Пісні бутерброди стануть відмінним повсякденним перекушуванням, а за смаком вони анітрохи не гірші і не нудніші за звичайні. Розповідаємо 20 перевірених рецептів, які можна приготувати просто та швидко!
Зміст
1. Бутерброди з квасолевою пастою
Почнемо із ситного універсального варіанта для повноцінного обіду чи вечері.
Тобі знадобиться: 1 склянка квасолі, 2 цибулини, 2 моркви, хліб, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Заздалегідь замочіть квасолю на ніч, відваріть до готовності і подрібніть блендером. Дрібно нарубай цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Подрібни зелень, змішай все з квасолевою пастою і приправ. Виклади намазку на підсушені скибочки хліба.
2. Пісні бутерброди з пастою з авокадо
Можеш додати до намазки трохи перцю чилі для пікантності.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 2 помідори чері, 2 гілочки кінзи, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. лимонного соку, 1 ч. л. оливкової олії, хліб, спеції.
Приготування: Розімні м'якоть авокадо з олією та лимонним соком у пюре. Додай подрібнену зелень, часник та дрібно нарізані помідори. Підрум'яни хліб на сковороді і виклади намазку.
3. Пісні бутерброди з помідорами
Секрет цього рецепта у поєднанні смаків одразу двох видів томатів.
Тобі знадобиться: 1 помідор, 3-4 в'ялені томати, 2 гілочки базиліка, 2 зубчики часнику, 1 жменя оливок, хліб.
Приготування: Дрібно наріж свіжий та в'ялені помідори. Подрібни оливки, базилік та часник. Змішай все разом, додай олію за потребою та виклади на підсушені скибочки хліба.
Зараз читають:ПП салати з крабовими паличками: 15 чудових рецептів
4. Бутерброди з печінкою тріски
Рецепт бутербродів для тих, хто залишає рибу в пісному раціоні.
Тобі знадобиться: 1 баночка печінки тріски, 1 помідор, 2 гілочки зелені, хліб.
Обсмаж скибочки хліба до рум'яності. Зверху виклади розім'яту печінку тріски та часточки помідорів. Прикрась готові бутерброди зеленню і подавай.
5. Пісні бутерброди з оливковою пастою
Дуже простий, але в той же час не найочевидніший рецепт намазки.
Тобі знадобиться: 1 банка зелених оливок, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. оливкової олії, 2 гілочки зелені, хліб, спеції.
Приготування: Наріж і підсуши хліб на сухій сковороді. Інші інгредієнти подрібни блендером до бажаної консистенції. Виклади намазку на хліб.
6. Гарячі бутерброди з помідорами та цибулею
Замість духовки також можеш відправити їх на кілька хвилин у мікрохвильову піч.
Тобі знадобиться: 1 цибулина, 1 помідор, хліб, спеції, оливкова олія.
Приготування: Виклади кружечки помідорів та кільця цибулі на скибочки хліба. Збризкати все оливковою олією, посип спеціями і відправ бутерброди в духовку на 10-12 хвилин при 180-200 градусах до рум'яності.
7. Пісні бутерброди з тофу
Якщо є час приготувати щось більш складне, лови рецепт!
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 1 фіолетова цибулина, 1 жменя паростків, 200-250 г тофу, пісний майонез, зерниста гірчиця, хліб, спеції та ароматні трави.
Приготування: Наріж тофу на пластинки, приправ та обсмаж з двох сторін до рум'яності. Тонко наріж авокадо та цибулю. Підсуши хліб на сухій сковороді і змасти його пісним майонезом із гірчицею до смаку. Виклади авокадо, цибулю, тофу та паростки.
8. Пісні бутерброди з песто та овочами
Ідеальний рецепт бутербродів для теплої пори року, коли багато свіжих овочів.
Тобі знадобиться: 100 г песто, 2 листи латуку, 1 помідор, 1 огірок, 4 редиски, 1/2 фіолетової цибулини, бальзамік, хліб.
Підсуши хліб, а потім змасти його песто і додай шматочки латука. Тонко наріж всі овочі і виклади їх на бутерброди. Збризни все бальзаміком і подавай до столу.
9. Бутерброди з морквою та консервованим горошком
Виглядають дуже яскраво та апетитно, а на смак – ще краще!
Тобі знадобиться: 1 морква, 100 г консервованого зеленого горошку, 200 г солоних огірків, пісний майонез, спеції, хліб, 1 зубчик часнику, зелень.
Приготування: Обсмажте терту моркву до рум'яності, дрібно наріжте солоні огірки, подрібніть часник і зелень, додай горошок. Заправ намазку пісним майонезом, приправ за смаком і виклади на хліб.
Зараз читають:20 рецептів соусу барбекю, які готуються простіше простого
10. Пісні бутерброди з огірками та зеленою цибулею
Можеш підсмажити хліб до рум'яної скоринки, щоб бутерброди були максимально хрусткими.
Тобі знадобиться: 150 г огірків, 5 пір'я зеленої цибулі, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. насіння льону, спеції, хліб.
Приготування: Підсмажити шматочки хліба, натри їх часником і збризкати маслом за бажанням. Дуже дрібно порубай огірки і зелену цибулю, заправ соєвим соусом і виклади зверху. Посип бутерброди спеціями та насінням льону.
11. Пісні бутерброди з намазкою з тофу
Тофу – найкраща альтернатива будь-якому сиру в пісних стравах.
Тобі знадобиться: 200 г тофу, 10 г петрушки, 3 ст. соєвого соусу, 2 щіпки паприки, спеції, хліб.
Приготування: Блендер подрібни тофу, зелень, соєвий соус і спеції в пасту. Підсмаж хліб до рум'яності і виклади на нього всю намазку.
12. Пісні бутерброди з хумусом
Хумус є ще одним прекрасним рішенням, щоб приготувати ситний і корисний пісний перекус.
Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 4 ст.л. хумусу, 1 авокадо, 2 помідори, по 1 ч.л. оливкової олії та лимонного соку, паростки, спеції.
Підсуши хліб у духовці або на сковороді, змасти його хумусом. Наріж авокадо та помідори кубиком, додай олію, спеції та лимонний сік. Виклади зверху і посип бутерброди паростками.
13. Пісні бутерброди з печерицями
Для пікантності можеш трохи збризкати готові бутерброди бальзаміком або соєвим соусом.
Тобі знадобиться: 100 г печериць, 1 цибулина, 2 гілочки петрушки, спеції, хліб.
Приготування: Наріж цибулю пір'ям, а печериці – пластинками. Обсмаж їх до готовності і в процесі приправ за смаком. Підсуши хліб до рум'яності, виклади смажені гриби та посип зеленню.
14. Бутерброди з баклажанами та помідорами чері
Такі бутерброди можна легко подати навіть на святковий стіл!
Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 2-4 ст. песто, 1/2 баклажану, 8 помідорів чері, 1 жменю каперсів, 1 зубчик часнику, спеції, зелень.
Приготування: Підсуши хліб на сковороді, натрій його часником і змасти песто. Наріж баклажани тонкими кружальцями, обсмаж їх з двох боків, виклади на хліб і зверху додай часточки помідорів чері. Посип все каперсами, спеціями та зеленню.
15. Пісні бутерброди з яблуками
Приємний солодкий сніданок до чаю, кави або іншого улюбленого напою.
Зараз читають:20 відмінних рецептів випічки на кислому молоці
Тобі знадобиться: 2 скибочки хліба, 2 яблука, 1 ч.л. цукру, вершкове масло|мастило|, кориця.
Підсуши хліб з двох сторін до рум'яності. Наріж яблука часточками, обсмаж їх у вершковому маслі, виклади на хліб і посип цукром із корицею.
16. Пісні бутерброди з арахісової пастою та бананом
Цей рецепт сподобається навіть дітям!
Тобі знадобиться: 2 скибочки хліба, 2 ст.л. арахісової пасти, 1 банан.
Приготування: Обсмажити хліб на сухій сковороді до рум'яності. Змасти його арахісовою пастою і зверху розклади кружальця бананів.
17. Пісні бутерброди з тунцем
Найкраще використовувати тунець у власному соку – він менш калорійний.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 1 банк консервованого тунця, 1 огірок, пісний майонез, зелень, хліб.
Підсуши хліб на сковороді і змасти його пісним майонезом. Додай тонкі слайси авокадо та огірків, а зверху виклади шматочки тунця та рубану зелень.
18. Пісні бутерброди з болгарським перцем
Цей рецепт бутербродів може стати одним із твоїх коханих!
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 1/2 фіолетової цибулини, 2 помідори черрі, 1/2 болгарського перцю, 1 зубчик часнику, 2 гілочки кінзи, хліб, оливкова олія, лимонний сік.
Дрібно наріж всі овочі, подрібни часник і зелень , і заправ все оливковою олією з лимонним соком. Підсуши хліб та виклади приготовлену начинку.
19. Бутерброди з авокадо та гливи
Вибирай гливи з великими цілими капелюшками для обсмажування.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 4-5 глив, спеції, хліб.
Приготування: Виделкою розімні авокадо і приправ за смаком, додай трохи олії за потребою. Злегка відбий капелюшки глив і обсмаж їх з двох сторін. Підсуши хліб на сковороді, виклади авокадо і потім смажені гриби. Бутерброди готові!
20. Пісні бутерброди з хумусом та гарбузом
Незвичайний рецепт, яким можна дивувати гостей та близьких!
Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 4 ст.л. хумуса, 1/2 груші, 50 г гарбуза, 1 помідор, 3 печериці, 2 жмені консервованого нуту або кукурудзи, базилік, оливкова олія, спеції.
Приготування: Наріж гарбуз кубиком, а печериці – платівками. Збризкати їх маслом, приправити і запікати 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах. Підсуши хліб на сковороді, змасти його хумусом, додай шматочки базиліка та гарбуз із грибами. Наріж груші часточками, помідори кубиком, і виклади зверху. Посип все нутом і приправ за смаком.
Джерело: dietcenter.com.ua