20 відмінних рецептів настоянки із чорної смородини

Розповідаємо 20 найпростіших і найсмачніших рецептів, як приготувати домашню настойку із чорної смородини. Бери собі на замітку!

Зміст

  • 1. Настойка із чорної смородини на спирту
  • 2. Солодка настойка із чорної смородини
  • 3. Настойка із чорної смородини «По-домашньому»
  • 4. Настоянка із чорної смородини зі спеціями
  • 5. Настоянка із в'яленої чорної смородини
  • 6. Настоянка з чорної та червоної смородини
  • 7. Настоянка на ягодах та листі чорної смородини
  • 8. Настойка із соком чорної смородини
  • 9. Настоянка з чорної смородини з медом та коньяком
  • 10. Настоянка на цілих ягодах чорної смородини
  • 11. Настоянка із чорної смородини з мелісою
  • 12. Настоянка із чорної смородини із фруктозою
  • 13. Настоянка із чорної смородини з лимоном
  • 14. Настойка із чорної смородини на дубовій трісці та коньяку
  • 15. Настоянка з чорної смородини та журавлини
  • 16. Настоянка з чорної смородини з кардамоном та лимонною шкіркою
  • 17. Настойка із чорної смородини з горілкою та білим ромом
  • 18. Настойка з білої, червоної та чорної смородини
  • 19. Настоянка із чорної смородини на вишневому вині
  • 20. Настойка з ягід «Асорті»
  • 1. Настойка із чорної смородини на спирту

    Використовуй лише спирт високої якості.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 500 г цукру, 800 мл спирту, 400 мл води.

    Приготування: Закип'яти воду, всип цукор і проварити 5 хвилин. Додай розім'яту руками смородину та провари ще 5 хвилин. Зніми з вогню, остуди та влий спирт. Щільно закрий кришкою та прибери у тепле місце на 20 днів. Профільтруй через марлю, розлий у скляні пляшки та щільно закрий кришками. Настоянка буде готова за 1 місяць.

    2. Солодка настойка із чорної смородини

    Не слід зберігати таку заготівлю довше 6 місяців.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 2 склянки цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 600 мл спирту, 250 мл води.

    Смородину подрібни в блендері . Додай спирт, цукор, лимонну кислоту та воду. Закрий кришками та залиш на 30 днів у теплому темному місці. Процідити через подвійний шар марлі, розлий по пляшках і віднеси на 1 місяць у льох.

    3. Настойка із чорної смородини «По-домашньому»

    Менш міцний варіант настоянки можна приготувати, додавши трохи води.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1 л самогону, 350 г цукру.

    Смородину розімні руками, додай самогон, цукор і перелий у великий скляний сулія. Щільно закрий кришкою та прибери на 20 днів у тепле місце. Профільтруй, розлий у підготовлені пляшки та віднеси у темне прохолодне місце на 30 днів.

    4. Настоянка із чорної смородини зі спеціями

    Дивовижний букет смаків та ароматів!

    Зараз читають:12 швидких рецептів шарлотки на сковороді

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1 паличка кориці, 4 горошини запашного перцю, 400 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 л горілки.

    Смородину подрібни в блендері, додай лимонну кислоту , цукор і горілку. Закрий кришкою та постав у тепле місце на 20 днів. Проціди настойку через подвійний шар марлі, додай спеції та перелий у чистий сулія. Щільно закрий кришкою та віднеси у прохолодне місце на 30 днів.

    5. Настоянка із в'яленої чорної смородини

    Також підв'ялити смородину можна і на сонці.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 250 г цукру, 800 мл горілки, 1 склянка води.

    Смородину виклади на лист і постав на 2 години в духовку, розігріту до 60 градусів. Переклади ягоди в ємність для бродіння, додай горілку, цукор, воду і наполягай 20 днів у теплому місці. Процідити через подвійний шар марлі, розлий настоянку в чисті пляшки і забери на 30 днів у льох.

    6. Настоянка з чорної та червоної смородини

    Рецепт сподобається поціновувачам домашнього алкоголю.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 500 г смородини, 350 г цукру, 1 л горілки.

    Ягоди смородини разомні руками до кашоподібного стану. Додай горілку, цукор та закрий капроновою кришкою. Наполягай у темному теплому місці 10 днів. Проціди, перелий у скляний бутель, щільно закрий кришкою та постав на 30 днів у підвал.

    7. Настоянка на ягодах та листі чорної смородини

    Також можна додати пару шматочків молоденьких гілочок смородини чи вишні.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 50 штук листя чорної смородини, 1 л горілки, 400 г цукру, 300 мл води.

    Приготування: Закип'яти воду, додати цукор і проварити 5 хвилин. Вимкни вогонь, додай листя та ягоди смородини. Застуди, розімни товкачем і додай горілку. Закрий кришкою та постав настоянку в тепле місце на 15 днів. Проціди, розлий по пляшках і наполягай у темному прохолодному місці ще 10 днів.

    8. Настойка із соком чорної смородини

    Бережи настоянку в невеликих пляшечках.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг чорної смородини, 400 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 л спирту.

    Смородину пропусти через соковижималку . Макуха і сік помісти в ємність для бродіння, додай воду, цукор і спирт. Закрий капроновою кришкою та прибери у тепле темне місце на 20 днів. Проціди, розлий у підготовлені пляшки і наполягай у погребі ще 1 місяць.

    9. Настоянка з чорної смородини з медом та коньяком

    Підійде будь-який сорт меду.

    Тобі знадобиться: 800 г чорної смородини, 200 г меду, 1 л коньяку.

    Смородину пропусти через м'ясорубку, додай коньяк, закрий кришкою і прибери на 10 днів у тепле місце. Процідити настойку через подвійний шар марлі. Додай мед, розлий у скляні пляшки і постав на 30 днів у льох.

    Зараз читають:Гострі огірки на зиму – 15 легких рецептів на будь-який смак

    10. Настоянка на цілих ягодах чорної смородини

    Смородина має бути стиглою, соковитою та ароматною.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1,5 л горілки, 200 г цукру, 3 ст. лимонного соку.

    Смородину помісти в сулію, додай цукор, лимонний сік і горілку. Закрий кришкою та прибери у тепле темне місце на 15 днів. Проціди, перелий у підготовлені пляшки та прибери настоянку у льох ще на 30 днів.

    11. Настоянка із чорної смородини з мелісою

    За таким же принципом можна приготувати настоянку з іншими травами.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 5 гілочок меліси, 200 г цукрового піску, 1,5 л горілки.

    Чорну смородину розімні товкачем, додай цукор і горілку. Щільно закрий кришкою та постав на 20 днів у темне тепле місце. Проціди, перелий у скляний бутель і додай мелісу. Наполягай заготівлю у льоху ще 20 днів.

    12. Настоянка із чорної смородини із фруктозою

    Відмінний рецепт настоянки без цукру.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 3 ст. фруктози, 1 л спирту, 400 мл води.

    Приготування: Склади в підготовлену ємність смородину, залий спиртом і прибери на 15 днів у тепле місце. Проціди, додай воду, фруктозу та перелий у чистий сулія. Закрий капроновою кришкою і постав на два тижні у прохолодне місце.

    13. Настоянка із чорної смородини з лимоном

    Якщо марлі немає, тоді скористайся густим ситом.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг чорної смородини, 1 лимон, 2 склянки цукру, 1,5 л горілки, 400 мл води.

    Приготування: Смородину розімні та помісти в підготовлену ємність. Додай нарізаний лимон, горілку та залиш на 15 днів у теплі. Процідити через подвійний шар марлі. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 5 хвилин. Застуди і влий у смородинову заготівлю. Перелий у чистий сулію, закрий настоянку капроновою кришкою і постав на 30 днів у прохолодне місце.

    14. Настойка із чорної смородини на дубовій трісці та коньяку

    Тріска надає настоянці вишуканого дубового аромату.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 20 г дубової тріски, 250 г цукру, 1 л коньяку.

    Приготування: Помісти в сулію смородину і тріску. Додай цукор, коньяк і щільно закрий кришкою. Наполягай 10 днів у темному теплому місці, потім процідити через подвійний шар марлі. Розлий настоянку в чисті пляшки та віднеси на 30 днів у льох.

    15. Настоянка з чорної смородини та журавлини

    Перші 15 днів періодично струшуйте сулію з заготівлею.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 500 г журавлини, 350 г цукру, 1 л горілки.

    Зараз читають:20 легких рецептів тарталеток із крабовими паличками

    Приготування: Журавлину подрібни в блендері і перелий у сулію. Додай смородину, цукор та горілку. Щільно закрий кришкою і постав на 15 днів у тепле місце. Проціди, перелий у підготовлені пляшки та прибери на три тижні у льох.

    16. Настоянка з чорної смородини з кардамоном та лимонною шкіркою

    Не забувай промивати шкірку окропом.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, шкірка одного лимона, 1 склянка цукру, 5 коробочок кардамону, 1 л спирту, 250 мл води.

    Смородину, шкірку лимона , кардамон і цукор помісти в сулію. Влий спирт, закрий кришкою і залиш на два тижні в теплі. Проціди, додай воду, перелий настоянку в підготовлені пляшки і прибери на 20 днів у темне прохолодне місце.

    17. Настойка із чорної смородини з горілкою та білим ромом

    Ароматний та в міру міцний напій.

    Тобі знадобиться: 800 г чорної смородини, 180 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 500 мл горілки, 500 мл білого рому.

    Смородину помісти в сулію . Додай цукор, лимонну кислоту та горілку. Закрий кришкою та прибери на 15 днів у темне тепле місце. Проціди, влий білий ром і перелий у чисті пляшки. Наполягай заготівлю у темному прохолодному місці ще 1 місяць.

    18. Настойка з білої, червоної та чорної смородини

    Відмінний рецепт, якщо у твоєму розпорядженні є багато різної смородини.

    Тобі знадобиться: 1 кг різної смородини, 300 г цукру, половий сік лимона, 1,5 л горілки.

    Смородину розімні руками, додай сік лимона та горілку. Закрий капроновою кришкою та постав у темне місце на 20 днів. Проціди через ватний фільтр, додай цукор і перелий у чисті пляшки. Щільно закупорю і віднеси в льох на 1 місяць.

    19. Настоянка із чорної смородини на вишневому вині

    Смак та аромат виходять просто дивовижними!

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 500 г цукру, 4 горошини запашного перцю, 2 л вишневого вина, 200 мл води.

    Смородину склади в ємність для бродіння. Додай запашний перець, вишневе вино, цукор і наполягай 15 днів у темному місці. Проціди, додай воду і наполягай ще 10 днів у погребі.

    20. Настойка з ягід «Асорті»

    Співвідношення ягід можна змінювати на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 1 склянка чорної смородини, 1 склянка червоної смородини, 1 склянка аґрусу, 300 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 1,2 л горілки.

    Приготування: Ягоди помісти в ємність, додай лимонну кислоту, цукор, горілку і наполягай 15 днів. Злегка розімні ягоди, проціди все через ватний фільтр, розлий настойку по пляшках і прибери на 30 днів у льох.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *