісні дні.

    Тобі знадобиться: 250 мл води, 50 мл олії, 250 г борошна, 200 г цукру, 100 г сухофруктів, 4 ст.л. меду, 2 ст.л. какао, 1 ч.л. меленої кориці, 2 ч.л. розпушувача, спеції.

    Змішай теплу воду з цукром і медом до розчинення . Окремо змішай 200 г борошна та інші сухі інгредієнти, з'єднай обидві маси і потім влий олію. Поступово додай борошно, що залишилося, а далі втручи в тісто промиті і нарізані сухофрукти. Випікай пиріг 40-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    7. Пиріг із грушею на швидку руку

    Не потрібні ні дріжджі, ні навички роботи з тестом – простіше нема куди!

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 150 г борошна, 80-100 г цукру, 1 ч.л розпушувача, 1 ч.л. лимонної цедри, 3-4 груші, ванільний цукор.

    Приготування: Міксером зби яйця з двома видами цукру до пишності. Додай м'яке вершкове масло та лимонну цедру, знову збий, а потім всип сухі інгредієнти. Вилий тісто у форму і розклади часточки очищених груш. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    8. Сливовий пиріг

    Можеш додати трохи лимонної цедри та меленої кориці для аромату.

    Тобі знадобиться: 120 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 200 г борошна, 150 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, 300 г сливи.

    Приготування: Зби вершкове масло з 120 г цукру до пишності і, продовжуючи збивати, поштучно додай яйця. Потім вмішай сухі інгредієнти, що просіяють, виклади тісто в жароміцну форму і зверху розклади половинки слив. Посип все цукром, що залишився, і випікай пиріг 30-40 хвилин в духовці при 180 градусах.

    9. Морквяний пиріг

    Сподобається навіть дітям, яких неможливо змусити їсти овочі.

    Тобі знадобиться: 300-400 г моркви, 3 яйця, 3/4 склянки борошна, 3 ст. олії, 1/4 склянки цукру, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Міксером зби яйця, олію та цукор до піни, а потім змішай їх з тертою морквою. Поступово додай сухі інгредієнти, вимішай тісто і випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    10. Пиріг із замороженими ягодами

    Для цього рецепту добре підійдуть будь-які ягоди без кісточок.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів пісного хліба

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 12 ст. молока, 12 ст. олії, 350 г борошна, 250 г цукру, 15 г ванільного цукру, 10 г розпушувача, 500 г заморожених ягід, сіль.

    Приготування: Віночком збий яйця з двома видами цукру та сіллю. Влий рослинне масло з молоком, знову збий і поступово додай просіяне борошно з розпушувачем. Змішай заморожені ягоди з ложкою борошна і теж втрути їх у тісто. Випікай пиріг 50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    11. Яблучний пиріг зі згущеним молоком

    Цікава та смачна варіація на тему класичної шарлотки!

    Тобі знадобиться: 1 банка згущеного молока, 1 яйце, 150-180 г борошна, 5 яблук, 50 г вершкового масла, 100 г цукру, 0,5 ч.л. соди, 1 ч. л. оцту, 0,5 ч.л. солі.

    Приготування: Наріж яблука часточками та обсмаж їх на сковороді з цукром та вершковим маслом до карамелізації. Віночком змішай згущене молоко, яйце і сіль, влий гашену оцтом соду і втрути просіяне борошно. Виклади яблука в жароміцну форму, залий тістом і випікай пиріг 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    12. Сирний пиріг з родзинками

    Посип готовий пиріг цукровою пудрою перед подачею.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 150 г сиру, 250 г борошна, 150 г цукру, 100 г родзинок, 1 ч.л. розпушувача, сіль.

    Змішай всі сухі інгредієнти, всип сир і знову перемішай. Додай промити родзинки, а в самому кінці – збиті яйця. Вилий тісто у форму і випікай пиріг 30-35 хвилин у духовці при 150 градусах.

    13. Швидкий капустяний пиріг

    Готувати заливні пироги – одне насолода, тому що тісто робиться за кілька хвилин.

    Тобі знадобиться: 1 склянка сметани, 150 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 1 склянка борошна, 1 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. соди, 1 кг капусти, сіль|соль|.

    Приготування: Ретельно змішай розтоплене вершкове масло, сметану, яйце, цукор, борошно, сіль та соду. Вили половину тесту у форму і виклади нашатковану капусту, після чого залий тестом, що залишився, і випікай пиріг 30-40 хвилин в духовці при 200 градусах.

    14. Пиріг з шинкою та сиром

    Такий пиріг можна сміливо приготувати навіть на сніданок.

    Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 2 яйця, 150 г борошна, 200 г шинки, 100-150 г твердого сиру, 0,5 ч.л. соди, зелень, сіль, спеції.

    Приготування: Віночком зби яйця з кефіром, сіллю і содою, всип борошно і перемішай. Додай нарізану шинку, тертий сир та рубану зелень. Приправте тісто і випікай пиріг 30 хвилин у духовці при 200 градусах.

    15. Листковий апельсиновий пиріг

    Дуже небанальний рецепт із готовим листковим тестом.

    Тобі знадобиться: 250 г листкового тіста, 4-5 апельсинів, 1 склянка кукурудзяних пластівців, 40 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. цукру.

    Розкатай листкове тісто у форму, сформуй бортики і присип дно пирога подрібненими кукурудзяними пластівцями . Виклади повністю очищені кружальця апельсинів, посип їх цукром і розклади слайси вершкового масла. Повтори шари. Після чого злегка загорни краю тіста на начинку і випікай пиріг 30-35 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    Зараз читають:20 чудових рецептів наливки зі сливи

    16. Пиріг з варенням на швидку руку

    Ніхто не встоїть перед такою смачною та ароматною випічкою!

    Тобі знадобиться: 2 склянки варення, 1/2 склянки молока або кефіру, 1/2 склянки олії, 2 склянки борошна, 2,5 ст.л. сметани, 2 ч. л. соди, 1,5 ч. л. ванільного цукру.

    Приготування: Віночком змішай варення, молоко, олію та сметану. Додай сухі інгредієнти та ретельно перемішай тісто. Випікай пиріг 30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    17. Мигдальний пиріг

    Простий у приготуванні та водночас такий оригінальний пиріг.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 80-100 г вершкового масла, 150 г цукру, 100 г мигдального борошна, 50 г пшеничного борошна, 1,5 ч.л. розпушувача, 1,5 ст. мигдальних пелюсток.

    Приготування: Змішай всі інгредієнти, крім мигдальних пелюсток, і зби міксером до однорідності. Вилий тісто, що вийшло, в жароміцну форму і посип все зверху пелюстками. Випікай пиріг приблизно 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    18. Пиріг із сухого киселя

    Звучить незвично та неочевидно, але виходить дуже смачно!

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 200 г сухого киселю, 3 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. соди, 1 ст. лимонного соку.

    Ретельно змішай всі інгредієнти до однорідності. Випікай пиріг 30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    19. Ледачий пиріг на швидку руку

    Цей пиріг обов'язково завоює твоє серце своєю легкістю та швидкістю приготування.

    Тобі знадобиться: 250 г вершкового масла|мастила|, 350-400 г борошна, 100 г цукру, 1 ч.л. соди, 1 ст. лимонного соку, 6 ст. варення, 1/2 склянки замороженої ягоди, 1 яблуко, 1 ст. крохмалю.

    Приготування: Наріж вершкове масло кубиками, додай цукор, борошно та гашену лимонним соком соду. Руками швидко розітріть цю масу в повітряну крихту і всип половину тіста у форму. Змішай варення, заморожені ягоди, нарізане яблуко та крохмаль, і виклади зверху. Засип тестом і випікай пиріг близько 30 хвилин в духовці при 200 градусах.

    20. Пиріг із лаваша з яблуками

    Для цього дивовижного пирога взагалі навіть не потрібно готувати тісто!

    Тобі знадобиться: 300 г лаваша, 800 г яблук, 150 г цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 5 яєць, 200 г сметани, 50 г цукрової пудри, 1 пакетик ванільного цукру.

    Приготування: Тонко наріж і обсмаж яблука з цукром та вершковим маслом до карамелізації. Нарви лаваш на шматочки і виклади його в жароміцну форму. Зверху додай яблука, а на них ще шматочки лаваша. Віночком змішай інгредієнти, що залишилися, залий пиріг і випікай його 15 хвилин в духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *