Говорячи про оригінальні заготівлі на зиму, хотілося б окремо відзначити абрикосове варення з мигдалем. Чи не найочевидніше, але дуже гармонійне поєднання – воно буквально підкорює з першої ложки. Розповідаємо 12 рецептів, як правильно приготувати таку дивину!
Зміст
1. Варення з половинок абрикосів з мигдалем
Якщо у процесі варіння з'являється піна – завжди обов'язково її знімай.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 800 г цукру, 100 г мигдалю, 60 мл води.
Розбери абрикоси на половинки, викинь кісточки, засип плоди цукром і залиш на 2 години. Мигдаль залий на 10 хвилин окропом і очисти від шкірки. Додай його до абрикосів, влий воду і доведи все до кипіння. Проварити заготівлю півгодини на слабкому вогні, помішуючи, і закатай у стерильні банки.
2. Абрикосове варення-п'ятихвилинка з мигдалем
Ну куди вже без класичного способу варіння у три підходи по п'ять хвилин?
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 800 г цукру, 100 г мигдалю.
Приготування: Видалити з абрикосів кісточки, довільно їх наріж і засип цукром на пару годин. Потім додай очищений мигдаль, доведи заготовку до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай їй повністю охолонути і проварити ще 5 хвилин. І ще раз так само. Закатай абрикосове варення у стерильні банки.
Зараз читають:20 рецептів капусти на зиму, які потішать всю родину
3. Абрикосове варення з мигдалем та ваніллю
Кількість ванільного цукру можеш регулювати на власний смак.
Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 2 кг цукру, 2 пакетики ванільного цукру, 400 мл води, 400 г мигдалю.
Змішай воду з цукром і доведи до кипіння , а потім провари сироп до однорідності. Довільно наріж абрикоси без кісточок і змішай їх з мигдалем та ванільним цукром. Залий все це сиропом і залиши до повного остигання.
Доведи масу до кипіння та зніми з вогню. Знову дай охолонути і знову доведи до кипіння – і так 5-6 разів до бажаного смаку. Закатай варення у стерильні банки.
4. Абрикосове варення з мигдалем та лимоном
Лимон надає солодким абрикосам кислинку, що бракує, щоб варення не було занадто нудотним.
Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 250 г мигдалю, 1,5 кг цукру, 1 лимон.
Приготування: Видалити з абрикосів кісточки. Лимон ошпар окропом і дрібно порубай його зі шкіркою або подрібни в блендері. Додай до абрикосів, засип все цукром і залиш на 2 години.
Потім додай мигдаль, підлий трохи води, якщо соку замало, і доведи все до кипіння. Вари варення близько 30-40 хвилин на мінімальному вогні, помішуючи, і закатай у стерильні банки.
5. Варення з абрикосів з мигдалем та апельсином
Ще одна варіація варення із приємними цитрусовими нотками.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 800 г цукру, 1-2 апельсини, 120 г мигдалю.
Приготування: Зніми з апельсинів цедру і відіжміть сік. Додай цукор і доведи сироп до однорідності. Довільно наріж абрикоси, додай мигдаль, залий апельсиновим сиропом і дай заготівлі охолонути. Доведи її до кипіння, проварити півгодини на слабкому вогні і закатай у стерильні банки.
Зараз читають:20 найсмачніших ПП салатів із пекінської капусти
6. Абрикосове варення з мигдалем та лавандою
Таку незвичайну заготівлю можна дарувати навіть близьким на свята.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 800 г цукру, 1 ст. сушеної лаванди, 100 г мигдалю.
Приготування: Ошпарь мигдаль окропом і очисти його від лушпиння. Довільно наріж абрикоси, засип цукром і залиш на 2 години. Додай мигдаль, доведи варення до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай йому повністю охолонути і ще раз проварити 5 хвилин. Знову дай охолонути, додай лаванду, проварити ще 5 хвилин і закатай варення в стерильні банки.
7. Варення з абрикосів з мигдальними пластівцями
У цього варення ніжніша текстура, без чітко виділяються горіхів.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 500 г цукру, 100 г мигдальних пластівців.
Приготування: Видалити з абрикосів кісточки, довільно наріж, засип їх цукром і залиш на 1 годину. Доведи масу до кипіння, додай мигдалеві пластівці і провари варення 10 хвилин на слабкому вогні. Закатай його в стерильні банки.
8. Швидке абрикосове варення з мигдалем
Таке варення спочатку довго наполягає, зате потім вариться за лічені хвилини.
Тобі знадобиться: 1,2 кг абрикосів, 600 г цукру, 100 г мигдалю.
Залий мигдаль окропом на півгодини і очисти від лушпиння. Розбери абрикоси на половинки та викинь кісточки. Змішай всі інгредієнти та залиш заготовку на ніч під кришкою. Доведи варення до кипіння, проварити 7-10 хвилин і закатай у стерильні банки на зиму.
9. Абрикосове варення з мигдалем та горілкою
Горілка не відчуватиметься в готовому варенні, зате покращує його безпеку.
Тобі знадобиться: 1,5 кг абрикосів, 2 лимони, 4 ст.л. горілки, 750 г цукру, 200 г мигдалю.
Приготування: Видалити з абрикосів кісточки, відіжми до них сік лимонів, засип цукром і залиш на пару годин. Додай очищений мигдаль, доведіть масу до кипіння і вари до години на мінімальному вогні. За пару хвилин до кінця влий горілку і закатай готове варення у стерильні банки.
Зараз читають:20 найапетитніших рецептів лечо на зиму
10. Варення з абрикосів з мигдалем та чебрецем
Для цього рецепту потрібен свіжий чебрець, але воно того варте.
Тобі знадобиться: 500 г абрикосів без кісточок, 300 г цукру, 1 апельсин, 1 пучок чебрецю, 1/2 склянки мигдалю.
Засип абрикоси цукром і додай апельсиновий сік з цедрою. З кількох гілочок чебрецю обірви листочки і засип їх так. Інші гілочки зв'яжи ниткою і поклади разом.
Залиш все на пару годин під кришкою і потім додай очищений мигдаль. Доведи варення до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай йому охолонути і проварити ще 5 хвилин. І ще раз. Востаннє видалили пучок чебрецю і закатай гаряче варення у стерильні банки.
11. Абрикосове варення з мигдалем у мультиварці
Готове варення можна їсти одразу або закатати у простерилізовані банки.
Тобі знадобиться: 1,5 кг абрикосів, 100 мл води, 2 щіпки лимонної кислоти, 800 г цукру, 200 г мигдалю.
Приготування: Довільно наріж абрикоси і засип цукром на 2 години. Додай воду, лимонну кислоту та очищений мигдаль. Готуйте варення 1 годину в режимі «Гасіння» при закритій кришці або в режимі «Випічка» при відкритій.
12. Абрикосове варення з мигдалем та розмарином
Таку заготівлю доповнюють різні запашні трави.
Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 120 г мигдалю, 800 г цукру, 1 лимон, 1 пучок розмарину.
Приготування: Довільно наріж абрикоси без кісточок. Додай цукор, сік та цедру лимона, і зв'язаний пучок розмарину. Залиш все на 2 години і потім додай мигдаль. Доведи варення до кипіння і провари півгодини. Прибери пучок розмарину і закатай варення у стерильні банки.
Джерело: dietcenter.com.ua