20 рецептів страв з яєць, які обов’язково здивують

Яйця – невід'ємний інгредієнт для випікання, а також багато закусок, салатів, кремів та десертів. У цій добірці ми поділимося 20 цікавими рецептами страв з яєць на різні випадки – від домашнього сніданку чи вечері до святкового фуршету!

Зміст

  • 1. Мариновані яйця в соєвому соусі
  • 2. Японський омлет
  • 3. Шакшука з яєць
  • 4. Яєчні конвертики з сиром та шинкою
  • 5. Смажений рис із яйцем
  • 6. Пишний омлет на сніданок
  • 7. Заварний крем із яйцями
  • 8. Фаршировані яйця з авокадо
  • 9. Яєчні млинці
  • 10. Яєчне суфле
  • 11. Яєчня Чірбулі
  • 12. Фаршировані яйця з грибами
  • 13. Запечене авокадо з яйцем та беконом
  • 14. Мариновані яйця у буряковому соку
  • 15. Яєчний рулет з ковбасою та помідорами
  • 16. Яєчний паштет
  • 17. Омлет з яблуками та корицею
  • 18. Фаршировані яйця з тунцем
  • 19. Макарони з яйцем
  • 20. Омлет із яєць з картоплею
  • 1. Мариновані яйця в соєвому соусі

    За таким же принципом можна маринувати не лише курячі, а й перепелині яйця.

    Тобі знадобиться: 8 яєць, 200 мл соєвого соусу, 8 ст. води, 3 ст. винного оцту, 1,5 ст. цукру.

    Приготування: Відвари, остуди та очисти яйця. Цукор розчини в теплій воді та змішай з винним оцтом та соєвим соусом. Залий яйця маринадом, щоб він повністю їх покривав, і відправь на 4-6 годин в холодильник.

    2. Японський омлет

    Яєчний рулетик тамагоякі з соєвим соусом.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 1,5 ст. соєвого соусу, 3 ст.л. води, 0,5 ч. л. цукру.

    Змішай воду , цукор і соєвий соус до розчинення. Віночком зби яйця з цією сумішшю. Вилий частину заготовки на розігріту і змащену олією сковорідку.

    Коли млинець схопиться, зверни його в рулет і ссунь на край. Влий нову порцію яєць, почекай, поки вона схопиться, і накрути на перший рулетик. І так повторюй до кінця яєчної суміші. Наріж готовий омлет на шматочки і подавай до столу.

    3. Шакшука з яєць

    Популярний рецепт ситної та смачної яєчні з овочами. Часто зустрічається в арабській та ізраїльській кухнях!

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 2 помідори, 1 болгарський перець, 1/2 цибулини, 1-2 ст.л. томатної пасти, 2 зубчики часнику, зелень, сіль, цукор, 1 ч.л. паприки, 1 ч. л. зіри, інші спеції, оливкова олія.

    Приготування: Подрібни та обсмажте цибулю з часником на оливковій олії, додай нарізаний болгарський перець, а через 5-7 хвилин – подрібнені помідори та томатну пасту.

    Посип все сіллю, цукром і спеціями, перемішай і туши ще 5-6 хвилин. Поштучно вбий яйця та готуй 10-15 хвилин під кришкою на слабкому вогні до готовності. Посип готову шакшуку рубаною зеленню.

    4. Яєчні конвертики з сиром та шинкою

    Оригінальний та дуже швидкий сніданок з доступних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 8 яєць, 250 г шинки, 200 г твердого сиру.

    Приготування: Дрібно наріж шинку, натрій сир і віночком збий яйця. Вилий порцію яєчної заготовки на сковороду і злегка обсмаж тонкий млинець. Переверни його на інший бік, посип шинкою з сиром і обсмаж ще 1-2 хвилини. Згорни млинець у конверт і додатково обсмаж його з обох боків. Так само приготуй інші конвертики.

    Зараз читають:Шоколадний вівсяноблін: 10 легких та швидких рецептів

    5. Смажений рис із яйцем

    Універсальний гарнір до курки, риби та інших м'ясних страв.

    Тобі знадобиться: 200 г рису, 3 яйця, 5 ст. соєвого соусу, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, перець чилі, зелень, спеції.

    Приготування: Відварити рис до готовності і віночком збий яйця з соєвим соусом. Подрібни і обсмаж цибулю з часником і чилі, влий яйця, приправ та смажу далі, помішуючи лопаткою. Через 2-3 хвилини додай рис, перемішай і смаж все разом ще 10 хвилин. Посип страву рубаною зеленню.

    6. Пишний омлет на сніданок

    Розповідаємо, як приготувати цей гарний і пишний омлет на сковороді.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, сіль, олія або вершкове масло.

    Приготування: Відділи жовтки від білків та зби жовтки з сіллю. Міксером зби білки до стійких піків і акуратно змішай обидві заготовки.

    Розігрій змащену маслом сковорідку, влий яєчну суміш і готуй під кришкою на середньому або слабкому вогні – це займе приблизно 10 хвилин. Після чого склади омлет навпіл, злегка сплюсні і готуй ще 1-2 хвилини.

    7. Заварний крем із яйцями

    Класичний заварний крем для різних тортів і десертів.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 750 мл молока, 250 г цукру, 150 г вершкового масла|мастила|, 4-5 ст.л. борошна, ванілін.

    Приготування: Віночком змішай яйця і всі сухі інгредієнти, щоб не було грудочок. Тонким струмком влий молоко, постійно помішуючи. Постав крем на слабкий вогонь або водяну баню і вари до густини, продовжуючи заважати.

    Після цього дай йому трохи охолонути, додай м'яке вершкове масло, знову перемішай і накрий харчовою плівкою в контакт. Залиш крем до повного остигання і потім прибери ще на 1-2 години в холодильник.

    8. Фаршировані яйця з авокадо

    Смачно, корисно та красиво одночасно – чудова закуска.

    Тобі знадобиться: 6-8 яєць, 1 авокадо, 50 г твердого сиру, 2 гілочки зелені, 1 ч.л. лимонний сік, йогурт або майонез, спеції.

    Приготування: Відвари, остуди, очисти і розріж яйця навпіл. Виделкою розімні жовтки з м'якоттю авокадо, додай тертий сир, рубану зелень, спеції, трохи лимонного соку та йогурт для консистенції. Нафаршируй цією начинкою половинки білків.

    9. Яєчні млинці

    Подавай так чи загорни в них начинку, як у звичайні млинці.

    Тобі знадобиться: 5 яєць, 100 мл молока, 50 г борошна, 25 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. цукру, 2 щіпки солі.

    Приготування: Віночком зби 3 яйця до однорідності, всип борошно і перемішай, щоб не було грудочок. Додай яйця, що залишилися, молоко, розтоплене вершкове масло, сіль і цукор. Ще раз перемішай тісто і смажу тонкі млинці на змащеній маслом сковороді.

    10. Яєчне суфле

    Кожен шматочок цього ніжного та повітряного суфле буквально тане у роті!

    Зараз читають:8 оригінальних рецептів зі свинячих шкурок

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 150 мл молока, 100 г вершкового масла|мастила|, 100 г цукрової пудри, 50 г борошна, 0,5 ч.л. солі, ванілін.

    Приготування: Відправ м'яку олію і борошно в сотейник, постав їх на слабкий вогонь і нагрій, поки масло не розтане. Змішай все до однорідності і всип цукрову пудру, продовжуючи нагрівати і помішувати. Коли почнуть з'являтися щільні великі грудки, зніміть заготівлю з вогню і дай охолонути.

    Влий молоко, всип ванілін з цукром і знову перемішай. Відокремити білки від жовтків і втрути жовтки в заварну суміш. Міксером зби білки до стійких піків і акуратно втрути їх туди ж. Розклади все по формах і відправ суфле на 30 хвилин в духовку при 200 градусах.

    11. Яєчня Чірбулі

    Грузинська яєчня з томатами, горіхами та кінзою.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 2-3 помідори, 1 цибулина, 1 жменю волоських горіхів, 1 ст.л. томатної пасти, 2 зубчики часнику, 2 пера зеленої цибулі, 1/2 пучка кінзи, рослинна та вершкове масло, спеції.

    Приготування: Подрібни і обсмажте цибулю на суміші масел, всип дрібно рубані горіхи з часником, готуй ще 1 хвилину і додай томатну пасту. Перемішай, додай нарізані кубиком помідори і влий приблизно 1/2 склянки води. Доведи соус до кипіння, протушкуй 5 хвилин і приправ за бажанням.

    Поштучно вбий яйця, зберігаючи жовтки цілими. Готуй під кришкою до готовності яєць, а в кінці – посип блюдо рубаною кінзою та зеленою цибулею.

    12. Фаршировані яйця з грибами

    Дуже смачна та водночас проста у приготуванні закуска для святкового столу.

    Тобі знадобиться: 10 яєць, 300 г печериць, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, майонез, зелень, спеції.

    Приготування: Відвари, остуди, очисти і наріж яйця навпіл. Відокремили жовтки. Дрібно наріж і обсмаж цибулю з печерицями до готовності. Виделкою розімні жовтки в крихту, натрій сир на тертці, подрібни часник і зелень. Змішай все разом, приправ та заправ начинку майонезом. Виклади її в половинки яєць.

    13. Запечене авокадо з яйцем та беконом

    Цікаве рішення для любителів яєчних сніданків з авокадо та беконом.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 2 авокадо, 4 слайси бекону, сіль, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж бекон до рум'яності. Розріж авокадо, видали кісточки і ложкою прибери частину м'якоті. Акуратно вбий яйця в поглиблення. Приправте, запікайте 20-25 хвилин у духовці при 220 градусах і в кінці готування – посипте беконом.

    14. Мариновані яйця у буряковому соку

    Подавай їх так, використовуй для салатів або нафаршируй на свято.

    Тобі знадобиться: 8 яєць, 250 мл бурякового соку, 50 мл білого винного оцту, 1 ст. цукру, 1 лавровий лист, 2 горошини запашного перцю.

    Приготування: Відвари, охолоди та очисти яйця. Закип'яти буряковий сік з цукром, лавровим листом і спеціями, влий винний оцет і дай маринаду охолонути. Залийте очищені яйця цим маринадом і відправте все на 2-4 години в холодильник.

    Зараз читають:25 найкращих сирних начинок для млинців

    15. Яєчний рулет з ковбасою та помідорами

    Такий рулет не тільки смачний, але й досить яскраво виглядає.

    Тобі знадобиться: 6 яєць, 150 г помідорів, 100 г вареної ковбаси, 3 гілочки зелені, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж варену ковбасу з помідорами та подрібни зелень. Віночком зби яйця зі спеціями і змішай усі інгредієнти. Вили частину заготовки на сковорідку, обсмаж кілька хвилин і зверни рулетиком.

    Відсунь рулетик убік, частково ще частина яєчної маси і знову згорни, коли вона схопиться. Так до кінця інгредієнтів. Переверніть готовий рулет швом вниз і готуй ще 3-4 хвилини під кришкою на слабкому вогні.

    16. Яєчний паштет

    Найсмачніший паштет, а ще він зовсім без м'яса та м'ясних продуктів.

    Тобі знадобиться: 6 яєць, 300 г цибулі, 75 г волоських горіхів, 2 зубчики часнику, 3 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1,5 ст.л. олії, спеції.

    Приготування: Відвари яйця круто та подрібни волоські горіхи. Наріж і обсмаж цибулю на суміші олій до золотистості. Відправ всі інгредієнти в блендер і збий паштет до однорідності. Готово!

    17. Омлет з яблуками та корицею

    Улюблений омлет на сніданок може бути не лише солоним, а й солодким.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 2-3 яблука, 100 мл молока, 100 г борошна, цукор, мелена кориця.

    Приготування: Віночком зби жовтки з цукром, молоком, корицею і борошном до однорідності. Додай дрібно нарізані яблука. Окремо зби білки до стійких піків і лопаткою втрути їх туди ж. Готуйте омлет на змащеній маслом сковороді під кришкою, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.

    18. Фаршировані яйця з тунцем

    Ще одна смачна та швидка начинка для фаршированих яєць!

    Тобі знадобиться: 10 яєць, 1 банка тунця в олії чи власному соку, 100 г твердого чи плавленого сиру, 20 г зелені, майонез, спеції.

    Приготування: Відвари, відсудь і розріж яйця навпіл. За допомогою вилки розімні жовтки і консервованого тунця, подрібни зелень, натрій сир на тертці, приправ начинку і заправ її майонезом. Відправте начинку в половинки яєць.

    19. Макарони з яйцем

    Чи можна приготувати макарони цікаво? Звісно!

    Тобі знадобиться: 300 г макаронів, 3 яйця, 1-2 цибулини, 100 г томатного соусу, твердий сир, зелень.

    Приготування: Відварити макарони до готовності. Подрібни і обсмажте цибулю до прозорості, додай макарони, влий томатний соус, перемішай і приправ. Вбий яйця, знову перемішай і готуй всі 3-5 хвилин, помішуючи. Посип готові макарони зеленню і тертим сиром до смаку.

    20. Омлет із яєць з картоплею

    Така нехитра та ситна страва часто зустрічається в іспанській кухні.

    Тобі знадобиться: 5-6 яєць, 3 картоплини, 1 цибулина, вершкове масло, спеції.

    Приготування: Подрібни і обсмаж цибулю у вершковому маслі до золотистості, додай дуже тонко нарізану картоплю, перемішай і смажу ще кілька хвилин. Віночком зби яйця, залий ними картоплю, приправ, накрий кришкою і готуй 3-5 хвилин на середньому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *