Що робити, якщо під рукою не було молока, а хочеться приготувати смачну випічку? Це зовсім не проблема, адже існує безліч ідей без нього. Найкращі рецепти такої випічки до чаю чи на перекус – ти знайдеш у нашій добірці!
Зміст
1. Лимонний манник на кефірі
Неймовірно ніжний та ароматний.
Тобі знадобиться: 200 г манки, 250 мл кефіру, 1 лимон, 1 яйце, 120 г цукру, 1 ч.л. розпушувача.
Залий манку кефіром і залиш на 1 годину . Ошпарь лимон окропом, подрібни цедру та окремо подрібни м'якоть без білої шкірки та плівок. Міксер зби яйце з цукром. Змішай всі інгредієнти, вилий тісто у форму та випікай манник 40-50 хвилин у духовці при 180 градусах.
2. Шарлотка зі сливою
Соковита шарлотка однаково гарна з будь-якими сезонними фруктами.
Тобі знадобиться: 1 склянка борошна, 500 г сливи, 5 яєць, 1 склянка цукру, 1 пакетик ванільного цукру.
Приготування: Міксером зби яйця з двома видами цукру до пишної білої маси. Поступово втрути борошно і потім додати нарізану сливу. Виклади тісто у форму та випікай шарлотку 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах.
3. Медовий кекс із горіхами без молока
Замість кефіру можна взяти нежирну сметану або рослинне молоко.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 г цукру, 100 г меду, 100 мл олії, 220 г борошна, 120 г волоських горіхів, 100 мл кефіру, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Міксером зби яйця з цукром. Додай олію, кефір і розтоплений мед, знову збий і втрути борошно з розпушувачем. Наприкінці – всип рубані горіхи. Випікай кекс 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
4. Кекс з цукіні та персиками
Ідеальний літній рецепт, який одразу привертає увагу незвичайним поєднанням.
Тобі знадобиться: 150 г цукіні або кабачків, 250 г борошна, 2 яйця, 100 мл кефіру, 100 г вершкового масла, 80 г цукру, 10 г розпушувача, 2-3 персики, 1 щіпка солі.
Приготування: Натрій цукіні на великій тертці і злегка відіжми зайвий сік. Змішай борошно, розпушувач і сіль, додай цукіні, а потім розтоплене вершкове масло і теплий кефір. Додай яйця та цукор, перемішай і виклади тісто у форму. Виклади часточки персиків і випікай кекс 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:Секрети ідеальних некрутих яєць: мистецтво повільного варіння
5. Заливний пиріг з капустою на сметані
Сметанное тісто робить заливний пиріг особливо ніжним та вологим.
Тобі знадобиться: 250 г капусти, 2 яйця, 1 склянка сметани, 0,5 ч.л. розпушувача, 1/2 склянки борошна, зелень.
Приготування: Тонко нашаткуй капусту і подрібни зелень. Молоду капусту можна залишити сирою, а ось стару – найкраще трохи протушкувати з цибулею, морквою та томатом. Віночком збий яйця зі сметаною і всип борошно з розпушувачем. Вили половину тесту у форму, виклади капустяну начинку і зали тестом. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
6. Сирний кекс із цукатами
За бажання, можеш спекти багато невеликих кексів – це навіть швидше.
Тобі знадобиться: 150 г вершкового масла, 320-350 г цукру, 4 яйця, 7 г розпушувача, 1/2 апельсина, 250 г сиру, 300 г борошна, 100 г цукатів.
Приготування: Міксером зби м'яке вершкове масло з цукром. Продовжуючи збивати, поштучно вбий яйця і всип сир. Додай сік та цедру апельсина, а за ними – борошно з розпушувачем. Після чого втрути в тісто цукати та готуй кекс 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.
7. Пісний шоколадний пиріг без молока
Для більш насиченого шоколадного смаку додай у тісто шоколадні краплі.
Тобі знадобиться: 3 склянки борошна, 300 мл води, 2 склянки цукру, 2 ч.л. соди, 1 ст. оцту, 4 г солі, 1 склянка олії, 3 ст.л. какао, 10 г ванільного цукру.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти і влий туди теплу воду, олію та оцет. Ретельно вимішай тісто, вилий його у форму та випікай пиріг 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
8. Імбирні пряники без молока
Прикрась готові пряники кольоровою глазур'ю або посипанням за смаком.
Тобі знадобиться: 450-480 г борошна, 2 яйця, 100 мл олії, 120 г цукру, 100 г меду, 4 ч.л. меленого імбиру, 2 ч.л. кориці по 1 ч.л. меленого запашного перцю, гвоздики та кардамону, 2 ч.л. какао, 1 ч.л. соди, 2 щіпки солі.
Приготування: Міксером зби яйця з цукром і сіллю до пишності. Додай олію та розтоплений мед, знову збий. Змішай всі сухі інгредієнти і влий туди рідку суміш. Вимішай тісто, відправ його на півгодини в холодильник, а потім розкатай і наріж тонкі пряники. Випікай їх 10-12 хвилин|мінути| в духовці при 190 градусах.
9. Сметанний пиріг з ягодами
Швидкий пиріг у духовці, з яким легко впорається навіть новачок.
Тобі знадобиться: 1 склянка сметани, 3 яйця, 3 склянки борошна, 1,5 склянки цукру, 1,5 ч.л. розпушувача, 50 мл олії, 1 ч.л. ванільного цукру, 300 г ягід.
Приготування: Віночком змішай яйця, сметану та два види цукру з олією. Всип борошно з розпушувачем, вилий тісто у форму і зверху виклади ягоди. Випікай пиріг близько 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
10. Шоколадне печиво на воді
У тісто можна втрутити трохи горіхів або шоколадної крихти.
Тобі знадобиться: 100 г цукру, 1 яйце, 50 мл води, 10 г ванільного цукру, 250 г борошна, 60 мл олії, 1 ч.л. розпушувача, 20 г какао.
Зараз читають:Майстер-клас: як правильно варити тигрових і великих креветок
Приготування: Віночком змішай яйце, воду, олію та обидва види цукру. Додай сухі інгредієнти, вимішай тісто та сформуй печиво. Випікай його 15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
11. Бананові мафіни на кефірі
Тут потрібні максимально стиглі та великі банани.
Тобі знадобиться: 3 банани, 1/2 склянки кефіру, 2 ст.л. оливкової олії, 1/2 склянки цукру, 1 яйце, 1 ч.л. ванільного екстракту, 1,5 склянки борошна, по 1 ч.л. соди та розпушувача, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Виделкою розімні банани в пюре і змішай їх з усіма рідкими інгредієнтами та цукром. Додай сухі інгредієнти, вимішай тісто, виклади його у формочки для маффінів і випікай 20 хвилин у духовці при 190 градусах.
12. М'ясний пиріг на кефірі
Якщо начинка виходить сухуватою, тоді додай у неї кілька ложок бульйону.
Тобі знадобиться: 2-2,5 склянки муки, по 0,5 ч.л. солі та соди, 1 склянка кефіру, 2 ст.л. рослинної олії, 1 яйце, 400 г свинини чи яловичини, 2 цибулини, 1 зубчик часнику, 1/2 пучка зелені, сіль, спеції.
Приготування: Віночком збий яйце, сіль, кефір, соду та олію. Всип просіяне борошно, вимішай і залиште тісто відпочити на півгодини. Пропусти через м'ясорубку м'ясо, половину цибулини та часник. Тонко наріж цибулю, що залишилася, змішай її з фаршем і додай рубану зелень і спеції.
Розкатай тісто, виклади начинку центром і збери пиріг мішечком. Вижени з нього повітря, злегка сплюсни, переверни, розкатай качалкою і наколи виделкою. За бажанням – змасти яйцем і посип кунжутом. Випікай півгодини у духовці при 180 градусах.
13. Картопляні булочки без молока
Особливо гарні до супу або як швидке перекушування на швидку руку.
Тобі знадобиться: 180 г картопляного пюре, 200 мл води, 500 г борошна, 1,5 ч.л. сухих дріжджів, 1 ч. л. солі, 1 ст. цукру, 2 яйця, 2 ст. рослинного масла.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, і сухі інгредієнти. Додай картопляне пюре, яйця та теплу воду, вимішай тісто і в процесі – влий олію. Залиш все на 40 хвилин у теплі, розділи на шматочки, сформуй круглі булочки і залиш їх ще на 20 хвилин. Змасти булочки маслом або яйцем і випікай приблизно 20 хвилин у духовці при 180 градусах до рум'яності.
14. Вівсяне печиво без молока
Таке печиво точно сподобається любителям корисної випічки.
Тобі знадобиться: 200 г вівсяних пластівців, 50 г цукру, 0,5 ч.л. соди, 2 яйця, 50 мл кефіру, 50 г борошна.
Приготування: Подрібни вівсяні пластівці, але не на борошно. Змішай соду з кефіром, залиш на кілька хвилин і вбий яйця. Всип всі сухі інгредієнти і вимішай тісто. Ложкою виклади печиво на пергамент і випікай 15 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.
15. Бісквітний пиріг із грушею
Найважливіше – не відкривати духовку під час випікання.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 1 склянка цукру, 350 г груші, 1 склянка борошна, 1 ч.л. розпушувача.
Зараз читають:10 швидких рецептів смажених кабачків на зиму
Приготування: Розділи яйця на жовтки та білки. Міксером збий білки з половиною цукру до піків. Окремо збий добіла жовтки та другу половину цукру. Лопаткою змішай обидві маси і всип просіяне борошно з розпушувачем. Втрути в тісто очищені та нарізані груші, і випікай бісквіт 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
16. Мигдально-маковий пиріг
Буде ще смачніше, якщо покрити пиріг цукровою чи білковою глазур'ю.
Тобі знадобиться: 100 г маку, 50 г мигдального борошна, 3 яйця, 2 яєчні білки, 50 г цукрової пудри, 30 г коричневого цукру, 1 ст.л. лимонної цедри, 1 ст. олії, 0,5 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. кориці.
Приготування: Подрібніть мак у блендері або кавомолці, а потім змішайте всі сухі інгредієнти, крім цукру. Додай олію, яйця та цедру, і знову перемішай. Міксером зби білки з цукром до стійких піків і лопаткою втрути їх у тісто. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 170 градусах.
17. Кукурудзяний хліб на воді
Куркума традиційно надає тісту красивого золотистого відтінку.
Тобі знадобиться: 350 мл води, 0,5 ч. л. куркуми, 150 г кукурудзяного борошна, 2 ст.л. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 30 мл олії, 450 г борошна, 1,5 ч.л. солі.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти, що просіяють, влий масло і теплу воду, і ретельно вимішай тісто. Залиш його в теплі на 1 годину, обомни і сформуй буханець. Присип її борошном, залиш у теплі ще на півгодини і випікай хліб 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
18. Чайний кекс
Оригінальний рецепт випічки на заварці. Причому чай може бути різним!
Тобі знадобиться: 320 г борошна, 200 мл міцного чаю, 150 г коричневого цукру, 3 ст. варення, 1 ч.л. розпушувача, 3 ст. рослинного масла.
Приготування: Віночком змішай чай, цукор, варення та олію до розчинення цукру. Додай просіяне борошно з розпушувачем, за бажанням – всип цукати, родзинки або горіхи. Випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
19. Кокосове печиво без молока
Повітряне та ніжне печиво з яскравим кокосовим смаком.
Тобі знадобиться: 250 г кокосової стружки, 120 г цукру, 1 ч.л. ванільного цукру, 0,3 ч. л. солі, 4 яєчні білки.
Приготування: Міксером збий білки до стійких піків, поступово додаючи обидва види цукру та сіль. Порціями втрути туди кокосову стружку, сформуй невеликі кульки і випікай печиво 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.
20. Пісне гарбузове печиво
Гарний рецепт для осіннього сезону гарбуза.
Тобі знадобиться: 150 г гарбуза, 1/2 склянки цукру, 1/2 склянки олії, 1,5-2 склянки борошна, 1,5 ч.л. розпушувача, спеції.
Приготування: Відвар гарбуз до м'якості, злий воду і розімні її в пюре. Змішай гарбуз з олією, цукром та спеціями, і поступово додай борошно з розпушувачем. Вологими руками сформуй печиво та випікай його 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua