20 рецептів спаржі на грилі для справжніх гурманів

Захотілося смачної та корисної їжі? Тоді приготуй спаржу на грилі! Нетривала термообробка дозволить зберегти всі цінні речовини, а мінімальна кількість калорій не зіпсує твою фігуру. Ділимося 20 апетитними рецептами!

Зміст

  • 1. Класична спаржа на грилі
  • 2. Спаржа з лаймом та оливковою олією на грилі
  • 3. Спаржа в маринаді із білого вина, запечена на грилі
  • 4. Спаржа по-корейськи на грилі
  • 5. Спаржа у пікантному маринаді на грилі
  • 6. Спаржа з бальзамічним оцтом на грилі
  • 7. Соковита спаржа в маринаді з хересу та лимона на грилі
  • 8. Спаржа з соусом табаско на грилі
  • 9. Запечена спаржа з пармезаном на шпажках
  • 10. Пікантна спаржа китайською на грилі
  • 11. Спаржа в імбирному маринаді на грилі
  • 12. Спаржа з апельсиново-гірчичним соусом на грилі
  • 13. Спаржа в маринаді з виноградним соком та часником на грилі
  • 14. Спаржа у медовому маринаді на грилі
  • 15. Закуска зі спаржі з беконом на грилі
  • 16. Спаржа, запечена у беконі на грилі
  • 17. Спаржа з лососем на грилі
  • 18. Спаржа з шинкою на грилі
  • 19. Спаржа з часником та сиром, запечена у фользі на грилі
  • 20. Спаржа з лимоном у фользі на грилі
  • 1. Класична спаржа на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г спаржі, 60 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Спаржу підготуй, зріж грубі краєчки та тверду шкірку. Присип перцем і сіллю, збризкати маслом і акуратно перемішати. Розігрій гриль, змасти робочу поверхню і виклади спаржу. Обсмажуйте її 4-5 хвилин, вчасно перевертаючи.

    2. Спаржа з лаймом та оливковою олією на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г спаржі, 1 лайм, 3 ст. оливкової олії, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Зріж тверді краєчки зі спаржі, овочечисткою зніми шкірку, що огрубіла. Лайм розріж навпіл і видави сік у миску. Додай олію, сіль та перемішай. Підготовлену спаржу залий маринадом, накрий фольгою і прибери убік на півгодини. Після чого виклади її на змащену поверхню розігрітого грилю та обсмаж по 2 хвилини з кожного боку.

    3. Спаржа в маринаді із білого вина, запечена на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г спаржі, 80 мл білого вина, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.

    Підготуй і помісти спаржу в глибоку миску. Додай олію, біле вино, коріандр та сіль. Перемішайте, накрийте харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 10 хвилин. Потім виклади спаржу на розігрітий гриль і обсмаж до готовності.

    4. Спаржа по-корейськи на грилі

    Тобі знадобиться: 400 г спаржі, 2 зубчики часнику, 2 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. оцту, 0,5 ч.л. меленого імбиру, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі, 1 ч. л. кунжуту, зелений лук.

    Приготування: Змішай соєвий соус, олію, оцет, спеції, сіль і пропущений через прес часник. Залий цим маринадом підготовлену спаржу, накрий її фольгою і залиш при кімнатній температурі на 10-15 хвилин. Після чого обсмаж спаржу на розігрітому грилі 4-5 хвилин і переклади на тарілку. Присип кунжутом і дрібно нарізаною зеленою цибулею, і подавай до столу.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів кави в домашніх умовах

    5. Спаржа у пікантному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г спаржі, 3 зубчики часнику, 1 ст. вустерширського соусу, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. олії, 50 мл лимонного соку, 10 г солі.

    Приготування: Зріж зі спаржі тверді краєчки і зніми шкірку, що огрубіла. Окремо змішай вустерширський та соєвий соуси, олію, сік лимона, сіль та пропущений через прес часник. Полів спаржу маринадом, виклади її на розігрітий гриль і готуй 4-5 хвилин, не забуваючи вчасно перевертати.

    6. Спаржа з бальзамічним оцтом на грилі

    Тобі знадобиться: 700 г спаржі, 3 ст. бальзамічного оцту, 2 ст. олії, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Очисти та склади спаржу в глибоку миску. Змішай бальзамічний оцет, олію, коріандр та сіль. Вилий цей маринад у миску зі спаржею і залиш на 5 хвилин при кімнатній температурі. Обсмажити спаржу на розігрітому грилі по 2-3 хвилини з кожного боку.

    7. Соковита спаржа в маринаді з хересу та лимона на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г спаржі, 100 мл хересу, 1/2 лимона, 2 ст.л. оливкової олії, 15 г солі.

    Приготування: Змішай херес, лимонний сік, оливкову олію та сіль. Полей маринадом підготовлену спаржу, накрий усе фольгою і прибери на 10 хвилин. Розігрій гриль, змасти робочу поверхню маслом і обсмаж на ньому спаржу по 2-3 хвилини з кожного боку.

    8. Спаржа з соусом табаско на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г спаржі, 50 г пармезану, 1 ч.л. лимонної цедри, 1 ч. л. соусу табаско, 2 ст.л. олії, 1 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Змішай олію, табаско, лимонну цедру, спеції та сіль. Полей спаржу приготованим маринадом, накрий харчовою плівкою та прибери убік на 15-20 хвилин. Потім виклади її на розігрітий гриль і обсмажуйте 5 хвилин, періодично перевертаючи. Готову спаржу переклади на тарілку і присип тертим пармезаном.

    9. Запечена спаржа з пармезаном на шпажках

    Тобі знадобиться: 500 г спаржі, 40 г пармезану, 2 ст. лимонного соку, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Зріж тверді краєчки зі спаржі, за допомогою овочечистки зніми шкірку, що огрубіла. Присип сіллю, збризкати маслом і лимонним соком, акуратно перемішай. Наниж спаржу на дерев'яні шпажки і виклади на змащену поверхню розігрітого гриля. Обсмажити по 2 хвилини з кожного боку і посип тертим пармезаном.

    10. Пікантна спаржа китайською на грилі

    Тобі знадобиться: 700 г спаржі, 1/2 стручка гострого перцю, 2 зубчики часнику, 1/3 склянки смаженого арахісу, 60 мл олії, 2 ст.л. оцту, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. цукру, 1 ч. л. солі.

    Зараз читають:Домашній компот з аґрусу: аромат літа у вашій склянці

    Приготування: Підготуй та склади спаржу в миску. Додай до неї сіль, цукор, соєвий соус та оцет. Перемішай, накрий харчовою плівкою і прибери на 15 хвилин. Виклади спаржу на розігрітий гриль та обсмаж по 2 хвилини з кожного боку. Арахіс, часник та гострий перець – подрібни в блендері та змішай з олією. Виклади спаржу на тарілку, а зверху додай заготовку із гострим перцем.

    11. Спаржа в імбирному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг спаржі, 50 г кореня імбиру, 100 мл оливкової олії, 1 ч.л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі, 1 склянка сильногазованої мінеральної води.

    Імбир очисти від шкірки, подрібни в блендері і змішай з оливковою олією. Додай коріандр, сіль та мінеральну воду. Склади спаржу в миску, залий її імбирним маринадом, накрий харчовою плівкою і залиш на 20 хвилин. Виклади спаржу на розігрітий гриль і обсмажуйте 5 хвилин, не забуваючи перевертати.

    12. Спаржа з апельсиново-гірчичним соусом на грилі

    Тобі знадобиться:
    Для спаржі: 500 г спаржі, 2 ст. олії, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. солі.
    Для соусу: 1 апельсин, 2 яєчні жовтки, 1 ч.л. гірчичного порошку, 120 мл оливкової олії, 1 ч.л. цукру, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Очисти спаржу від грубих краєчок та твердої шкірки. Помісти її в миску, присип сіллю, збризкати лимонним соком і маслом. Виклади спаржу на розігрітий гриль та обсмаж по 2 хвилини з кожного боку.

    Очисти та подрібни апельсин у блендері. Додай жовтки, гірчичний порошок, олію, цукор, сіль і перемішай до однорідності. Поли готову спаржу цим апельсиново-гірчичним соусом і подавай.

    13. Спаржа в маринаді з виноградним соком та часником на грилі

    Тобі знадобиться: 700 г спаржі, 3 зубчики часнику, 400 мл виноградного соку, 2 ст. оливкової олії, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Спаржу підготуй, зріж грубі краєчки та тверду шкірку. Змішай виноградний сік, масло|мастило|, сіль|соль| і злегка роздавлені зубчики часнику. Виклади спаржу в маринад, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 30 хвилин. Розігрій гриль, змасти робочу поверхню маслом і смаж спаржу протягом 5 хвилин.

    14. Спаржа у медовому маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г спаржі, 2 ст. меду, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Спаржу підготуй і склади в миску. Окремо змішай оливкову олію, сіль, мелений перець та мед. Полей стебла маринадом, накрий їх і залиш при кімнатній температурі на 30 хвилин. Після чого виклади спаржу на розігрітий гриль і обсмаж до готовності з обох боків.

    15. Закуска зі спаржі з беконом на грилі

    Тобі знадобиться: 700 г спаржі, 150 г бекону слайсами, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів пастили з полуниці

    Приготування: Зріз грубі краєчки зі спаржі, овочечисткою зніми тверду шкірку. Присип перцем і сіллю, збризкати маслом і виклади на розігрітий гриль. Обсмажити спаржу по 2 хвилини з кожного боку і окремо обсмажити слайси бекону. Склади спаржу в невеликі пучки і загорни їх у шматочки бекону.

    16. Спаржа, запечена у беконі на грилі

    Тобі знадобиться: 20 гілочок спаржі, 20 слайсів бекону, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Зі спаржі зріж тверді краєчки і зніми шкірку, що огрубіла. Загорни кожне стебло в шматочок бекону та обсмаж на розігрітому грилі 5-7 хвилин. Виклади готову спаржу на прогріту тарілку, присип сіллю та перцем.

    17. Спаржа з лососем на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г спаржі, 150 г слабосоленого лосося, 2 ст. лимонного соку, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Спаржу очисти, присип сіллю та перцем. Збризкайте оливковою олією і лимонним соком, і виклади на розігрітий гриль. Обсмажуйте 4-5 хвилин, не забуваючи перевертати. Наріж солоний лосось тонкими слайсами, збери спаржу в невеликі пучки і загорни їх у слайси з лосося.

    18. Спаржа з шинкою на грилі

    Тобі знадобиться: 500 г спаржі, 150 г шинки, 2 ст. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Склади спаржу в миску, додай сіль, олію та лимонний сік. Акуратно перемішай, накрий кришкою і прибери холодильник на півгодини. Обсмажити спаржу на розігрітому грилі по 2 хвилини з кожного боку. Окремо обсмаж нарізану слайсами шинку. Збери спаржу в невеликі пучки і загорни все в смажену шинку.

    19. Спаржа з часником та сиром, запечена у фользі на грилі

    Тобі знадобиться: 400 г спаржі, 2 зубчики часнику, 100 г твердого сиру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.

    Спаржу підготуй , зріж грубі краєчки і зніми тверду шкірку. Виклади в миску, змішай з перцем, сіллю та пропущеним через прес часником. Накрий кришкою та прибери убік на 15 хвилин. Загорни спаржу у фольгу та запікай на грилі протягом 5 хвилин. Після чого акуратно розгорни фольгу, присип тертим сиром і готуй ще 2-3 хвилини.

    20. Спаржа з лимоном у фользі на грилі

    Тобі знадобиться: 700 г спаржі, 1/2 лимона, 60 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1,5 ч.л. солі.

    Приготування: Очисти та склади спаржу в миску. Додай сіль, коріандр, олію та нарізаний шматочками лимон. Акуратно перемішай, загорни у фольгу і залиш при кімнатній температурі на півгодини. Виклади на розігрітий гриль і обсмажуйте 5-7 хвилин, перевертаючи кожні 2 хвилини. Розгорни фольгу і продовжуй готувати спаржу ще 1,5-2 хвилини.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *